Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Chopok dél és észak
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Hotel Bystrina - Nyári wellness csomag
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
esslegg
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Chopok dél és észak
2023.02.25. 22:47
Mi is ma (02.25.) voltunk egy egynaposon a gyerekekkel, ahogy én láttam: előrejelzés mondta az erős szelet, így gondolkoztam, hogy körbe menjünk-e az északi oldalra Bp-ről, de végül 7.45 magasságában Besztercebányánál a jasna.sk friss infóként azt írta, hogy menni fognak a csúcsra járó liftek, így bevállaltuk a délit.

Ez be is jött, járt mindkét oldal végig. 8.30-kor Krupován még bőven volt parkoló, az enyhe hóesés valamennyire riasztóan hathatott, a kabinos alsó állomásán is jelentősen kevesebben voltak, mint két hete szombaton, mivel most nem volt sor.

Déli oldal felétől full felhő és szakadó hóesés, így egyből mentünk át az északi oldalra és az alacsonyabb részekre, gyakorlatilag egész nap ott csúsztunk. 1c felejtős, már 9.15-kor is igen jeges, fújta le róla a havat. A 11a pályától fentről nézve jobbra a freeride viszont nagyon finom, az éjszaka esett kb 10-15 cm hóban - amit az erdőben lerakott a szél - mentünk pár szuper élvezetes kört. Zahradky-nál a B1 ill. B2 lifteknél folyamatosan 5-10 perc sorbanállás, illetve az A1-es kabinosnál egyszer láttuk, hogy egész felgyűlt a tömeg, de mi azt csak a nap végén használtuk.

A szélső Grand kabinosnál (A3) volt még 3-5 perc, ezen kívül a többi kabinos és ülős lifnél minimális. A pályákon a hó állaga érdekes volt, mintha fagyott-olvadt-fagyott volna az elmúlt napokban, és erre esett rá a friss hó, amit értelemszerűen mára nem tudtak bedolgozni, egyszóval nem volt az igazi, de azért használható. 10-es, 13-as ill. 5-14-es pályák elég zsúfoltak voltak, és sokan cikáztak nagyobb sebességgel (sielők és boardosok egyaránt) a kezdők között, szerencsére mi ütközést nem láttunk. 3-as fekete pálya környékén is jó volt még a freeride / erdő, meg lentebb a letarolt erdős rész.

3 óra körül elindultunk visszafelé, fent továbbra is felhő és erősebb szél, így a délin is lementünk kabinnal a közepéig (két hete hasonló körülmények között csúszva mentünk, az teljesen értelmetlen menet volt számunkra), onnantól pedig lécen / deszkán, ahol már lehetett látni.

A korai (11.45) ebéd Biela Puton a Happy End étteremben jó döntés volt, 30-40 perc múlva már igen hosszú sor alakult ki a pultnál. A kínálat és a minőség elment, bár ár-érték arányban - hármunknak 1-1 főétel ill. ital 50 EUR - azért határeset.

Mindent egybevéve mi élveztük a napot.
Chopok vs. Katschberg lenne jobb kérdésre szerintem attól függ, hogy mit kerestek: Chopok biztosan zsúfoltabb lesz még jövő hét végén is, mint Katschi, így a pályasíelés is vszeg komfortosabb az utóbbin, freeride szempontjából viszont egyértelmű Jasna előnye (ha lehet látni :-).
Előzmény: (D.Dani 218309)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.