Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Eplény Síaréna topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Szkíta1
709 élménybeszámolót írt
709
13 éve tag
2015.02.20. 23:36
Azt, hogy ki vagy mi süllyedt mélyre kiskomám, azt szerencsére nem te döntöd el.
Én tennék egy feljelentést a helyedben ilyen izgalmi állapotban, hátha az kielégít.
Sikerült a hozzászólás lényegét megfogni.
Megint.
Nem lepődtem meg.
Cseppet sem.
Előzmény: (Chopoker 181007)
Chopoker
422 élménybeszámolót írt
422
16 éve tag
2015.02.20. 23:27
Kedves Szilvia!

Szimpatikus és színvonalas a beszámoló, végre nagyot emel a fórum végtelenül mélyre süllyesztett színvonalán valami őszinte, bár szubjektív, de mégis tárgyilagos beszámoló.

Igazán jó, hogy így írásban van lehetősége a szerényebb és szimpatikusabb sítársaknak is "szóhoz jutni", ami az itteni elvakult, helyi szélsőségesek között, szóban teljesen lehetetlen lenne.

Számomra leginkább meglepő és új információ (bár pár napja már volt téma), hogy a pálya a biztonsági előírásoknak (remélhetőleg valamely hatóságnál van ilyen) ennyire nem felel meg! Elképzelni sem tudom, hogy milyen egyéb súlyos hiányosságok lehetnek, egy szakhatósági szemlén nagyítóval keresnék az ilyent!

Az egyébként sokszor veszélyesen túlzsúfolt sícentrum, érthetetlen miként hagyja figyelmen kívül ezek fontosságát. A néhány évivel ezelőtti ausztriai eset (amikor egy magyar kislány? <RIP> , becsapódás miatt életét vesztette) óriási megmozdulásra sarkallta a "magyar sítársadalmat", ami miatt különösen értetlenül olvasok többedszer ezekről a hiányosságokról, amikről itt az üzemeltetők is értesülhettek már!

Javasolatom, hogy a beszámoló ezen részét a síklaszternek is érdemes lenne elküldeni!

Részemről köszönet a beszámolóért!
szilvih0106
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
2015.02.20. 22:38
Hihetetlenül szép 5 napot töltöttünk Eplényben az után, hogy sok év külföldön síelés után úgy döntöttünk, hazai pályára evezünk. Vagyis csúszunk.
Először azt hittük, csalódás lesz két kisiskolás, jól síelő gyerekkel, de a szélső fekete (nemtom hanyas) pálya jól ellensúlyozta a többi lazaságát.
A legjobb hetet fogtuk ki, nappal gyönyörű napsütés, mégis minden reggel frissen gyártott és ratrakolt hó fogadott.
Vannak persze hiányosságok, amiken azért a külföldi pályák után elcsodálkoztunk, például a meredek pálya közepén védőszivacs nélküli oszlopok, kezdőpálya szélén, meredek fölött a háló hiánya, vagy az ácsorgó tömegen átvágtatni kényszerülő síelők.
A pályákról részletesen: 1-2 barna folt, de abszolút kikerülhető, egyszer kerültünk összetűzésbe egy kődarabbal, de nem vészes. A legjobb a középső pálya, ott a legvastagabb a hóréteg, estig is jól bírja. A szélső fekete változó, ma például ratrak után egyből mentünk, és olyan jeges volt, hogy kis híján bukfencben értünk az aljára, tegnap viszont egyszerűen szuper volt.
A középső fekete letörést nem hívtuk pályának, csak buckahegynek, szerintem még a legjobb síelőknek sem élmény rajta lecsúszni, mivel derékmagasságú buckák között kell megtalálni azt az ívet, amit az előttünk 3 héttel ott járt síelők belerajzoltak a hóba. A ratrak ugyanis nem bír felmenni oda, így nehéz karban tartani. Csodáltam a kezdő és haladó síelők kitartását, ahogy hason és fenéken csúszva próbálták meghódítani, jó műsort szolgáltattak az ebédszünetüket töltő embereknek.
Tipp a fekete pályán még nehezen mozgó, de mégis lendületesebb pályára vágyóknak: A hátsó csákányoson fel lehet menni félútig, ott kiszállni, így nem kell végigküzdenie magát az embernek a fekete nyaktörő részen, mégis nagyon jó lejtésű, alig használt pályán csúszhatunk.
A felvonóknál mindig figyeltek a gyerekekre, volt, hogy félpályán estek ki a csákányból, akkor is leállították a további esése elkerülése érdekében.
Parkolóba érdemes még 10 óra előtt odaérni (hétköznapról beszéltem), különben a lenti parkolóba fér csak be az ember, ahonnan csak a síbusz megy a pályára. Fenti parkoló jegesedése tényleg sokat javult a hét második felére. :)
Nagyon élveztük, hogy a többnapos bérlettel tényleg akár 12 órát is síelhettünk volna egy nap. Volt, hogy hazavittük a szállásra a gyerekeket, és egyikünk visszament este 10-ig síelni. Igaz, a pályák állapota addigra erősen romlott, és hideg is volt a napközbeni napsütés után, tehát nem volt olyan nagy élmény.
A hét mérlege annyi, hogy 60 ezerből megvolt az 5 napos síbérlet négyünknek. Ennyiből egy erősebb terepen szinte csak egy felnőtt bérletet kaptunk volna. Teljes öt napot síelhettünk úgy, hogy csak 4 éj szállást kellett fizetnünk, ezt sem csinálhatnánk meg külföldön, pláne gyerekkel, akik utálnak éjjel utazni.
Ja, és a hab a tortán: Csak itthon hallgathatsz síelés közben EDDa-t és egyéb magyar klasszikusokat.:) (Na jó, a lagzis csuhajos zene azért kimaradhatott volna....)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.