Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szeptemberben indul a szezon a hazai síiskolákban

2023.08.25. 2023.09.01. sielok.hu | frissítve: 2023.09.01.

A tanévvel együtt kezdődik a beiratkozás a hazai síiskolákban is! Tudtad, hogy Magyarországon már több mint 30 sítanpálya működik, melynek nagy része Budapesten és környékén található? És hogy egy őszi kurzus alatt gyermeked - vagy akár az egész család - teljesen felkészülhet a havas lejtőkön való csúszásra?
Kép: Pasaréti Síiskola
Kép: Pasaréti Síiskola

Mikor lehet beiratkozni a síiskolákba?

Néhány síiskolában már augusztus közepén elkezdődik a beiratkozási időszak, de a legtöbb helyen szeptemberben indul a "sítanév". A beiratkozások és nyílt napok időpontját a síiskolák saját honlapjukon hirdetik meg. A legtöbb iskolában a beirakozás folyamatos, az egész év folyamán be lehet csatlakozni. Érdemes azonban szeptemberben elkezdeni a felkészülést.

Melyik síiskolát érdemes választani?

Nézd meg ezen a térképen, hogy melyik a lakóhelyedhez legközelebb eső síiskola és először azt látogasd meg. A kiválasztott síiskola honlapján megtalálod a beiratkozásról és nyílt napokról szóló infókat. Érdemes kihasználni a szezon elején szervezett nyílt napot, hogy megismerkedhess a pályával és az oktatókkal.

Milyen életkorban lehet elkezdeni a síelni tanulást?

A síiskolák már akár 3-4 éves kortól várják a síelni vágyó gyerekeket, különböző kor és tudásszint szerinti csoportokban azonban az idősebbek és a középhaladó síelők is megtalálják a helyüket!
Sítechnika Dorog 2022
Sítechnika Dorog 2022

Van-e lehetőség egyéni oktatásra?

Természetesen minden síiskolában van lehetőség magánórán való részvételre is, ahol a 8-10 fős csoportokkal ellentétben csak kívánság szerint 1-2 fővel foglalkozik intenzíven az oktató.

Lehet a síiskolában felszerelést bérelni vagy vinni kell?

Szinte minden síiskolában megoldott a sífelszerelés kérdése is, melyet némi felár ellenében minden alkalommal biztosítanak a gyerekeknek, a szakemberek pedig a megfelelő méret és típus kiválasztásában is sokat tudnak segíteni.

Mennyi idő alatt tanulhatnak meg a kicsik síelni?

Ha heti egy-két alkalommal jár néhány órát műanyagpályára síelni, akkor három hónap alatt meg lehet tanulni az önállóságot a pályán, vagyis hóekével kanyarodva már tud közlekedni, képes egyedül használni a felvonót. Hat hónap alatt már megszerezhető az a fajta tudás, amellyel január végére-februárra már el lehet menni külföldre is síelni. Ezt a tudást érdemes tovább fejleszteni, hiszen két-három szezon alatt a gyerekek tökéletesen elsajátítják a párhuzamos lécvezetést, a carving technikát. Síiskolák Magyarországon - kattints a részletes infókért! 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.