Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Eplény Síaréna
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Szarvaskút - Bakony: Az eplényi sípályához legközelebb eső wellness szálloda
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Eplény Síaréna
2017.02.20. 09:24
Szia!

Na, ez a hozzászólás már teljesen más. Én egy szóval sem állítottam, hogy a lift nem jól karbantartott, nem biztonságos! Ismerve a magyar hatósági szabályozást és a német gyártástechnológiát, precizitást, gondolom többszörösen túl van biztosítva a felvonó. Tartom, hogy elavult, illetve talán, nem megfelelő a beszállítás rendszere.

Nem nekem, mert én még Tatrapoma rángatósokon tanultam meg felvonózni Chopokon és Dedinkyben, de a kezdők, vagy kevésbé jó síelőknek nehézkes lehet. Magasról csúszunk rá a szőnyegre, rögtön előrelendül a test egyensúlya, a legtöbb bukás itt történik. Illetve nem lenne szabad engedni a nagyon kicsi számára a felvonózást, aki nem éri fel az ülést, ebből is vannak bajok. Kész, 140 cm alatt nincs ülőlift-használat.

Tudom, óriási dolog, amit az üzemeltetők véghez vittek az elmúlt 10 évben (jártam Eplényben a 90-es évek közepén). De azt is látom, hogy Eplény az osztrák színvonalat célozta meg, nem az eddigi magyart. Ez egyébként Szentistvánra is igaz. Ők ketten nagyon kiemelkednek itthon, tőlük elvárhatjuk, hogy maximalisták legyenek és kiszolgálják az igényeket. Én mindkettőt profi síterepnek tartom, akiknek egyértelműen a közeli szlovák és osztrák centrumokkal kell versenyezniük a sízőért.

Amióta schengeni övezet van, euró és valamelyest jobblét idehaza, már nem olyan nagy dolog kiugrani síelni Ausztriába, mint mondjuk a 90-es évek végéig. Addig határ volt, hazulról nézve nagy drágaság, és az irigyelt Nyugat egyik eklatáns képviselőjét láttuk a sógorokban. Kinyíltak a határok, lassan mindenhová autópályák vezetnek, sokkal jobbak az autók, könnyű pénzt váltani, egyszerűen, sokkal kisebb lett a tér, mint volt mondjuk 20-30 éve. Ezért a verseny is nagyobb lett és már távolabbi terepek is felkerültek a listára.

Utolsó bekezdéseddel maximálisan egyetértve, kívánok én is hasonlókat!
Előzmény: (Tervező 194322)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.