Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kanyarsí programok - Replaci topikja

ÜZENETEK (1358)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2009.11.27. 22:05
Halihó Joska!

No, csak a igazság kedvéért, én emlékszem olyan esetre, (láttam a TV. -ben), amikor világversenyen versenyző gázolt el pályamunkást. Naná, hogy a "civil" volt a hibás, de ha igaz, amiről beszélsz akkor talán megállhatott volna.

Az "élménysíelő karaktert" magam sem tudnám nálad jobban leírni. És itt vélek felfedezni némi ellentmondást a gondolkodásodban.

Nekem úgy tűnik, hogy számodra a versenysízés az etalon és követendő példa, és (talán) úgy gondolod, hogy kis gyakorlással akár már versenypályába is be lehet küldeni az amatőröket. Legalább is a másik topikban mintha valami ilyesmit írtál volna.

Ezzel szemben én nagyon határozottan azt állítom, hogy a rajtkapuba csak józan, fizikailag, mentálisan, és nem utolsósorban technikailag felkészült embereket szabadna odaengedni.

Speciel ezért örültem annyira az RTL Havazinban felvett amatőr felnőttek számára rendezett verseny rögzítésének, mert itt aztán minden olyan alapvető hiba látható volt, (estek a versenyzők össze - vissza, volt, aki hanyatt) amelyet síelő síelés közben csak elkövethet. Olyan hibákról van szó, melyek miatt lassítani kellene a síelőt a gyorsításba való belehajszolás helyett.

Egyszerűen azért, mert a síelés nem veszélyek nélkül való sport, az esztelenül történő száguldás pedig életveszélyt jelent nem csak a "versenyző", hanem a környzete számára is.

Nem gondolkodunk egyformán. Én a tiszta, rendezett dolgokért tudok lelkesedni. Ebbe beleférnek a versenyszféra részére történő adakozások, szponzoráció, reklámbevételek, állami támogatás, miegyéb.

Nem fér bele a kavarás, az amatőr szféra és versenyszféra összekeverése, bűvészkalapba zárása, rázzuk össze, kavarjuk meg, és meglátjuk, mi hullik ki belőle.

Már, ha arról szól ez az egy kalapba tétel, hogy a fent említett módon rajtkapuba lökjük a civileket.

Ha valaki ki tud találni valami egyéb hasznos dolgot, akkor én is lelkesedni fogok. Mert a tényt nem lehet tagadni, hogy a versenysízés a sport zászlóshajója, legjobb reklámja, támogatást érdemlő gyönyörű és látványos kirakata.
jóska63
526 élménybeszámolót írt
526
15 éve tag
2009.11.24. 21:25
Halihó!

ez meg tetszett :-)

a versenyző sohasem üt el, még a 10 éves sem, mert élen van és 100 %-os kontroll alatt, illetve 30 m-re pontosan tudja előre cm-re hogy hol fog menni, illetve ha az élmény sielő megváltoztaná hirtelen a haladási irányát azt ki tudja kerülni.

mivel a pályában 2-3 kapuval előre illik figyelni, illetve az első és az utolsó is 10 cm-en belül vezeti a síét

na ezért fontos mindig élen sielni és nem lapján.

A baj ott kezdődik amikkor az élmény sielő úgy gondolja, hogy ő is versenyző, mivel a carvinggal nagy mértékben felgyorsult a sielés az élmény sielők is nagy sebességgel repesztenek az asztalap sima kemény pályákony viszonylag kis gyakorlássa, illetve a si liftek fejlődősével a pályák túlzsufoltak lettek megnövekedtek a súlyos ütközéses balesetek száma.

Na egy ütközéskor is jó ha élen vagyunk mert megtudjuk magunkat tartani, mert van hova kapaszkodni, mármint a sinek - bár én még sohasem ütköztem, bár volt olyan hogy fel kellett ugranom hogy a si társ sije fölött átrepüljek :-)

Hát lehet hogy majd összefutunk egy pályá pl.: Murauban
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2009.11.18. 11:16
Halihó!

Új Kanyarsí videó, mélyhavas felvétel Pinyiről, Chopok délen.

Itt van: https://sielok.hu/video/215113/?itttid=33162
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2009.11.16. 19:21
Szia Joska, halihó!

Köszönöm, hogy hozzászólsz, ez alkalmat ad a beszélgetésre.

Bocsi, hogy csak most válaszolok, SMSZ továbbképzésen voltunk Pinyivel Kaprunban.

