Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

carpete által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (21)Időben csökkenő Időben csökkenő
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
2023.02.14. 21:46
Szerintem is siman felengedik, en sem talalkoztam meg az osztrakoknal ellenkezo gyakorlattal. Itt ugyan nem volt ra szukseg, de eddig mindenhol szivesen fogadtak a joszagot, fizetni egyszer sem kellett kulon erte.

Az egyszeri felvonozasok arat itt talalod, a kabinossal egy oda-vissza ut egy felnottnek 25,50€
https://www.gerlitzen.com/en/winter-prices/single-rides/
Előzmény: (Judit1974 218051)
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
2023.01.30. 23:14
Idei családos-barátos síelésünk helyszíne Gerlitzen volt, és természetesen most is vegyes tudásszintű társaság verbuválódott össze. Január 24-én érkeztünk, szállásunk a Bergeralm Mountain Café fedőnevű hüttétől illetve a Birkenhoflifttől kb. 200 méterre volt egy csodás, kutyabarát erdei viskóban ( https://regiojethotels.com/hutte-gerlitzen ) minden földi jóval felszerelve, bookingon foglalva. Kis offtopic érdekesség, hogy az üzemeltető a Student Agency nevű brnoi cég, akik a Flixbushoz hasonló, olcsó buszjáratokkal operálnak Európa-szerte. Brnoi cég lévén a kunyhót megbízott helyi erők gondozzák, mailben ment minden kommunikáció, a kulcs egy számzáras dobozban várt minket. A szállás kb. 1700 magasan helyezkedik el a Feuerberg Mountain Resort alatt, amely szintén nyerő választás lehet, de egészen más árakkal dolgozik. A hegyre vezető út (Gerlitzenstraße) fizetős, 8€ alkalmanként, de a szálláshoz járt néhány 7-napos voucher, ha lemennénk a legközelebbi boltba, a bodensdorfi Billába a 13 km-es szerpentinen vásárolni. Mivel nagy havazást jósoltak az érkezésünk előtti napokra (és nyilván nem is igazán akartunk ennyit kocsikázni), erre nem volt szükség, mindent beszereztünk és vittünk magunkkal. Kb. a sorompótól hólánc javasolt, de itt-ott találkoztunk lánc nélküli összkerekes autókkal is...
Tekintve, hogy érkezésünk előtt tényleg leesett 60-70 cm hó a hegyen, tökéletes hóviszonyok és remekül kezelt pályák vártak minket. 4 sínapunk alatt tömeggel egyáltalán nem találkoztunk így a főszezon előtt, szombaton volt picit több sporttárs a pályákon és a hüttékben, de sorban állni gyakorlatilag egyszer sem kellett. A terep egyébként saját szórólapján a "némileg" áthallásos Stella Rondaként hirdeti magát, ugyanis egyetlen csúcsról indul minden pálya egy ötágú csillagra emlékeztetve ezzel. A pályák kivétel nélkül kifejezetten szélesek, azonban kissé kurták, combot bedurrantani egyedül a Klösterle liftek melletti kombinációk (13, 14, 15, 16) alkalmasak (6,5-7 km egyben), mi azt használtuk leginkább. A viszonylag régi négyülésesek a -8-10 fokos hidegben kissé vacogósok voltak (kb. 2 x 8 perc menetidő), de azért simán kibírható.
Akik szeretik a fűtött ülést, azoknak 6-üléses Wörthersee lift és a hozzá tartozó pályák ajánlottak, aki egy lankás kék(es)en szeretne csúszkálni vagy tanulgatni, annak pedig Neugarten 8-as ülős melletti pályákat, főleg a 10-es kéket javasolnám. A Kanzelhöheről egy buborékos négyszemélyes lift indul a csúcsra, itt is remek piros pályák vannak, és valójában a feketék is pirosak inkább. Sajnos a kabinos völgyállomásához nem visz pálya, pedig az még nagyot dobna a terep színvonalán.
Összességében azt mondanám, hogy nem totál kezdőknek és családoknak tökéletes síterep, tényleg olyan szélesek a pályák, hogy baj esetén bőven van idő és hely korrigálni (bár ennek ellenére egy helikopteres és egy tepsis mentést is láttunk 4 nap alatt). Nekem picit furcsa volt, hogy nem volt ilyen nézelődős talponutazós erdei pálya, de azért ennek hiánya könnyedén túlélhető!
A hüttékben szokásos osztrák árak: egy korsó sör 5€ körül mozog, a búzasör 20-30 centtel drágább, egy leves 5-6€, gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal 8-9€, főételek 15-20€.
