Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Doppelmayr cég újabb síliftet építhet Szerbiában

2007.02.22. Bata Attila

A Doppelmayr cég újabb síliftet építhet Szerbiában Az osztrák Doppelmayr cég már régóta jelen van a lassan, de azért fejlődő szerbiai síterepeken. Szinte már egyetlen beszállítónak számít a jelenlegi legfejlettebb szerb síterepen, Kopaonikon, és a napokban írtak alá egy új szerződést egy ülőlift építésére Stara Planina síterepén.

A voralbergi cég eddig összesen 14 millió euró értékben épített a helyi partnereivel együtt nyolc liftet a szerb síterepeken, és úgy tűnik, hogy a helyiek elégedettek az osztrákokkal, hiszen őket bízták meg az új "csodasíterep" egyik ülőliftjének építésével. A Doppelmayr cég eddig négy ülőliftet adott át Kopaonikon, az ötödiket pedig jelenleg is építik.

A Stara Planina környékére korábban grandiózus fejlesztési tervek készültek, és ha ezek egyszer valóra válnak, akkor létrejöhet Szerbia, sőt az egész balkáni régió legnagyobb síközpontja. Erre a síterepre összesen 40 darab különböző típusú felvonót terveztek.

Szerbiában jelenleg Kopaonik számít a legjobb síterepnek, bár még itt is van mit fejleszteni. Nagyon kevés a hóágyúk száma, amely egy ilyen szezonban sokat számít, és nehezen jönnek ide a fizetős turisták, hiszen csak összesen csak két darab négycsillagos szálloda tudja őket fogadni.

Osztrák lapok szerint a szerbek sem túlságosan elégedettek a hazai síelés körülményeivel, és inkább kivárják a belgrádi osztrák nagykövetség hosszú sorát, hogy uniós vízumot szerezzenek, és valahol az Alpokban töltsék el téli vakációjukat.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.