Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

tomsityu által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (17)Időben csökkenő Időben csökkenő
tomsityu
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2020.02.15. 07:51
2020.02.10-13 voltunk (voltunk volna) Lomnicon, de az időjárás, a szél borította a terveket.

Szállás Lomnic településen volt Villa Solaris,egyszerű de jòl felszerelt nagy apartmanban 3főnek, mindenki külön hálószobában 3 nap/ 2 éjszaka összesen 35000Ft (!!!) ellátás nélkül,magyarul beszélő házigazda.

Érkezésünk napján a szállástól a pár perce lévő lomnici pályát néztük meg, de az erős szél miatt csak tanulòpálya volt nyitva. Innen inkább átautòztunk kb 3/4 óra alatt Csorba tòra, ahol szintén le volt zárva a felső pályaszakasz, alsó pirosak voltak síelhetők, ott csúsztunk pár órát. Este és másnap havazott.

Második nap sokat kellett autózni, mire síelhető pályát találtunk. Szintén hatalmas szél, hóesés, ködös volt az idő. Lomnic lezárva, irány Csorba. Csorba ugyanaz mint előzőnap, nyitva a két nem túl hosszú piros alsó pályaszakasz. Rövid tanakodás-na hogyan tovább után célbavettük Chopok-ot. Chopokon érkezésünkkor zárták le a felső részeket az erős szél miatt. A lenti felvonònál óriási sor alakult ki, mert az addig fent csúszók is lentre kényszerültek. Kicsit lelombozva, de reményekkel telve indultunk a 4. terepre Rózsahegyre, amit telefonos segítségkérés útján ajánlott egy szlovák terepeken nálunk jártasabb ismerős. Kb újabb óra utazás. Rózsahegy nyitva volt, minden lift üzemelt! Nem volt tele a parkoló az előző terepekhez képest. A pálya kilometerben nem túl hosszú, de mégis megfelelet a különböző tudású kis csapatunknak. Nekem különösen tetszett. Viszonylag kevesen voltak a pályán. Az alatt a 3 òra alatt amit ott töltöttünk, hirtelen változott az időjárás, volt köd, majd kitisztult szélcsend, hòesés, köd szél.

Utolsò napon szerencsénk volt, nem kellett sokat utaznunk. Lomnic teljes egészében nyitva volt. Óriási tömeg az alsó részeken, rövidd sorok fent. Jò volt a pálya, hóminőség rendben volt.

