Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

csokibácsi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (115)Időben csökkenő Időben csökkenő
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2015.03.30. 21:09
Sziasztok!

Múlt héten 3 napot volt szerencsém ebben a régióban csúszni. Két dolog miatt is kiváló volt: az első maga a régió, pályái, pályakezelés. A másik, hogy négy éve nem volt lehetőségem csúszni, különböző okok miatt(anyagi, sérülés, stb.).
Az idő kegyes volt, mivel március vége felé síelhető hó volt a meleg ellenére. Volt, hogy a hegytetőn 23 fokot mutatott a hőmérő. Délutánra az alsó részek már nem voltak élvezhetőek, kihívás elé állították az ember addigra elfáradt lábait. A pályák változatosak, kellően hosszúak. Mindenki megtalálja a számításait, kezdőtől a profiig, akik a parkos, ugrálós részeket kedvelik, illetve azok is, akik az ívek szerelmesei.
Első napon Flachauban voltunk, második nap Planaion, harmadik napon Kaiblingon. Planai elképesztő infrastruktúrával rendelkezik, a vb-re amit létrehoztak, az fenomenális. Liftek újak, kényelmesek, kellően gyorsak, parkolóból percek alatt elérhetőek. Sorban állás természetesen nem volt, bár idény közepén talán lehet ilyenre számítani.
Az árakat tekintve a síbérlet nagyon húzós a magyar keresethez viszonyítva, hütték összehasonlítását a kihagyott idő miatt nem tenném meg, de gondolom azok hasonlóak az olasz vagy francia egységekéhez. Városban a bevásárló központokban a hazaihoz hasonló, elfogadható áron lehet akár jobb minőségű termékeket kapni. Ráadásképp szezon vége lévén nagyon jó akciókat lehet kifogni a pálya alján lévő síboltokban, ez még inkább bearanyozta a túrát.
Mi a pályáktól kicsit messzebb, egy magyar üzemeltetésben lévő szálláson voltunk. Reggelivel az ára teljesen elfogadható, a ház a célnak (esti pihenés, italozás, beszélgetés) teljesen elfogadható, aki magasabb színvonalat igényel, kereshet a közelben más lehetőséget, bőven lehet válogatni.
Összességében kiváló síélményt kaptam hosszú kihagyás után egy fantasztikus régióban, kitűnő pályákon. Számomra, aki korábban a francia, nagy régiókat látogattam egyedüli negatívuma a napi autózás volt. Persze valamit valamiért, magasabb áron pályaszállás is elérhető.
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2011.02.17. 11:13
Sziasztok!

Nem gondolom, hogy ez itt vita lenn, azt pedig végképp nem, hogy felesleges.
A személyes véleményeket olvasva lehet, hogy jövőre lesz olyan, aki az előítéleteit levetkőzve elmegy másik ország síterepére, és saját magán tpasztalva hasonlítja össze a dolgokat.
Az nyilvánvaló, hogy mindenki oda megy, ahova akar, és ahova a pénztárcája engedi, de sokan vannak, akik azért nem mennek egyik vagy másik ország terepeire, mert a fórumon azt olvasták, hogy kicsi az apartman, drágább ez-az, nem kedvesek, és sorolhatnám.
Pedig szerintem sokat változott a hozzáállás az évek alatt, érdemes kipróbálni.
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2011.02.16. 16:17
Szia!

Risoulban voltunk kicsiben is, és voltunk két szintes, tágas apartmanban is. A kicsinél szerintem nagyobb, bár rossz az elrendezése, túlméretes az előszobai rész, az itteni helyet hozzá lehetett volna csapni a konyhához, vagy a nappalihoz.
Huezre, ler orees-ra már nem igazán emlékszem, ezért inkább nem írok semmit, nehogy csőbe húzzalak.
Előzmény: (netexp 110433)
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2011.02.15. 12:59
Sziasztok!

Hétvégén esetleg Koralpe-n lesz magyar oktató, aki carving oktatást vállal(na)?
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2011.02.15. 12:46
Szia!

