Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Eplény Síaréna
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Szarvaskút - Bakony: Az eplényi sípályához legközelebb eső wellness szálloda
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ervinsi
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Eplény Síaréna
2014.12.30. 21:12
Jópár év kihagyás után idén úgy éreztem (éreztük) két gyermekünk eljutott abba az életkorba (5, 7) amikor elkezdhetnek ismerkedni a síeléssel. Idén második alkalomnál Eplényre esett a választás.
Korábban még soha nem sieltem Magyarországon. Gondoltuk gyerekekkel könnyebb, ha egy relatíve közeli helyre megyünk (bár tavasszal Murau távolsága is elviselhető volt).

Na ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna. Amit most írok biztos nem lesz címlapos írás, de hátha a tanulságok hasznosak lesznek másoknak.
Szóval aki ma ott volt az tudja, hogy ehhez hasonló tömeget kevés helyen lehet látni. Nekem emlékeimben majd egy évtizedre kell visszamenni (Jasna, Chopoc) aholis is 1/2-3/4 órát kellet várni a felvonóra. Itt mivel a liftekhez közeli parkolóban nem volt hely csak a távoliban (fél 1 környéke), kb. 30 percet kellett várni csak a kisbuszra ami a felvonó/pénztár/büfé közelébe visz (a távoli parokoló környékén semmi sincs). Mire végre megérkeztünk a felvonó közelébe újabb 5 perc volt a WC és ki tudja mennyi a pénztár meg az ez első felvonó (masszív sor a beülősnél ill. a csákányosnál is). Mivel itt már mindkét gyerek elkezdett fázni, benti büfére meg (lehet csak helyismeretünk hiánya miatt) nem láttunk lehetőséget itt adtuk fel. 4 óra nettó autó + be és visszaöltözés (pakolás) 0 km sí.
Szóval a tanulságok:
- Iskolaszünetben (hétvégén) csak távoli helyek jöhetnek szóba. Már Szlovákia is necces.
- Legkésőbb 9-re oda kell érni, hogy biztosan legyen a közeli parkolóban hely (gyerekekkel ez távolról indulva nem éppen könnyű, de csak így van értelme).
- Távoli parkolóban busz sorba soha nem állunk be (visszafordulunk).

Bár a szervezés elfogadhatónak tűnt, a végeredményen ez mit sem változtat. Egyszerűen több embert próbáltak odaszervezni mint a hely kapacitása.
A pálya szervezése is érdekes mert a beülős felvonó min 2 méterrel magasabban van mint a pálya vége ami aligha hozható lendületből azon a pályán (pláne meg olyan napokon amikor a tömeg miatt ez rendkívül kockázatos).

Szóval lehet még egyszer hétköznapon próbát teszünk, de ha a befektetett energiát és a síelés arányát tekintem ma az siralmas volt ma Eplényben. Lehet, hogy pl. Ausztria drága, de ott minden órában akár 20-30 perc nettó sielés is összejöhet átlagos sítudással (jobb sítudás, sajnos ott is rontja az arányt...).
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.