Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

MGMM kiemelt beszámolói
MGMM
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
Emirátusok
Dubai Ski Aréna
2023.03.11.
Sziasztok!
Sokáig gondolkodtam írjak e ide egyáltalán bármit is. Aztán még is úgy gondoltam a tapasztalataimat meg kell osztanom veletek.
A héten volt "szerencsém" tiszteletemet tenni a SKI DUBAI ban.
Mielőtt bárki lehurrogna, nem akarok ünneprontó lenni.
Csak a síelés iránti leküzdhetetlen vágyam vezérelt ide. A kuriózumokat keresve síeltem már fél méteres kórókkal teli, belső nógrádi/hevesi domboldalakon, gleccserhasadékos feltérképezetlen hegyoldalakon, látótávolság nélküli ködben , anyósom külső kertjében "fekete pályán" a végén disznóóllal, szögesdróttal , hóval fedett háztetőkön (csak szerényebb lejtésűeken) homokkal teli tűzhányók oldalán, stb..... Ezért gondoltam, hogy itt a helyem a sivatagi sípályán.
Nos, ez hiba volt.
A egyetlen pozitívum amiért 3-ast adtam, nem minusz 5 öst az az volt hogy du. 4 kor is kiválóan kezelt, porhavas pálya fogadott, ez megsüvegelendő.
Viszont .....
- A pálya kezelői ugyan lelkesek, segítőkészek, barátságosak de teljesen dilettánsak. Egy profi síterepen egy napot sem dolgozhatnának.
- A felvonó kínosan lassú a kezelők láthatóan nem értik a ki és beszállás bonyolult műveletét, ezért a maximális segítőkészségük ellenére sem tudnak segíteni.
- A helyi "Schumacherek" tudnak ugyan valamelyest síelni, de szemmel láthatóan a síkreszről, udvariasságról még sosem hallottak. A "ki ha én nem" stílus jellemző rájuk, amit egyébiránt az 1 hetes itt tartózkodásom alatt egyáltalán nem tapasztaltam sehol máshol. Élet, ön és közveszélyesen közlekednek. Mindezt x milliós felszerelésben.
- Elhagyott sícuccok ( léc, bot, kesztyű a pályán ) "van másik".
- Özönvíz előtti bérelt felszerelés, Rossignol márkájú Ski Dubai edísön életlen síléc. A síruha, bakancs meg olyan amilyen. Előre regisztráltam, lefoglaltam az ekvipmentet, (erősen ajánlott mert nagy a tömeg).Persze hosszas cserélgetéssel lehetett volna a szart kevésbé szarra cserélni, de nem a felülmúlhatatlan teljesítmény volt a cél ezért ezzel nem sok időt töltöttünk.
- giccsparádé, műhó a műfenyőn, mű hütte ááááá!

Összefoglalva:

Síélményt egyáltalán nem tudott nyújtani, MSZI vagy Eplény magasan jobb síélményt ad.
Aki profi síelő annak inkább nem ajánlanám a csalódás elkerülése végett.
"Valami érdekes" illúziója ugyanakkor lehet az embernek aki idejön.

A fentiek csupán személyes tapasztalatok, egy kétórás részvétel alapján, lehet máskor vagy esetleg saját felszereléssel jobb lehetett volna. Én mindenek előtt próbáltam tényszerű tájékoztatást adni.

