Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

nahar által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (27)Időben csökkenő Időben csökkenő
nahar
27 élménybeszámolót írt
27
18 éve tag
2022.02.07. 22:42
Isola2000? Repülővel: Bp-Nizza 2ó+busz 1,5ó
Előzmény: (Soma 215139)
nahar
27 élménybeszámolót írt
27
18 éve tag
2022.01.19. 08:31
Sziasztok,
Autóval megyünk Isolára és szeretnék hazafelé 1 éjszakát aludni valahol. Nem találok infot arra, hogy foglalhatok-e szállást Olaszországban tranzitként, úgy hogy mindannyian oltva vagyunk 2 nyugati (Astra és Pfizer) oltással. Vagy gondolkozzak Szlovén szálláson? Valakinek tapasztalat ezzel kapcsolatban? Köszi
nahar
27 élménybeszámolót írt
27
18 éve tag
2019.05.12. 23:56
Kedves TKata,

nem, nem biztos hogy egy felvonó beruházás oldja meg a gondokat. Egy biztos: amit tapasztalok, ha a gyermekemmel elmegyünk kirándulni. A kisvasút színvonalas, jópofa, retro, egyszóval jó. Felérsz a kisvasúttal, gyerekkel: program vége. Télen: elindulsz a horgásztó felé....ok, téli erdő. Cél, ötlet: hógolyózás (bárhol lehet). Felmennél síelni: nincs mivel. Erdészet nem takarít, teherautó nincs (2019-et írunk!)Síközpontban látogató nincs, pénz nincs - síközpont szétrohad...Elindulsz az úton inkább szánkóval-majdnem elüt az erdész, a quados, az illegális autós. Visszafordulsz. Program vége.Visszamész a következő vonattal.
Nyáron: felmész a kisvasúttal. Sétálsz a gyerekkel. Játszótér egy vicc. Egyéb, semmi. Visszamész a következő vonattal. Feljutsz bárhogy NHH-re? Nem , hacsak nem túrázol néhány órát. Tényleg így kell hagyni mindent? Lepukkant hotellel, nevetséges vendéglátóhelyekkel, erdészeti úthasználati díjakkal?
A legeldugottabb szlovák, szlovén, osztrák kirándulóközpont is a többszörösét nyújtja ennek. Igen tanulni kell tőlük, nem szégyen az. Csak kisebb ego kellene ebbe az országba meg egy kis gondolkodás.
Előzmény: (TKata 205799)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
nahar
27 élménybeszámolót írt
27
18 éve tag
2019.05.11. 00:03
Kedves TKata,

Rendszeres látogatóként (kisvasút-gyerek-túra-amíg lehetett síelés) azt látom, hogy a környék végletesen lemaradt bármilyen fejlesztésben, infrastruktúrában, hozzáállásban (erdészet)... Bármi, amit itt épeszű kereteken belül megvalósítanak, az csak a javára válhat a helynek. Ausztriában, Szlovéniában, Olaszországban is a hegyi táj részét képezik a felvonók. Pillanatnyilag NHH olyan mint egy külvilágtól jól elzárt terület, amelyet csak egy szűk közösség látogat, ezért is konzerválódik az elmaradott állapot. Csodás hely megannyi kihasználatlan lehetőséggel...
Előzmény: (TKata 205794)
nahar
27 élménybeszámolót írt
27
18 éve tag
Topik: Donovaly
2018.02.28. 20:30
Sérülés miatt megmaradt 2 db 1 napos Donovaly felnőtt bérlet eladó. Ára 5500.- /db. Érd.: 20/9289301
nahar
27 élménybeszámolót írt
27
18 éve tag
2016.02.22. 23:01
Sziasztok!
A mi társaságunk(4-8 fő) Franciaországon kívül mindig magánúton szervez minden utat. A francia utakhoz viszont tényleg sokkal gazdaságosabb igénybe venni utazásszervezőt, tekintve, hogy 170-300 Eur-ból szállással, 6 napos bérlettel elvisznek a legjobb terepekre. Voltunk Naturellel és Travelexel is (a Travelex jobb volt). Tavaly Isola 4 fő 170 EUR januárban, pályaszállás+wellness, 6 napos bérlet egyéni utazás. Naponta 28 Eur/fő. Ennyiért Magyarország környékén sehol semmit sem kapsz síút keretében. Igen, volt egy kis kaland benne a végén. De volt akit felhívjunk (Ádám), és igen nagyon segítőkész volt. Meg tudtunk vele oldani minden problémát. Persze ehhez az kellett, hogy mi is meg akarjuk oldani a dolgokat és ne csak a problémákat hánytorgassuk egymás szemére, fenyegetőzve mindennel. Ha nyaralni/telelni mentek próbáljátok meg a jó dolgokat is észrevenni, ne csak a hibákat, és érezzétek jól magatokat a bőrötökben. Mi például kaptunk egy gyönyörű estét Nizzában cserébe az utolsó napi szállásunkért. Megérte! Bármikor mennénk velük újra. Köszönöm a figyelmet. Üdv N.
nahar
27 élménybeszámolót írt
27
18 éve tag
2011.02.06. 21:52
Hello!

