Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Präbichl: 64 magyart mentettek ki a síterepről

2019.01.09. Bata Attila

A stájer síterep útlezárások miatt már napok óta elérhetetlen. Tegnap délelőtt 110 vendéget mentettek ki a síterepről, köztük magyarokat. Összesen 12 helyi lakos maradt a síterepen, nekik sikerült meggyőzniük a bizottságot, hogy biztonságban vannak.
A mentésben használt járművek (Kleine Zeitung)
Tegnap 11:30-kor kezdődött az evakuálás és 12:30-ra már mindenkit biztonságban lehoztak a völgybe. A 110 kimentett vendég között 64 magyar is akadt, iskolai csoportok tanáraikkal. Közülük 24-en a Hotel Alpenclubban laktak, további negyvenen pedig a Kinderfreunde Kapfenberg szálláson.

A mentés egy gondosan összehangolt művelet volt, amelyben részt vett a helyi lavinabizottság, a hegyimentők, a tűzoltóság, a mentők és a rendőrség.

A helyi bizottságnak a távozásról nem sikerült meggyőznie azt a 12 helyi lakost, akik a fenti házakban laknak, de miután megbizonyosodtak róla, hogy elegendő élelmiszerrel és gyógyszerekkel rendelkeznek, ők fent maradhattak.

A síterep továbbra is elérhetetlen, az L127-es és B115-ös utakat lavinaveszély miatt lezárták. Stájerország északi részén tegnap óta a legmagasabb fokú lavinaveszély van érvényben.

Kép és szöveg: Kleine Zeitung
KOMMENTEK
Nagymarta | 2019.01.09. 11:49
Ez a beszámoló nem teljesen fedi a valóságot...
admin2 | 2019.01.09. 15:13
Köszönjük a hozzászólást! Megosztanád az információid velünk és az olvasókkal?
tonyek | 2019.01.10. 17:00
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy tud-e valaki olyan hivatalos fórumot javasolni ahol napi szinten lehet nyomon követni a lavina veszély miatti lezárásokat.
Mit gondoltok jövő hét vasárnap (01.20) megkezdheti működését a sípálya? Vagy a hó mennyisége miatt ez kizárva.
köszönöm. üdv.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Erzberg Alpin Resort
Az Erzberg Alpin Resort 2015-ben nyitotta meg újra kapuit, Eisenerz településen, a Münich - völgyben 75 modern, felújított apartmannal várja vendégeit, melyek mindössze 12 km-re helyezkednek el a Präbichl sítereptől.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Alpenrose
Felújított sportszálló emeletes ágyakkal és saját fürdős szobákkal Präbichl sípályáitól 300 méterre. Kisállatbarát 4-5 fős szobák félpanziós ellátással is foglalhatók. Klubszoba, darts, csocsó és bár a vendégek rendelkezésére áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.