„Nekem ez a sodródás dolog egy kicsit gyanús! ezzel az a gond hogy azt hiszük hogy urai vagyunk a sínek de ha hirtelen köl változtatni az nem megy”

Már miért ne menne? Miért gondolod, hogy Pinyi, vagy én, nem tudnánk akár irányt változtatni, akár megállni, ha valami előttünk történő dolog ezt kívánná meg?

A lényeg éppen az, és ez el is hangzik a filmben, hogy a tartó lendület egy aktív, és szabályozott mozgás. És elég könnyen belátható, hogy aki ura a sebességnek, az könnyebben áll meg, tér ki, mint az, aki ennek hiányában száguld.

És aki eljutott ehhez a (nem állítom, hogy könnyen elsajátítható) technikához, az már végigment azokon a lépcsökön, (Pl. hokimegállás, más néven stopkanyar) mellyel nagyobb eséllyel tud kivédeni esetleges veszélyhelyzeteket is. Persze hátulról ő sincsen védve a szemellenzőkkel száguldó „versenyző” – től.

De el kell ismernem, hogy nem egyszerű technikáról van szó. Ezt bizonyítja az a tény, hogy több évtizedes oktatói tevékenységem során nem kevésszer csodálkoztam el „síoktatókon”, akik a csoport előtt 20 – 50 méterrel előre elszáguldva „mutatják a tutit”, ahelyett, hogy ott maradnának a csoport előtt, egyrészt, hogy azok jól láthassák azt, amit ő csinál, másrészt (amennyire lehet) figyelme alatt tarthassa a társaságot. Csak éppen nincsen tárházában az a technika, mellyel ez kivitelezhető.

A hozzánk haladó kurzusra járó felnőttek (természetesen nem függetlenül előképzettségtől) eredményesen teszik magukévá ezt a technikát.

De a film valójában nem is erről (az emberről), hanem a síléc lehetséges havon történő mozgásairól szól. Abban persze igazad van, (ha erre gondolsz), hogy ez nem független az irányító embertől, ezért az kellene legyen a síoktatás célja, hogy a síelő teljes birtokában legyen azoknak a technikáknak, melyekkel ezek a mozgások szabályozhatók, kontroll alatt tarhatók.

Figyelem!
Az edző célja eltér ettől az amatőr síelők számára kívánatos mentalitástól. Neki az a feladata, hogy fizikálisan és mentálisan olyan állapotba hozza tanítványát, hogy versenyzőként minél előbb, (lehetőleg dobogós helyen) fejezze be a versenyt.
jóska63
526 élménybeszámolót írt
526
15 éve tag
2009.11.10. 17:01
Nekem ez a sodródás dolog egy kicsit gyanús! ezzel az a gond hogy azt hiszük hogy urai vagyunk a síne,k de ha hirtelen köl változtatni az nem megy
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2009.11.06. 06:49
Halihó!

Új Kanyarsí Videó!

Készült a Kanyarsí Klub besíző tréningjén, 2009 október 22 -25.

Címe: Forradalom a síelésben

Itt tudod megnézni:
https://sielok.hu/video/carving-forradalom/

Még több videó a Kanyarsí honlapról!

Síelős barátsággal:
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2009.11.04. 11:17
Halihó, szervusztok!

Videó a Kanyarsí Kaprun besíző trénig egyik workshop -ról.
Címe: bevezetés a mélyhó és freeride világába.

Itt tudod megnézni:
https://sielok.hu/video/929254/
sikati
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
2009.10.16. 13:12
Jól értem, hogy akkor nem kell fizetni a tanításért?

sikati
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2009.09.19. 22:20
Halihó!

Aki már lenyomott a Pinyivel 3 napot Kaprunban, annak van fogalma arról, hogy milyen is egy igazi izomláz.

Ezért aztán azt gondoltam, nem árt, ha ismertetek (Kanyarsí magazin hírlevél rendszer) egy (általam is csak most megismert) lehetőséget, mellyel (most úgy tűnik, de ki fogom próbálni) hatékonyan lehet védekezni az izomláz ellen.

No kaptam is egy lecseszést, Íme egy része, mely az izomláz részhez kapcsolódik:

"Az izomláznak mi köze a levegő oxigénhiányához? Nem a hajszáleres ellátottság és a vér oxigén szállító kapacitása tartozik ide? Ha levegőből kevés oxigánt tudunk felvenni, annak legfőbb tünete a légszomj ill. fulladás :-))) Ha ez tartósan fennáll, akkor agykárosodás, majd halál jön, bár lehet, hogy közben rákot is okozhat, de erről még nem hallottam.
(Viszont fuldoklás közben nehéz inni, még ha ki is lehet vonni a "vizbűl a zoxigént")
Nem éppen az oxigén hiány miatti kompenzáció javítja a az oxigénszállító képességet (magashegyi edzés), és nem fordítva?