A Mona Lisát kint már csak Chalets-nek nevezik, nem Mona Lisának. Idén mi ott voltunk, tavaly a parc aux Étoilesben. Pályaszálláshoz képest ehhez kell a legtöbbet sétálni az összes helyi szállás közül. Ez kb. 300m-t jelent, nagy részén hegynek fel az autóút szélén. Sítároló nincs, parkolni nem könnyű. Kétszer meggondolod majd, hogy hazamész-e délben ebédelni az apartmanba, vagy inkább kibírod. A közlekedőket, lépcsőket nem jégmentesítik, lehet szépen csúszkálni... Azt hiszem 5 különálló épületből áll. Nyolcunkat sikerült két 4 fős, nem egymás melletti apartmanba rakni, de legalább ugyanabban a házban voltunk. A 4 fős apartmanok átlagosak (kicsik). A 6 főst nem láttam. Az Étoileshez képest nem volt jó, nincs medence, szauna, sítároló és rendes parkoló.
Vigyetek magatokkal mosogatógép tablettát és wc papírt:)
Ha van még kérdésed, várom.
Üdv
N.
Előzmény: (kakuszka 108303)
nahar
27 élménybeszámolót írt
27
18 éve tag
2011.01.11. 21:47
Kedves hp79!

Elnézést a rendőrök általánosítása miatt, de sok külföldi (és belföldi) utazás alatt sajnos tapasztalati úton kénytelen voltam erre a következtetésre jutni. A "furcsa" jelzőt direkt használtam más, degradáló szavak helyett. Szerintem ez a téma megérne egy topikot a Síelőket érdeklő egyéb témák alatt.
Üdv
N.
nahar
27 élménybeszámolót írt
27
18 éve tag
2011.01.11. 21:39
Kedves Zezi!

Puy-ben a pálya mellett 1800m-en van Gi'any boltja (büféje,péksége,kávézója)itt és a központi épületben (Sherpa) lehet kaját vásárolni. Gi'any boltja 7:30-kor nyit, az árai EURban a következőek: baguette 0,9 croissant, péksüti 0,8 tejeskávé 2,2 hamburger krumplival 4,8-5,2 sült krumpli nagy adag 2,8 chips 1,8 forró csoki 2,4 ásványvíz 1 üdítő 2-2,5. Lejjebb a Sherpában picit olcsóbb minden, a 1,5 l-es Pepsi 1,9. A hütték (chaletek) nagyon drágák, a turista menü 12-14 EUR.

Remélem segítettem
Üdv
N.
nahar
27 élménybeszámolót írt
27
18 éve tag
2011.01.11. 14:10
Üdv Mindenkinek!