A síterepen egyébként tényleg sok magyar szóval találkoztunk mind a hütték személyzete, mind a vendégek körében, de saccra azt mondnám, inkább a lengyelek vitték a prímet :)
143270AB-5509-423E-9F9E-5A37A3A5B607.jpeg
3F07DC58-C5E9-48CD-94D0-BC7FB71FEB89.jpeg
AB047AEE-608A-4419-9EE7-0FED7D5485D1.jpeg
DC1FEF11-E3D4-440D-914E-79C9C2D3E9E8.jpeg
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
2023.01.16. 12:26
Azt hiszem, nem lőttünk nagyon mellé ezzel a jövő heti indulással :P
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
2023.01.02. 19:52
Köszi az infót ;) Mi csak 24-én indulunk, szóval van még 3 hét, hogy némileg normalizálódjon a helyzet :P
Előzmény: (- Marky - 216955)
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
2023.01.01. 22:36
Emlékeztem erre a topikra, de arra nem számítottam, hogy vissza kell lapoznom, hogy meg is találjam…Valakinek van esetleg bíztató előrejelzése? Korábban ámulattal olvasgattam golo írásait, valami hasonló jól jönne most :P
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
2022.01.30. 00:02
23-án délután mentünk Bad Kleinkirchheimbe, határátlépés Bucsunál egy lassításból állt, a kiskatona éppen kései ebédjét töltötte, az se érdekelte, hány bevándorló lapul a kocsiban, a GP-t meg se nézte, kérdés nélkül továbbot intett. A szálláson, fürdőben, bérletvásárláskor a GP-t lecsippantották, gond nélkül működött az én 2 szovjet + 1 pfizer kombóm is (a többieknek 3 nyugati volt). Személyit nyilván a szálláson kértek, illetve a mai napon hazafelé a felsőőri Renoban, máshol csak a GP!
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
2022.01.29. 23:40
Január 24-28. között csúszkáltunk itt családostól egy baráti társasággal. A határátlépés Bucsunál egy lassításból állt, a kiskatona éppen kései ebédjét töltötte, az se érdekelte, hány bevándorló lapul a kocsiban, a GP-t meg se nézte, kérdés nélkül továbbot intett. A szálláson, fürdőben, bérletvásárláskor a GP-t lecsippantották, gond nélkül működött az én 2 szovjet + 1 pfizer kombóm is (a többieknek 3 nyugati volt), aki emiatt izgul, ne tegye!

Mivel az első látogatásunk volt itt, nem tudom mennyire megszokott, hogy a pályák és felvonók egy része sajnos csak a hét 2. felében, azaz csütörtöktől vasárnapig üzemel: a Kaiserburgbahn felső traktusa valamint a békebeli Nockalmbahn gyaníthatóan gazdasági okokból csak az utolsó két sínapunkon közlekedett. Utóbbi azért volt különösen problémás, mert a hegycsúcsok közötti átjárás így lényegesen unalmasabb, a fennsíkokon-libalegelőkön csúszás és a végtelen felvonózás élvezeti értéke igencsak csekély. A pályák egyébként jól kezeltek, többségében jó lejtésű, széles pirosak, kezdőknek max. a St. Oswaldi kis kékek ajánlottak, ugyanis a 17-es pályánál a már említett Nockalmbahn kabinos nem mindig közlekedik, és maga a pálya is elég keskeny erdei utacska, míg az 1T jelzésű pálya a térképpel ellentétben piros, amint azt a fákra kihelyezett jelzések is mutatják.

A terep nekem személy szerint egyébként bejött, a viszonylag hosszú, remekül karcolható piros pályák nagyon élvezetesek, főleg a Kaiserburg tetejéről valamint a Wiesernockról. A déli lejtőkön nulla természetes hó volt, a meleg miatt az is olvadozott, de ettől eltekintve minden reggelre szépen rendbe rakták őket. Napos, melegebb időben mindenképpen a Kaiserburg-Strohsack rész ajánlott, mert ezeket nem tűzi telibe a nap.

A pályák így főszezon előtt teljesen kihaltak voltak, a kabinban egy alkalmat leszámítva egyedül utaztunk, sorban állni péntek reggel kellett egyszer kb. 3 percet. A parkolók szinte üresek voltak, a hütték fele teljesen zárva, a szállások, falubeli éttermek egy része szintén. Több helyről hallottuk, és bizony mi is bele futottunk abba, hogy a hütték többségében az adóoptimalizálás miatt sajnos nem fogadják el a kártyát, nagy piros feliratok hirdetik, hogy Only cash, aki tud váltson otthon, hogy ne a drága Euronetes ATM-et kelljen megfejni…
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
2021.12.19. 22:45
Köszönöm az infót, GP-be csak a 3. van bedobva, remélem, holnaptól is csak azt nézik!