Szóval nem tudom, hogy tudatlanság, vagy tudatos pénzért becsapás, vagy túl jól sikerült az agymosás, de mindenképpen csalódás ez a levél ITT. üdvözlettel R. András."


Annyiban igaza van levélírónak, hogy a reklámvád valós. De hát az vesse rám az első követ, aki hasonló helyzetben nem próbálna a klub kiadásaival szemben bevételt is csinálni, ha kínálkozik egy lehetőség. Amúgy R. A évek óta kapja a hírleveleket, (klubhaszon őbelőle az évek folyamán még filléres szinten sem volt), s akinek van egy kicsi rálátása a témára, az tudja, hogy a szerverek nem ingyen csinálják a hírlevelek küldését. A saját munkánkról akkor még nem is beszéltem.

Ezzel szemben néhány vélemény idézése a Lúgosítás oxigénnel c. könyvből:

"1. Vélemény, Prof. Dr. Pucsok József, Sportegészségügyi intézet, az orvostudományok kandidátusa: " Sportolókon végzett mérésekkel megállapítottuk, hogy az oxigénnel dúsított ivóvíz növelte a vizsgáltak teljesítőképességét, csökkentette a terhelés maximumában mért pulzusszámot, a teljesítmény növekedése ellenére a vér tejsavszintje (a tejsav okozza az izomlázat) mérséklődött. Az oxigénnel dúsított ivóvíz fogyasztása után gyakorlatilag minden vizsgált sportolónál megfigyelehető volt a vérben az oxigén parciális nyomásának az emelkedése."

"2. Vélemény, Dr. Balla Ferenc a kémiai tudományok kandidátusa: A gyomor által a vérbe juttatott molekuláris oxigén felszívódásának sebessége a légzéssel történő betáplálással szemben hozzávetőlegesen tízszeres. Az oxigénadósság megszüntetéséhez szükséges 96-98 %-os telítettség helyreállítása intenzív légzés és 2,5 dl oxigéndús ital (szuperoxigenizált víz) elfogyasztása esetén pár percnyi vérkeringés álatt megtörténik."

"3. Vélemény, Dr. Malomsoki Jenő, a biológiai tudományok kandidátusa: A gyomor és bélnyálkahártyán keresztül felszívódó oxigén a vérpályán eljutva a szövetekben illetve a májban fejti ki kedvező hatását. Az enzim aktivitások változásával, az oxigén raktárak feltöltődésével, a tejsav eliminálódás gyorsulásával lehet számolni."

Nos, az én szememben az utóbbi vélemények fajsúlyosabbak, mint R. A véleménye. Ahogy mondják, a hír szent, a vélemény szabad, most az a véleményem, hogy a legközelebbi síelésen (Kaprun besízés 2009. okt. 22 - 25) kipróbálom a szuperoxigenizált víz izomlázamra történő hatását. Ha az kedvezőtlen lesz be fogom vallani.

Ha valaki idetévedt és szeretne többet tudni a szuperoxigenizált víz elérhetőségével kapcsolatban, Íme:

A vizet előállító palackot és az oxigénpatronokat egy világszabadalmat birtokló magyar cég állítja elő, és (csak és kizárólag) fogyasztói klub keretein belül forgalmazza. A következő linken lehet bővebb infóhoz jutni, ha valaki csak fogyasztó szeretne lenni, akkor is regisztrálni kell, csak reg. el lehet hozzájutni a szerkezethez. Ha ezen a linken keresztül keresztül regisztrálsz, segíted a klubot.

http://legyelacsucson.hu/?lang=hu&p=E9447

Üdvözlettel:
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2009.08.08. 15:16
Szép amit írtál Replaci!

Nálam is valahogy így van, a gond az, hogy mostanában csak egy kenyerem van...:)
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2009.08.08. 13:19
Halihó!

"Az én fehér virágom" címmel új vezércikket tettem fel a kanyarsi.hu -ra.

Hátha érdekel valakit.
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2009.07.30. 20:47
Halihó!

Rendeztem és könnyen elérhetővé tettem azokat a Kanyarsí videókat, melyek közérdekűek lehetnek.