Ha ugyanabban a házban lesztek, mint mi voltunk, akkor:
1, gyalogolni kb 5-6 percet kell, lefelé, aszfalton. Viszont a helyi buszjárattal ez is kiküszöbölhető, ha kitapasztaljátok a menetrendet. A városközpontba is így érdemes menni.
2, van egy kis pékség, illetve egy kisebb bolt a házhoz közel, kb 3 perc gyalog, mi minden reggel ott vettük a friss baguettet, isteni volt. Viszont sört, vizet, üdítőt érdemes lent Nizza-ban megvenni, mert jelentősen olcsóbb.
3, a kauciót csak kplehetett fizetni.
4, Síbérlethez nem kell fénykép, sem kaució. Viszont mi leadtuk induláskor, mert gondolom, újrahasznosítható.
Most is szakad kinn a hó, úgyhogy szerintem nektek nagyon jó havatok lesz.
Előzmény: (petib 110185)
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2011.02.15. 10:33
Szerintem hóhelyzet, időjárás ellenőrzésére, esetleg megközelítőleg pontos előrejelzésekre a snow-forecast.com, és a helyi webkamerák napi szintű ellenőrzése elég.
Én vasárnap jöttem haza Pra-loupról. Végig verőfényes napsütés volt, 1800m-en délután volt 15 fok is. Ebből lehet következtetni a pályák állapotára, amik itt-ott már barna színbe csaptak át. Ahol nem jeges volt a pálya, ott köves, kásás. Tegnap este óta viszont szakad a hó, úgyhogy fellélegezhetnek egy időre.Szerintem márciusban is nyugodtan lehet majd menni, talán jobb is lesz a helyzet, mint most, vagy januárban.
Pár éve ugyanez volt a helyzet Orcieres-ben, aztán márciusban olyan hó volt kint, amilyenről álmodik az ember. Sajnos erre nem lehet előre felkészülni. Mi is azért választjuk a február elejét az utazásra, mert nagy átlagban ez a hóbiztosabb időpont, de vannak az ideihez hasonló januárok, amikor egy deka hó nem esik.

Ami a vendéglátást illeti. Sajnos a megítélésünket, velünk való bánásmódot az olyan magyar társaságoknak (is)köszönhetjük, akik saját hülyeségük miatt ezt-azt tönkretesznek, elhagynak, majd ahelyett, hogy vállalnák ezekért a felelősséget, és az anyagi terheket, inkább valamilyen trükkel megpróbálják ezeket elfedni. Idén is volt erre példa velünk utazó társaságban, égett is a pofánk helyettük, bár ők fel voltak háborodva, hogy miért kerül annyiba az elvesztett kulcs, amennyit levontak érte.
Azért, mert ennyi, és ezt már a megérkezéskor is közölték az információs lapon, ami jelzem, magyarul volt, hogy még az is megértse, aki nem beszéli sem a helyi nyelvet, sem az angolt. És ezt nem az irodától kaptuk, hanem az apartman üzemeltetőjétól!!! Tehát még azt sem lehet mondani, hogy nem próbálnak velünk kommunikálni. Jelzem, andolul is jól beszéltek a recepción.
Szóval sajnos nem csodálkozhatunk, ha nem úgy bánnak velünk, mint ahogy azt mi várnánk, szeretnénk, mert vannak olyan kedves magyar síelő társaink, akik tesznek róla, hogy általában előítéletekkel kezeljenek bennünket. És ezt szenvedi minden normális társaság, család is.
Előzmény: (Vid 110158)
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2011.02.14. 10:18
Sziasztok!