Előzmény: (Szecsi 213453)
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
2021.12.18. 23:56
Másokkal egyetemben kezdem nagyon elveszíteni a fonalat…és ezzel párhuzamosan a türelmem. Jan. 23-án mennénk egy hétre, de most komolyan elgondolkoztam másik országon, csak egy egyéves gyerekkel azért nem akarunk 8-10 órát autózni.
A csapatban mindenki oltott, mindenki pfizeres, csak én vagyok 2 szovjet + 1 pfizer kombós, van pozitív antitest teszt is a pfizer előtt pár nappal. Tudom, messze van még, a szállás is lemondható jan. 15-ig, ez a kombó most nyerő lehet?
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
2019.02.25. 18:45
Nekünk ez nem tűnt fel, de különösebben nem is foglalkoztat, hogy mitől jókedvűek, amíg kedvesen és illedelmesen viselkednek, illetve gyorsan kiszolgálnak :D
Előzmény: (bouquetk 205090)
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
2019.02.24. 23:40
Sziasztok!
Februar 20-24 kozott csuszkaltunk Grossecken negy napot. A palyarendszer ugyan nem tul nagy, de haladok sieloknek nehany napra tokeletes valasztas lehet: a viszonylag hosszu, remek lejtesu piros palyak kifejezetten elveztesek, bar mi ezt csak korlatozottan tapasztalhattuk meg a rendkivul meleg idojaras miatt. A Speierecken vegigfuto palyak deli fekvesuknek es a napkozbeni +10-15 foknak koszonhetoen mar delelott erosen buckasodtak es kasasodtak, delutan pedig feltavtol komoly kihivast jelentettek a hianyos vizisi tudassal rendelkezok reszere. A grossecki oldal sokkal jobban birta a nagy meleget, ezt nem tuzi ugy a nap, ezert meg delutan is lehett elvezeteseket siklani. Penteken eleg szeles ido fogadott minket, igy a csucsra vezeto 4-es liftet nem inditottak be, masnap 11-kor sikerult ujra felulnunk ra.
A ket csucsrol levezeto hosszu piros palyat kiseri 1-1 kek is a gerincen, ezek amolyan bameszkodos-allvasielos utvonalak, amik cserebe viszont itt-ott eleg keskenyek, igy nyugodt szivvel azert nem ajanlanam total kezdoknek.
Kis csapatunk szerves reszet kepezte egy 3 eves kisgyermek is, igy kulon pozitivum volt, hogy vele is konnyen meg lehetett szerettetni a hegyet es a sielest: a Sonnenbahnnal, amely 300 meterre volt a szallasunktol, biztonsagosan fel tudott jonni a hegyre, ahol siiskola es csakanyos lifttel ellatott szep, egyenletes lejtesu kekes-zoldes tanulopalya fogadta.
A palyan az arak szokasos osztrak arak, a legkedvesebb szemelyzettel a Speiereckhutteben talakoztunk.
Tomeg egyik nap sem volt, 2 percnel csak vasarnap reggel vartunk a liftre a volgyallomasnal. Jegyvasarlasnal erdemes elore gondolkodni, ugyanis ha nem szeretnenk a kornyekbeli palyakon is sielni, akkor erdemesebb lehet a kizarolag helyi berleteket megvaltani, amelybol legfeljebb ketnapos erheto el (pl. 3-napos Lungau berlet Grosseck-Katschberg-Fanningbergre 137€, mig ugyanez csak Grosseckre 79,50€ ketnapos + 42€ egynapos, azaz egy pizza + 1 korso sor kulonbseg!)
Udv: cp
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
2019.02.11. 16:51
Köszi, Stani! Titkon reméltem, hogy Te is írni fogsz, mint "környékbeli" :)
Előzmény: (Stani 204660)
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
2019.02.11. 13:17
Koszi mindenkinek a kimerito valaszokat! Nem a 20-an aggodalmaskodtam, mar erre a hetvegere is +10 korul irtak tobb napon keresztul, es annak bizony nem orulnek, ha a trend ugy is folytatodna :P
Előzmény: (- Marky - 204655)
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
2019.02.11. 09:44
Szia!
Koszonom a valaszt. Igazabol a bergfex rettentett el, mert hetvegere mar +10 koruli ertekeket irt. Kicsit off a kerdes, de a terep maga tetszett vagy menjunk at inkabb katschbergre?
Udv, CP
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
2019.02.11. 08:57
Sziasztok!
Rutinosabb hovadaszok meg tudnak mondani, hogy a bergfex vagy snow-forecast adatai a megbizhatobbak? 20-an megyunk Grosseck-Speiereck siterepere, nezegetem az elorejelzeseket, de eleg komoly eltereseket mutat a ket oldal mind a maholnap varhato homennyiseg, mind pedig a homerseklet tekinteteben!
