Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas fejlesztés kezdődik a szlovén síterepeken

2022.03.03. 2022.03.06. Bata Attila | frissítve: 2022.03.06.

Az elmúlt évtizedben nem sok változott a szlovén síterepeken. A tulajdonosok saját erőből nem tudtak sokat fejleszteni, az állam pedig nem adott erre pénzt. Mostantól jelentős változás áll be, az állam támogatja az új síliftek építését.
Bovec-Kanin jövőre zárva az építkezések miatt
Bovec-Kanin jövőre zárva az építkezések miatt
Az egyik legjelentősebb fejlesztés a Bovec-Kanin síterepet érinti. Az olasz résszel összekötött síterepen közel két évig fognak dolgozni a tervek szerint. 

Bohinj mellett a Júliai-Alpok másik ismert síterepe, Vogel is megújul. Itt a régi, kétszemélyes Zadnji (7-es számú) ülőliftet cserélik egy kabinosra.

Szintén építkeznek a Júliai-Alpok harmadik síterepén, Kranjska Gorában. Itt most is zajlik és várjuk, hogy mikor készül el a Vitranc 2, négyszemélyes ülőlift. Hamarosan az alatta közlekedő, szintén négyszemélyes Vitranc 1 felvonót is felújítják.

Rogla síterepére egy hatszemélyes lift érkezik. A mostani Mašinžaga 1 és 2 -es felvonók helyére kerül a modernebb változat.

Maribor-Pohorjén, az Areh részen a Ruška csákányostól búcsúzunk, egy négyszemélyes ülőlift váltja ki elődét.

Goltén a Stari Stani húzólift helyén épül egy négyszemélyes ülőlift.

Stari Vrh síterepét kijelölték a szlovén síelők nemzeti síközpontjának. Itt a következő években szintén fejleszteni fognak, hogy a legjobb szlovén síelők jó körülmények között gyakorolhassanak.

Összefoglalva, nagy vonalakban, így néznek ki a tervek, amelyek igencsak komolynak mondhatók, főleg az elmúlt évek visszafogottabb fejlesztései után. Terveink szerint a következő szezonig az összes fejlesztésre visszatérünk és jelentkezünk a részletekkel.

Frissítés

Időközben a szlovén kormány 2 további fejlesztést jelentett be. Krvavecen a legmagasabb pontra (1971 m) közlekedő kétszemélyes ülőlift helyére egy hatszemélyest építenek. Kopén két négyszemélyes lift épülhet a Pahernik és Kopnik felvonók helyén, de nem teljesen a régi liftek nyomvonalán.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Arena csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A négycsillagos Hotel Arena közvetlenül a maribori sípályák lábánál található, a kétüléses lift völgyállomásnál. Szolgáltatásai: étterem, bár, pezsgőfürdő, szaunák, fitneszterem, relaxációs terem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Family Apartments csillagcsillagcsillagcsillag
A Family Apartments Bolfenk 2-8 fős apartmanokat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vilaraj
Felújított alpesi stílusú apartmanok és szobák az erdő szélén, csendes helyen, csodás kilátással a Dráva-völgyre, a maribori sífelvonótól 7,7 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.