Összességében jó volt a 3 napunk, a szeles idő miatt sokat kellett autózni, de legalább több szlovák pályát is megismertünk. Jó volt megtapasztalni, hogy van (sí)élet Chopokon és Tátralomnicon túl is, korábban eddig csak Chopokon jártam. Rózsahegynek külön piros pont kisebb mondhatni családias, szimpatikus atmoszférája, mégis jó pályakialakítás miatt. Visszatérünk.
tomsityu
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2016.02.16. 16:01
Köszönöm Robin,mivel már többször is szóba itt a hozzászólásokban ,tervben van Donovaly.Hozzánk (Debrecen) közelebb is esik mint Ausztria, nem kell az egész országot átutazni.
Előzmény: (Robin 187673)
tomsityu
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2016.02.15. 13:53
Èn a teljesen kezdő felesègemet Mátraszentistvánra vittem el tanulni.Szerintem teljesen megfelelő a tanulásra.Hètvègèn ott elèg nagy a tömeg,ezzel számolni kell.De szinte majdnem külföldi terephez tartozik 100-200 mèteres tanulópálya ahol 1-2-3 nap alatt a teljesen alap dolgokat el lehet sajátítani.Vèlemènyem szerint a "gond" igazából akkor kezdődik,amikor a kezdő tanuló a 2-3 nap után a tanulópályán már jól boldogul ès "kinövi" a 100-200mèteres tanulópályát.Ilyenkor jönnek jól a hosszú szèles kèllemes lejtèsű kék pályák.Sajnos èn mèg kevès terepen jártam,de sok helyen azt tapasztaltam,hogy ezekből a kèk pályákból hiány van,haladó piros pályákból annál több.Kezdő felesègemet,aki eddig 3 napot síelt,Kreischbergre fogom elvinni.Szerintem Lachtal,Gerlitzen kevèsbè alkalmasok kezdeni,illetve szárnybontogatásra.Azok kreischbergi szèles ès hosszú kèk pályák a kezdők paradicsoma,nemhiába jár oda annyi családos,kisgyerekes síző.üdv mindenkinek
tomsityu
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2016.02.13. 07:40
Két napja érkeztünk vissza Ankogelről. Megosztanám veletek vegyes tapasztalataimat.
12 fős csapatunkkal Mallnitzban szálltunk meg,ami egy meseszép kis zsákfalu. Szálláshelyünk az 5 éjszakára egy magyar házaspár által üzemeltetett,gyönyörűen 4 csillagos szintre felújitott panzió, a Mallnitz Apartement volt. Ajánlani tudom mindenkinek. Baráti ár 36euro/fő/éj finom reggelivel és vacsorával. A falu pályája,az Ankogel kb. 10 perc autóval/ingyenes síbusszal. A pályához vezető út végén, egyik oldalon a dombon kék gyakorlópályák 300-400 méter hosszan, hüttével,pènztárral,a másik oldalon a 'hegy' az igazi pályákkal.A csapatban volt 3 teljen kezdő síző(köztük a felesègem is) akik bizony 3 - a szálláshely által ajánlott magyar oktatóval vègigtanult - nap után,èrthető módon "kinőttèk" a lenti kèk tanulópályákat.A fentebb lèvő, tènyleg a hegyen található tapasztaltabb sielőknek való pályákat viszont a kellő gyakorlat hiányában nem tudták használni.Emiatt az Ankogelt inkább gyakorlottabb sízőknek ajánlanám.Mondjuk a lenti gyakorlópályák arra jók voltak,hogy megismerkedjenek a sízèssel,gyakorolják az alapokat,de erre bármilyen másik pályán is lett volna lehetősèg.A fenti piros-fekete pályák szèlesek,jó lejtèsűk,sajnos csak 2szer tudtam lecsúszni a csúcsról a parkolóig.A negatív èlmèny maga a felvonózás,feljutás a csúcsra.A parkolóból/alsó állomásról egy sokszemèlyes kabinos visz fel a közèpállomásra.Onnan mèg egy átszállás,szintèn egy sokszemèlyessel irány a csúcs.Ezzel az a problèma,hogy az alsó-közèpállomás ès a közèp-felsőállomás között csak 2-2 db kabinos jár,aminek a menetideje kb 10-15perc ès csak állóhely van.Tehát ha nincs szerencsèd ès pont előtted ment el a lenti,akkor a lenti állomáson is vársz 10percet,utazol állva 10 percet,majd a közèpállomáson is vársz ès szintèn utazol 10 percet ès lecsúszol a völgybe 10-15 perc alatt.Az várakozástól ès állva utazástól is simán elfárad az ember lába.Ha ezt megcsinálod 2szer, már nem biztos,hogy lesz kedved harmadjára felmenni a csúcsra.
Kintlètünk első ès negyedik napján voltunk az Ankogelen.Az eslő napon tiszta,napsütèses időnk volt,a negyediken borús,ködös.A negyedik napon alig tudtam lejönni a csúcsról,olyan tejköd volt.A közèpső állomástól már jó látási viszonyok voltak,viszont a nagyon meleg miatt olvadó kissè már latyakos hó.Sajnos a kintlètünk alatt plussz fokok voltak ès a másik pályán is olvadás fogadott minket.