Koszi elore is, CP
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
2018.01.31. 11:55
Sziasztok!
Jan. 26-30. között jártam a síterepen, 3 napot csúszkáltam 3 kezdővel. Korábban már jártam itt egyszer, de akkor rendkívül kedvezőtlen volt a hóhelyzet (a Nagyöcsi nyitva sem volt, és a fuchswaldi rész sem üzemelt), most azonban remek hóviszonyok fogadtak. A 3 nap síelésből 2 a hétvégére esett, ennek ellenére sorbanállás gyakorlatilag nulla volt. Vasárnap a Kisöcsi tetejére vezető négyüléses liftet a nagy szél miatt 1-2 órára le kellett állítani, de ettől eltekintve minden pálya és felvonó működött.
A pályák megfelelően jelzettek és reggelre jól előkészítettek voltak, bár 2 éjszaka sem tudtak rendesen kifagyni. A Kisöcsi kék pályái tökéletesen megfelelnek a kezdőknek, 1-2 apróbb, de simán túlélhető széles "letöréstől" eltekintve kiválóan alkalmasak a mozgás elsajátítására, haladóknak pedig a technika tökéletesítésre. A Nagyöcsi piros pályája (mely a felétől inkább lankás kékes) jól és lendületesen síelhető, ugyanakkor itt-ott elég keskeny. A fekete pályákat most nem próbáltam, mikorra oda jutottam volna, a napközbeni meleg miatt (+8-10 fok) már erősen szétcsapottak és buckásak voltak. Vasárnap és hétfőn a tűző napsütés és a meleg miatt a pályák alsó felén már délelőtt is tapadt a hó, és a keskenyebb részeken olykor komolyabb buckák is keletkeztek.
A síterepen rengeteg a magyar üzemeltetésű szálláshely és ennek megfelelően a vendég, hétfőn szinte csak a honfitársainkat hallottuk a pályán és a hütték környékén. A falucska központjában lévő kisboltban mindent lehet kapni, viszonylag mérsékelt árakkal dolgoznak, ha valaki ott szeretne bevásárolni, de a hütték árai sem vészesek.
A szállásunk Eibenkogl lifttől 5 perc sétára (kb. 300 m) a Zur Postban volt: kedves magyar üzemeltetők és személyzet, barátságos árak, magyaros kaják, ár-érték arányban szerintem teljesen megállja a helyét, de luxusra ne számítson senki!
A bérleteket szintén mérsékelt áron "mérik", 3 napra mindössze 99 ojrót fizettünk fejente.
Összességében jól éreztük magunkat, a kezdők, újrakezdők tanítgatására tökéletes a hely, nem síelőknek pedig remek gyalogos túraútvonalak állnak rendelkezésre.
Bergfex szerint hétvégétől komolyabb lehűlés és egy kis friss hó is várható, így a most indulókat remek körülmények várják majd!
CP
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
2017.11.06. 09:07
Azota megneztem es elolvastam par tesztet a volkl code uvo red kapcsan, nagyon megtetszett igy az eteren keresztul :P
Előzmény: (vasssy 196368)
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
2017.10.29. 11:37
Az emlekek meg bennem is elnek, tobb mint 20 evvel ezelott egy szlovak sitaborban egy kneissl dioverovel tanultam meg sielni, de tizenegynehany evesen igazan nem erdekeltek a korulmenyek :D
Az allroundernek meg par evig hasznalhato jelenlegi iPeak, azzal nincs semmi gond, de annal egy stabilabb masinara vagyom mar. Ket eve kiprobaltam egy Elan Race SLX waveflexet a Dolomitokban (asszem 2010/11-es modell volt), amit egy sioktato ismerossel csereltunk el egy-ket csuszasra....bar az egy szlalom lec volt, az enyem utan komoly munkat es erokifejtest igenyelt a turt palyan, ezt szeretnem leginkabb elkerulni :)
Előzmény: (gaboca 196302)
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
2017.10.29. 11:18
Ismetelten koszonom a valaszt :) Akkor viszont itt lesz a kutya elasva, a terdem ugyanis eleg tropa a korabbian uzott, nem epp finom sportok miatt. Ugy erzem, ebbol valami kompromisszumos megoldas lesz...tipp? :P
Előzmény: (TKata 196299)
carpete
21 élménybeszámolót írt
21
9 éve tag
2017.10.29. 10:22
Eloszor is koszonom a valaszt :) Nem lesz tul "egyoldalu" a GS lec hasznalhatosaga? Mennyire mukodnek turt hoban vagy osszevagott palyan? A lecet annyira nem szeretnem napkozben is cserelgetni, de az se volna nagy elmeny, ha a nap feletol mindig csak kuzdenek az elemekkel...
Előzmény: (gaboca 196297)
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.