Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Igazi téli nagyüzem a magyar síterepeken

2021.02.12. Bata Attila

Csütörtöktől egy elég hosszú, legalább tíznapos, de akár kéthetes hideg periódus érte el Magyarországot, amely a következő időszakban ideális feltételeket nyújthat a hazai pályák üzemeléséhez.
Intersport Síaréna Eplény ma reggel
Intersport Síaréna Eplény ma reggel
Az utóbbi napokban a magasabb hegyeinkben 20-30 cm friss hó hullott és hozzá társul a napokban megérkezett hideg, amelynek következtében még napközben sem megy nulla fok fölé a hőmérséklet.

Az előttünk álló időjárás ismeretében bátran lehet tervezni hazai síelést, másrészt külföldre kijutni és visszajönni egy síelésért most amúgy is eléggé korlátozott. Érdemes a kevesebb zsúfoltsággal járó hétköznapokban is gondolkodni, ha valakinek erre lehetősége nyílik.

Mától az összes hóágyúzható hazai síterep (Eplény, Mátraszentistván, Kékestető, Sátoraljaújhely és Visegrád) üzemel. A Bükkben elég hó hullott, így Bánkúton is járnak a liftek. A Börzsöny magas részein is igazi téli hangulat honol, Nagy Hideg-hegy turistaházának büféje elvitelre (terasz) üzemel, ide a túrázókat várják.

Íme, a hazai síterepek legutóbbi bejelentései:
KOMMENTEK
D.Vali | 2021.02.12. 19:34
" Érdemes a kevesebb zsúfoltsággal járó hétköznapokban is gondolkodni "

Megnevettettél bátyja.
Tobzoska | 2021.02.12. 19:50
Hétköznap voltam Mátraszentistvánon. A főút melletti boltos néni Pásztón mondta, hogy autóforgalomban nincs különbség hétköznap és hétvége között. Bő 15-20 perceket kellett várni a felvonónál, igaz a tömeg ott volt, ezért a pályán csak a síelők egy elviselhető része volt egyszerre, tehát föleg a felső részen meg is lehetett időnként küldeni. Egy napra tetszik mind ez, mind Eplény, de legközelebb majd "békeidőben" jövök.
promike | 2021.02.13. 16:28
A ..... .....ok nyitva vannak, mert fideszközeliek! Bezzeg a kávézók terasza nem nyithat ki, itt meg egymást tapossák az emberek! Eplény tipikus fideszes hely, a halál vámszedői, sok embert láttunk maszk nélkül! A jobboldali elit meg ott mulat a pályákon, mert tisztességes magyarnak nem telik a belépőre, meg az odaútra!
bertazs | 2021.02.13. 18:24
Szerintem mindannyiunk nevében írhatom, hogy nagyon sajnáljuk a kávézókat, éttermeket és nem biztos, hogy igazságos a zárlat, de ez a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás nem hiszem, hogy bárkin segít. Azért a síelés, sportolás a szabad levegőn nem hiszem, hogy halálos veszélyt jelent.
HofEE | 2021.02.13. 20:53
promike: úgy látom nagyon messzire gurult az a bizonyos gyógyszer...
HofEE | 2021.02.13. 20:54
Ja, most látom, ma regisztráltál csak azért,hogy ezt ideböföghesd. Gratulálok.
százas | 2021.02.13. 21:02
promike, rossz helyre regisztráltál. Mi itt a síelés szeretete miatt olvassuk az oldal bejegyzéseit, ehhez semmi köze zagyvaságaidnak.
Tobzoska | 2021.02.13. 21:30
gyerekek, ne politizáljatok, mert letiltják az egész bagázst. Én is fölvettem a kesztyűt, s elkezdtem orbánozni egy Székelyvarsági síliftes cikk kapcsán, és végül kib.szták az egész kompániát. Úgyhogy politikázni csak a megfelelő fórumon. Ott viszont mindent bele.
bumbus | 2021.02.14. 03:13
gyerekek miert nem sieltek inkabb
barboczgabor | 2021.02.14. 15:59
Kedves Síelők! Akinek van ismerettsége, lehetősége, a magyar síterületek támogatásához, fejlesztéséhez legyen már állami dotáció. Nem annyi, mint a focihoz, de tized-század rész.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.