Második ès harmadik napon a szállásról vonattal átmentünk Bad Gasteinbe.A vonatra fel kellett hajtani az autóval ès irány az alagúton át,10 perc menetidő volt.Meleg ès nagy szèl fogadott minket a felső pályaszakaszok le voltak zárva Gasteinben.Szerencsère csillapodott a szèl ès elindították a kabinosokat a csúcsra.Nagyon jó kis pályarendszer szèles piros pályákkal,nem kezdőknek.Át lehet csúszni a hegy túlodalán lèvő völgybe ès onnan fel a szomszèdos hegyekre.Átcsúsztunk a szomszèdos Angeltalra,ott nagyon szèles kèk ès piros pályák indulnak a csúcsróp.Jók az összeköttetèsek,gyorsak a kabinosak,a hosszú sor is hamar eltűnk.

Összegezve,Ankogel inkább a tapasztaltabbak terepe,ha jók az időjárási körülmènyek nèhány napot el lehet csúszkálni,csak legyen nálad kemping v horgásszèk.Inkább ajánlom Bad Gasteint ami szintèn a közelben van,sokkal több pálya ès hegy van összeköttetèsben.Na meg persze kb fèl órára van Mallnitztól a Mölltall amit nem tudtunk kiprobálni mert le volt zárva rossz idő miatt.Szóval a szálláshelyünk ès Mallnitz csillagos ötös,viszont maga a síelès ès a pályák kizárólag a szokatlanul meleg,borongós ès szeles idő miatt csak közepes volt,de erről ugyebár nem a hegy vagy a pálya tehet.
tomsityu
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2016.01.24. 14:26
Nagyon szuper lett a video!Szinte a csapat tagjakènt èreztem magam.Gratulálok!Milyen programmal kèszült?
tomsityu
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2016.01.02. 07:44
Köszönöm Kálmi!
Előzmény: (Kálmi 185369)
tomsityu
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2016.01.01. 15:58
Sziasztok! Február elején megyünk erre a gleccserre, Mallnitzban lesz a szállásunk. Az google maps többféle útvonalat kidob, Ti melyiket javasoljátok?köszönöm
tomsityu
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2015.12.20. 16:15
Sziasztok!A környéken keresnék szállást félpanziós ellátással 11felnőtt+1 gyermek részére febr 5- febr 9 közötti időszakra.miket tudnátok ajánlani?köszönöm
tomsityu
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2013.02.11. 18:49
Sziasztok!
Megosztanám Veletek januári síelésünk videoját, köszönjük a felvételt Laci!

