Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Világkupa: mindenki erről a maszkról beszélt a verseny után

2020.10.22. Bata Attila

Szerencsére a hétvégi alpesi világkupa versenyeket a söldeni gleccseren gond nélkül sikerült lebonyolítani. A győztesek mellett a világ leginkább egy svájci síelő maszkjáról beszélt, amely elég viccesnek, illetve bizarrnak tűnt a közvetítésben.
Nagyon fontos volt a szezon első versenye, ahogy már írtunk erről, kísérleti és nagyon szigorú szabályokkal. Például a versenyzőknek a kijelölt területükön kívül maszkot kellett viselniük.

Amint a versenyben az aktuális első helyezett beért a célba, rögtön elfoglalta helyét az első helyezettnek fenntartott helyen és természetesen a tévések minden menet után bevágtak egy rövid képet róla.

Teljesen megszokott képeket láthattunk, amíg a svájci Justin Murisier át nem vette a vezetést. A 28 éves svájci 2018-ban szalagszakadást szenvedett, karrierje során immáron harmadszor. A tavalyi évben próbált visszatérni hosszú kihagyás után, de még nem jöttek az igazi eredmények, így Söldenben magas rajtszámmal, 26-ossal vágott neki a versenynek.

Aztán a második futamban rövid időre az élre állt, és akkor többször is mutatta a kamera, miután a képen látható maszkot hordta. Egy osztrák lap kiderítette, hogy a maszkot az egyik barátja hozta neki Baliról.

A maszk elég nagy sikert aratott a helyszínen és a tévéközvetítésben is. Mivel a hatályos szabályoknak teljesen megfelelt, ebben a maszkban nyilatkozott a svájci tévének is.
Kép: Justin Murisier
Kép: Justin Murisier
Murisier végül a 11. helyen végzett, a versenyt meglepetésre a norvég Lucas Braathen nyerte, két svájci, Odermatt, illetve G. Cavizel előtt.

A női verseny olasz sikert hozott. Marta Bassino kis különbséggel verte honfitársát Federica Brignonét. A harmadik hely is félig az olaszoké, hiszen a szlovák Petra Vlhovát is olasz edző irányítja.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.