Menü ≡

Flims - Laax - Falera síterep leírás cikk galéria videó értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 1, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Flims - Laax - Falera
Üzenet szövege
Feladó:  Snow-angelNőHaladó síelő
Dátum: 2012.01.27. 20:57
(Üzenetazonosító: 132224)
Snow-angel Hozzászólások: 31
Regisztrált: 2006.12.31.
2 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Hi mindenki!

Ismét sikerült egy topikot nyitnom :D Az áldozat ezúttal Flims-Laax-Falera, avagy, ahogy egy vicces svájci csaj mondta a felvonón, Falala :)
Maga a síterep Graubünden kantonban van, ami kicsit már olasz, de azért még német; azaz a Via XY-on svájcinémetül szólnak hozzád. De ez a kevésbé érdekes rész :)
Röviden összefoglalva: a síterep fantasztikus! Három napot töltöttem ott, és közel sem volt elég! Pláne, mert az időjárás is kegyes volt hozzám, ennél jobb síelő időt kívánni sem lehetett volna. A legelején volt ugyan némi hóesés, de utána 2 és fél nap csodálatos napsütés, ha nem is teljesen az a vakító fajta, de így nekem jobban is tetszett.
A pályarendszer csúcsszuper, órákon keresztül csúszkálhatsz ide-oda anélkül, hogy kétszer lemennél ugyanazon a pályán, és a végén mégis hazatalálsz. Mindezt - és szerintem ez Laax egyik legjobb tulajdonsága- széles pályákon. Jól elfér egymás mellett a lassan kanyargó síelő és a vadul döngető, de szó szerint. Még a feketék sem szűkülnek be, kicsit sem. Maximum az összekötő hágók, de azok egy része meg olyan kék, hogy lassan sífutópályának is nevezhetjük. :p Ráadásul a 200 km-en fantasztikusan eloszlanak a színek, rengeteg a kék és a piros, de majd' egyharmad fekete. Sőt, akinek ez nem lenne elég, azoknak ott vannak a sárga freeride pályák és az egyéb trükközési lehetőségek. Oh, és aki nagyon vadulni akar, annak sima off-slope lehetőség is akad dögivel. Én mindenesetre maradok a kijelölt pályáknál, volt abból elég :D
Ami nekem személy szerint újabb piros pont Flims-Laaxnak, hogy csak egy csákányos van, ami a gleccserre visz fel -lebuktam, nem szeretem őket :p. Amúgy van minden más, lehet kedv szerint válogatni. Felvonókból is van személyes kedvencem, az Alp Dado 6-os ülőliftje. Kisgyerekeseknek nagyon tudom ajánlani, mert gyerekbiztos, mindenki másnak meg a popsifűtés és az automatikus felnyílás kényelméért.
Oh, és a panoráma is csillagos 5-ös!
Laax sokszor megkapja a kritikát, hogy drága, és még a bérletet sem lehet visszaváltani. Emögött az az elgondolás, hogy ha újra mész, majd feltöltöd a régi kártyát. Jó, persze, nem olcsó hely, de ha arányaiban nézzük -meg azt, hogy Svájcban van- nem is olyan drága. A kártyát meg, hááááát, én is jobb szerettem volna visszaadni, de ha az ember lánya elmegy oda, fizeti a síbérletet, szállást, utazást, kaját, már nem fogok azon az 5 frankon problémázni. Hüttét is lehet olcsóbbat választani, ebben amúgy a sítérkép is segít. Három csoportba sorolja őket: sárga, narancssárga és piros. Ők az utóbbit ajánlgatják, következetesen én csak sárgában voltam :D
A teljesség igénye nélkül, ennyi volt mára. Aki hétvégén indul síelni, annak jó havat!

Puszi***

laponként: összesen 1, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »