Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming: fürdőruhás nő tette emlékezetessé a versenyt

2020.01.29. Bata Attila

Szokás szerint idén is remek versenyt hozott a schladmingi villanyfényes síverseny, ám ezúttal az izgalmakat fokozta egy fürdőruhás nő. Nem is feltétlen a megjelenésével, hanem azzal, hogy megbolondította az időmérő órát, amely egy ideig mindenkit megtévesztett.
Kép: Szántó György
Kép: Szántó György
Ahogy vártuk, jó kis verseny volt. A beharangozó cikkünkben említett négy versenyző szerezte meg az első négy helyet, ennél azonban jóval izgalmasabbra sikerült a verseny.

Negyedik lett a francia Clement Noel, akinek köszönhetően végig érdekes maradt a második futam. A győzelemre is esélyes francia klasszis az első futamban rögtön az elején elrontott egy kaput és hatalmas hátránnyal 30. helyen végzett az első kör után. Ez azt jelentette, hogy a második körben elsőként indulhatott, amely egy ilyen képességű síelőnek komoly előny. Remek síelést mutatott be a második futamban és azt kellett kiizgulni, hogy ez mire lehet elég az egyre romló pályán induló egyre erősebb ellenfelekkel szemben.
Fotók: Szántó György - lapozd végig az albumot!
Fotók: Szántó György - lapozd végig az albumot!
Első komolyabb izgalmat az olasz Alex Vinatzer és vele együtt egy fürdőruhás nő okozta. Az olasz az elején versenyben volt a vezető franciával, és sokáig csak tizedek választották el őket egymástól. A célba érve az olasz neve mellett zöld színben jelent meg az eredménye, amely a síversenyeken azt jelenti, hogy átvette a vezetést. Igen ám, de nem az ő eredményét mérte a stopper.
Dráma és komédia a célban
Kinsey Wolanski nevű hölgy már korábban is "megzavart" sporteseményeket, például futballban a Bajnokok Ligája döntőt. Ezúttal fürdőruhában egy Kobe Bryantre emlékező táblával (rajta a felirat: "RIP Kobe 24 #Legend) sétált át a célvonalon, de olyan tökéletesre sikerült az időzítése, hogy az automata időmérő őt érzékelte a síelő helyet, és az olaszt így az első helyre rakta. Az olasz természetesen ünnepelte magát, addig, amíg ki nem derült a baki. Miután kiderítették a "valós" eredményét, mindenkinek egyértelmű lett, hogy nem került az első helyre. Utólag persze ő is, és a többi versenyző is jót derült az egészen.

Wolanski ezért a kis műsoráért 500 eurós büntetést kapott. Ehhez jön még, hogy a verseny előtt tiltott parkolásért is megbüntették. A pénz miatt nagyon nem kell izgulnia az amerikai hölgynek, hiszen az osztrák lapok szerint országa és Ausztria között nincs közös egyezmény a büntetések behajtásáról, így megúszhatja az egészet.

De vissza a versenyhez. Noel tehát maradt az első helyen, a második futamban 26 versenyzőt előzött meg és végül a negyedik helyen zárt. A svájci Yule a harmadik, a francia Pinturault a második, a norvég Kristoffersen pedig az első helyen végzett. Teljes lehetett volna az osztrákok öröme, hiszen az első futamot Marco Schwarz nyerte, de a második futam elején egyből rontott és kiesett, így elmaradt az osztrák siker.
A verseny az idén is hozta szokásos hangulatát, az időjárás is többnyire partner volt a rendezőknek. Csak az első futam elején alakult ki egy kis köd a pálya tetején és az Alpokba megérkezett havazás itt is mutatta jeleit a verseny alatt.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.