Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

2016. január 17-én lesz a Hó Világnapja

2015.06.01. 2016.01.12. Árvay Sándor | frissítve: 2016.01.12.

Idén ötödik alkalommal rendeznek World Snow Day-t 2016. január 17-én. A Hó világnapjának célja, hogy összefogja a földkerekségen élő télisport-kedvelőket. Magyarországon idén Eplény csatlakozott a globális rendezvényhez, családi programokkal és látványos bemutatókkal várják az érdeklődőket.
A Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) védnöksége alatt zajló, s nem titkoltan a gyermekek tömegét a téli testmozgás, a havas sportok számára megnyerni szándékozó globális akció nem fulladt ki az első néhány esztendőben, hanem egyre sikeresebb. Tavaly már harmincöt ország csatlakozott a programhoz, s világszerte több mint 500 rendezvénnyel köszöntötték a havat és a téli szabadidős sportokat.
Snowboard verseny Eplényben a Hó világnapján 2013
Snowboard verseny Eplényben a Hó világnapján 2013
A hagyományos télisport-nagyhatalmak rendezvényeket, falvak és városok láncolatát megmozgató akciókat terveznek erre a napra. Norvégiában például az Apen Bakke, az Open Day-program 103 település összesen 130 ezer sportkedvelő lakosát vitte ki a szabadtéri rendezvényekre. Minden évben van új csatlakozó is – mint például legutóbb Mongólia, Pakisztán, vagy a mediterrán klímájú Ciprus.

Az első ilyen magyar rendezvény 2009. január 27-én volt a Mátraszentistváni Síparkban a síoktatók nemzetközi szervezetének 4 évente megrendezésre kerülő szakmai konferenciája, az IVSI Congress keretében, melyet a Síoktatók Magyarországi Szövetsége szervezett a magyar sí-, és snowboardoktatók önkéntes közreműködésével. A szakmai hét keddjén nyílt oktatási nap volt, melyen bárki részt vehetett.
IVSI Kongresszus - Mátraszentistván 2009
IVSI Kongresszus - Mátraszentistván 2009
Rengeteg gyermek és felnőtt tanult ezen a napon ingyen síelni és hódeszkázni a Síparkban. Ezt követően szerveződött a Snow Day nevet viselő eplényi program, ahol szintén számos síoktató járult hozzá a program sikeréhez.

A bakonyi síaréna azóta is rendszeres házigazda, alkalmanként több ezer résztvevővel. Volt persze, hogy a meleg időjárás és a hóhiány gondot okozott, s halasztásra kényszerítette a szervezőket – ám céljukat akkor is elérték, ha történetesen nem a Világnapon tudták megrendezni a sportág-népszerűsítő programokat.
Snow Day Eplényben 2013 - jégszobrokat is láthattunk.
Snow Day Eplényben 2013 - jégszobrokat is láthattunk.
Az induláskor nyolc sportágban hirdették meg a szervezők a programokat, játékos vetélkedőket, s a havas eseményekre csaknem háromezren voltak kíváncsiak. Gyermekek és felnőttek együtt ismerkedtek meg a sífutás, a biatlon és a telemark-sízés alapjaival, tökéletesítették sí-, illetve snowboardtudásukat, lehettek részesei a kutyaszánhúzás élményének. Volt akadályverseny, ki lehetett próbálni a sílimbót, a hógolyóval célba dobást, az ügyességi pályát, vagy éppen a zászlófutást.

Magyarországon Eplényben rendeznek Snow Day-t

2016. január 17-én lesz tehát a Hó Világnapja. Idén Magyarországon Eplény csatlakozott a kezdeményezéshez, a Nordica Síarénában egész nap családi programokkal és érdekes bemutatókkal várják az érdeklődőket.

Lesz családi jégpingvin-faragóverseny, hószobrászkodás és látványos, esti jégfaragó show is. Mindeközben a gyerekek havas ügyességi játékokon vehetnek részt, megnézhetik a ratrakos bemutatót, vagy éppen belekóstolhatnak a sífutásba. Az extrém sportok kedvelői sem fognak unatkozni. A rendezvényre kialakított snowparkban freestyle snowboard bemutatót tartanak.

További részletek az eplényi eseményről: siarena.hu/snow-day-v
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.