Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Andris25 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (29)Időben csökkenő Időben csökkenő
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
Topik: Obertauern
2012.02.20. 17:12
Sziasztok,

Innen is hazajöttünk. Sajnos... :-)

Röviden és tömören nagyon jó adottságokkal rendelkező pályarendszer, ajánlom mindenkinek.

Bővebben de tömören egy nagyon kellemes, nagy terep, de nem túlzóan hatalmas. Barátságos, kezdőnek, profinak is élvezhető, irtózatos mennyiségű hóval. A felvonók jó minőségűek, a személyzet szolgálatkész, a pályák nagyon jól és profin karbantartottak.
Három nap alatt sikerült majd minden pályát besíelni, csak a Gamsleiten2 maradt ki... Itt-ott kell botozni, de nem vészes azért. A felvonóknál nemigen volt sor, csak a Sonnenlift1-nél kellett pár percet várni néha. A hó kiváló állagú volt mindenhol. Gyönyörű a panoráma, fotósparadicsom. Én is lőttem néhány gyönyörű képet.

Ami probléma volt, az leginkább az időjárás számlájára írható, mert feljutni OT-be hóesés esetén, hát, nem egyszerű... Még éppen sikerült hólánc nélkül, de nem sokon múlott. Fent köd, hóvihar, méteres hófalak, csak ami kell.

A szombatunk viszont gyönyörű napsütéses volt, le is égett az arcom. Így jár aki nem visz magával napkrémet... :-)

És ismét kipróbáltam a snowboardot! Kétszer finoman kizuhantam a csákányosból, azután már ment. Kanyarok, fordulások, fékezések, tök jól haladtam. És egyre jobban! Azán estem egy akkorát, hogy szerintem kisebb földmozgást regisztráltak arrafelé. Visszavittem a bérelt boardot, és felcsatoltam a léceimet. Asszem jobb így mindenkinek... :-)

Nekem tetszett, volt már jobb is, rosszabb is, ki kell próbálni!
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
Topik: Obertauern
2012.02.15. 15:51
Sziasztok,

Nemrég értünk ki, de már az idejutás is kalandos volt. Kerülgetni kellett az elakadt autókat, iszonyú hóvihar van. A kocsi elejéről egyben esett le egy kemény hópáncél, mintha mintát vettem volna róla... Az út egyik odaláról a másikra nem lehet átlátni. Remélem holnapra jobb lesz az idő, és hozzá tudok szólni a pályával kapcsolatban is. :-)
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
Topik: Obertauern
2012.02.07. 22:39
Mégegyszer köszi mindenkinek! :-)
Andris
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
Topik: Obertauern
2012.02.06. 23:35
Sziasztok,

Köszi az infókat, bár most talán kicsit kevésbé tudom, hogy mire számíthatok! :-D

Obertauernben lesz a szállás, ráadásul pálya mellett(H. Snowwhite). És igen, baromi drága, de ezt sem én választottam... :-)

Sajnos azzal tisztában vagyok, hogy ha osztrák síszünet alatt megyek, akkor bizony sokan lesznek. Pár perces várakozás azért elviselhető, csak ne negyed óra legyen... Nézem rendszeresen az időjárást, és igen hideg van arrafelé. Még úgy is, hogy most nálunk sincs az a kimondott kánikula...
A sörárakkal kapcsolatban nem vagyok naprakész, bevallom Mo-n sem tudom, hogy mennyi egy korsó átlagára... Kövezzetek meg, de nem nagyon szoktam sörözni. :-)
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
Topik: Obertauern
2012.02.06. 15:12
Ez most komoly? Neee...

Nem én választottam a helyet, csatlakozom egy társasághoz...
Mire számítsak szerintetek? Szimplán sokan lesznek, vagy olyan "Stuhleck a két ünnep között" őrület?
Előzmény: (csabeszka 133433)
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
Topik: Obertauern
2012.02.06. 10:14
Sziasztok,

Február 15-től 5 napig Obertauernben lesz szerencsém síelni, legalábbis a szállást már lefoglaltam. :-)
Hárman leszünk és sajnos ebből ketten abszolút kezdők, úh. az első napokban valószínűleg egyedül leszek a pályákon, amíg ők tanulnak. :-(

Azt hallottam, hogy a környéket érintheti iskolaszünet a fenti időpontban, kicsit tartok tőle, hogy sokan leszünk.

