Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kórház a pálya szélén: hét sérült az idénynyitón

2005.10.23. Bata Attila

Hétvégén nagyszabású rendezvényekkel hivatalosan is megnyitották a síszezont a karintiai Mölltal gleccseren. A szombati napon volt dolguk bőven a mentősöknek, összesen heten szenvedtek kisebb-nagyobb sérüléseket.

A sérülések mindegyike a sorozatos esések következménye volt, és az érintettek nagy része szlovák és cseh állampolgár volt.

Legsúlyosabban egy szlovák síelő sérült meg, akit máj, lép és vesesérülésekkel egyből a lienzi kórházba kellett szállítani helikopterrel. Egy harminchat éves cseh iskolaigazgató a gleccserlift alsó állomásánál ütött el egy tizennyolc éves szlovák diákot, a cseh síelőt csigolyasérülés gyanújával repítették helikopterrel a kórházba.

A rendőrség tájékoztatása szerint további öt síelő szenvedett még aznap különböző mértékű sérüléseket, őket a pályamunkások és a mentők lifttel hozták le a völgybe és látták el a sérüléseiket. Elmondásuk szerint, nagyon sok síelő nem veszi figyelembe, hogy az idény első síelését rendszerint hosszabb kihagyás előzi meg és sokan kellő óvatosság és fokozatos gyakorlás hiányában vágnak neki a pályáknak, amely a balesetek egyik legfőbb oka.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.