Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Eplény Síaréna
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Szépalma Hotel - különleges, vidéki hangulatú szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Rossi
252 élménybeszámolót írt
252
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Eplény Síaréna
2005.07.12. 10:04
Sziasztok!
Végre fejlesztik az eplényi síközpontot. Erről van egy cikk a weben:

Eplény lehet a síközpont
2005-06-16

Világszínvonalú beruházással meghosszabbítják a téli sportolási szezont
Veszprém - A téli sportok szerelmeseinek évtizedes álma valósulhat meg még az idén, miután elkészültek a tervei annak a pályaátalakítási koncepciónak, amely az Eplény-skiaréna nevet viseli. Már az idén sem kell távolba utazni a síelni vágyóknak...
- Ausztria a világ legnagyobb turisztikai bevételt produkáló nemzetévé nőtte ki magát alig másfél évtized alatt azzal, hogy síelésre alkalmas területeit tömeges igényeket kiszol- gálni képes síterepekké alakította át - mondta elöljáróban Soós Csaba, a budapesti székhelyű Regionális Fejlesztési Vállalat ügyvezető igazgatója. - A példa tehát adott. S miután az eplényi síterep nem új, évtizedek óta sokan kedvelik és választják, ha van hó, Veszprém környékén szabályos "riadóláncok" alakultak ki a friss helyi hójelentések közvetítésére. Eplény egyébként a Dunántúl - sokak szerint Magyarország - legjobb adottságokkal rendelkező sípályája. Ezért készítettük el ennek az egyedi adottságú területnek a fejlesztését és hasznosítását célzó projektet. Az RFV Sípálya Kft. három pályázó közül 25 évre nyerte el a koncessziós üzemeltetés jogát.
- Már eddig is voltak szép tervek, de végül azokból nem sok valósult meg.
- A kétlépcsős beruházás idei évre tervezett összege mintegy 250 millió forint plusz áfa. A 95,5 millió forintos, vissza nem térítendő támogatásra benyújtott pályázatunkat befogadták, s a projektet támogatja Veszprém megye közgyűlése, Veszprém megyei jogú város és a Magyar Síszövetség is. Két banktól is van finanszírozási ajánlatunk, tehát a fejlesztéshez szükséges anyagi háttér biztosított. Magára a síterületre hasznosítási és kezelési joggal rendelkezik a helyi önkormányzat, az ő birtokukban vannak a jelenlegi berendezések. âk a kezelői koncessziót átadták a projekttársaságnak. A közeljövőben pedig remélhetően az államot képviselő HM támogató hozzájárulását is megkapjuk.
- Akkor már csak magáról a tervről nem esett még szó...
- A tervezett munkálatokat négy részre bonthatjuk. Először is el kell végeznünk a jelenlegi pálya korrekcióját. Ezzel kettős a célunk: egyrészt nagyobb létszám számára, másrészt hó- ágyúzásra alkalmassá tesszük. Másodszor új pályákat alakítunk ki és új felvonót telepítünk. Harmadszor: korszerűsítjük a régi felvonókat, új csákányos felvonót helyezünk üzembe. Végezetül a korszerű beléptetőrendszer, a szociális szolgáltatások (büfé, síszerviz, síkölcsönzés, síoktatás) megszervezése.
- Említette a hóágyúkat...
- Ma már korszerű sípályák nem létezhetnek hóágyúk nélkül. Természetesen ezek alkalmazásához mindenekelőtt ki kell alakítani a megfelelő infrastruktúrát. Eplény minden hazai pályánál jobb feltételekkel rendelkezik ebből a szempontból. A közelben vannak kis tavak, amelyek a szükségleteknek megfelelően kialakíthatóak, s kellő mértékben elláthatóak innen a hóágyúk. Összegezve az egészet: rövid időn belül négy olyan pályát, két olyan kapacitású felvonót és olyan kiszolgáló infrastruktúrát alakítunk ki, amely nyugat-európai színvonalon fogadja majd a látogatókat. Akik a jegyek, a napibérletek ellenében annyit síelhetnek, amelyért már érdemes lesz felkeresni Eplényt, s nem kell külföldre utazni e sport kedvéért.
- Ha mindez megvalósul, akkor további terveik is vannak a sportág népszerűsítésére?
- Természetesen. A hétfőtől péntekig terjedő időszakban a diákok síeltetésére szeretnénk koncentrálni. Ez Veszprém, de talán még Fejér megyei viszonylatban is azt jelentené, hogy az úszásoktatás mintájára fogadnánk egy-egy kiszemelt korosztályt. Olyan sítáborokat is tudnánk szervezni, amelyek során a gyerekek otthon aludnának. Ha a terveink megvalósulnak, akkor december közepétől március közepéig mintegy 12 hetes - biztosan tervezhető - szezon várná a sísport kedvelőit.

Fottás: http://www.seta.hu
Remélem megvalósul.
Rossi
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.