Ha valakinek van pár jó ötlete, vagy tanácsa, hogy mit, hol, merre érdemes (pálya, étterem, boltok, egyéb) kint, azt megköszönném!

Üdv,
Andris
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
2012.01.22. 11:23
Sziasztok,

Tegnap ismét felugrottunk Mátraszentistvánra, gondoltam meg kellene tanulni kicsit snowboardozni. :-) Oktatóval vágtunk neki és egész jól sikerült!
A pálya kiváló volt, az idő gyönyörű és olyan nagyon sokan sem voltak, bár kora délutánra már 10-15 perc volt a sorbanállás a lifteknél. Ez azért hosszú... A hó jó minőségű volt, a személyzet szokás szerint kedves.
Az oktató srác ügyesen és jól oktatott, csak kicsit rövid volt a félnapos (cirka 1,5 óra) változat, főleg úgy, hogy 7-en tanultunk, tehát a tiszta tanulási idő nekem úgy 15 perc lehetett. Ehhez képest esés nélkül, irányt váltogatva, kicsit még élen is kanyarodva tudtam befejezni a napot. Ajánlom mindenkinek a boardot, próbáljátok ki, ha még nem tettétek!!! És oktatóval kezdeni!!!
A felszerelést a Podmaniczky utcában a Snowboardland-től bérletük. Őket is csak ajánlani tudom, mert korrektek, kedvező az ár, és még letétet sem kérnek.
Ami elkeserített, az a Szentistvánra vezető út minősége. Katasztrófa ami itt van Magyarországon. A kátyúk, repedések még hagyján, de több helyen egyszerűen elporladt az út. Egyébként a Sípark parkolójából ki- és bevezető út, ami az oktatóház és a jegyiroda mellett van kialakítva, már amióta ide járunk, mindig le van fagyva és ki van jegesedve. Az ott dolgozó srácok szerint "kataszrófa és életveszély" ami ott van. Erre kicsit oda kellene figyelni szerintem. Összességében azért még mindig jó a Sípark!
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
2011.11.06. 15:21
Sziasztok,

Ötleteket, tanácsot szeretnék kérni tőletek, mert barátnőmet szeretném elvinni magammal síelni és sem ruhája, sem felszerelése nincs. Először bérelnénk, aztán ha megtetszik neki, akkor vásárolnánk csak... Ha valakinek van tapasztalata, kérem írja meg, hogy hol érdemes bérelni, ill. hogy egy hétre kb. mennyibe kerülhet egy komplett felszerelés bérlése.

Nagyon köszönöm!
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
Topik: Hochkar
2010.12.31. 16:59
Kedves Huligan,

Valószínű, hogy neked teljesen igazad van! :-)
Sajnos a szükség nagy úr, viszonylag rövid időnk volt legfoglalni valamilyen szállást, és ez lett. Előre csak azt tudtuk, hogy nem a Hiltonba megyünk...
Legközelebb jobban utanájárunk, és talán kicsit előbb elkezdünk nézelődni. De azért azt kiemelném, hogy nem éreztük rosszul magunkat, sőt! Ráadásul a lent említett "fürdőszobán" azóta is jókat mosolygunk!
BUÉK mindenkinek!
Előzmény: (huligan 100817)
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
Topik: Hochkar
2010.12.30. 13:14
Sziasztok,