Tegnap sikeresen megérkezünk innen. Egy napsütéses, elég meleg hetet töltöttünk el kint.
A pályákra nagyon ráfér már a ma estétől várható kiadós havazás, és a hidegebb időjárás.
Nagyon leharcoltak a pályák.
A Pra Loup-ot Val'D Allos-al összekötő pályák már nagyon kövesek, földesek voltak, így az utolsó napokban mi már nem mentünk át, kíméltük a léceket, amik így is kaptak azért az egy hét alatt. Azért minden nap végére rendesen, kellemesen elfáradtunk.
A pályarendszer egyébként jó hóviszonyok mellett nagyon jó. A pályák besorolása megfelelő, mindenki tudásához mérten válasszon itt, mert ami itt piros, az tényleg piros, ami fekete, az tényleg fekete. Érdemes a sítérképeket indulás előtt tanulmányozni, nehogy meglepődjön valaki a pálya tetején.
Liftek között vannak újak is, de nem azok dominálnak, bár volt már rosszabb máshol.
Az apartmanunk szerintem megfelelő volt (Balcons du Soleil), jól felszerelt, a mélyhűtő mérete volt az egyetlen szűk keresztmetszet.
Leltárt megérkezéskor érdemes tényleg végigfutni, még az ágyrácsokat is meg kell nézni, hogy meg van-e mind, illetve ép-e, mert ezekért utólag keményen levonnak. De az átvételkor sem volt rossz tapasztalatunk, a mi szobánk esetében gyorsan, és mindenfajta kellemetlenség nélkül lezajlott, visszakaptuk a kauciót.
Sajnos más társaság esetében ez nem minden esetben történt így, rossz tapasztalatokkal gazdagodott mindkét fél, és továbbra sem kell csodálkoznunk, ha nem úgy bánnak velünk kint, ahogy mi azt elvárnánk, mert (szinte) mindíg vannak, akik tesznek róla, hogy ne javuljon a magyarokról kialakult kép, sőt...
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2011.02.01. 18:03
Viszont nem annyira stabil ebben az idényben, hullámzik a teljesítménye.
Hátha a régi Bode-ből előjön valami. De jó is lenne
Előzmény: (vanczi 107515)
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2011.02.01. 15:14
Ivica jelen pillanatban nagyon magabiztos.
Valamint azért az is hozzá tartozik az ő mostani tündökléséhez, hogy jelenleg nincs semelyik szakágban sem egy hasonlóan jó formában lévő síző sem, "összetett" síző pedig végképp. Lehet, hogy mindenki a VB-re készül, és ott öldöklő harc lesz? Majd meglátjuk.
Előzmény: (szendre 107015)
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2011.01.31. 08:40
Szia!

Akkor péntek este találkozunk.
Előzmény: (miauu 107145)
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2011.01.30. 09:40
Mi is.
Kicsit reménykedtem benne, hogy lesz egy kiadós havazás még, de az előrejelzés nem ezt mutatja.
Azért remélem, így is jók lesznek a pályák.
Csak ne lenne ennyire messze :)
Előzmény: (Buakaw 106904)
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2011.01.27. 13:29
Sziasztok!

Mi jövő pénteken indulunk.
Friss beszámolók engem is érdekelnének, hóhelyzet, plyák állapota, stb.
Nem győzöm kivárni.
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2011.01.21. 15:05
Jobbulást Gruggernak, ha teljesen felépül, az már csoda.
Nagyon szerencsétlenül esett.
Idén is szedi az áldozatát/áldozatait a Streif:( .
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2011.01.11. 13:06
KEdves "turbogabor" és "vizi"!

Remélem, ha visszaértetek, számíthatunk egy tartalmas élménybeszámolóra, pálya, illetve szállásismertetőre.
Mi február elején megyünk ide, jó lenne hasznos tanácsokkal felvértezve érkezni.
Köszi.

Jó csúszást!
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
Topik: Hó Show
2010.11.15. 09:42
Így van. Főleg ha még azt is hozzáveszed, hogy (szinte) minden katalógust meg lehetett rendelni a sielők.hu-n keresztül, egyszerre, és volt, amelyik 5-10% közötti kedvezményt ajánlott, ha már november előtt befizette az ember. A hóshow pedig csak ezen a hétvégén volt.
Előzmény: (maci-laci 93532)
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2010.11.15. 09:37
Nekem sínadrágot sikerült vennem. Bár nem mondom, hogy azért, mert ennél olcsóbban nem tudtam volna, de így legalább erről már le van a gond.
Kesztyűt nekem sem sikerült vennem, pedig kellene, de a leki is, a level is elég drága volt sajnos.
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
Topik: Hó Show
2010.11.14. 08:20
Sziasztok!