Kanyarsí video tartalomjegyzék:

1. Kanyarsí drillek a síoktatásban: rövid ismertető, (mit jelent) a kanyarsí drillekről.
2. Síoktatás, videó a bemelegítésről: sokan feleslegesnek gondolják, pedig nagy fontossággal bír. Néhány bemelegítésről szóló képkocka.
3. Síoktatás, mit tegyél, ha se időd, se kedved nincsen a sítúra előtti otthoni gimnasztikázásra.
4. Kanyarsíklub bónusz a síoktatásban: ami a technikák megtanításán felül van.
5. Síoktatás, karcolás, carving: rövid (zenés) videó és leírás a karcolás lényegéről.
6. Kanyarsíklub nyári program, ismerkedés a vitorlázás alapjaival: vitorlázás egy 50 –es cirkálóval.
7. Kaprunkeringő, besízés a Kitzsteinhorn gleccseren: zenés, (walcer) középhosszú lendületek a kitz lift mellett.
8. Síoktatás, Pinyi a rájdolásról: a klub specialistája a rájdolásról.
9. Síoktatás, hibajavítás: egy apró de lényeges dolog, mely jelentősen befolyásolja a síelés harmóniáját.
10. Kapruni besízés a Kanyarsí Klubbal: egy slide–show összeállítás Kaprunglecccser szerelmeseinek.
11. A jó alaptartás fontossága a síelésben: részletesen megmutatjuk, hogy áll össze az alpesi alaptartás.
12. Síoktatás, síelés és salsa: salsa és merenge tanulás 2008 szilveszteri sítúrán. Az idei szilveszteri túrán hasonlót szeretnénk.
13. Mélyhó varázslat. Ha nézed a filmet, talán el tudod képzelni az érzést, amikor ringat a mélyhó. A mély hóban való mesteri haladás a sízőt és a nézőt is elkápráztatja.
14. Kanyarsí workshop Kaprunban: bevezetés a mélyhó - freeride világába
15. A síléc lehetséges havon történő mozgásaí
16. Mélyhóbűvölet, mélyhótanulás Pinyivel

A kanyarsí honlap főoldalán van egy mozgó címfeliratokkal ellátott videó tartalomjegyzék, melyből könnyen elérhető az a videó, mely érdekel.

Ha mindet végig akarod nézni, azt javaslom, hogy ha lement a videó, a vissza gombbal térjél vissza a kanyarsí lapra, és innen klikkelj a következő képre.

A lista időnként bővül, látogassál vissza, hátha tetszeni fog.
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2009.05.23. 00:24
Halihó, kedves síelő kollégák!

Az online marketingre vonatkozó törvényi szabályozások a céges és lakossági piacot célzó reklámok megkülönböztetésével a magánszemélyek privát szféráját hivatott védeni. Emiatt Május 31. után nem küldhetem a Kanyarsí Magazint (hírleveleket) azoknak, akiknek adatai nem tartalmazzák nevüket és lakcímüket.

A gazdasági reklámtevékenység alapvető szabályairól szóló törvény 6. paragrafusa alapján a Kanyarsí Hírlevélre (új néven: Kanyarsí Magazin) feliratkozhatsz magánszemélyként és nem magánszemélyként.

Ha magánszemélyként iratkozol fel, akkor több adatot kell megadnod, mintha nem magánszemélyként iratkozol fel.

Nekünk ezeket az adatokat kötelességünk tárolni, nyilvántartani. Azt a kérdést, hogy magánszemélyként, vagy nem magánszemélyként iratkozol fel, kizárólagos joggal te magad döntheted el.

Alternatívák:

1. Már fel vagy iratkozva a Kanyarsí Hírlevélre, és magánszemélyként szeretnéd járatni az ingyenes Kanyarsí Magazint. Feladat: leiratkozás a régi hírlevélről, és egy új Megrendelés feladása a következő link bal oldalán: http://www.kanyarsiklub.hu/Magazin_megrendelo.html

2. Már fel vagy iratkozva a Kanyarsí Hírlevélre, és nem magánszemélyként szeretnéd járatni az ingyenes Kanyarsí Magazint. Feladat: leiratkozás a régi hírlevélről, és egy új Megrendelés feladásaa a következő link jobb oldalán: http://www.kanyarsiklub.hu/Magazin_megrendelo.html

3. Már fel vagy iratkozva a Kanyarsí Hírlevélre, és se nem iratkozol le, se nem újítod meg a VIP tagságodat, akkor ezt olyan egyértelmű nyilatkozatként tekintem, hogy nem magánszemélyként továbbra is maradni szeretnél a Kanyarsí Klub adatbázisában.