Tegnap jöttünk vissza Hochkarról, sajnos csak három napot töltöttünk kint, de az is jól esett.
A szállásunk a Gasthof-Galerie Staudachban volt, ami Hollenstein a.d. Ybbs mellett volt, ez kb. 25 km-re van Göstlingtől, és 35-40 km-re a hochkari pályáktól. Erősen családias a fogadó, érdekes berendezéssel. A mi szobánkban pl. a "fürdő" egy paravánokból készített fülke volt, WC-vel, apró mosdóval, kicsi zuhanyzóval. A célnak megfelelt, de ilyet korábban még nem láttam. A házinéni amúgy nagyon kedves, és segítőkész, de pl. a tisztasággal vannak gondok. Mindenhonnan pókháló lóg... A félpanzió elégséges. A reggeli kevés, de jó minőségű, a vacsorával abszolút jól lehet lakni. Melegvíz néha nincs. Gyakorlatilag az ár-érték arány jó, hiszen fejenként félpanzióval kevesebb mint 35 €-ból kijöttünk.
A pályák nem rosszak, de hamar lekopott róluk a hó és csak a jég maradt. Néhol már nyitás után fél órával is. Igaz persze, hogy nagyon sokan voltunk. Kezdőknek megfelel, haladóbbaknak már gondot okozhat, hogy viszonylag rövidek a pályák, a felvonó pedig lassú és hosszú a sor. A pályákhoz felvezető út eléggé hosszú és ha esik a hó, előfordulhat, hogy csak hólánccal lehet feljutni. Nekünk még éppen sikerült anélkül, de a parkolóba már csak lendületből sikerült beállni. Aki nem beszél sem németül, sem angolul annak sem lesz problémája, mert 10 emberből 6 biztosan magyar.
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
Topik: Nassfeld
2010.02.28. 11:53
Szia Hogwash!

Valóban nem síeltünk be minden pályát, három nap kevés lett volna rá. A gartnerofeli pályáknál azonban jártunk, mint ahogyan a Troghöhén is. A 7-, 8-, 9-es pályáknál sajnos lavinaveszély volt és hatalmas köd, így bár a pályák biztosan jó állapotban voltak, ezeket nem tudtuk kipróbálni. A 70-es és 77-es pályák, amikre dél körül jutottunk el, már nagyon buckásak voltak, alig síelt ott valaki. Egyébként igazad van a nagyobb pályákkal kapcsolatban, sok a pálya, lehet másikat keresni, ha valamelyik nem jön be. A csapatunkban viszont kezdők is voltak, akiknek megterhelő volt a buckázás és folyamatosan azt hallgatták tőlem, hogy menjünk át ide, menjünk át oda, ott majd biztosan jó lesz! Nem lett, elfáradtak, meg is értem, hogy nekik egyátalán nem jött be...
Előzmény: (Hogwash 86218)
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
Topik: Nassfeld
2010.02.26. 19:30
Sziasztok,

Múlt héten három napot síeltünk itt, gyakorlatilag utósíelésként, szerintem ebben a szezonban ez volt az utolsó.
Hát nem tudom... Annyi jót hallottam korábban erről a terepről, hogy jó magasra tettem a lécet. Hiba volt, így komoly csalódás ért. Igaz ugyan, hogy a pályák hosszúak és változatosak, és a környezet is csodálatos, de sajnos a minőség komoly kívánnivalót hagy maga után. A pályák a reggeli nyitás után, kb. egy-, másfél órával már buckásak, délre pedig ki is jegesedtek. Gyakorlatilag kora délutánra már csak a profi buckasízők élvezik a síelést, a kezdőknek egyenesen szenvedés! Sok magyar sízővel találkoztunk, mindenki erre panaszkodott. Persze igaz, hogy a pályák állapotának romlását az az elképesztően sok síző okozza, aki ide váltott bérletet, de jártam már népszerű síterepen, és ott nem volt ilyen probléma. A hó is esett, meleg sem volt, igazán nem értem, hogy miért nem tudták rendesen karbantartani a pályákat. Szóval nem ez a terep lesz a kedvencem, már csak azért sem, mert a fárasztó buckázás után beültünk bármelyik hüttébe, és olyan árak fogadtak, amelyek még Ausztirában is szokatlanul magasak voltak. Ásványvíz 2.30€, kóla 2.70€, kis adag tésztaétel 8€. Nem semmi...
Gondolom, ha kicsit kevesebb a síelő, nem mennek tönkre olyan hamar a pályák, de egy ekkora terepen általában mindig sokan vannak. Persze lehet, hogy csak rosszkor voltunk itt.
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
Topik: Nassfeld
2010.02.07. 19:34
Sziasztok,
Köszönöm mindenkinek a tippeket!
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
Topik: Nassfeld
2010.02.06. 18:08
Sziasztok!
Két hét múlva mennénk Nassfeldre, és velünk tart egy kezdő síelő is. A hóeke már stabilan megy, néha párhuzamos lécekkel is sikerül. Azoknak a segítségét szeretném kérni, akik már jártak itt, hogy a fenti tudású síelőnek találunk-e megfelelő pályákat, ahol könnyen, kényelmesen fejlődhet.
Milyenek a kék pályák? Előre is köszi!
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.01.26. 09:32
Sziasztok!