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
tomsityu
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2013.01.27. 14:50
Sziasztok!
Kis csapatunk január 23-26 között volt Jasnán. Demanovska Dolina-n szálltunk meg a Hotel Bystrinában. Szállás korrekt volt, egyszerű de tiszta a pályától kb 10 percnyi autókázásra, 25 euro/fő/éjsz. reggelivel, ingyen wifi.A pályák állapota megfelelő volt, délutánra itt-ott megjelenő jegesedéssel kísérve.Az időjárás változó volt.A felső pályaszakaszok néha ködbe burkolóztak, ez sokszor párosult erős széllel, hófúvással és -18 fokkal.Verseny miatt pénteken és szombaton néhány pálya le volt zárva.Tömeget a pályákon még szombaton sem tapasztaltam. Viszont bunkókból nem volt hiány: szombati napon kb 3szor estem és csak a felelőtlen emberek miatt.Egy bordos például keresztülsiklott a lécemen, mindketten elvágódtunk, de ő nem csinált belőle nagy ügyet, felpattant és csúszott tovább. Társaságunk egyik tagja kb egy 4 éves kislánynak próbált segíteni felállni esés után, amit a gyerek apukája rossz néven vett és elkezdett mutogatni,hadonászni,vitatkozni. Ezek után az meg sem lepett,hogy ha valaki elesett a pályán, néhány síző pont előtte "fékezett be" teljesen beterítve hóval, miközben a szerencsétlen próbált felállni. Eddig (sajnos) csak néhány síterepen voltam Ausztriában és Franciaországban, de ilyet eddig nem tapasztaltam.
A síbérlet belépésre jogosít a Tatralandia wellness,élmény fürdőbe.Nagyon igényes környezet, gyógy és élmény medencék, kellemes szaunavilág, izgalmas csúszdák.Gyerekeseknek ideális.Nem szabad kihagyni,szerintem felülmúlja az itthoni hasonló parkokat, bár nem olcsó.Jobb dolgot nem is kívánhattam magamnak 2 napi csúszás után, mint szaunázást és fürdést.
Összességében nagyon jól éreztük magunkat, tetszettek a pályák,minden rendben volt, a fent leírt kellemetlenségetek leszámítva. Ez volt az első, de nem az utolsó síelésünk Jasnán, mindenkinek csak ajánlani tudom
IMG-6390.JPG
IMG-6406.JPG
IMG-6404.JPG
IMAG0001-7.jpg
tomsityu
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2013.01.07. 08:02
András67! Nagyon jó mindkét video,a zene is el lett találva!
Előzmény: (András67 148065)
tomsityu
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2012.11.09. 07:01
Besz@rás mit ki nem találnak. Kíváncsi vagyok itthon mikor lesz kötelező.
tomsityu
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2012.11.09. 06:54
Hello! Még az időpont és az utazás módja (autó vagy busz) nem dőlt el. De az biztos, hogy semmiképp sem februárban megyünk, akkor szinte a legdrágább. Ha busszal akkor skinet.hu-val megyünk mert ők indítanak buszt, ha autóval akkor intersível mert náluk nagyobb és olcsóbb a szállásválaszték.
Előzmény: (- Marky - 142457)
tomsityu
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2012.11.04. 11:58
Egyéni út, vagy irodával?Hol lesz a szállásod?
Előzmény: (- Marky - 142334)
tomsityu
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2012.10.25. 06:53
köszönöm Marky és Xero
Előzmény: (- Marky - 141689)
tomsityu
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2012.10.23. 09:25
Sziasztok!Idei síelésem célpontja ez a terep lesz, kezdő párom is velem tart.Van-e vmilyen információtok tanuló pályákról, ezek hol találhatók, esetleg minden kis településnél van?A nagy sítérképen én ezt nem láttam feltüntetve.Köszönöm.
tomsityu
17 élménybeszámolót írt
17
13 éve tag
2011.02.16. 08:14
Sziasztok!Múlt héten voltunk Puy-ben.Összességében nagyon jól éreztük magunkat.Egész héten gyönyörű napsütéses idő és az 1600-as állomáson 10 C fok volt.Emiatt sajnos olvadt elég rendesen és a pályák is kijegesedtek délutánra.Egész héten nem esett hó.A ratrakok minden este dolgoztak.A szállásunk 1600 méteren, a főépület Sapporo részében volt.A 4 személyes, mindennel felszerelt apartmanban voltunk ketten.A szobából gyönyörű kilátás nyílt a pályákra és a hatalmas üvegablak miatt napközben egy szaunában éreztem magam.Ezt a szállást mindenkinek ajánlani tudom, mert közvetlenül minden ott van az épület alatt(bolt,pékség,éttermek,ajándék boltok),csak ki kell lépni a folyosóról.Mindamellett a ház bejáratig lehet csúszni.A franciák nagyon kedvesek és segítőkészek voltak,mindenki hajlandó volt megszólalni angolul is.Az árak elég magasak, emiatt nem is nagyon fogyasztottunk a hüttékben és az éttermekben.Felszerelkeztünk itthon élelemmel és könnyen elkészíthető kajákat csináltunk.A pékségben isteni jó magvas bagettet lehet venni,az verhetetlen.

Egy kis kellemetlenség a szállás átvételekor, illetve a hazainduláskor ért bennünket.