As-Salaam-Alaikum
MGMM
MGMM
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
Tegnap mi is Mariborban voltunk.
Határon ellenőrzés semmi, a bérletvásárlásnál kérték az oltási igazolást és Maribor belvárosában egy étteremben ahol ettünk.
Maszkot csak a kabinos felvonó aljánál kértek, máshol sehol.
Egyetértek az előző hozzászólóval, aránytalanul sok az erdei, unalmas, hosszú, alig lejtős átcsúszós pálya (így jön csak össze a pálya km), kevesebb az "igazi" lesiklópálya.
Ennek ellenére igen jót síeltünk, sorállás nulla, pályák tökéletesek.
Azért a 16-os, 18-as és a 11-es pályát kiemelném, nagyon jó pályák, kár, hogy csákányos van csak mellettük.
MGMM
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
Ausztria
Innerkrems
2020.02.28.
Tegnap jöttünk haza Innerkremsből. Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk. Először nagyon meleg + erős szél, majd köd, 5 méteres látótávolság, aztán hóvihar nagy hideggel... Tegnapra lett minden tökéletes mikor elindultunk haza.Aki mostanában megy arra jó minőségű pályákra számíthat.
Ettől függetlenül jót síeltünk,én egyébként is szeretem a kihívásokat,gyermekkoromban Csehszlovákiában szinte csak ilyen körülmények közt síeltünk.

VISZONT

Csak az északi oldallal számoljatok a déli oldal bezárt. Ki sem nyitották idén és valszeg már nem is fogják a közeljövőben. Állítólag financiális problémák állnak a háttérben, de olyat is hallottam kint, hogy helyi érdekellentétek miatt van zárva. A déli oldal hianya főleg akkor jelent gondot ha a szél miatt nem megy a 4 uléses bubis, mert akkor marad a síbusz + csákányosok kombináció, kb.10 km pályával, amiért azért lássuk be, nem utaznék és fizetnék feltétlenül ennyit.

Mi pl. a déli oldalban foglaltunk all incl. pályaszállást még ősszel, mikor még szó nem volt a déli oldal bezárásáról illetve ki sem nyitásáról.
Így a hotel pályaszállás mivolta csorbult egy "kicsit". Reggeli és ebéd után az északi oldal irányába még cak-csak, de visszafelé naponta 2x hegyet mászni már nem volt olyan vicces. Főleg a gyerekeknek nem.
Ezeket mindenképp vegye fontolóra aki ide szeretne jönni.
MGMM
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
Szlovákia
Selmecbánya
2016.12.19.
Sziasztok!

Tegnap voltunk itt. Tökéletes minőségű, 40 cm-es műhó fogadott. Kevesen voltak, sorban állni nem kellett.
Reggel napos volt az idő aztán befelhősödött majd a hó is elkezdett esni,de a pálya egész jó volt még délután is.
Elsősorban a gyerekek miatt mentünk ide, Ők még most tanulnak síelni.
Van kék ( világoskék ) gyerekpálya kis tányérossal és egy modern, bubis 4 üléses a piros pályához - aminek a fölső 2/3-a piros csak, az alja inkább kék nehézségű.
Tudom ajánlani haladóknak is, igaz max. egy napra .
Jó, változatos pálya. Közel van, olcsó, 63 pénz volt a családi, napijegy. A felnőtt 20, gyerek 16. Van VIP jegy is, ezzel sorállás nélkül síelhetsz, kb. duplájába kerül.
Van hangulatos szlovák étterem is, finom ételekkel.
Mindenhol csak szlovákul beszéltek, és csak szlovák feliratok voltak, de kedvesek, segítőkészek.

Összességében ajánlható mindenkinek aki egy napos síprogramot szeretne. Bp.-től 150 km, kényelmesen két és fél óra.


UI.: hazafelé úton esett a hó, Szlovákiában kifogástalan útkarbantartással még a 100-ad rangú úton is, amint átértünk a határon, a 2-es főúton semmi. A magyarok ebből ismét elégtelenre vizsgáztak....
MGMM
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
Szlovákia
Donovaly
2015.03.16.
Sziasztok!

Vasárnap, 15-én voltunk itt síelni.
A két kisfiam ( 5 és 6,5 évesek )ebben az idényben kezdte a sítanulást ezért választottuk ezt a helyszínt, most voltunk velük először "igazi", felvonós, hóborította sípályán.

