Tegnapelőtt (01.25.) jöttünk haza Bukovelről. Augusztusban már voltam kint, hogy megnézzem, hogy milyen a pálya és kirándultunk a környéken. Bíró András rengeteget segített és csodálatos 4 napot töltöttünk el a környéken. Alig vártam, hogy hó legyen és visszatérhessünk. De némi csalódottság lett a dologból.
Augusztusban azt mondtam „ az utak olyanok mint itthon, néhol egy-egy szakasz rossz” jelenleg „ az utak rosszak (kátyusak) néha egy-egy szakasz jó” Beregsurányon (1 óra) keresztül mentünk Debrecenből és Tiszabecsnél (25 perc) jöttünk. Pályaszállás 350 m. Valóságban kb. kétszer annyi. Alkudni az árakból nem lehet. Bármennyit eMaileztem velük. Itt a 4 ágyas szoba 800 UAH (100 USD) volt (1 EUR =10,7 UAH). A reggeli elég volt, de nem bőséges.
A pályarendszer nagyon jól ki van építve, de a lankás (felvonókat összekötő) részek egy kicsit zavaróak. Csak az menjen ide síelni, aki biztonsággal le tud jönni a piros pályákon! Sokkal kevesebben vannak itt. Rettentően zavartak a „kamikázék”! Életveszélyes! Nagy sebességgel , minden tudást nélkülözve száguldoznak az emberek, a földön fekvő társakat kerülgetve (ha sikerül). Eleinte, amikor a felvonóból néztük, nagyokat kacagtunk, de amikor a feleségemet 3 szor leterítették (a gyereket 1 szer), akkor egy kicsit már idegesített. Hátra el kell menni a piros pályákhoz, ott sokkal kevesebb a kezdő és a góc pontoknál gyorsan ott kell hagyni a kezdőket, akik tanakodnak egy-egy meredekebb szakasz előtt.. Nagyon sokat levon a hely megítéléséből, amikor olyan baleseteket láttam, amitől az ember hátán fel áll a szőr.
Friss infó:
Megszűnt a pontos jegy (napi , 2 órás, félnapi -reggeltől délig, déltől zárásig van) este 10 alkalmas. 3 kivilágított pálya van.
Az árak: minél messzebb van az ember a pályáktól annál olcsóbb ( 1 sör a csúcson 20 UAH, a sorompónál, étteremben 8 Hrivnya)
Ja és András tud segíteni pályaszállásban is!
Én itthonról vittem Hvinyát, de az eur vagy a dollár is jó.