Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nildiko által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (12)Időben csökkenő Időben csökkenő
Nildiko
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2014.02.24. 14:40
Február 15-22. között voltunk Pinzolon. Több mint 10 éve síelünk Olaszországban, de ez volt a legváltozatosabb hét időjárásilag. Első nap szemerkélő eső, aztán hó, köd, szaharai színes hó, napsütés, jég, meleg, szóval minden, ami egy kültéri sportnál csak előfordulhat. Így volt, amikor munkásabb volt a pálya, volt amikor lendületesebb.
Az eső, meleg miatt nem kell aggódni, mert olyan masszív hóréteg van a pályákon, ami jól bírja az időjárás változásokat. Hosszú lesz a szezon szerintem. :)

Ha kicsit rosszabb volt az időjárás, kevesebben voltak, szinte kihaltnak éreztük a pályákat. Pedig itt aztán nem szokott tömeg lenni. Pedig sokan vannak, csak eloszlik a pályákon. Egyedül azt lehet észrevenni a lifteknél, ha mennek át Madonnára, vagy jönnek vissza az emberek.
A pályákon jól lehet tanulni, gyakorolni és haladóként is élvezetes. Nekem még mindig a 7-es (ill. 107-es az új számozás szerint) a kedvencem. Bár átestünk a tűzkeresztségen és végigjöttünk a lányommal a Tulot fekete pályáján is. Hát tényleg meredek!!! Nem volt rossz! Eddig a lányommal csak az alsó felén voltunk. Az is fekete, de most ezt is megpróbáltuk.
Nagyon sok kisgyereket oktatnak a pályákon, s nagyon sok lengyel csoport van. Érdekes hogy mennyien vannak, pedig ők messzebbről jönnek mint mi, s még hegyük is van!
Az odautazásról. Újabban Szlovéniának megyünk/jövünk. Így elkerüljük a dugókat, s gyakorlatilag Trentóig autópályán, autóúton megyünk.

