Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming sokat profitált a 10 éve rendezett világbajnokságból

2023.02.22. Bata Attila

Közel 10 évvel ezelőtt rendezték a magyarok körében is népszerű Schladmingban az alpesi síelők világbajnokságát. Akkor az egész sívilág két hétre a stájer régióra figyelt. Utólag már látható, hogy a rendezvény nagyon jót tett a síterep népszerűségének és fejlődésének.
A világbajnokság megnyitója, emlék 2013-ból
A világbajnokság megnyitója, emlék 2013-ból
Ahogy mondani szokták, a számok nem hazudnak. A világbajnokság előtti szezonban a környéken 1,3 millió, a vb utáni szezonban közel kétmillió vendégéjszakát regisztráltak a környék szálláshelyei. A tévéközvetítések, az ingyen reklám után beindult a külföldiek érdeklődése a síterep iránt.

Tavaly újabb szintet lépett a régió. Először fordult elő, hogy a „nyári” időszakban (májustól októberig) több vendég érkezett, mint a síszezonban. Ehhez valószínűleg az is kellett, hogy a síszezonban a szállásfoglalást még igazolásokhoz vagy oltásokhoz költötték, azonban a trend így is kirajzolódik.

A Schladming-Dachstein régió a vendégek számát tekintve mára a leglátogatottabb öt osztrák régió közé tartozik. És ezt a fejlődést nagyban a 10 évvel ezelőtti rendezvény alapozta meg.
Megépült a nyolcszemélyes Lärchkogelbahn
A síterepen (Planai-Hochwurzen) folyamatos a fejlődés. 1993-as világbajnokság óta kb. 130 millió eurót költöttek fejlesztésekre. A síterep 50 évét bemutató cikkünkben felsoroltuk a látványosabb beruházásokat.

Még túl sokat nem tudni az Energiekristall névre keresztelt új projektről, amely idén ősszel indul és a népszerű Dachstein-gleccserre közlekedő felvonó hegyállomásának teljes megújítását célozza meg. A tervek szerint jövőre egy tízszemélyes kabinos is épül a síterepen, a jelenlegi kétszemélyes Rohrmoos 1 ülőlift helyett.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Berghof Mitterberg csillagcsillagcsillag
A Schladming-Dachstein régióban a hegyek között megbújva található a Mitterbergen, Gröbming mellett a Hotel Berghof családi szálloda. A hoteltől busszal és akár autóval is könnyedén elérhetők a közeli sípályák: Stoderzinken 3 km, Schladming 4 hegy 10 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon 1100 méteren, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Reggeli kérhető, kisállat hozható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.