A meleg időjárás ellenére reggel még jók voltak a pályák, de dél körül már gyakorlatilag mély kásában síeltünk, egyik másik lankásabb pályán már-már tuszkolni kellett magunkat.
A várakozásainknak megfelelően a Zahradiste oldal kék pályarendszere tökéletes megfelel kezdőknek,kis gyerekeseknek akár első alkalommal is, úgy a pályák lejtése mint a tányéros felvonók kialakítása miatt.
Igen alkalmas a felvonózás elsajátítására is.
A gyerekek is nagyon élvezték a síelést az egyre inkább kásásodó pályák ellenére. Hó egyébként van még bőven, kis hideggel simán kitarthatnak Húsvétig, ahogyan írják.

A pályán lévő hüttében elfogadható áron-színvolalon kínálnak mindent és a Patty Ski büféjében úgyszintén.

Az egyetlen, de tényleg zavaró negatívum az volt, hogy a 4 üléses felvonó kiszállásánál sosem lassította le a felvonót a kezelő annak ellenére, hogy szemmel láthatóan a kicsiknek gondot okozott a kiszállás. Szóvá tettem neki de csak annyit hajtogatott, hogy emeljük föl a korlátot időben. Tényleg, (ide csúnyát írtam volna)???

Más síterepeken nem ezt tapasztaltam, főleg Ausztriában.
Ott még a beszállásnál is segítenek a gyerekeknek, de pl. Eplényben is.

Na mindegy biztos hosszú volt a szezon.

Mindent összevetve jót síeltünk, 1 napra tökéletes választás lehet kezdőknek.

Üdv.
MGMM
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
Norvégia
Folgefonna
2013.07.18.
Szia!

Mi Folgefonnán síeltünk hétfőn.
Ez ugyan Trondheimhez elég messze van, de irányárnak jó lehet a napi 300,- NOK. Ebben a bakancs, léc, bot és a sisak is benne van.
Üdv.: MGMM
MGMM
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
Ausztria
Schmoll Lifte
2012.10.31.
Miután a feleségem egy kisebb baleset miatt nem tudott síelni, és nem volt kedvem Stuhlecken sem sorbanállni - szombat, főszezon lévén- , úgy döntöttem, egy délelőttöt ezen a hangulatos kis síterepen töltök. (ha már úgyis itt laktunk) Nekem várakozáson felüli volt.
Igaz rövid, de nagyon szépen kezelt pályák, sorállás nulla,hangulatos környezet. A "fönti" fekete pálya jobb oldalán meghagyták a szűzhavat (sok hó esett a héten előtte), így igazán élveztem ott a sízést.A pálya melletti, egyszerű étteremben jutányos áron lehetett kapni sokféle meleg ételt-italt, parkoló közvetlen a pályánál.
Összefoglalva igen jól éreztem magam, fél/1 napra ajánlom a kezdőtől haladóig mindenkinek.
MGMM
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
Sziasztok!

Az elmúlt héten itt laktunk az Aosta völgyben, Antey st. Andrében, ebből
2 napot a Breuil-Cervinia kiváló síterepen töltöttünk, illetve innen keltünk át háromszor is Zermattba.
1 napon a Monte Rosa ski-centrumot látogattuk meg.

Egész héten gyönyörű, napsütéses idő volt mindenhol, felhő csak mutatóba.

A pályák kifogástalanok voltak, kellő mennyiségű hó volt, szépen ratrakoltak, a felső pályákkal még délután is kifejezetten elégedett voltam. Az alsóbb pályák, főleg az egyetlen 2000 m alatti, valtournenchei pálya teljesen bekásásodott délutánra, ami nem csoda hiszen itt már ekkor 15 fok fölé kúszott a hőmérséklet.( reggelente -3 - 0 fok körül volt ugyanitt).Vasárnap párszor kellet max 5-10 percet sorban állni a lifteknél, nem volt zavaró, de hétköznap sorban nem álltunk 1 percet sem.
Jól átlátható a pályrendszer, jól elkülöníthető, hosszú pályákkal, nagy szintkülönbséggel és gyönyörű kulisszákkal.
Két menedékházban is ettünk a gerincen, illetve több helyen iszogattunk, kicsit drágább mint az osztrákoknál megszokott, de azért még ki lehet bírni.
Biztos, hogy a pályarendszer kíválósága mellet, Zermatt közelsége is drágító tényező. Egyébiránt sok síelő volt Zermattból is.