Január 2-9-ig voltunk Puy-ben saját autóval. Idén a Chalet Mona Lisa-t kaptuk szállásnak. Tavaly a Parc au Étoiles-ben laktunk, és szinte mindenben jobb volt, mint a Mona Lisa. Hazacsúszni nem lehet, a pálya 300 m gyalog persze felfelé... Lefelé is mehetsz, de nem olyan jó az út szélén sokat lefelé baktatni bakancsban. Az apartmanokhoz az ígérettel szemben semmilyen sítároló sem tartozik, csak a kocsid. A chaletek elhelyezkedése talán az egyik legrosszabb a szállások közül. Személy szerint nem ajánlom senkinek a Mona Lisát. Különben a szállások teltházzal működtek. A pályák a megszokott formájukat nyújtották, különösen jó az új Rocher Noir felvonó melletti piros pálya (talán Vallons). A hójelentés szerinti 85 cm hó a völgyben túlzás. Az 1600-1400 m közötti pályák erősen kisíeltek jópár kaviccsal tarkítva.
A bérlet lehetőségeit kihasználva elmentünk Les2Alpes, Serre Chevalier és Montgenevre-Cesana-Sestiere terepeire is.
Les2Alpes és Chevalier nem okozott csalódást, szerintem a legjobb francia pályák. Montgenevre is jónak, bár nem kiemelkedőnek nevezhető, jól kezelt pályákkal. Az olasz részre átcsúszva viszont NAGYköves pályákat, szlovák emlékeket idéző léctaposós 10 perces sorokat, gyenge felvonókat és szinte használhatatlan térképet találtunk. A felvonó nevek esetlegesen jelölve (néha szigszalaggal kiragasztva) nem létező számú pályák a térképen, üvöltő olasz tömeg, finom és olcsó cappuccino, borzalmas állapotú WC-k. Hihetetlenül mennyiségű felvonózás kevés síeléssel és sok baleset.
Hazafelé az autópályán, Milánó közelében egy Ford Focus elkezd tolni kb 1 méter távolságot tartva. Miután elengedem, mellém jön és rendőrigazolványt mutogatva leszorít a pályáról. Kiterel egy Auchan parkolójába, kipattan belőle egy fekete zakós napszemüveges, oldalán pisztollyal és elkezd beordítani az ablakon, hogy azonnal mutassuk meg az összes eurónkat és iratunkat. Vonakodva előveszek egy huszast, amit elkezd szagolgatni. Kicsit szürreálisan kezdtük érezni magunkat. Ordítva követeli a többit is, emlegeti a police stationt. Megkapja a bankjegyeket, mindet végigszagolja és visszaadja. Behajol a kocsiba és elkezd turkálni a feleségem ölében lévő hátizsákban. Itt már röhögtünk... Nem talál semmit, ordít visszapattan a kocsijába és elrobog, majdnem összetörve egy másik kocsit. Mi álltunk és néztünk egymásra értetlenül. A rendőrök mindenhol "furcsa" emberek.Továbbra sem szeretem az olaszokat.
Üdv
N.
nahar
27 élménybeszámolót írt
27
18 éve tag
2008.11.15. 23:18
Üdv Mindenki!

Baráti társasággal (8 fő) sokat jártunk Szlovákiába síelni. Kellemetlen élményekkel soha nem jöttünk haza, bár voltak kisebb gondok, de mindig jól végződött (még a rendőrök is kedvesek voltak, igaz nem is adtunk ellenségeskedésre okot). A hiányosságokat is hajlamos az ember elfogadni, ha figyelembe veszi az ár/érték arányt.
Idén azonban végeztünk egy gyors számítást, amiből egyértelműen kiderült, hogy nem éri meg Szlovákiában síelni. Sajnos.
Donovaly, Jasna, Velka Raca, Krompachy, Martin stb. terepeit színvonalban, szolgáltatásban, stb a kisebb osztrák terepeknek feleltettük meg: Annaberg, Hochkar, Gemeindealpe, Mariazell, Aflenz, Mönichkirchen (pályahossz, felvonószám, terület).
Bérlet:
Ausztria: átlag 26 EUR (napijegy, több terepre is jó)
Szlovákia: átlag 27 EUR (napijegy, egy terep)