A szállásunk most is Stremboban volt, a Residence Erikaban.
Szóval jót síeltünk. Csak ajánlani tudom Pinzolót is és az Erikát is!!!!
Nildiko
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2014.02.11. 20:40
Nagyon gyerek függő, ki mennyit bír. Nekem a lányom 3 éves, a fiam 5 volt, mikor elkezdtek együtt tanulni síelni.
A lányom az óra végére mindig nyűgös és nagyon fáradt volt, volt hogy hamarabb be is fejezte. A fiam bírta. Ha jól emlékszem 60 perces oktatáson voltak, de csak ketten. Ha volt elég hely a hüttében, hogy ott pihizzen, akkor benn voltunk. De ebéd idő tájékán, vagy közel utána kicsi rá az esély. De akkor is tudott aludni!!! Kinn leültem vele a szabadban, szélvédett helyen egy padra. Síruhában jól fel vannak öltözve. Rádőlt a lábamra és simán elaludt!!!! Csak nyűgösködött volna, ha cipelem tovább, utaztatom stb.
Velük hamarabb abba is kell hagyni a síelést. Pontosabban nem kell hazamenni, az egyik szülő simán síelhet még, ők meg szívesen eljátszanak a hóban.
Ami még szerintem fontos. Nálam mindig volt a zsebemben műzli, Balaton szelet, stb. nekik az átmeneti energia pótlásra.
Előzmény: (Fireant 169397)
Nildiko
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Topik: Kosutka
2013.02.20. 00:07
18.-án hétfőn jártunk Kosutkán (3 felnőtt, egy 7 éves és egy 9 éves gyerek). Nagyon örültünk hogy rátaláltunk erre a helyre. Olasz feelingünk volt!!! Tiszta örömsízés!!!! Nagyon jól kezelt kemény pálya, még a nap végén is! Az hogy az alja jegesedik, az benne van a pakliban minden ilyen, alján meredek pályánál. De nem egy hosszú szakasz, lehet rajta gyakorolni!! :) Vagy kikerülni. De nem veszélyes a jegesedés sem.
Korrekt személyzet, segítettek a gyerekeknek, az enyémeknek is. Ők itt láttak először lámpás tányéros felvonót. Ezt is megtanulták.
Amióta gyerekeim vannak, fontosabb a WC-k állapota is síeléskor. De itt ezzel sincs gond.
Szóval kellemes meglepetés volt, s biztos vagyok benne hogy visszajövünk még!
Amit elfelejtettem, nem volt tömeg, várakozás, pedig több iskolás csoport is volt oktatáson. Egyedül akkor kellett a lifteknél többet várni, amikor kicsik mentek fel, s nekik esetleg kellett segíteni.
Nem is értem miért csak ennyien voltunk??
Szóval csak dicsérni tudom Kosutkát!!!
Nildiko
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2013.02.19. 23:48
17.-én vasárnap voltunk Myton. Nagyon sok hó van Szlovákiában, ez látszott már útközben is, a pályákon is. Nem az a tükör sima pályák voltak, de abszolút jól síelhető volt. Délutánra vizessé, kásássá vált az alja és erősen buckásodott.
Jót tett a pályának, hogy lecserélték a húzós lifteket az ülősre, mert bár sokan voltak, minimális volt a sorban állás.
S a pályákon is eloszlott a tömeg. Volt felhős időszak és napsütés is. A legszebb azonban az volt, mikor a felhők közül megjelent Chopok Juh! Szikrázott a napsütésben. Még a felvonók is jól látszottak!
Jó kis síelős napunk volt. A pályák ratrakos kezeléséről azért vannak kételyeim. Vajon használják? Főleg hogy másnap Kosutkán voltunk (lsd. ott). Persze hogy használják, zárás után el is indultak, csak hogy?
Nildiko
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2013.02.19. 23:35
Jan. 19-26 között voltunk Pinzolon a családdal (egy 7 éves lány, 9 éves fiú és a férjem). Mivel a hétvége is síeléssel telt, gondoltam ha utólag is, de leírom milyen volt Pinzolon.
Nagyon szeretjük ezt a helyet, itt tanultak meg a gyerekek síelni Bundinál.
A terep szerintem ideális családoknak. A fórumon olvasgatva mindig azt látom, hogy azután érdeklődnek a gyerekesek, milyen játszópark stb. van egy adott helyen.(Azt hiszem itt is van egy zárt játszóház). Nálunk sokkal fontosabb az a szempont, hogy a pályákon milyen az ülős és húzós liftek aránya. Mert az rendben van hogy van varázsszőnyeg (mert itt is van), de azt hamar "kinövi" a gyerek, aztán irány a pálya! S mikor az ember abban fárad el, hogy a csákány a térdénél van, hogy a gyereknek jó legyen, s így kell egész nap felvonóznia!!! Mert egyedül még nem tud ugye, mert kicsi.
Na Pinzolon nincs húzós lift!!!
Olaszországban, valahogy mindig jobb ez az arány, mint Ausztriában. Sógoréknál jobban szeretik a húzós lifteket.
Síbérlet árak: Ausztriában 6 éves kortól már fizetni kell. Tavaly a decemberi születésű, akkor 8 éves fiam még ingyen síelt Olaszországban.
Pályák: A mi kedvencünk a 7, 8-as pálya volt. Lendületes, dinamikus, mindig jó minőségű hó van rajta és nincsenek sokan. A tömeg nélküliség az egész pályarendszerre igaz.
Talán csak azóta vannak sűrűbben egyes felvonóknál az emberek, amióta össze van kötve a terep Madonnával. Biztos itt is vannak olyan időszakok amikor rengetegen vannak, de amikor mi voltunk, mindig eloszlott a tömeg a pályákon.
Az étteremben délben a Dos del Sabion állomásnál, viszont alig lehet asztalt találni. Ezért mi a déli pihenőkre át is szoktunk a Tulot alsó állomására. Nem kell feltétlenül végig menni a 17-es nehéz szakaszokon. A 18-assal a legnehezebb rész kikerülhető. Ha pedig az alja nagyon jeges, akkor kabinnal mentünk le 8-ason keresztül(mármint a lány szakasz, a fiúk mindig léccel :) ).
Mi a legtöbbet piros pályákon megyünk, mert a gyerekek hamar rászoktak a síelés élvezetére, de szeretjük a feketét is. Például a 2-est. Van persze itt is kék pálya, a két üléses felvonóval lehet hozzá felmenni.
Van egy nagyon hosszú piros pálya az 1-es. Ez gyakorlatilag a pályarendszer tetejétől visz a kabinos felvonó felső állomására. A nap végére, mivel a legtöbben itt jönnek le a pályákról buckásodhat a teteje, de ez egy viszonylag rövid és széles szakaszon van.
Úgy nagyjából ennyi. Mi nagyon szeretjük Olaszországot és az olasz pályákat. S bár lehet hogy egy nagy síterepnek is meg van a maga vonzereje, de lehet hogy a kicsi néha többet nyújt...
Nildiko
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2011.03.22. 13:05
Az egészségpénztártól is függ, hogy ki mit számol el. Az én EP-m pl. elszámolt nekem egy nyugtát is. Rajta volt minden ami kell, le is pecsételték stb. Csak éppen nem számla, hanem nyugta volt.
Nildiko
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2011.03.18. 09:24
Még visszatérnék a hosszú hétvége hóállapotára, elég szubjektív, hogy ki minek értékeli. Én semmiképpen sem neveztem volna siralmasnak. Lehet hogy azért, mert kezeletlen szlovák és magyar pályákon edződtem.:) 13.-án és 14.-én síeltünk itt. Először Mönichkirchenbe akartunk menni, de az előrejelzések és a webkamera képei miatt úgy döntöttünk, oda már nem érdemes menni.Bevallom Stuhlecknél inkább a tömegtől féltem. Mi nagyon élveztük ezt a két napot! Nem mondom, munkásabb volt, a vizesebb hó miatt, de abszolút élvezhető!!
13-án dél körül voltunk a 11-es pályán, ami mivel egész délelőtt sütötte a nap és túrták is rendesen, buckásabb és vizesebb volt. Ott is hagytuk. Másnap délelőtt viszont nagyon jó volt!!! A 3-as és a 3a fekvése miatt a legjobb hóval rendelkezett szerintem. Persze itt is voltak jobb és rosszabb részek is, aszerint, hogy sütötte a nap. A 3a pedig kéksége ellenére haladóknak is élvezhető pálya.
Az pedig látszott, hogy este ratrakolták, javították a pályákat, a foltokat. Nekem például tettszett, hogy a 3a leágazásnál el is kerítettek egy már javíthatatlan pályarészt.
Szóval szerintem jó ha a síelő tisztában van azzal, hogy március közepén, egy alacsonyabb pályánál ne számítson csodákra. Ha meg síelni akar, akkor ésszel tegye. Délelőtt síeljen a naposabb pályán amíg lehet, utána meg válassza az északi fekvésűt. S akkor nem azt érzi, hogy egész nap siralmas volt a hó.
Én különben már Cortinán is síeltem úgy februárban, hogy a többiek az alacsonyabb fekvésű pályákon tocsogtak az olvadó hóban.
Nem kritikának szántam amit írtam. Én csak másként láttam. :)
Nildiko
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2011.03.02. 13:39
Én is csak dicsérni tudom a helyet!! Pinzolot is és az Erika Residence-t is!! A sípályán nincs tömeg, pedig a kezdők, haladók, gyerekes családok is megtalálhatják a saját tudásuknak megfelelő pályát. Kis csoportunk több korosztályt is képviselt az 5 és 70 év között. S mindenki nagyon élvezte itt a síelést. 2 éve voltunk itt először, s már nem is emlékeztem rá, hogy ilyen jók a pályák!!! Mi a gyerekek miatt is jöttünk Pinzolóra (most 5 és 7 évesek), hogy Bundi tovább csiszolja a tudásukat. (Ő tette le az alapokat is.) Hála neki megszerették a síelést! (Itthon, már a négy fal között is síelőset játszottak.)
S a jó pályákhoz, nekünk mindig jutott a szikrázó napsütésből is!!!
Nildikó
Nildiko
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2011.02.11. 09:45
Én más véleményen vagyok. 5-6.-án voltunk itt síelni. S bár a parkoló tele volt, nem volt tömeg a pályán, s a felvonóknál is minimális várakozás volt. (Max. a jegykezelőn belül.)
Igaz, mi a nap nagy részét a Mariensee-i oldalon töltöttük.
Az az oldal szerintem minőségben jobb volt, több az árnyékos rész.
Én pl. Stuhlecket tartom felejtősnek hétvégi síelésre. Iszonyú sorok voltak, amikor mi ott voltunk.

