Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Helikopteres síelés a kanadai Sziklás-hegységben

2007.11.02. Bata Attila

Helikopteres síelés a kanadai Sziklás-hegységben Budapesten járt a kanadai Sziklás-hegységben található Revelstoke mellett üzemelő helikopteres síeléssel foglalkozó társaság egyik magyar képviselője. Egy rövid bemutatón kiderült, hogy nem mindennapi élményben részesülhetnek azok, akik eljutnak síelni ebbe a csodálatos környezetbe.

Revelstoke egy teljesen új kanadai síterepnek számít, annyira új, hogy az idei szezonra készül el a nyolcszemélyes Poma-Leitner kabinos lift és egy négyszemélyes ülőszékes felvonó. Ezzel már több mint 1500 méternyi szintkülönbséget lehet síelni magán a síterepen is.

A fejlesztések nem állnak meg. A több évre megtervezett fázisoknak megfelelően fokozatosan fejlődik majd a síterep. Jövő nyáron újabb felvonók készülnek el, és így jövőre itt lesz Észak-Amerika legnagyobb szintkülönbségű (1829 méter) sípályája.

A síterep nagyszerű hóviszonyokkal büszkélkedhet, egész szezonban átlagosan 12-18 méter hó hullik összesen, amely az idei szezonban még több is lehet, hiszen La Nina év következik az időjárásban, amely leegyszerűsítve a szokásosnál hidegebb és csapadékosabb telet jelent Észak-Amerikában, amelyet már nagyon várnak az itteni síterepek.

A környék azonban mégis a helikopteres síeléséről híres. Talán nem véletlenül erre a környékre koncentrálódik a világ helisíelésének nagy része. Többnapos turnusokban a helikopteres társaságok több tízezer méter szintkülönbség lesíelését garantálják, de a megszállottaknak semmi sem tiltja, hogy annyit síeljenek, amennyit csak bírnak.

A környékbeli hegyekben csaknem 200 útvonal várja a heli-síelőket, akik változatos terepeken csúszhatnak le. Fent gleccserek, lentebb sziklás hegyoldalak, legalul pedig erdőben fák között lehet síelni az igazi észak-amerikai porhóban.

Kiderült, hogy számos honfitársunk is évek óta visszajáró vendégnek számít már a környéken. Lehetőleg szánjuk a síelés előtt egy-két napot az időeltolódás miatti akklimatizálódásra, nem árt, ha jól tudunk síelni mélyhóban és tartsuk be a túravezetők utasításait és akkor tényleg felejthetetlen marad a kaland. Az árakról a társaság weboldalán található részletes információ.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.