Szállás:
Ausztria: 17 EUR /fő(magánszállás v. parasztház reggelivel, tisztaság, rend, sok mosoly, friss tej, stb)
Szlovákia: 18 EUR /fő(panzió, vagy egyéb szállás reggelivel általában kedvesség, néha furcsaságok, tisztaság és meleg)

Utazás: (Bp.)
Ausztria: 350-360 km csak autópálya vagy jó minőségű út, ingyenes nagy parkoló
Szlovákia: 200-220 km rossz minőségű, lassú út
néha fizető parkoló rozzant síbusszal (Jasna)

Egyértelműen látszik, hogy a Szlovák terepek elvesztették az előnyüket és elvéreznek az ár/minőség összevetésben. Tanuláshoz továbbra is ajánlott Sk, de sajnos egyébként Au jobb.
Én is Szlovákiában tanultam síelni, de nem minden áron szeretnék oda menni, még ha közelebb is van az osztrákoknál.
Ja, és én SZERETEM SZLOVÁKIÁT!

u.i.
Pattyski! Szerintem sántít a hasonlat:
Obertauern-Donovaly? Jasna-Serfaus?
Ettől függetlenül köszönjük az adatokat.
Üdv
N.
nahar
27 élménybeszámolót írt
27
18 éve tag
2008.11.13. 00:50
Szia!

Ezen régen én is gondolkodtam egy ideig... A trükk: a kötés közepén van egy nagy keresztvágott csavar, ha azt kitekered és kiveszed, kilazul a kötés. Megfogod első és a hátsó gépet szorosan és elkezded az egészet hátrafelé húzni. Lecsúszik az egész egy sínről. Az első és a hátsó gép egy műanyaggal van összefogva. Ha a levett kötést megfordítod, az összefogó műanyagon van egy skála, a gépeken meg egy nyilacska. A megfelelő cipőhosszt ezen tudod beállítani a gépek tologatásával. Visszarakni, mint előbb csak fordított sorrendben. A középső csavart azért ne tépd meg nagyon. Remélem segítettem. Jó munkát és sok csúszást!

Üdv
N.
nahar
27 élménybeszámolót írt
27
18 éve tag
Topik: Koralpe
2008.02.04. 22:18
Szia!

Ez pillanatnyi állást tükröz, ha Te márciusban mész, akkor ennek semmi jelentősége. Az állapot naponta akár többször is változhat, időjárástól, üzemzavartól, stb függően. Ha jobban megnézed a síterep oldalát, látható hogy az időjárás erősen szeles. Valószínűleg annyira, hogy az ülőliftet és néhány csákányost le kellett zárni. Holnap lehet, hogy az összes nyitva lesz, de lehet hogy mindet lezárják. Sajnos senki nem garantálja a teljes pálya nyitvatartását 1-1,5 hónapra előre. (szerintem nyugodtan fizesd be...:)

Üdv
N.
nahar
27 élménybeszámolót írt
27
18 éve tag
2008.01.30. 15:09
Kedves Andrea!

Köszönöm(jük) a figyelmeztetést. Azért élek ezzel a lehetőséggel, mert bár megrendeltem a katalógust, eddig se híre se hamva... Még nem jártam itt ezért ketten (2) megnéznénk a helyet feb 16-17-én, ami mindjárt itt van. Ha valaki nem fogja felhasználni a jegyet, akkor szerintem mindenki jobban jár azzal ha továbbadja.

Üdv
N.
nahar
27 élménybeszámolót írt
27
18 éve tag
2007.12.10. 01:39
Szia Laca85!

Chopok-dél sajnos pont a gyengébb síelőknek nem igazán ajánlott. Jellemzően freeride hely erős fekete pályákkal tarkítva. A beszédes nevű "siratófal" is itt található. Inkább menjetek Jasnára vagy Martinske Hole környékére. Jobban jártok velük. A pályajelölésekről kimerítően olvashatsz az egyéb síelőket érdeklő témák topikban.

Üdv.
N.
nahar
27 élménybeszámolót írt
27
18 éve tag
Topik: Obertauern
2007.12.06. 15:33
Szia Bandras9!

