Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Whistler: 10 méter hó hullott eddig a szezonban

2007.02.23. Bata Attila

Whistler: 10 méter hó hullott eddig a szezonban A kanadai Whistler megtartotta a szokásos ünnepségét, amelyre mindig akkor kerül sor a szezonban, ha az addig lehullott hó mennyisége meghaladja a sokéves átlagot. A hét közepéig összesen 1026 cm hó hullott és ez meghaladta az 1006 centiméteres sokévi átlagot.

Az égiek ezen a héten is kegyeibe fogadták a kanadai síterepet és folyamatosan havazott egész héten. A hét elejei 20-35 cm friss hónak köszönhetően túlléptek a tízméteres átlagot, és azóta is további 20-30 cm friss hó hullott Észak-Amerika legnagyobb síterepére.

A síterep marketing igazgatója szerint a terület hóbiztosságának a titka, a kitűnő földrajzi fekvése. Az idei remek hóviszonyokat pedig nagyszerűen megalapozta a hóban gazdag novemberi hónap, amikor összesen 416 cm hó hullott. Ehhez képest kicsit kevésnek tűnhet a decemberben hullott 275 cm és a januárban esett 254 cm hó, de ezeket az adatokat bármelyik európai síterep szívesen elfogadta volna az idén, még annak az árán is, ha el kellett volna viselni a hozzátartozó gyakori mínusz 20-30 fok körüli hőmérsékleteteket.

Whistler tehát ünnepelhet, és a rekord mellett van még egy ok az ünneplésre. Elkezdődött a visszaszámlálás. Már kevesebb mint három év van még hátra a 2010-es Olimpiai Játékok megnyitójáig, amelynek hivatalosan Vancouver lesz a házigazdája. Egész februárban fesztiválokkal és kiállításokkal hívják fel a helyiek és a turisták figyelmét erre az eseményre. Az Olimpia összes versenyszáma bemutatkozik a nagyközönség előtt, filmvetítéseken és kiállításokon keresztül, valamint számos híres sportolót hívtak meg több hétig tartó rendezvényekre.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.