Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

YETI53 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (119)Időben csökkenő Időben csökkenő
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
Topik: Valfrejus
2007.11.04. 15:34
Valfrejus bája az elhelyezkedésében is rejlik.
Fantasztikus a természeti környezet , leglátványosabb a JEU pálya. Orcieres mindenképpen nagyobb kétszer akkora pályarendszerrel, ott is van hetivásár, még nagyobb is , komolyabb az uszoda és a szórakozási lehetőségek is, szerintem aki szeret síelni és volt már a fantasztikus méretű Francia síterepeken, mindíg visszavágyik, Sajnos a távolság nem engedi, hogy itthonról hétvégi síelésre mehessen az aki nem repülővel megy.
Mindenkinek jó szezont és sok havat YETI
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.10.15. 21:47
Szia
Tömeg nincs, szerintem egyetlen Fr síterepen sincs tömeg, Hó általában van elég, jó a fekvése.
Ülös felvonókra készüljél és sok húzósra is.
A hely kifejezetten kicsi három igen nagy ház ás és néhány apró, tehát a nagy síterepen még a legnagyobb szezonban is csak reggel a felvonóinduláskor van sorbanállás.
Ezen az oldalon alul találsz elég sok reális élménybeszámolót és kritikát SD-ről
Yeti
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.10.15. 21:34
Sziasztok
A hely nagyon jó, tavalyi szezonban próbáltuk ki és idén is ide megyük.Lágyabb és keményebb pályák is vannak bőven. Mi igazi pályaszálláson voltunk A Rochebrune első emelete a pályára nyilik. A település sem kicsi , de a pályák nem zsúfoltak. Idén is két busszal megyünk 70 fő, nagyon megtetszett a barátaimnak is Yeti
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.04.23. 04:54
Csodákat a kés se tud művelni.
Mozgás és ha van lehetőséged egy profi gyógytornász hosszú idő alatt kitartó és igen fárasztó gyakorlatokkal nagyon jól helyrehozza.
Én cseppet sem követő példaként a szanaszét húzódott térdemmel még három napot síeltem ,igaz estére a klotyeszra is csak kimerevedett lábbal tudtam letottyanni, de két hónap múlva a szezonzáráskor már elég jól vettem a pályát
Szerencsém volt.
Mindenkinek kellemes nyarat és jó készülődést a következő szezonra
Yeti
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.03.25. 20:45
Én Hirschenkogelen voltam /24-én/, szintén egésznap ömlött a hó, barátom szakállára vastagon ráfagyott, a szemüvegemet a lesiklások közben gyakran törölni kellett a jégtől, hideg volt és a havon ezt érezni lehetet, prímán csúszott és volt mit kerülgetni is napközben minimum 15 cm friss hó esett, Síelők többnyire honfitársak és Szlovák síklub tanulói. Aki mostanában az olvadások elött jár arra remek szezonzárásra számíthat, de ne egy teniszpálya simasaágú homogén pályára számitsatok.
Yeti
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.03.18. 21:56
Szia Vid
Gyakorlatilag egyről beszélünk, ha a szomszéd boltban vásárolsz kevesebb a szállítás és a szomszédod jut bevételhez , jövedelemhez, kvázi a környezeted fejlesztésére fordul a befizetett iparüzési adó stb. Én sem a síelés ellen beszélek csak megemlítettem hogy kedvenc sportunk is energia faló, és hogy kis dolgokkal is nagyok lehetünk, míg a nagy vállalásokat távol tartjuk magunktól mert utópisztikusnak érezzük. Szóval ha apróságokban visszafogjuk magunkat évek alatt lassan de biztosan kialakul a környezetbarát szemlélet. Sajnos a szállítás tényleg nagy teher, de mégnagyobb ha az egy rosszúl megtervezett kényszerúthálózaton araszol végig Budapesten és az elkerülőutakat mindenféle színű és pártállású emberek szervezetek állandóan megvétózzák ez már a pazarlás fokozása.
Na reménykedjünk egy sokkal havasabb télben, amikor mindenhol lehet síelni ahol azt az utóbbi évtizedekben megszoktuk.
YETI
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.03.17. 21:13
Gáz de a sísport is egy környezetkárosító , romboló tevékenység. Emberek százezrei lepik el az Alpok 50 éve még háborítattlan területeit, hagyják fent a szemetet, stb, Kiszámoltátok mennyi energiát emészt fel a sípályák építése üzemeltetése ratrakolása ? Síelsz és ezalatt az otthoni távfütéses lakásod ugyanannyi energiát fogyaszt mintha nem is utaztál volna el ? Szóval tényleg kell tenni valamit mindenkinek és főleg a szemléleten kell változtatni. Én sajnálom, hogy nálunk nem a legszigorúbb követelményeket vezetik be, mert ez a kormányzat vállalásának felpuhulása, Húsz százalék helyet vállalunk mondjuk 15-öt és majd megvalósítunk 8 at ? Ez lesz ám a csökkenés ! Na tényleg nem tréfa :-(
Lehet járni gyalog, kerékpárral, tömegközlekedve, gépkocsival vagy akár repülővel. Egyeseknek helikopterrel, de tudjunk mértéket tartani, minden téren. Fajlagosan minél kevesebb energiát használni, ezzel csökkenteni a káros anyagok termelődését. Egyszerű dolgokon rengeteg energiát lehet spórolni ami persze pénztárca kímélő is , és egyikünknek sem árt meg egy kis önfegyelem. Az energiát nem csak a gépkocsival, gáz és villanyórával fogyasztjuk, de a vízzel, vagy a feleslegesen terjesztett szórólapokkal, az eldobható PET palackokkal, a mindennemű túlfogyasztással. Ne harcoljunk egymásra mutogatással, csak fogjuk egy kicsit vissza saját magunkat, A világ népessége 35 év alatt több mint duplája lett ennyi ember energia igénye óriási, ha csak az élelem előállítást és az ezzel kapcsolatos melléktermékekre gondolunk.
Valószínű, hogy hasonló ütemben fog növekedni továbbra is. Remélem minden síelő barátom hasonlóan gondolkodik, és ez az idei furcsa tél több figyelemre készteti a környezettel szemben.
Mindenki tud segíteni és nem csak a Lánchídon függve látványos akciókkal. Ez akkor is megszívlelendő , ha végül nem is annyira ettől függ a felmelegedés és jövőre netán a globális lehülés miatt kell majd többméteres friss havon síelnünk.
Bizom a józan gondolkodásban és várom a jövő telet. YETI

