Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sölden és Kaunertal: újabb osztrák gleccsereken lehet síelni!

2020.09.26. Bata Attila

A hétvégén újabb két tiroli gleccser kezdte meg az idei szezont. Sölden már pénteken, Kaunertal pedig szombaton nyitja meg kapuit a síelők előtt.
Kaunertal
Kaunertal
A világkupa versenyre készülő Sölden gleccserén péntek óta lehet síelni. Rajtuk kívül az idén 40 éves Kaunertal szombaton kezdi meg a szezont.

Természetesen az első napokban még csak kevés pályát lehet használni, azonban a nyitás egybeesik a szezon első nagyobb havazásával is, így a következő hétvégére már bővülhet a kínálat.
Kaunertal
A következő hétvégére az ötödik tiroli gleccser (Stubai) is bejelentette a nyitást, valamint a többi osztrák gleccseren (Mölltal, Kitzsteinhorn és Dachstein) is dolgoznak már a nyitás előkészítésén.

Magyar szempontból most jelentősebb áldozatokat követel egy korai síelés a gleccseren. Ausztriából visszatérve tíznapos karantén vár a síelőkre, valamint két negatív tesztet kell kötelezően elvégeztetni. Ebből az egyiket elfogadják, ha Ausztriában készült.
Sölden
KOMMENTEK
Babolcs | 2020.09.26. 02:48
Ha karanténba mész akkor is kell a két teszt?
Kis Kovi | 2020.09.26. 08:11
Minek, akkor már milliomos vagy valószínűleg, legalább is időben biztos:)

Ezt találtam:

"Az érintett választhat, hogy letölti a 14 napos kijelölt vagy hatósági házi karantént, vagy ha szeretne az alól felmentést kapni, azt kérelemre, önköltségen - a belépést követően 5 napon belül legalább 48 óra különbséggel - két alkalommal elvégeztetett negatív PCR-teszt megléte esetén teheti meg. A PCR-teszt tehát nem kötelező, csak abban az esetben kell elvégeztetni, ha az illető szeretne felmentést kapni a karantén alól."

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/a...mit-kulfoldrol-hazaterokn...
Kis Kovi | 2020.09.26. 08:21
Azért olvasd el végig a linkelt oldalt, mert ha a határátlépésnél "problémás" vagy (megvizsgálhatnak), akkor mindenképp karanténra számíthatsz, de ez kb. olyan atrocitás, mintha a munkahelyeden kerülnél bele az érintett körbe egy fertőző kolléga által (mondjuk magadon észre sem veszed a tüneteket), de mivel Te is fertőzhetsz, ezért egy időre (jogosan) kivonnak a forgalom alól.

Az az igazság, hogy nagyon sok szabadidővel kell rendelkezni bármilyen kalandhoz, mert most már az élet bármely területéről (utazás, munkahely, lakóközösség, stb.) jöhet a "zárka" (jó esetben a kórház helyett), sőt, ha nem is betegszel meg, csak érintett vagy, akkor akár többször is bizonyos ideig belekerülhetsz az otthonmaradók körébe és ezzel kiesel a munka (csökkenő jövedelem) vagy a tanulmányok világából.

Reméljük pár hónap múlva lesz már olyan vakcina és/vagy gyószer, amivel nagyobb feloldozást kap a társadalom a kötöttségek alól, téli szezonból nézve, szerintem max. még egy szezont bír ki a rendszer ilyen csökkentett üzemmódban, után tömeges csődök lehetnek.
skioutlet | 2020.09.26. 09:37
Nagy változás lépett életbe: már nem lehet idő előtt kiszabadulni a koronavírus-karanténból
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...0200922/nagy-valtozas-lep...

Ez nem (kizárólag) a külföldről hazatérőkről szól.
Stani | 2020.09.26. 13:12
@Babolcs, 10 nap karantén vagy két teszt,ebből az egyiket megcsináltathatod Ausztriában, pl. 1-2 nappal az elutazás előtt, ezzel is meggyorsítva az egészet

@ Kis Kovi , nem kell időmilliomosnak lenne, nagyon sokan meg tudják oldani, hogy otthonról home office-ból dolgozzanak. A karantén nem 14, hanem 10 nap egy ideje.

@ skioutlet, ez így nem igaz, ahogy a link alatt is szerepel, csak abban az esetben amennyiben bizonyítottan poz személlyel kerültél kontaktba. Ez inkább a magyarországi esetekre érvényes, mintsem a külföldről hazatértekre.
skioutlet | 2020.09.26. 14:01
@ Stani, belinkeltem egy cikket, hozzáfűztem egy darab mondatot: "Ez nem (kizárólag) a külföldről hazatérőkről szól." Mi nem igaz, maga a cikk vagy az egy darab megjegyzésem?
Stani | 2020.09.26. 14:22
"Nagy változás lépett életbe: már nem lehet idő előtt kiszabadulni a koronavírus-karanténból" ez így önmagában nem állja meg a helyét ;)
skioutlet | 2020.09.26. 14:49
Hát ez a címe a portfolio cikkének:) Amúgy maga a cikk tartalma - amiben nincs szó különbség a külföld/belföld viszonyában az tiszának tűnik nekem.
Kis Kovi | 2020.09.27. 15:05
https://koronavirus.gov.hu/korlatoz...asok

Gondolom ezek a hatályos előírások.

Home office, egyeseknek megoldás, de azért az emberek többségnek még mindig nem.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.