A napijegy 38 EUR/fő volt + 5 EUR kauciót kellet letenni.

Két érdekességet kell hogy megemlítsek: a Plan Maison fölötti 4 személyes beülős felvonóknál kétszer is hosszabb meghibásodás volt, kb. 15-15 percet ücsörögtünk a felvonón míg elhárították a hibát. Ugyan folyamatosan tájékoztattak több nyelven, hogy még 1-2 perc ,nyugi, de azért nyomasztó volt kicsit. Ilyet eddig máshol nem tapasztaltam.
A másik az olaszos munkakezdés.
8 ó 15-kor indulnak a liftek hivatalosan, a valóságban azért ez kicsit csúszik.
Vasárnap fél kilenc felé, már csak azért vette el a "zárva" táblát és a kötelet a kezelő mert - első síelő lévén - szóltam neki, hogy mennénk. Mint Krisztus a keresztfán, olyan képpel tette mindezt.
Lehet azt gondolta, ha nem veszi el akkor egész nap nem kell dolgoznia :-) Végül is vasárnap volt.

Minden pályát bejártunk, összevetve nagyon jót síeltünk, összességében *-os ötösre értékelem a 2 napot.Szívesen visszajönnék még ide.
MGMM
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
Sziasztok!

Egy hetet töltöttünk az olasz Aosta völgyben, ebből 3 napon átmentünk Zermattba. Egész héten gyönyörű napsütéses idő volt, a napot odaszegezték az égre. Csak az egyik délután volt fátyolfelhős, de a szűrt napfény így is átjött rajta. 360 fokban végig csodálatos kilátás. Dufour Spitz, Lyskamm, Castor, Pollux, Breithorn, Matterhorn 4000-esek körben, hát már ezért is megéri ide eljönni akár nyáron is.
Az első napon 9-re értünk föl a Plateau Rosa-ra, a határra, innen jártuk be a Zermatti rész olasz oldalhoz legközelebb eső harmadát.(Matterhorn Glacier Paradise, Trockener Steg, Schwarzsee, Furgstattel,Furi, Zermatt.)Mondhatjuk, hogy gyakorlatilag minden pályát bejártunk ezen a részen.
A pályák kifogástalanok voltak, kellő mennyiségű hó volt, szépen ratrakoltak, a felső pályák még délután is szinte teljesen simák voltak, szuper nagy íveket lehetett húzni rajtuk 1000-el még ekkor is. A legfölső két csákányos melletti pályákon még 4-kor is találtam ratraknyomot.
Nem voltak sokan, sorban nem álltunk 1 percet sem, kivéve egyszer 11 óra körül a Klein Matterhornra vivő kabinosnál, kb. negyed órát.
Reggel és késő délután itt sem volt sor.
Mivel szuper idő volt és délutánra eléggé fölmelegedett (Reggelente 0,-5 fok, délutánra +15 fok körül a völgyekben),a kb. 2300 m alatti pályákon ún. tavaszi, kásás hó alakult ki, több helyen összetorlódva. Ez sokaknak gondot okozott, volt aki lecsatolta a lécét. Egyébként is elmondható, hogy meglepően sok volt a kezdő, vagy gyenge tudású síelő, félmilliós cuccokban, csetlettek- botlottak a pályákon. Amit még szintén megfigyeltem, hogy az átlagéletkor jóval magasabb mint az általam eddig látogatott síterepeken - valószínűleg az árfekvéssel van összefüggésben-, ebből kifolyólag igen kevés snowboardossal találkoztunk. A 25 év alatti korosztály képviselői nem nagyon képviseltették magukat.
5-re értünk le Cerviniába.