A múlt héten volt szerencsém 5 napot síeléssel eltölteni Ausztriában, azon belül Loser és Tauplitz terepein. A szállásunk a Grundlsee partján volt, Gösslben. Sajnos ez napi kétszer 20-25 km autózást jelentett a pályákig, de a nyugalom és a gyönyörű környezet kárpótolt ezért. A régió Budapesttől kb. 500 kmre van, könnyen és gyorsan elérhető.
Loseren 3 napot, Tauplitzon 2 napot síeltünk, külön részletezem melyik-milyen volt:
Loser: Kis-közepes méretű, családias terep, változatos pályákkal, és mint ilyen kifejezetten barátságos, akár kezdőknek, tanulóknak is jó lehet. Sajnos nem volt nyitva minden pálya, az L4, L5, L6-os felvonók nem működtek, őszinte sajnáltunkra. A többi viszont nyitva volt, a felsőbb, fahatár feletti részeken tökéletesek voltak a hóviszonyok, az alsóbb, erdei szakaszokon azért néhány helyen jegesedett, kopott a pálya. Egy idősebb osztrák úr elmondása szerint Hermann Maier és "kollégái" tavasszal ezen a pályán edzenek, így aki szeretne velük találkozni, az áprilisban látogasson el ide!
Tauplitz: Hááát, hogy is mondjam, kissé csalódás volt nekünk, bár előre tudtuk, hogy lesznek nehézségek. Mi mindig Tauplitz felől indultunk fel a Tauplitz Bergbahn I,II-vel. Már az is furcsa volt, hogy sokáig csak vízszinetesen halad, majd emelkedik, és a tetején még lefelé is visz a lift! Ezután nagy-nehezen elvergődik az ember a középső szakaszra, ahonnan lehet továbbindulni a Schneiderkogelre és a Lawinensteinre. Itt azonban jól be lehet gyakorolni a sífutó mozdulatokat, ugyanis tökéletesen sík ez a rész, igazából a liftek közötti mozgásban fáradtunk el, nem is a síelésben. A pályák itt is jól kezeltek, a környezet csodálatosan szép, tehát van ami elfeledteti a nehézségeket, de ha lecsúsztál, kezdődik minden elölről. Sajnos van olyan rész, ahol síelés közben azt tapasztalod, hogy emelkedik a pálya, igaz, ide tettek egy köteles-kapaszkodós "liftet", ilyet eddig még úgysem használtam. A Lawinenstein lift felső állomásánál van a s'Kriemandl hütte, itt igen jó a konyha, gyönyörű a kilátás, és jó fej a magyar pincér. Mondjuk nem olcsó, de melyik hütte az?
Szóval nekünk egyértelműen Loser tetszett jobban, oda vissza is mennénk, de Tauplitzra már nem biztos...
Az első két kép Loseren, a második kettő Tauplitzon készült!
Loser
Loser
Tauplitz
Tauplitz
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
2010.01.26. 09:32
Sziasztok!