Nem ide tartazik csak kiváncsi vagyok VID ? idén hol síeltél és milyen tapasztalataid voltak. Nem mindig egyezik itt a fórumon a pályákról alkotott véleményünk, de adok a tapasztalataidra.
YETI
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.03.17. 05:23
Szia Féreg
Az Atomic SX 11 vagy SX B5 öt próbáld ki ezt talán úgy tudom jellemezni, hogy átmenet a GS és SL között nem annyira piskóta mint a Metron de gyors stabil és kellően kanyarképes. Ezek a lécek olyan kategóriák árban ami már megéri jobban tesztelni mint az eladók meg a mi véleményeink . Vásárlás ilyenkor már kifogni óriási leárazást külföldön, néha 50%-ot is megtakaríthatsz az áron.
YETI
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.03.08. 20:00
Ahogy néztem most az árakat a kinti bérlés szerintem kedvezőbb. Sajnos néhány itthoni kölcsönzőről rossz a tapasztalatom és elnézést a becsületes profi cégekről, de több barátomra sóztak rá rosszúl beállított egyáltalán a cipőhosszára sem beállított , nem megfelelő hosszúságú és teljesen tönkrement léceket. Nézd meg az árakat és döntsél :)Kezdéshez a bronz max silver kategória tökéletes. Kezelt frissen vaxolt élezett léceket kapsz megfelelő bakival
Yeti
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.03.08. 18:18
Szia
Nézd meg a https://www.skiset.fr honlapon.
Bejön a honlap, mindjárt a kölcsönzésre, és Fro-ra. alatta válaszdki Superdevoluyt (géptől függően a betöltés tíz másodpercnél is hosszabb lehet. Utána ki kell választanod a térképről Devoluy melyik kölcsönzőjét szeretnéd és milyen minőséget, megkapod az aktuális árat a dátum szerint akár már le is foglalhatod ha megfelel.
Itthonról legalább tíznapra kell bérelned és ha gond van vele akkor semmi esélyed nincs. Ha kint bérelsz az 6 nap, ha gondod van vele azonnal cserélik vagy javítják, De dönts szabadon
Jó síelést Yeti
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.03.07. 16:22
Ha szupermarket szinten a GEANT ra gondolunk ott minden ilyesmi van amit kérdezel, csak fel kell ismerni, vagy lefordítani a címkéket, nem biztos, hogy ugyanaz mint az itthoni multiknál az árú, és valószínű, hogy Olasz vagy Francia szövegen kívül mást nem látsz rajta. Egyébként mindent megkapsz többnyire olcsóbban mint itthon.
Pl Magyar tojást háromnegyedáron vettem kint.
Szánj rá elég időt kint és összevásárolhatod az egész kaja pia adagot,
YETI
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
Topik: Hebalm
2007.03.02. 05:48
Mi nagyon havas hideg időben voltunk ott az út tökéletesen lánc nélkül járható volt akkor is. (VW Póló ) Jók a pályák, persze most időjárás függő. Az esti sízés igazán kellemes ezen a helyen nincs vakító fehérre világítva . Mi a felső végénél a pálya közepén lévő hüttében laktunk , príma volt
Jó síelést Yeti
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.02.28. 15:45
Szia
Naprol napra változik, Sopronból nem nagy durranás átugrani és saját szemmel meggyőződni milyen a pálya, de javaslom elötte a honlapon naponta ellenőrizd a hómennyiséget, és a Web kamerákat. Az utobbi napokban esett friss hó de ma 4 fok körül van kint. Manapság ennél rosszabb pályákon rendezik a világkupa futamokat, ez azonban nem vigasz a jó hó kedvelőinek.
Yet
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.02.14. 05:49
Február 11 én értünk haza Orcieres-ből
A szállás (Rochebrune) Európai mértékkel is kitűnő volt. Tágas 4-6-8-személyes mind jól felszerelt jól és jóanyagokbol épített jóméretű igazi pályaszállás a felvonóhoz a sítározóból lefelé kell csúszni és a nap végén egyszerűen besiklottunk a tároló ajtajáig ami a ház első emeletén van ! Volt napsütés felhő hó meg minden . A pályákat jól megdolgozzák de hagynak szüzhavasakat is . Időjárás enyhe volt ennek ellenére csak a 2000 alatti részek kásásodtak délutánra az első két nap, utána már ott sem mert minuszba ment a hőmérséklet. Jól sielhető terep a kékek néhol elég laposak kellő lendület nélkül nehéz átmenni a laposokon. A pirosak változatosak, a feketék és az off piste elég jó kihívás. A síközpont és a szórakozási lehetőségek bőségesek, uszoda koripálya bowling disco mozi, bárok stb. A csütörtöki vásár nagyon jó: sajtok szalámik sonkák, síruházat és kiegészítők. A kabinos lift öregecske, de a temixek gyorsak tágasak, az ülőszékesek egy része szintén elöregedett, de látszik a folyamatos fejlesztés a terepen, így várhatóan hamarosan eltűnnek a régi darabok. A táj gyönyörű,
Elérhetőség busszal 20 óra, kocsival 16 kb nincs alagút díj
Jó szezonfolytatást mindenkinek
Yeti
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.02.13. 07:40
Élvezni az életet és síelni , túrázni a legjobb értékarány a Felvidék , Magyarország nagyon szép elcsatolt része, Gyorsabban elérhető mint Erdély vagy akár Kárpátalja, Sajnos már több egymást követő korosztály sem ismeri a helységek Magyar neveit, vagy aki ismeri az is a Szlovák nevét használja. Pedig végváraink romjai sorakoznak a Vág mentén, Körmöczbánya aranyverdéje se Szlovák Ótátrafüred tüdőszanatóriumait nem Szlovákok építették,
Nem irredenta vagyok de ha Erdélybe mész nem azt mondod hogy Romániában jártál. Szlovákia nekem Felvidék marad, és SZERETEM, hegyestül, völgyestül, ételeivel italaival Tótjaival
YETI
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.02.13. 07:19
Szia
Próbáld meg a https://www.limba.com on keresni Lengyelország Zakopane,és kiad egy csomó szállást. Nekem a Limba bevált, kinyomtatom a címeket és tutira találok megfelelőt ha nem is foglalok előre.

