Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Helyzetjelentés az osztrák sípályák szezonkezdetéről

2022.11.25. Bata Attila

A hétvégén újabb síterepek nyitnak ki Ausztriában. A héten havazás és a hideg is megérkezett a hegyekbe, így sok helyen folyamatosan hóágyúznak és készülnek a nyitásra. A legtöbb síterep december első, illetve második hétvégéjére tervezi a nyitást.
Hintertux-gleccser. Már üzemel, és szombattól 43 kilométernyi pályán lehet síelni 2000 méter felett.
Hintertux-gleccser. Már üzemel, és szombattól 43 kilométernyi pályán lehet síelni 2000 méter felett.
A lenti lista tartalmazza a hétvégén síelhető osztrák síterepeket. Arról már beszámoltunk, hogy a gleccserek mellett megnyílt a tiroli Obergurgl-Hochgurgl, a stájer Schladming (Planai) és a salzburgi Obertauern.
Ischgl, nyitás előtt három nappal
Csütörtökön a tiroli Ischgl is kinyitott. Válság ide vagy válság oda, már az első napon 22 liftet indítottak be és 53 kilométernyi pályát készítettek elő.

A stájer és karintiai síterepek kb. 20-50 centiméter friss havat kaptak a héten, amelyet köszöntek szépen, gyorsan tömörítették és további friss havat fújnak a pályákra a hóágyúkkal. Az áramszámlák miatt az idén látszik, hogy nem kapkodják el a nyitást a síterepek, nem kezdenek el bármi áron, bizonytalan időjárási helyzetben is hóágyúzni. A korábbi évekhez képest ez például Turracher Höhén is látszik. Itt megszoktuk a november elejei nyitást a 26-os pályáján, ami most elmaradt. A síterep szerint jelenleg is készítik a sípályák alaprétegét, ha azzal megvannak, akkor közzéteszik a nyitás dátumát.
Koralpe.  A december 3-4-i hétvégére kinyitnak.
Koralpe. A december 3-4-i hétvégére kinyitnak.
A stájer síterepek közül Grebenzen december 3-ára, Lachtal, Kreischberg és Mariazell december 8-ra tervezi a nyitást.
Nassfeld. Tegnapi webkamera kép. Nyitás december 7-én.
Nassfeld. Tegnapi webkamera kép. Nyitás december 7-én.
Karintiában Nassfelden 40 cm hó hullott, biztosak benne, hogy ez kitart a december 7-i nyitásig, és még újabb havazásra is számítanak. Gerlitzenen már a havazás előtt beindítottak 100 hóágyút, hogy a hó a már leratrakolt alaprétegre érkezzen. 35 cm hó hullott és folytatják a hóágyúzást. Jövő héten várható a megerősítés, hogy december 3-án nyitnak.

A szlovén határhoz közeli kis síterep Petzen 50 cm havat kapott a héten, itt december 3-i nyitást terveznek. Bad Kleinkirchheim síterepén is maradt 20 cm a havazásból, itt december 7. a céldátum, de ahogy mondták egy kis havazás jól jönne még, és egy lehűlésnek is örülnének.
Saalbach most. Nyitás december 2-án.
Saalbach most. Nyitás december 2-án.
Salzburgban ezen a hétvégén marad Kitzsteinhorn és Obertauern, a következő hétvégére már nyithat néhány nagy név, mint pl. Flachau, Saalbach, Grossarl, Hochkönig vagy Gastein. Kitzbühel ugyan már Tirolban található, de a most péntektől síelhető két pálya a Resterkogelen még Salzburg tartományhoz tartozik. Zauchensee időközben december 3-ra hozta előre a nyitást.
Serfaus-Fiss-Ladis, Tirol. November 24-i felvételek. Nyitás december 8-án.
A közelebbi Hochkar, Ötscher, Stuhleck és Semmering pályamunkásai is szorgalmasan készülnek, a december 8-i dátum természetesen az időjárástól is függ.

A hétvégi kínálat Ausztriában:

Már nyitva

2022. november 25., péntektől

2022. november 26., szombattól

Természetesen a fenti lista nem szentírás, főleg az időjárás és a síterep előkészületeinek sikeressége függvényében változhat.
KOMMENTEK
Zoltan Koleszar | 2022.11.25. 06:08
Reiteralm is nyit ma. Daki pedig zar karacsonyig (naluk ez igy szokas semmi kulonleges)
Bata Attila | 2022.11.25. 10:53
Köszönjük. Betettük a listába.
Jegesember | 2022.11.28. 11:10
Jó szezonkezdet.....

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓ
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Kukoricza Hacienda
Magyar személyzettel működő szálláshely Tauplitz síterepétől 5 km-re. 2-4 fős felújított szobák, többségéhez kis konyhasarok is tartozik. Szolgáltatások: társalgó, gyereksarok, TV, Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.