Visszatérve Mönichkirchenre. Attól is függ, milyen szinten síeltek. Ha a hosszú kék pálya kell, akkor az felejtős, nekünk elég volt hazafelé végigmenni rajta. Több kifejezetten vizes rész volt rajta. A Mariensee szerintem még bírhatja. Az alja olvadt jobban. Persze ez múlt hétvégi info.
Nildiko
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2011.01.26. 13:12
Mi 22.-én voltunk Mönichkirchenben, 2 felnőtt 2 kisgyerek. Jók voltak a pályák, jó az idő. Megnéztük a Mariensee-i oldalt is, aztán ott is maradtunk. A nap végére már jegesedett az alja, de ahogy olvastam, ez minden máshol lévő pályára is érvényes volt, hasonló magasságban. Megérte elmenni, igazán jól éreztük magunkat. A lifteknél sem volt sorbaállás.
Nildiko
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2010.01.03. 18:19
Sziasztok!
Csak megköszönni akarom a segítségeteket. A mi mélyhűtőnkben már nem volt annyi hely, hogy a cipő is beleférjen. Várni kellett, míg a szülőkhöz eljutunk, ott volt hely. Ugyan nem "pattant ki' a cipőből a rágó (vagy nem hűtöttem le eléggé), de tényleg könnyebben kijött.

Szóval köszi a segítséget!!

Nildiko
Nildiko
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2009.12.20. 23:05
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Nem tudom ki volt az az okos síelő, aki eldobta a rágógumiját a héten Kreischbergen, de nekem sikerült belelépnem a sícipőmmel. Nem egy régi cipő, ezért nem akarom tönkretenni a talpát. De fogalmam sincs, mivel szedjem le. Abszolút beleragadt!!! Ha valakinek van valami ötlete, azt szívesen venném.

köszi

Nildiko
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.