Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

45,9 fok! Megdőlt az abszolút melegrekord Franciaországban

2019.06.28. Bata Attila

A napok óta tartó forróságban, a meteorológusok péntekre várták, hogy megdőlhet a melegrekord Franciaországban. Az előrejelzés bejött, több helyen is megdőlt a 2003-as rekord.

Frissítés

16 óra körül Gallargues-le-Montueux településen már 45,9 fokot mértek!
A mai rekordok (Meteo France)
A mai rekordok (Meteo France)
2003 nyara az utóbbi évtizedek legkegyetlenebb nyaraként vonult be a statisztikákba. A tartós hőhullám rengeteg melegrekordot hozott, amely halálos áldozatokkal is járt. Szakértők szerint azon a nyáron kb. hetvenezren haltak meg a rendkívüli hőségben, vagy annak következményeképpen Nyugat- és Közép Európában. Franciaországban 15 ezer áldozatról szóltak a számok. A mai napon az akkori melegrekord számai dőltek meg több helyen.

A francia rekordot 2003. augusztus 12-én mérték 44,1 fokkal két településen is. Ma először, 13:48-as adat szerint, Carpentras településen dőlt meg a rekord, ahol 44,3 fokot mértek. Később, 14:59-kor Villevieille mérőállomásán 45,1 fokot mutatott a hőmérő és délután 16 óráig ez az eddig ismert legmagasabb hőmérséklet.
Carpentras, itt dőlt meg először a rekord
Carpentras, itt dőlt meg először a rekord
Tegnap már 43,8 fokot mértek Montclus településen, amely akkor minden idők legmagasabb júniusi értékének számított Franciaországban.

A rekkenő meleg a héten érkezett Franciaországba. Az alacsonyabb részeken 35-40 fokot, de a hegyekben 1000 méteres magasságban is 30 fok körüli értékeket mértek.

Franciaországban az előző hétvégén nyitott ki az összes sípálya a gleccsereken. Mindhárom síterepen, a havas télnek és a hűvös májusnak köszönhetően remek hóviszonyokkal indult a szezon. A mostani kánikula biztosan nem tesz jót az üzemelő pályáknak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.