Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyarok a hóban, sípályára vitte autójukat a GPS

2018.12.18. Bata Attila

Vasárnap este két magyar járt pórul Ausztriában, amikor síelés után rábízták magukat a navigációs rendszerre, hogy mutassa meg nekik az utat a szállásukhoz. A GPS a két magyar autóját egy sípályára vezette, majd kb. 80 méter után az autó elakadt a nagy hóban.
Kép: Mühlbach Tűzoltóság
Kép: Mühlbach Tűzoltóság
Az ORF jelentése szerint a salzburgi Mühlbach am Hochkönig település sípályáján akadt el egy magyar rendszámú autó. A két magyar a kapruni szállására igyekezett volna, alighogy elindultak a parkolóból, a GPS egy sípályára vitte őket. Ameddig csak tudtak, haladtak a pályán, de 80 méter után elakadtak a hóban.

Ezután telefonon hívtak segítséget és este 7 után a helyi tűzoltóság két gépjárművel és 10 fővel érkezett meg a helyszínre. Szerencsére egy hosszú kötéllel és egy csörlővel sikerült az autót kihúzni a pályáról. Utána a tűzoltók elmagyarázták a pontos utat Kaprun felé és elköszöntek a magyaroktól.

Kép: Mühlbach Tűzoltóság
Kép: Mühlbach Tűzoltóság
A GPS már többször okozott gondokat a síelőknek. Két éve két hasonló eset történt, december elején Krippenstein, december végén pedig a a Zell am See mellett található Schmittenhöhe síterepén. Olyan is megtörtént már, hogy rossz címre szállították ki a ratrakot, vagy egy lengyel sofőrt a méteres hóba vitt a navigáció, vagy egy belga csoport 1200 kilométeres kitérővel jutott el a síterepre.

Pontosan egy évvel ezelőtt hazánkban is történt hasonló eset. Egy autó a sípályára hajtott és elakadt a hóban, igaz, akkor ehhez a GPS-nek semmi köze sem volt. Kékestetőn ratrakkal szabadították ki a hajnalban a sípályán kalandozó autósokat.
KOMMENTEK
madda | 2018.12.19. 08:14
Nem védem az idiótákat, de sokszor a pálya üzemeltetője a hibás, mert nem zárja le megfelelően a nyáron autóval használható hegyiutakat, amik télen a sípályák részévé válnak. Több helyen látom, hogy a kedves későn kelő de gyalogolni utáló sporttársak szinte a pályán parkolnak, leszedik a határoló szalagokat es este tavozaskor eszuk agaban sincs visszatenni. Szóval ezek a pályára tévedt emberek néha tényleg ártatlanok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.