Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Eplény Síaréna
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Szépalma Hotel - különleges, vidéki hangulatú szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ervinsi
8 élménybeszámolót írt
8
10 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Eplény Síaréna
2014.12.31. 09:30
Nem mondon, hogy nem hibáztam.
Ha tudsz kisebb Szlovák helyeket azt szivesen veszem (nekünk nem sokkal több szlovákia). Sőt megkockáztatom a Zólyomnál (Zvolen) lévő eléggé eldugott pálya aminek már a nevére sem emlékszem közelebb van bár homályos emlékeim szerint nem idális gyerekekkel).
Viszont ott sincs több hó hójelentések szerint. Bár személy szerint jobban szeretem a tányéros felvonót a csákányosnál, mivel a tányérossal egyedül kell menni, gyerekkel mégiscsak jobb a csákányos. Szóval az olyan helyek is kiestek ahol csak tányéros van (mint pl. Tále). Régen gyerekek nélkül Martin nagy kedvenc volt és úgy tűnik még ülőfelvonót is építettek azóta, viszont 1 napra pláne gyerekkel messze van, fent szállást anno csak 1 hétre adtak, a városból beautózni majd hóláncozni megint nem ideális.
Szóval Eplény nagyon is jónak tűnt. Van ülőfelvonó, van csákányos.
Előző napi beszámolók alapján kezelhető tömeg.
Nem volt túl hideg, ahogy mentünk végig sütött a nap. Sajnos mikor megérkeztünk már alig volt nap és a félórás ácsorgás a buszra annak ellenére, hogy nem volt túl hideg betett a gyerekeknek.
Ha ismerem a terepet és látom, hogy a távoli parkoló majdnem tele van biztos azonnal visszafordulok (így is felvetődött, csak ugye becuccolás majd 2 óra autózás után túl nagy a kisértés, hogy ne itt adja fel az ember).

De röviden: Te melyik Szlovák terepet válaszottad volna tegnapra Eplény helyett?
Szempontok: Legyen lehetőleg működő ülő és csákányos felvonó. Viszonylag széles kék pálya (nem erdei út, mert ugye tanulni is szeretnénk) elfogadható hosszal (nem kapaszkodós ultrarövid tanulónak hívott amit már a gyerekek is kinőttek). Elég hó (nem karistolnám össze a relatíve jó lécem). Kezelhető távolság (reggeli indulás korlátai gyerekkel).

Egyébként Eplény nem rossz hely (próbálva objektív maradni adtam két csillagot), viszont a hely adottságai nem túl jók parkolás szempontból (vsz. ezen javítani létkérdés lenne) a liftek meg a pálya összekötettése megint sok kivánnivalót hagy maga után a tegnapi tömegnél meg kifejezetten balesetveszélyesnek tartom (gyerekkel, pláne ha az fáradt is) az elrendezést (de ezt már mások is írták).

maci-laci
Jópárszor jártam a sógoroknál a tegnapihoz hasonló tömeget ott még soha nem láttam. Igaz lehet kevesebb a kieső/bénázó a lifteknél (ez szükségszerűen a tanulással jár, szóval nem degradáló szándékkal írtam).
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.