Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csak sífutóknak: szezonkezdet a Dachstein-gleccseren

2022.09.22. Bata Attila

Ma reggel újabb gleccserrel bővült az Alpokban nyitva tartó síterepek száma. Igaz, az osztrák Dachstein-gleccseren az idén nem fogadnak lesiklókat, így várhatóan az egész terület a sífutók paradicsomává válhat.
Ma reggel nyitás előtt (Kép: Dachsteingletscher Schladming)
Ma reggel nyitás előtt (Kép: Dachsteingletscher Schladming)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy az idei nyár komoly pusztítás végzett a gleccser alpesi pályáin, így itt az idén nem lehet alpesi léccel csúszni. A Dachstein-gleccser eddig is kedvelt terepe volt a sífutóknak, mostantól kizárólagosan csak a sífutópályákat nyitják meg, így ők akár még profitálhatnak is az alpesi síelők hiányából.

A hétvégén körülbelül 30 centiméter hó hullott a gleccseren és a hőmérséklet is kedvezően alakult, így idén először sikerült ratrakolni és öt kilométer sífutópályát előkészíteni. A nyitó napon ennyi síelhető pálya várta a sífutókat. Természetesen a szezon előrehaladtával és az időjárás javulásával további pályák nyitása várható a későbbiekben.

A síterep, a korábbi évekhez hasonlóan, december 4-ig tart nyitva. Majd december 5-től december 24-ig karbantartás miatt bezárnak. December 25-től 2023. január 8-ig ismét üzemel.

Jelenleg az alábbi gleccseren lehet síelni az Alpokban. Az osztrák Hintertux, a svájci Zermatt és az olasz Stelvio minden érdeklődőt fogad. Az olasz Val Senales és a svájci Saas-Fee csak versenyzők síelhetnek. Az osztrák Dachstein csak sífutókat vár. Pénteken nyílik a tiroli Sölden, ahol várják az amatőröket is. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.