Sziasztok!Múlt héten voltunk Puy-ben.Összességében nagyon jól éreztük magunkat.Egész héten gyönyörű napsütéses idő és az 1600-as állomáson 10 C fok volt.Emiatt sajnos olvadt elég rendesen és a pályák is kijegesedtek délutánra.Egész héten nem esett hó.A ratrakok minden este dolgoztak.A szállásunk 1600 méteren, a főépület Sapporo részében volt.A 4 személyes, mindennel felszerelt apartmanban voltunk ketten.A szobából gyönyörű kilátás nyílt a pályákra és a hatalmas üvegablak miatt napközben egy szaunában éreztem magam.Ezt a szállást mindenkinek ajánlani tudom, mert közvetlenül minden ott van az épület alatt(bolt,pékség,éttermek,ajándék boltok),csak ki kell lépni a folyosóról.Mindamellett a ház bejáratig lehet csúszni.A franciák nagyon kedvesek és segítőkészek voltak,mindenki hajlandó volt megszólalni angolul is.Az árak elég magasak, emiatt nem is nagyon fogyasztottunk a hüttékben és az éttermekben.Felszerelkeztünk itthon élelemmel és könnyen elkészíthető kajákat csináltunk.A pékségben isteni jó magvas bagettet lehet venni,az verhetetlen.
Egy kis kellemetlenség a szállás átvételekor, illetve a hazainduláskor ért bennünket.
ÉRKEZÉS: Az Intersível utaztunk és a busz még 3 síterepe vitt utasokat. Az első megálló Puy volt, ketten leszálltunk a buszról, a többi utas ment tovább.Ezzel nem is lett volna gond, csak pechünkre kb 12 óra körül érkeztünk meg de a szállást csak délután 2kor tudtuk átvenni,mert Franciák 12 és 2 óra között szigorú ebédszüneten vannak.
Az utazási iroda esküdözött, hogy várni fog minket valaki, aki segít átvenni a szállást és ad némi információt ha éppen kérdésünk lenne.A buszsofőrök (akik amúgy nagyon rendesek voltak) elmondták, hogy arra ne is számítsunk, hogy bárki is várni fog ránk, mert 2 hete 20 főt vittek Puy-be és őket sem várta senki, maguknak kellett megkeresni a recepciót (ami nem is olyan egyszerű ám) és átvenni a szállást. Megérkeztünk, a sofőrök jóslata beteljesedni látszott,nem várt minket senki.A készséges sofőrök elmondták, hogy hol van az "turiszt információ". Megkerestük,persze ebédszünet volt, de éppen kijött egy francia hölgy, akinek megmutattam a foglalási jegyet, és aki elkezdte elég egyértelműen rázni a fejét, hogy bizony rossz helyen járunk. Ezalatt a barátnőm a parkolóban várt a csomagokkal.Visszamentem hozzá és felhívtam azt a számot, amit ezen a fórumon olvastam és ami elvileg az ottani kihelyezett Naturelles száma.A hölgy azt mondta, hogy menjünk fel a közeli étterembe és ott elmondja hol kell átvenni a szállást.Annyi csomaggal emelkedőre felbaktatni nem tűnt olyan egyszerűnek, mondtam neki, hogy ugyan jöjjön már le és legyen szíves megmutatni az irodát.Fél óra múlva meg is érkezett és megmutatta, hogy a France Location táblájú irodába kell bemennünk.Odamentünk, természetesen zárva találtuk, mivel még csak 1 óra volt.2kor kinyitott és a hölgy elmondta bent egy telefonálás után, hogy menjünk át egy másik helyre, ott adják ki a kulcsokat.A mozival szemben megtaláltuk a másik irodát, ahol már a 200 euro kaució átadása után megkaptuk a kulcsokat.Huh ezt még leírni is elég volt....:)
Ebből a szállás átvételből már éreztem, hogy az indulás sem lesz egy sétagalopp.Nem is téved sokat.
INDULÁS: A buszunk 10 órakor a legtávolabbi síterepről indult, először ott vette fel az utasokat. Érkezéskor Puy-ben állt meg először, most azonban a negyedik és egyben utolsó felszállási hely volt. Az apartmant 10kor át kellett adnunk és a sofőrök mondták,hogy csak délután 1-2 óra körül érkeznek majd értünk.A szállás nem egy 5 csillagos hotel, nem volt bőrönd tároló,vagy ahova a csomagokat biztonságban el tudtuk volna helyezni.Kénytelenek voltunk a cuccokkal az épületben az átjáró folyosón egy alacsony tárolószekrényen várakozni.Ez nem volt túl kényelmes,hamar meguntuk, felcuccoltunk és kiültünk az egyik étterem teraszára.Keserves és hosszú órák voltak ezek.Legalább az idő jó volt, pólóban napoztam.A busz 2 órakor még sehol sem volt, a sofőr a második smsre szerencsére válaszolt, hogy kb 4re érkeznek.Szerencsére 4 órára tényleg odaértek.Másnap délelőtt 10re érkeztünk a Felvonulási térre.
Az érkezést és indulást leszámítva jól éreztük magunkat. Kevés volt a hó, de legalább nem fagyoskodtunk minusz 15 fokban. Jövőre figyelni fogom a hójelentéseket és hóbiztosabb helyre megyünk.
Tamás és Viki