A második napon szintén 9-re értünk fül a P.R-ra.
Innen a Furi-Riffelberg-Gornergrat-Gant-Rothorn-Pantrullarve-Blauherd-Pantrullarve-Rothorn-Gant-Hohtalli-Riffelalp-Gornergrat-Riffelbeg-Gifthittli-Furi-Klein Matterhorn útvonalat jártuk be. A pályák itt is tökéletesek, a tapasztalatok ugyanazok mint az előző napon.
5 előtt nem sokkal értünk vissza Cerviniába.

A 3. napon a P.R-ról lesíeltünk Zermattba. Fél 10-re odaértünk.
Ott a felvonó aljánál taláható depóban átöltöztünk, otthagytuk a sícuccainkat, és félnapos városnézésre indultunk Zermattba. Du. 2 körül indultunk vissza a Klein Matterhornra, itt megnéztük, a Gleccser barlangot, lenyűgöző volt, ez egy természetes gleccserszakadék belseje, járatokkal, termekkel, fantasztikus képződményekkel, faragott szobrokkal, és egy olyan jégcsúszda is van benne, mint a Jégkorszak 1.- ben.
Hát persze, hogy kipróbáltuk többször is. Tapasztalatok ua. mint az előző napokban, no problem.
Ja egy érdekesség: a felvonók aljában papírzsebkendő adagolók vannak, a megfelelő szemetessel persze.

Az árakról :
A bérletet Cerviniában vettük, a 3 napos nemzetközi bérlet 140 ojró volt fejenként. Nem olcsó de ezért 350 km kiváló és kiválóan karbantartott pályát síelhetsz be 1524-3883 m-ig.( és itt nem úgy mérik a pályakm-t, hogy ha a fenyőt a másik oldalról kerülöd az már másik pályának számít)
Az étel nagyon drága, a hegyen lévő éttermekben 20 frank alatt nem nagyon van fogás, komolyabb pizza 30.- azt hittem kiesik a szemem. Na ezeken a helyeken még itt sem voltak sokan. Mikor benéztünk ezekbe a menő éttermekbe a rizsparókás pincér már ugrott is ránk, alig tudtunk kiszbadulni.
A Trockener Steg-en van egy elég jó önkiszolgáló étterem, ez olcsóbb, de még így is egy szendvics pl.: 7,- egy sör vagy energiaital 6.- egy tükörtojás baconnal, krumplival 19.- frankba kerül.
Szóval kaját jobb ha visz az ember mert ez már a szemtelenül drága kategória. Euróval mindenhol tudtunk fizetni, kp-vel és kártyával egyaránt.

Szállást semmiképp nem Zermattban foglalnék.
Aránytalanul drága, ráadásul nehezebb oda jutni( Taschba), plusz még Tasch-ból húzhatod a gúnyádat a hátadon vonattal, majd a vasútállomásról még taxival a szállásra.( melyek nagy része nem pályaszállás)
Olasz oldalon a Cervinia-i völgyben sok olcsóbb szállást lehet találni, Breuil-Cerviniában egy 2 fős apartman, pályaszállás, ellátás nélkül, csillagtól függően 550-900 EUR, míg lejjeb a völgyben a pálya 20 km-es körzetében már 100 000 forinttól lehet találni ugyanezt 1 hétre.Az egész völgy 27 km hosszú,és a völgy aljáig autópálya van Budapaesttől. Mi konkrétan Antey St. Andréban laktunk, a Resindence Bellevue-ban egy 2,5 csillagos apartmahnotelben, ez 17 km Cerviniától, 8 km Valtournenche-től, mindkét faluból elérhető Svájc max. 3/4 óra alatt.

3 éve nézegettem, szerveztem ezt az utat, végre összejött, összeségében a 3 napot csillagos ötösre értékelem, megkaptuk azt amit vártunk, jóval többet is.
MGMM
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
Sziasztok!

