Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miért szükséges bukósisak a sípályákon?

2006.10.13. 2010.01.03. | frissítve: 2010.01.03.

Eséskor, ütközéskor - ha nem a térdünk - leggyakrabban a fejünk sérül. Csapódik a hónak, de leginkább valami kemény tárgynak: kőnek, fának a másik sífelszerelésének. A fejsérülés bukósisakkal nagy valószínűséggel megelőzhető.
Miért szükséges a bukósisak a sípályákon?
A carvinglécek elterjedése, a snowboard térhódítása sajnos együtt jár azzal, hogy mind gyakoribb a fejsérülés a sípályákon. A felgyorsult tempó, a könnyed kanyartechnika számtalan ütközést eredményez, a síbalesetek száma az utóbbi években megtízszereződött. Eséskor, ütközéskor - ha nem a térdünk - leggyakrabban a fejünk sérül. Csapódik a hónak, de leginkább valami kemény tárgynak: kőnek, fának a másik sífelszerelésének. A fejsérülés bukósisakkal nagy valószínűséggel megelőzhető.

Különösösen védtelenek a gyemekek, akiket kis termetük, könnyü súlyuk miatt elsodornak a figyelmetlen száguldozók. A sisak - amelynek használatat Olaszországban 2005. január 1-től 14 éves kor alatt kötelező - egyre inkább nélkülözhetetlen kellékké válik a havas lejtőkön is. A gyermekkorban bekövetkező súlyosabb síbalesetek között toronymagasan vezetnek a különféle fejsérülések. Ezt megelőzendő, vásároljunk vagy béreljünk gyermekeinknek bukósisakot!

Felnőttek ne szégyeljék, a versenyzők sisak nélkül ki sem mennek a pályára!

Milyen méretet válasszunk?
A szükséges bukósisak méret meghatározása egyszerű. Egy mérőszalaggal mérjük meg fejünk kerületét a szemöldök és a fül fölött, és a mért centiméter szám lesz a szükséges sisak mérete. Minden sisakból többféle forma létezik, ezért vásárlás előtt érdemes felpróbálni több sisakot is, mire megtaláljuk a fejformánknak leginkább megfelelő fazont. A bukósisak felvéve akkor jó, ha sem nem szorít sem nem lötyög, pontosan illeszkedik a koponyára. Gyermekek számára sem érdemes a kelleténél nagyobb méretet vásárolni, mert ha mozog benne a fej, akkor a sisak nem biztonságos. Ha mégis a szükségesnél nagyobb méretű a bukósisak egy fejpánt segítségével korrigálhatjuk, hogy szorosabb legyen. Fontos odafigyelni a sisak megfelelő becsatolására is, áll alatt pattintsuk össze a kapcsot.

Hol vásárolhatunk bukósisakot?
A sífelszerelést árusító szaküzletek többségében kapható bukósisak.

Milyen sisak márkák léteznek?
A legismertebb bukósisak márkák: K2, Salomon, Brico, Uvex, Carrera, Casco, Boeri, Giro, Leedom, Red, Teamwendy, Acerbis, SH+ Sunhelmet, Etto ...

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.