Minden évben megállapítom, hogy a színvonal messze átlag alatti, és hogy nincs lejjebb. Évről évre rájövök, hogy tévedtem,sajnos.
Ha nem kaptam volna a belépőket, akkor valószínűleg nem is megyek ki. Bár egy sínadrágot sikerült beszerezni, de ezt bármelyik boltban megtehettem volna.
Ennek (nagyon) régen más hangulata volt, érdemes volt kilátogatni az ajánlatokért, most minden megtalálok a neten.
Sajnos az újdonságokat is csak korlátozottan tudja a kezébe venni az ember,mert vagy nincs, vagy csak egy helyen, és mindenki úgyis ott áll, nem férsz hozzá.
A test-festett hölgy viszont vonzotta a tekinteteket, azt állíthatom. Jó választás volt :)
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.11.11. 09:51
Sziasztok!

Én tavaly szántam rá magam a váltásra és egy nagyobb bevásárlásra. Lecseréletm a bakancsomat is és a lécemet is.
Előtte egy 9.16-os Atomicot használtam egy elég puha Salomon sícipővel.
Az egyik boltban megláttam egy Elan sl lécet, és beleszerettem a design-ba, és elég jónak is tűnt, csak hát az ára elég magas volt. Így maradt az amúgy is favorizált Atomic sl 10, és hozzá egy Atomic bakancs.
Nem bántam meg, nagyon élveztem az első hetet, és már alig várom az újabb lehetőségeket, amikor újra pályára kerülök vele. Sokkal stabilabb, sokkal jobb, szebb íveket lehet vele húzni, még magasabb sebesség mellett is.
Nekem nagyon bevált ez a páros, de azért kipróbálnám az Elan-t is, hogy az mit tud.
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.10.02. 11:34
Szerintem viamichelin elég jó útvonalakat ad. Próbáld meg azt.
Egyszer voltam ott, kevés volt a hó akkor, így sok volt az apró kavics a pályán emiatt. Bennem nem hagyott mély nyomot, de ez a ti kedveteket ne vegye el, lehet, hogy az adott körülmények miatt volt olyan.
Elvileg szokott lenni sajtpiac, oda feltétlen menjetek, és kóstoljátok meg, amit lehet, érdemes.
csokibácsi
115 élménybeszámolót írt
115
16 éve tag
2009.03.22. 19:05
Kedves Fangorn!
Félreérted a helyzetet. Én nem azért írtam le az élménybeszámolómat, mert bárkit is le akartam volna járatni, csupán az itt szokásos beszámolót fogalmaztam meg, ami kiterjed a szervezésre, és abban a saját kialakult, szubjektív véleményemet írtam le. Nekem a megérkezés és az eltávozás napja volt az, ami kissé negatív szájízt adott az egész útnak. csodásak voltak a pályák, a hó, élményekkel teli a síelés, de ez nem hiányzott. Főleg, az, ahogy baliskirider reagált.
Ami már nem oszt, nem szoroz, nem telefonon, hanem személyesen kerestünk meg titeket szombaton, hogy infot kapjunk az indulásról ,de ez már tényleg lényegtelen. Insmerem a franciákat, meg is van a véleményem róluk, Risoulban is voltam már előtte, így azt is gondoltam, hogy nem a fenti körforgalomban fogunk felszállni, de pontos helyet, és ami lényegesebb, időpontot nem tudtunk. Majd mikor belebotlottunk a sofőrbe, akkor velünk kezdett el veszekedni, hogy miért nem vagyunk már a busznál, hiszen már ránk várnak.
Úgy gondolom, rugalmas voltam, hiszen egy szót nem szóltam, hogy miért kell gyalogolni, sőt, a szinten lakóknak mi segítettünk a csomagokat levinni a ház elé, eljuttatni a buszhoz.
Nem tettem panaszt, mert nincs értelme, hisz anyagi kár nem ért, csupán az a kellemetlen érzés, hogy a sofőr engem szúr le, hogy miért nem vagyok már ott, ahol elvileg lennem kéne. Csak azért, mert nem kaptam infót róla, hogy akkor és ott kéne lennem. Pedig a mi apartmanunk 8:45-re teljesen készen állt, még egy gyors póker csatára is volt időnk.

Üdv
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.