Hosszas vívódás után tegnap kimentünk síelni Stuhleckre.
A semmeringi alagútig nem volt hó egyáltalán, az alagút után kezdtünk bizakodni, ugyanis ott már fehérbe öltözött táj fogadott minket. (kb. 5-10 cm hó volt, erre tegnap eshetett kb. még 10 cm.)
Az előrejelzéseknek megfelelően nem volt nyitva a két 3-as, az ide tartozó Promibahn felvonó, és a felső piros pálya.
Ennek ellenére természetesen a teljes jegyárat ki kellet fizetni - 36,5 EUR/nap.
Egész nap esett a hó, több-kevesebb intenzitással, és a hóágyúk is nyomták ahol lehetett.
Tömeg abszolút nem volt.
A gerincen a szokásos szélvihar-köd kombináció fogadott.
A fölső kék pályák kifogástalanok voltak, de az 1-es pálya középső része, illetve a 2-es és 4-es pályák azért elbírtak volna még bőven havat.
Délutánra ezeken a szakaszokon sok helyen előbukkant a föld, fagyott rögök, kő stb.
Ezek jelenléte egy kezdő esetében akár a síléc és saját maga nagymértékű amortizációjával is járhatnak.
Nekünk ez volt a szezonnyitó, mindent összevetve jót síeltünk, megérte kimenni.
MGMM
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
Helyzetjelentés kicsit megkésve:

A múlt hétvégén (máj. 7-8) voltunk kint síelni.
Az időjárás mindkét nap igen kegyes volt hozzánk, úgy a völgyben ( Obervellach-ban szálltunk meg )mint a sípályán.

1 pályát kivéve mindegyik nyitva volt. 2200-3100-ig tudtunk síelni.
Az alsó pályák kb 11-ig voltak jók, utána a nagy mennyiségű,kásás, tavaszi hóban síelhettünk de nagyon élveztük.
A fölső pályák (2750-3100-ig) reggel nekem kissé keménynek tűntek, úgy kb. 11-től már fölengedtek és remekül ment a sízés. Hozzá kell tennem, hogy a léceimnek éle így az idény legvégére gyakorlatilag már nem létezett, ezért tűnt keménynek, jó léccel kifogástalan élményt nyújtott.
A szlovén nemzeti válogatott is mindkét nap itt edzett kiépített pályán, de láttam horvát válogatott sízőket is. (Csak a ruhájuk meg a buszaik alapján)
A nap keményen tűzött szombat-vasárnap is.
Szombaton melegebb volt, 2400 m-en 9 fok volt délben, árnyékban, mig vasárnap átlagban 4-5 fokkal volt hidegebb.
Elég nagy mennyiségű hó volt a pályákon, több mint decemberben. Még a fölső rész bal oldalán a jelöletlen, kezeletlen lejtőkön is lehetett szűzhóban síelni egészen a sziklákig.
Érdekes módon minkét nap úgy du 1 körül, hirtelen eltűntek az emberek és utána szinte néptelen pályákon síeltünk.(Előtte sem volt tömeg egyáltalán.)

Összességében nagyon jót síeltünk, megkaptunk mindent amit egy ilyen késő tavaszi gleccser síeléstől várni lehet.
Én nagyon szeretem ezt a terepet, mindenkinek nagyon ajánlom!

Úgy tudom most egy hónapra lezárják a pályát s júniusban nyitnak majd meg nyárra a fölső pályákkal.
MGMM
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
Sziasztok!

Hétvégén síeltünk Mölltalon.
Szuper napsütés, szuper hideg, gyakorlatilag néptelen, kiváló minőségű pályák.

Nagyon jót síeltünk + a gyönyörű panoráma.