Szvsz. amire Te gondolsz az az Achenrainhütte.
(Telefon: +43(0)6456 7374)A Monte Flu túloldalán van, alatta-mellette a Kehrkopfbahn-nal. Sok kitömött állat, régi sícucc, középen kandalló, fa berendezés+ szállás.

Üdv
N.
nahar
27 élménybeszámolót írt
27
18 éve tag
Topik: Innerkrems
2007.10.24. 10:03
Szia Fz!

Sajnos Schönfeld-Karneralm már néhány éve zárva van, és nem is hallottam felőle új hírt. Néhány térképen szerepel ugyan, de pillanatnyilag nics összekötve (ezért 45 km csak az elérhető pálya 60 km helyett).
Üdv
N.
nahar
27 élménybeszámolót írt
27
18 éve tag
Topik: Innerkrems
2007.10.18. 19:17
Grat!
Szép helyre mentek majd!

A ház teljes tetőterét kapjátok meg, 1 db 2 fős háló, 1 db 3 fős háló, 2fős kanapé a nappaliban, felszerelt amerikai konyha, 1 zuhanyzós fürdő wc-vel,mosógép,mikró,kenyérpirító,kávéfőző, hifitorony, tv, stb... A szobák elkülönülnek egymástól. Kérjetek reggelire friss tejet, nagyon finom. Biogazdaság. Hólánc, téligumi kötelező! Csatolok néhány képet 2006 februárból...
Üdv
Nahar
egyben.jpg
konyha.jpg
P2120006.jpg
ablakbol-kilatas2.jpg
2-fos-kanape.jpg
2fos-szoba.jpg
ablakbol-kilatas.jpg
barpult.jpg
csucsrol2.jpg
csucsrol.jpg
kilatas2.jpg
etkezo.jpg
kilatas3.jpg
kilatas.jpg
palya-tetejerol2.jpg
palya-tetejerol.jpg
palyak1.jpg
palyak2.jpg
Resized-egyben.jpg
szallas-kivul2.jpg
szallas-kivul3.jpg
tarsalgo.jpg
nahar
27 élménybeszámolót írt
27
18 éve tag
Topik: Innerkrems
2007.10.18. 16:25
Szia Gemini!

A ház a szomszéd völgyben van, tehát messze nem egy pályaszállás. A táv kb. 16 km. Viszont az ára, a háziak kedvessége és a nyugalom ami ott honol nem hasonlítható egy pálya melletti panzióhoz. Meg ha már autóba kell ülni, mindegy hogy 5 vagy 15 perc. Maga a pálya egy völgy végében helyezkedik el (azt hiszem az út is itt végződik). Tényleg nem a legmodernebb a liftrendszer (1 db 4es buborékos, 1 db 2es ülő, 5-6 húzó), de nincs tömeg-sorbanállás, nagyon jól kezeltek a pályák, szolidabbak az árak, gyönyörű a táj. Kitűnő viszont a pályák vonalvezetése, nem véletlenül edzenek itt a külföldi válogatottak (is).
Ja, és lehet itthon kapni sícsekket a car-tournál irtó jó áron.
Kérdezzetek...
Üdv
Nahar
nahar
27 élménybeszámolót írt
27
18 éve tag
2007.03.09. 12:59
Köszönöm a segítő szándékot, ma a forgalmazóval tisztáztuk a kérdést. A Railflex2 közepén levő csavar kivétele után teljesen lehúzható a kötés a lécről. Az alján lévő skálával volt gondom, de már megvannak a viszonyítási pontok. Küldök róla fotót, mindenki okulására. (ahogy fgéphez jutok)Alapvetően egyszerű egy dolog, ha az ember egyszer már csinálta. Lehet hogy ki fogtok nevetni, de az Auchanban vásárlás közben botlottam bele. A kevésbé "műértő" közönség elvitte már a gagyi léceket és maradt néhány jó darabjuk. Ezeket már olyan áron adták, amiért nem lehetett otthagyni. Ez 38e Ft volt. Köszi mindenkinek a segítséget, már várom hogy csússzak egyet. Üdv N.
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.