Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Chopok dél és észak topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
KKy
117 élménybeszámolót írt
117
8 éve tag
2018.02.19. 22:55
Kedves Nógrád!

Ha nem titkos, hol élsz, honnan jársz Chopokra?
Egyébként teljesen egyetértek veled, soha nem síeltem rosszabb pályán mint Gerlitzenben, persze mi kifogtunk egy nagy havazást és pont az Atomic Race slalom lécem volt nálam, azóta van egy új Nomad Black Eye Ti-m, és Franciaországban a magasabb régiókban a korongos felvonókat is használták a régi kétszemélyes beülősök mellett.

KKy
Előzmény: (nógrád 199753)
nógrád
9 élménybeszámolót írt
9
11 éve tag
2018.02.19. 22:43
Mióta megépült délen a kabinos felvonó és összekötötték az északi oldallal, azóta egyre nagyobb a tömeg hétvégén. A fejlődés átka. Korábban a szegényes infrastruktúra távol tartotta a tömeget legalább a déli oldaltól, tényleg csak a hardcore síelni vágyók mentek oda. Ez évben még csak egyszer voltam, hétközben, akkor csak az előnyét élveztem a fejlődő infrastruktúrának, mert nem volt tömeg.
Én is síeltem már Ausztriától Svájcon át Franciaországig, de a Chopok délen felszerelt két kabinos lift bárhol megállja a helyét. Északon korábban is fejlettebb volt az infrastruktúra, a liftek kicsit régebbiek, de én azért nem fikáznám annyira. Gondolj csak a Kreichsbergen a Rosenkratz-ra vezető, minap megállt kétüléses felvonóra. Na, az bármikor kicserélhető lenne egy csehszlovák múzeumi liftre.
Mellesleg a Deresre soha nem ment csákányos, oda mindig is tányéros lift vezetett, valószínűleg rosszul emlékszel és a Kosodrevinától a Chopok aljába valaha menő csákányosra gondolsz.
A magyar feliratok hiányát én is kifogásolom, ebben semmi nem változott 30 éve. Még hollandul meg spanyolul is beszél a rendszer, de magyarul nem. Amikor a GoPass kért visszajelzést le is írtam nekik, hogy ez elég gáz.
Előzmény: (fz 199695)
turkburk
12 élménybeszámolót írt
12
7 éve tag
2018.02.19. 09:18
Én ugyan sokat nem járok, de annyit tudok, hogy szolvákiában ilyenkor van csúcs szezon. Hétvége meg eleve kaupfa.

Amihez hasonlítod, ausztria, svájc, olaszo. tele van síközpontokkal, eloszlanak az emberek. Magyar, szlovák, lengyel síterepek kicsik, kevés van és jóval nagyobb környező területről érkeznek emberek. Én decemberben voltam Jasnán és alig voltak emberek, kifagyott pályák, tehát kb fordítva mint nálad. :)
Előzmény: (fz 199695)
fz
136 élménybeszámolót írt
136
18 éve tag
2018.02.19. 01:04
Aki sokat jár Chopokra, azoktól kérdezem, hogy a tömeg mindig ekkora hétvégén, és általában, amiket írtam, mennyire általánosak, vagy a mostani hétvége volt más, mint a többi?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.