ÉRKEZÉS: Az Intersível utaztunk és a busz még 3 síterepe vitt utasokat. Az első megálló Puy volt, ketten leszálltunk a buszról, a többi utas ment tovább.Ezzel nem is lett volna gond, csak pechünkre kb 12 óra körül érkeztünk meg de a szállást csak délután 2kor tudtuk átvenni,mert Franciák 12 és 2 óra között szigorú ebédszüneten vannak.

Az utazási iroda esküdözött, hogy várni fog minket valaki, aki segít átvenni a szállást és ad némi információt ha éppen kérdésünk lenne.A buszsofőrök (akik amúgy nagyon rendesek voltak) elmondták, hogy arra ne is számítsunk, hogy bárki is várni fog ránk, mert 2 hete 20 főt vittek Puy-be és őket sem várta senki, maguknak kellett megkeresni a recepciót (ami nem is olyan egyszerű ám) és átvenni a szállást. Megérkeztünk, a sofőrök jóslata beteljesedni látszott,nem várt minket senki.A készséges sofőrök elmondták, hogy hol van az "turiszt információ". Megkerestük,persze ebédszünet volt, de éppen kijött egy francia hölgy, akinek megmutattam a foglalási jegyet, és aki elkezdte elég egyértelműen rázni a fejét, hogy bizony rossz helyen járunk. Ezalatt a barátnőm a parkolóban várt a csomagokkal.Visszamentem hozzá és felhívtam azt a számot, amit ezen a fórumon olvastam és ami elvileg az ottani kihelyezett Naturelles száma.A hölgy azt mondta, hogy menjünk fel a közeli étterembe és ott elmondja hol kell átvenni a szállást.Annyi csomaggal emelkedőre felbaktatni nem tűnt olyan egyszerűnek, mondtam neki, hogy ugyan jöjjön már le és legyen szíves megmutatni az irodát.Fél óra múlva meg is érkezett és megmutatta, hogy a France Location táblájú irodába kell bemennünk.Odamentünk, természetesen zárva találtuk, mivel még csak 1 óra volt.2kor kinyitott és a hölgy elmondta bent egy telefonálás után, hogy menjünk át egy másik helyre, ott adják ki a kulcsokat.A mozival szemben megtaláltuk a másik irodát, ahol már a 200 euro kaució átadása után megkaptuk a kulcsokat.Huh ezt még leírni is elég volt....:)
Ebből a szállás átvételből már éreztem, hogy az indulás sem lesz egy sétagalopp.Nem is téved sokat.

INDULÁS: A buszunk 10 órakor a legtávolabbi síterepről indult, először ott vette fel az utasokat. Érkezéskor Puy-ben állt meg először, most azonban a negyedik és egyben utolsó felszállási hely volt. Az apartmant 10kor át kellett adnunk és a sofőrök mondták,hogy csak délután 1-2 óra körül érkeznek majd értünk.A szállás nem egy 5 csillagos hotel, nem volt bőrönd tároló,vagy ahova a csomagokat biztonságban el tudtuk volna helyezni.Kénytelenek voltunk a cuccokkal az épületben az átjáró folyosón egy alacsony tárolószekrényen várakozni.Ez nem volt túl kényelmes,hamar meguntuk, felcuccoltunk és kiültünk az egyik étterem teraszára.Keserves és hosszú órák voltak ezek.Legalább az idő jó volt, pólóban napoztam.A busz 2 órakor még sehol sem volt, a sofőr a második smsre szerencsére válaszolt, hogy kb 4re érkeznek.Szerencsére 4 órára tényleg odaértek.Másnap délelőtt 10re érkeztünk a Felvonulási térre.

Az érkezést és indulást leszámítva jól éreztük magunkat. Kevés volt a hó, de legalább nem fagyoskodtunk minusz 15 fokban. Jövőre figyelni fogom a hójelentéseket és hóbiztosabb helyre megyünk.
Tamás és Viki
IMG-3574.JPG
IMG-3593.JPG
IMG-3608.JPG
IMG-3636.JPG
IMG-3677.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.