Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovénia: szombattól ismét kinyithat néhány síterep

2021.01.22. Bata Attila

Két hét szünet után ismét engedélyezik azoknak a szlovén síterepeknek a megnyitását, ahol a régióban javultak a koronavírus fertőzöttségi adatai. Hétvégétől nyithat Maribor-Pohorje, Kope, Vogel, Krvavec és Velika planina.
Pohorje: újranyitás január 23-án
Pohorje: újranyitás január 23-án
Január 8-án a járványhelyzet romlása miatt szigorításokat vezettek be Szlovéniában. A síterepek üzemelése is a szigorítások áldozatává esett.

Akkor a szlovén kormány elfogadta azt az ütemtervet, amelynek értelmében, ha heti bontásban 1350 alá csökken az új fertőzöttek, valamint 1200 alá a kórházban kezelt betegek száma, akkor kinyithatnak az óvodák, a múzeumok, a könyvtárak, a galériák, az autószerelők és más hasonló szolgáltatók, továbbá néhány üzlet. Engedélyezhetik a nyílt téri, érintkezés nélküli sportolást, beleértve a síelést is.

A fenti szabályozás most már régiókra vonatkozik. Tehát, amelyik régió teljesíti a fenti számokat, ott újraindulhat a síelés is. Jelen állás szerint kilenc szlovén régió felel meg a legújabb követelményeknek, így a fent említett síterepeken egy-két egyéb feltétel esetén ismét lehet síelni.
Krvavec: szombattól ismét lehet síelni
Krvavec: szombattól ismét lehet síelni
Az egyéb feltételek közül továbbra is a legfontosabb a negatív teszt. A szabályozás visszahozta a január 1. és január 7. közötti állapotokat, vagyis a felnőttek csak 1 napnál nem régebbi negatív teszttel használhatják a pályákat. 12 év alatt nem kell teszt, de a kiskorú mellé kísérő szükséges, akinek természetesen kötelező a teszt.

A kormány azzal segíti a síterepeket, hogy a gyorsteszt lehetőséget biztosít közel a liftekhez. Szombattól már Pohorje és Kope síterepén a reggeli-délelőtti órákban lehet gyorstesztet végeztetni, majd a negatív eredménnyel egyből liftre ülni. A többi síterep is tervezi tesztállomások létrehozását, de ezek a mostani hétvégén még nem fognak üzemelni. Ezeken a helyeken a máshonnan hozott igazolást elfogadják.

Hétvégére eléggé kellemetlen, viharos időjárást jósolnak a szlovén hegyekbe. Ez a másik feltétel, hogy beinduljon hétvégén a síelés. Több síterep, ahol elvileg engedélyezett a síelés, inkább kivárna egy kicsit, amíg a kedvezőbb időjárás megérkezik.
Jó tudni! Magyar állampolgárok számára a szlovén hatóságok 10 napos hatósági karantént rendelnek el, mely egy 48 óránál nem régebbi, uniós vagy schengeni tagállamban, illetve a szlovén fél által elfogadott harmadik országbeli laboratóriumokban készített PCR-teszt, illetve az uniós vagy schengeni tagállamban készített, 24 óránál nem régebbi gyorsteszt negatív eredményének határon történő bemutatásával kiváltható. A karanténkötelezettség alá eső személyek a karantén lerövidítését a karanténba kerülésük után bármikor kezdeményezhetik mind egy negatív PCR mind egy negatív antigén gyorsteszt bemutatásával.
KOMMENTEK
AlerMeta | 2021.01.24. 00:57
Jól tudom, hogy Szlovéniában a szálláshelyek még nem fogadhatnak nem üzleti jelleggel érkező vendégeket? Tud valaki erről hivatalos leírást linket?
Garajc | 2021.01.24. 01:51
Kredaricán már több, mint 5 méter a hó vastagsága. A Kanin egyelőre nem tud nyitni! Azt írják: A nagy mennyiségű újonnan lehullott hó miatt elő kell készíteni a lejtőket és mesterséges lavinákat kell indítani, hogy biztosítani tudják a pályákat. Vogel hóvastagsága is mindeközben meghaladta a 2,5 métert.
ikelemen5 | 2021.01.25. 11:35
Azt akkor jól értem, hogy ha van negatív pcr tesztem, akkor mehetünk síelni, és ha hazafelé pedig hitelt érdemlően igazolom, hogy átestem a covidon, akkor itthon sincs karanténkötelezettségem?
Bata Attila | 2021.01.25. 12:01
A határátlépés így néz ki. A síeléshez naponta kell új és negatív antigén teszt.
ikelemen5 | 2021.01.25. 17:19
Na, es a szallasok? :)
Tesztet lehet csinaltatni a pályán,ahogy olvasom.
AHEGE | 2021.01.25. 19:48
Tényleg mi a forrás?
https://konzuliszolgalat.kormany.hu.../europa-utazasi-tanacsok?... oldalon semmi sincsen erről.
Nassfeld Információs Iroda | 2021.01.27. 09:29
Rákérdeztem a szlovén turisztikai hivatalnál a szlovén síelésre. Ezt a választ kaptam:
"The ski resorts are open, but the accommodation facilities remain closed. For ski resorts it is also mandatory to show a negative PCR test. You can find more information regarding border crossing here.
https://www.policija.si/eng/newsroo...m/news-archive/103470-cro...

We would just like to also let you know, that currently entry to Slovenia for tourist reasons is not allowed. More information here"

No entry into Slovenia for shopping, tourism, skiing or other similar purposes – Important information
https://www.policija.si/eng/newsroo...m/news-archive/107184-no-...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓ
Hotel Bolfenk csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Bolfenk szállodai szobákat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vilaraj
Felújított alpesi stílusú apartmanok és szobák az erdő szélén, csendes helyen, csodás kilátással a Dráva-völgyre, a maribori sífelvonótól 7,7 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Arena csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A négycsillagos Hotel Arena közvetlenül a maribori sípályák lábánál található, a kétüléses lift völgyállomásnál. Szolgáltatásai: étterem, bár, pezsgőfürdő, szaunák, fitneszterem, relaxációs terem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.