A múlt héten volt szerencsém 5 napot síeléssel eltölteni Ausztriában, azon belül Loser és Tauplitz terepein. A szállásunk a Grundlsee partján volt, Gösslben. Sajnos ez napi kétszer 20-25 km autózást jelentett a pályákig, de a nyugalom és a gyönyörű környezet kárpótolt ezért. A régió Budapesttől kb. 500 kmre van, könnyen és gyorsan elérhető.
Loseren 3 napot, Tauplitzon 2 napot síeltünk, külön részletezem melyik-milyen volt:
Loser: Kis-közepes méretű, családias terep, változatos pályákkal, és mint ilyen kifejezetten barátságos, akár kezdőknek, tanulóknak is jó lehet. Sajnos nem volt nyitva minden pálya, az L4, L5, L6-os felvonók nem működtek, őszinte sajnáltunkra. A többi viszont nyitva volt, a felsőbb, fahatár feletti részeken tökéletesek voltak a hóviszonyok, az alsóbb, erdei szakaszokon azért néhány helyen jegesedett, kopott a pálya. Egy idősebb osztrák úr elmondása szerint Hermann Maier és "kollégái" tavasszal ezen a pályán edzenek, így aki szeretne velük találkozni, az áprilisban látogasson el ide!
Tauplitz: Hááát, hogy is mondjam, kissé csalódás volt nekünk, bár előre tudtuk, hogy lesznek nehézségek. Mi mindig Tauplitz felől indultunk fel a Tauplitz Bergbahn I,II-vel. Már az is furcsa volt, hogy sokáig csak vízszinetesen halad, majd emelkedik, és a tetején még lefelé is visz a lift! Ezután nagy-nehezen elvergődik az ember a középső szakaszra, ahonnan lehet továbbindulni a Schneiderkogelre és a Lawinensteinre. Itt azonban jól be lehet gyakorolni a sífutó mozdulatokat, ugyanis tökéletesen sík ez a rész, igazából a liftek közötti mozgásban fáradtunk el, nem is a síelésben. A pályák itt is jól kezeltek, a környezet csodálatosan szép, tehát van ami elfeledteti a nehézségeket, de ha lecsúsztál, kezdődik minden elölről. Sajnos van olyan rész, ahol síelés közben azt tapasztalod, hogy emelkedik a pálya, igaz, ide tettek egy köteles-kapaszkodós "liftet", ilyet eddig még úgysem használtam. A Lawinenstein lift felső állomásánál van a s'Kriemandl hütte, itt igen jó a konyha, gyönyörű a kilátás, és jó fej a magyar pincér. Mondjuk nem olcsó, de melyik hütte az?
Szóval nekünk egyértelműen Loser tetszett jobban, oda vissza is mennénk, de Tauplitzra már nem biztos...
Az első két kép Loseren, a második kettő Tauplitzon készült!
loser1.jpg
loser2.jpg
tauplitz1.jpg
tauplitz2.jpg
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
2009.12.31. 10:44
Sziaszok,

Tegnap, 30-án kiugrottunk Stuhleckre, mert már nem bírtuk tovább csúszás nélkül. 11:00-re értünk ki, a Promibahn alatti parkolóban álltunk meg, abszolút nem voltak sokan. +2 fok volt a völgyben és kb ugyanennyi a hegytetőn. Lifteknél várakozás nem volt, bár a pályákon itt-ott összegyűltek az emberek, viszonylag kevesen voltak. Ennek oka valószínűleg a pályák állapota lehetett, mert a nagy részén erősen jeges volt, pl. a 3-as FIS pálya gyakorlatilag egy lejtős korcsolyapályának is bevált volna. A felsőbb részeken egész jót síeltünk, bár a nap végére ott is kijegesedett. Mindent összevetve azért megérte kimenni, de nagyon kellene már a friss hó!
20091230186.jpg
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
2009.12.16. 19:18
Sziasztok!

Szombatra terveztük szezonnyitó síelésünket Stuhlecken. Szerintetek nagy tömeg lesz? Idén év elején voltunk utoljára, akkor hatalmas tömeg volt, a bérletet másfél óra várakozás után tudtuk megvenni, ezután következett az egy órás sorbanállás a lift aljánál... Igaz akkor verseny volt ott, talán amiatt kellett annyit várni. Aki esetleg tud valamit a pályák állapotáról, vagy bármilyen hasznos info-val tud szolgálni, kérem ne tartsa magában! Előre is köszönjük!
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
2009.11.23. 08:46
Szia Zyla!

Én is síeltem Paganellán, még 2008 januárjában, nekem is nagyon tetszett a hely! Sajnos most nem oda megyünk, bár remélem Tauplitz is lesz annyira jó, mint ott volt! Kicsit irigykedem, biztosan jó lesz! Jó síelést!
Előzmény: (zyla 74274)
Andris25
29 élménybeszámolót írt
29
16 éve tag
2009.11.12. 19:16
140! Hajrá!
következőutolsó
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.