4. Ha eddig még nem voltál feliratkozva, és szeretnéd megrendelni az ingyenes Kanyarsí Magazint, a következő linken megrendelheted.
http://www.kanyarsiklub.hu/Magazin_megrendelo.html

Kérem szíves együttműködésedet abban, hogy a törvények betartásával tudjam kezelni ezt az új helyzetet.

Maradok tisztelettel:
Kanyarsi-Magazin.jpg
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2009.03.06. 07:13
Halihó!

Az Atomic bemutatón megnéztem és megfogdostam a 2009/2010-es nagyon izgalmas kollekciót.

Lenyűgöző innováció, (fejlesztések, technikai újítások):

- D2 Vario Cut (változó kanyarrádiusz)
- D2 Vario Flex (változó keménység)
- A Nomád család különböző nagyon izgalmas típusai
- Race GS (változó keménység)
- Race SL (változó keménység)

Hölgyek:
Varázslatosan szépre sikeredtek a (hölgyek által tervezett) hölgyek számára készített modellek.

A magyar Atomic képviselet és az Alpesi Klub tesztelési lehetőséget ajánl Március 11 - 15 között a Kreischbergen.

A magyar SB OB és Atomic síversennyel egy időben szervezzük az immár hagyományos "Március idusa Kanyarsí túrát" Murau - Kreischbergre, és benevezünk az "új ízek kóstolásába".

Kipróbáljuk, a tapasztalatokat a pályán és (este) megbeszéljük.

Engem elvarázsoltak a női modellek (is), gyertek hölgyek, teszteljetek.

http://www.kanyarsiklub.hu/2009Marc15.html
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2008.11.12. 08:32
Ride - osok figyelem!

Érdekes írásokkal ismét elérhető honlapunkról a Freeride - freestyle rovat.

http://www.kanyarsiklub.hu/Freestile_Freeride_rovat.html
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
17 éve tag
2008.11.11. 07:55
Szia!

Azt hiszem, hogy 16-án ott leszek, ha nem jön közbe valami nagyobb dolog. Ki kell próbálni ezt is.
üdv,
szendre
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2008.11.09. 07:03
Halihó!

Ma megtartjuk a rollkás (gyepsí) szárazedzést a visegrádi sípályán.

Kezdők is próbálkozhatnak, ők speciális, szoktató gyakorlatok segítségével készülhetnek a télre, ismerkedhetnek ezzel a csodálatos sporttal.i


Időpont:
2008. 11. 09. 14:00 - 17:00

Helyszín:
Visegrád Nagyvillám Sípálya.

Milyen felszerelést adunk mi?
- Gyepsi (rollka)

Mit hozzál magaddal te,(mindenképpen szükséges):
- Sícipő
- Síbot
- Síkesztyű

Mit hozzál magaddal te,(ami ajánlott):
- Bukósisak v. biciklis sisak
- Térd - könyökvédő
- Sapka
- Kesztyű

Hogyan öltözz fel:
- Olyan ruhát vegyél fel, amit nem sajnálsz, (egy esetleges elesésnél)

Mennyibe kerül?
3 000 Ft./ Fő / alkalom

Mi van az árban?
- A gyepsí, (rollka)
- A klub költségei

Ki lesz az edző?
Barta István (Pinyi) a Kanyarsí Klub síoktatója, (carving és freeride specialista)
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2008.11.07. 07:10
Felkészítő (száraz) edzés gyepsível!

Síelésre felkészítő - gyakorló (száraz) edzést
szervezünk nem csak haladó síelőknek!

Időpont: 2008. 11. 09. 14:00 - 17:00

Helyszín:
Visegrád Nagyvillám Sípálya.

Milyen felszerelést adunk mi?

- Gyepsi (rollka)

Mit hozzál magaddal te, (mindenképpen szükséges):

- Sícipő
- Síbot
- Síkesztyű

Mit hozzál magaddal te, (ami ajánlott):

- Bukósisak v. biciklis sisak
- Térd - könyökvédő
- Sapka

Hogyan öltözz fel:

- Olyan ruhát vegyél fel, amit nem sajnálsz, (egy esetleges elesésnél)

Mennyibe kerül?
3 000 Ft./ Fő / alkalom

Mi van az árban?
- A gyepsí, (rollka)
- A klub költségei

Ki lesz az edző?
Barta István (Pinyi) a Kanyarsí Klub síoktatója, (carving és freeride specialista)

Az edzést min. 4 fő részvételével tartjuk meg,
ezért kérjük JELEZD ELŐRE, ha jönnél.

https://www.kanyarsiklub.hu
Mobil: 30 907 1872
Email: info@kanyarsiklub.hu
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.