Yeti
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.02.11. 16:13
Szia Tobi
Ma jöttem meg Orcieres-ből frenetikus volt első két nap napszúrást kaptam de a hó csak lent kásásodott, utána felhő és hóesés, csütörtökön folytonos akkor már 48 órás havazásban síeltünk szüzhóban mindenhol, péntek hajnalra az összes pályát megdolgozták prímán. a feketéket szüzhavasra hagyták 50 cm friss hóval Szikrázó napsütés egész nap és tökéletes pályák. Igaz kicsit kevés a kihívás de mindenhol lehet és nem tilos a pályák melletti off piste sízés és ez főleg a fekete pályák mellett már elég jó erőnlétet kíván,
Üdv Yeti
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
Topik: Magas Tax
2007.01.31. 15:01
A Börzsöny mindig elég hóbiztos. Remélem a túristaház és a pálya üzemeltetői tényleg komolyan veszik a sítúrizmust.
A lefelé vezető majd 8 km-es síutat is talán rendbe rakják, nem úgy mint két éve amikor két pár lécünk bánta, hogy karbantartott útnak jelölték és mondták ezt az utat (pirosX)
Február végén talán kivihetem az unokákat Taxra tanulni.
Yeti
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.01.27. 14:25
Persze én sem a számolás és beállítás helyett gondoltam. Csak azt szerettem volna tudni, hogy a kirugás kiütés egyáltalán jó e valamire ?
Vagy csak az én ősrégi beidegződésem amit már senki nem használ.
A tisztítást kenést fontosnak tartom mert a régebbi rugókon hamar kivirágzik az oxidrózsa

YETI
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2007.01.27. 13:55
Két dolgot szeretnék hozzátenni és a szakértők toljanak le ha hülyeség.
1 minden évben meg kell tisztítani a kötést és meg kell kenni a rugókat, állítócsavarokat, pl szilikonzsírral vagy WD40 -el mert különben a surlódásoktól a leoldási erő egész más mint amit mutat.
2 én minden síszezon kezdetkor egy egyszerű de roppant célszerű parasztos módszerrel oldalba rúgom a társam ellenörzendő kötésénél a síbakancsát, ha nem old le akkor visszább veszünk az erőből

YETI
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.