Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazott a hazai hegyeinkben és síterepeinken

2019.12.13. Bata Attila

Tegnap este nyugat felől havazás érkezett Magyarországra. Nyugat-Magyarországon az alacsonyabb régiókban, az ország többi részén a hegyekben maradt meg az összefüggő hótakaró.
Kép: Nagy Hideg-hegy Sí- és Túraközpont
Kép: Nagy Hideg-hegy Sí- és Túraközpont
Az OMSZ adatai szerint ma reggel Kékestetőn már 17 cm volt a hóréteg vastagsága, amely lassan tovább hízik a folyamatos havazásnak köszönhetően és a 10:51-es jelentés szerint már elérte a 19 centimétert.
Kékestető webkamera
Kékestető webkamera
Az Északi-középhegységben máshol is havazott. Havas képeket mutat a Mátraszentistváni Sípark webkamerája, ahol az eddig elkészített műhó mellé friss hó is hullott. Itt a szombati nyitásra készülnek, amely már hivatalosan is bejelentettek. Csak a mostani hétvége erejéig nyitnak ki.
Mátraszentistván webkamera
Mátraszentistván webkamera
Szintén havasak az utak a Bükkben, Bánkút környékén is havazott.

A Nagy-Hideg-hegyen található turistaház üzemeltetői 10 cm friss hóról számoltak be a hójelentésünkben, a képeken is látszik a téli kínálat az asztalon.

A nyugati országrészben az alacsonyabb régiókban is megmaradt a hó, jellemzően pár centiméter vastag a hóréteg. Sopronban kb. 5 cm hullott.

Az eplényi sípályán a természet ma reggel 2 cm friss hóval vette ki a részét, emellett a hóágyúk eddig átlagosan 50 cm havat gyártottak a pályára. Jelenleg (pénteken) egyedül itt lehet síelni az országban. Most már optikailag is tél van, a vékony hólepel a pályákon kívül is befehérítette a tájat.
Eplény: jó állapotban van az 1-es pálya
Mindenkit arra bátorítunk, hogy a hétvégén adjon egy esélyt a hazai síelésnek, mert a jövő heti időjárási előrejelzések nem sok jóval kecsegtetnek. Enyhébb időszak következik, bár valószínűleg ezt a vastag és tömörített hóréteg Eplényben és Mátraszentistvánban is át fogja vészelni.
Havazott a Bükkben (Kép: Fehér Sas Panzió)
Havazott a Bükkben (Kép: Fehér Sas Panzió)
Dobogókő Menedékház
Dobogókő Menedékház
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.