A *-os ötös élményből csak az von le egy keveset, hogy a 2800-3100m-ig lévő pályákon - melyek tökéletesen ratrakoltak voltak -nem indították be a felvonókat.
Ők azt mondták, hogy a szél miatt, szerintünk csak spórolni akartak ( összesen kb 100-an voltunk).
MGMM
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
Szlovákia
Tátralomnic
2009.12.22.
Sziasztok!

Mi 2006-ban a Hotel Morava-ban szálltunk meg, ez kb. szemben van a lanovka parkolójához vezető rövidke bekötőúttal.
Ebből következik, hogy úgy-ahogy pályaszállás, hisz alig 300 méterre van a felvonótól.
Szocreál épület, 20 év időutazás visszafelé. Egyszerű szobák, semmi extra, de ami kell az van és tiszta.
A reggeli viszont fejedelmi volt, svédasztalos és nagyon finom.

A Lomnici-nyereghez fűződik az egyik legjobb síélményem:
2007-04-01-én voltunk ott kb 2,5-3 méteres hó volt, szikrázó napsütés.

Az egész hegyoldalon lehetett síelni( a jelölt fekete pályán, a francia katlanban, és a kettő között is.) ráadásul a faluba lefelé vezető déli, hosszú pályára néző hegyorom is tiszta hó volt, így innen szűzhóban mentünk le míg el nem értük a törpefenyőket.
A fönti felvonó mellett hóból épült bárpult, ahol gyönyörű szlovák hölgyek mérték az italt. Napozoágyak, stb....tiszta alpesi feeling.
A fekete pálya alsó vége közvetlenül a felvonó mellet volt vezetve annyi hó volt, egyébként egy nagy ívű, keskeny,balos kanyarban végződik.
Egyszóval nagyot síeltünk a sorbanállás ellenére is.
A régi, kék, faszékes, kicsi felvonó helyett viszont elkene már egy új, gyorsabb, nagyobb kapacitású.
MGMM
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
Mai helyzetjelentés Stuhleckről:

Szép napos idő volt, viszont nagyon hideg ( völgy-9, tető -17)fönt a szokásos szél.
Tömeg nem volt, gyakorlatilag nem kellett sorban állni.
A hó szuper volt, a fölső pályákon különösen, nem buckásodott ki, bár a lenti pályákon délutánra már itt-ott előkerült a rögös talaj, kavics stb.

Ha a karácsonyi nagy tömegzúdulásra nem érkezik friss hó, akkor itt gondok lesznek.
MGMM
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
Szlovákia
Telgárt
2009.12.16.
Sziasztok!

Az elmúlt években sokszor jártam Telgártban, kezdve a fabódés büfé/pénztár időszakától egészen tavalyig.
Úgy gondolom, hogy egy gyöngyszemre akadtam.
Kiemelkedik a 12 egy tucat szlovák pályák közül,
MINDENKINEK AJÁNLOM, kezdőtől a profiig!!!
Nagyon a szívemhez nőtt, pedig jártam már több "híres" európai síterepen.
Gyönyörű a környezet,hangulatos, viszonylag hóbiztos, sorállás ritka, sztem ilyen kis területen ilyen változatosságú pályarendszer nem nagyon van még egy.
Van széles, kiválóan karbantartott kék pálya, kezelt fekete, buckás piros. Megfelelő hó esetén a jobb oldali kezeletlen piros pálya egészen freeride élményt is tud nyújtani, sőt az ügyesebbek még szikláról is ugorhatnak.
Mindezt nem sok pénzért.
Van még jó kis hangulatos büfé, kandallóval, + egy fakocsma a felső pálya alján,hamisítatlan szlovák hegyi feeling.
Egyetlen probléma, hogy nincs ülőliftes felvonó, (a nagy tányéros elég hosszú, fárasztó )ezért hamarabb elfárad az ember fia.
Jó időben gyönyörű a kilátás, ráadásul a tetőről csodaszép kirándulásokat lehet tenni.

Egyszóval aki teheti NE HAGYJA KI!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.