Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Präbichl: 64 magyart mentettek ki a síterepről

2019.01.09. Bata Attila

A stájer síterep útlezárások miatt már napok óta elérhetetlen. Tegnap délelőtt 110 vendéget mentettek ki a síterepről, köztük magyarokat. Összesen 12 helyi lakos maradt a síterepen, nekik sikerült meggyőzniük a bizottságot, hogy biztonságban vannak.
A mentésben használt járművek (Kleine Zeitung)
Tegnap 11:30-kor kezdődött az evakuálás és 12:30-ra már mindenkit biztonságban lehoztak a völgybe. A 110 kimentett vendég között 64 magyar is akadt, iskolai csoportok tanáraikkal. Közülük 24-en a Hotel Alpenclubban laktak, további negyvenen pedig a Kinderfreunde Kapfenberg szálláson.

A mentés egy gondosan összehangolt művelet volt, amelyben részt vett a helyi lavinabizottság, a hegyimentők, a tűzoltóság, a mentők és a rendőrség.

A helyi bizottságnak a távozásról nem sikerült meggyőznie azt a 12 helyi lakost, akik a fenti házakban laknak, de miután megbizonyosodtak róla, hogy elegendő élelmiszerrel és gyógyszerekkel rendelkeznek, ők fent maradhattak.

A síterep továbbra is elérhetetlen, az L127-es és B115-ös utakat lavinaveszély miatt lezárták. Stájerország északi részén tegnap óta a legmagasabb fokú lavinaveszély van érvényben.

Kép és szöveg: Kleine Zeitung
KOMMENTEK
Nagymarta | 2019.01.09. 11:49
Ez a beszámoló nem teljesen fedi a valóságot...
admin2 | 2019.01.09. 15:13
Köszönjük a hozzászólást! Megosztanád az információid velünk és az olvasókkal?
tonyek | 2019.01.10. 17:00
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy tud-e valaki olyan hivatalos fórumot javasolni ahol napi szinten lehet nyomon követni a lavina veszély miatti lezárásokat.
Mit gondoltok jövő hét vasárnap (01.20) megkezdheti működését a sípálya? Vagy a hó mennyisége miatt ez kizárva.
köszönöm. üdv.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Erzberg Alpin Resort
Az Erzberg Alpin Resort 2015-ben nyitotta meg újra kapuit, Eisenerz településen, a Münich - völgyben 75 modern, felújított apartmannal várja vendégeit, melyek mindössze 12 km-re helyezkednek el a Präbichl sítereptől.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Alpenrose
Felújított sportszálló emeletes ágyakkal és saját fürdős szobákkal Präbichl sípályáitól 300 méterre. Kisállatbarát 4-5 fős szobák félpanziós ellátással is foglalhatók. Klubszoba, darts, csocsó és bár a vendégek rendelkezésére áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.