Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Boardos kérdések topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
21 éve tag
2016.02.11. 21:41
Szerintem ezen felesleges görcsölnöd. Én például regular vagyok, de wakeboardon meg goofy. Amikor elkezdtem wakeboardozni, azt hittem, utána könnyebb lesz havon is goofyban mennem. De sajnos nem.

Idén próbálgattam pár alkalommal a goofy-t, de csak laza kékpályákon. És fura módon egész jól ment. Nem mondom, hogy stabilan, mert gyakorolni kéne még jó sokat, de végre tudtam már kanyarogni is hátrafelé.

A kacsa állás (+-15fok) mindenképpen kell, ha gyakorolni akarsz. És nem baj, ha nem valami brutálisan directional lapod van, hanem minél inkább közelít a twintip-hez.
Előzmény: (danone 187494)
danone
1 élménybeszámolót írt
1
10 éve tag
2016.02.11. 13:05
Sziasztok,

Stance témában írok, csak szólok előre :)

Egy régi dilemmámmal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, hátha valakinek van tapasztalata a dologban.

Bal lábasként (bal kezem és bal lábam az eldődleges) mikor 8-9 éve elkezdtem snowboardozni, azt a tanácsot kaptam, hogy a bal lábam legyen hátul (goofy), mert azzal jobban irányítok. Így is kezdtem el, majd olyan 5-6 alkalom után (ekkor azért még rendesen tanultam) átváltottam regular-ra, és meglepődve tapasztaltam, hogy így könyebbnek is tűnik, meg jobban is megy. Még ide-oda váltottam párat, aztán maradtam regular-on. Most már úgy érzem elég jól megy, de bennem van a kisördög, hogy vajon jól tettem-e, hogy váltottam anno.

A teszteknél teljesen eklektikus eredmények jönnek ki. :D A lépcsőnésnél változó, jellemzőbben a bal lábbal kezdek, a csúszásnál mindig a jobb van elöl, ha ellöknek is vegyes, általában a bal.

Úgy érzem egy adott szintig mindkét állással kielégítően menne, nekem ez viszont nem elég, és magyarként sok lehetőségem nincs egész nap próbálgatni. :( Még az is megfordult a fejemben, hogy valami bidirekcionális beállítást kéne használnom (duck). Kicsit úgy érzem, mintha anno leszoktattam volna magam a balkézzel írásról, hiszen amikor még nagyon kezdő voltam, akkor váltottam.

Járt így valaki? Tudom, használjam azt, amelyik konfortosabb, de ez nagyon relatív, mert más részről az a konfortosabb, amivel jobban megy. :D Valakinek valami tapasztalat? Fórumokon nem igazán találtam erre választ.

Ha nics megoldás, marad a próbálgatás, max kiugrok Mátrába mielőtt kiutazom külföldre board-ozni.

Köszi!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.