Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb nagy havazás kezdődött a francia és olasz hegyekben

2024.02.26. Bata Attila

A hétvégi havazás után ismét a tél a főszereplő az olasz és francia hegyekben. Ezúttal is az Alpok déli oldala kap rengeteg havat, azonban a havazás ereje kelet felé egyre csökken, így ezúttal a dél-ausztriai pályákra már csak kevés jut belőle.
Tegnap este óta havazik a francia síterepen (Kép: Vars La Forêt Blanche )
Tegnap este óta havazik a francia síterepen (Kép: Vars La Forêt Blanche )
A múlt hétvégén a francia síterepeken is 20-40 centiméter friss hó hullott, főleg a déli részen. Tegnap estétől ismért havazik, nemcsak az Alpokban, hanem a Pireneusokban is. Szerdáig mindkét helyen könnyen hullhat 1 méter vagy annál több hó is.
Crevoux, Franciaország, a hétvégi és a mostani havazás között (Kép: Crevoux Montagne Sauvage)
Crevoux, Franciaország, a hétvégi és a mostani havazás között (Kép: Crevoux Montagne Sauvage)
Február végére újabb havazás érkezik, a magyarok által is látogatott dél-francia síterepek (pl. Isola 2000, SuperDévoluy, Briancon - Serre Chevalier vagy Montgenévre) közel 60-100 cm hóra számíthatnak a következő napokban.
Isola 2000, most akár a kocsihoz is el lehet csúszni
A havazás fokozatosan terjed kelet felé, a legtöbb havat az olasz-francia határra jelezték a meteorológiai intézetek. Ma délelőtt a francia határhoz közeli Piemont tartományban már az alacsonyabb részeken is havazott, több síterepen ma délig már 15-30 cm friss havat mértek.
Piemonti síterep ma délelőtt  (Limone Piemonte / Riserva Bianca)
Piemonti síterep ma délelőtt (Limone Piemonte / Riserva Bianca)
Svájcban szintén a hegység déli oldalán (Ticino kanton) várható jelentősebb havazás a következő napokban. A havazás nyugatról keletre tart. A nyugati részeken még viszonylag alacsonyan is havazik (600 méter felett), kelet felé haladva ez fokozatosan emelkedik. A Dolomitokban is havazni fog, azonban itt már 1500 méter fölé kerül a hóhatár, igaz itt is hullhat 30-50 cm hó szerdáig.
Ezeken az osztrák területeken hullhat hó szerdáig
Ezeken az osztrák területeken hullhat hó szerdáig
Szerdára a havazás eléri Ausztriát is, azonban nagyobb mennyiségekre nem kell számítani. Jobbára az olasz határhoz közeli karintiai és dél-tiroli részeken, valamint Tirol déli hegyeiben hullhat 10-25 cm 1100 méter felett. Az előrejelzések szerint, a sípályák egyik legnagyobb ellensége, a szaharai homok is megérkezhet a csapadékkal, ebből jó lenne minél kevesebb.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.