Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

RM kiemelt beszámolói
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Szerbia
Stara Planina
2024.03.04.
Stara Planina / februar vegi sieles Szerbiaban

Egy rövid "siszünetet" tartottunk itt februar vegen. Vonzott a "balkani" sieles varazsa ezert gondoltam, hogy kiprobalom. :-)

Nis (eddig van autopalya)-töl meg kb 1,5 ora (90km) kocsival. A völgyben nem nagyon biztam a sielesben (15+ fok) aztan kb. 20-30 km tavolsagbol feltunt egy havas hegycsucs. A sipalyahoz erve meglepodtem, hogy a palyakat milyen jol rendbe tudtak tartani.

A kabinos aljanal van egy nagy parkolo (inygenes, kb 100m seta a lift alja). A völgyallomasnal vannak kolcsonzok, siiskola, etterem, büfe. Siberles (lec, bot, bakancs) napi kb. 3000Ft-tol kezdodott. (VIP dragabb.) Napijegy 10 ezer forint körül. Sioktatas 1 fonek kb. 12eFt/ora ...

A hegyen van egy palyaszallas "luxus hotel". Meg par haz, de mivel nemzeti park teruleten letesitettek 10+ eve igy korlatozottan lehet csak epitkezni. Kb. 10 km-rel lejjebb van par falu maganszallsaokkal. Most kezd kiepulni, meg vannak elhanyagoltabb hazak is, de mar megjelent par jo kinezetü apartman.

A sipalyak:
A kabinos aljan van egy bebi palya a teljesen kezdoknek (erre lehet 3000Ft korul kulon napijegyet venni.)
A kabinos tetejerol kozvetlenul kek es piros palyak jonnek le. A kek palyaban (7-es) van egy kis letores.
Az oktatok a kezdoket a kabinos tetejerol a 6-os siutan at majd a 6-os tolokaros szeru lifttel vittek fel es a 7-es siuton jottek veluk vissza. Az az egesz egy kellemes lanka.
Az 5-ös ülöslift mellett egy kellemes kek palya van.
Aztan a kezdobbeknek kb. eddig tart a "vilag". A masik oldalon a csakanyos (2-es) mellett egy fekete palya van. A volgybe vivo ulos mellett pedig egy kemenyebb piros. Azon az oldalon korlatozottan lehet parkolni csak, kassza van, de pl. etterem lent mar nem volt nyitva.

Ami szuper a vendeglatas. :-) Fent a csakanyos volgyallomasa fölött van egy panorama hütte. Azt en nem probaltam. De a kabinos aljanal levo helyet (1 db van, nem lehet elteveszteni) annal inkabb. Balkani husetelek, jo levesek, kedvezö ar ... Pl. 200gr hussal "balkani" burger (csevab, sultkolbasz, ...) kb. 1200Ft-ert ... :-) Szenzacios.

Ami meg meglepett, hogy mindenki milyen kozvetlen es baratsagos (egesz Szerbiaban ). Meg Belgradban is el lehetett beszelgetni a szemelyzettel hosszabban a kisebb vendeglato helyeken. Egyebkent a magyarokat szeretik. Ugy gondoljak, hogy mi "velük vagyunk".

Iden mar ne induljatok utnak, de jovore januar vegen, februarban erdemes elnezni erre. :-) Nagyon kellemes kis palyarendszer. A teljesen kezdok es a jobban sielok is megtalalhatjak itt a szamitasukat (utobbiak inkabb csak par napra ...).
IMG-20240227-110141.jpg
IMG-20240226-104153.jpg
IMG-20240225-194143.jpg
IMG-20240226-094707.jpg
IMG-20240226-094655.jpg
IMG-20240225-152352.jpg
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Ismét síeltünk 2 napot Mariborban. Szombaton át lehetett Síelni ide-oda Areh és Bolfenek (kabinos teteje) között. Sajnos a régi 2 ülős vasárnapra elromlott így akkor Bolfenek (kabinos teteje) -> Areh utat busszal kellett megtennünk. Visszafelé lehetett síelni. Vasárnap szép idő volt, Szlovéniában a boltok zárva, így elég sokan voltak. Csákányos alján Areh-en sor is kialakult. Szombaton nagyon jót síeltünk.

Borddal ha ki vannak fagyva a pályák az Areh->Bolfenek irány átcsúszható. Másik irányba több a botozás, séta. Ott lehet jobb a busz bordosoknak.

Állapotok (hátulról):

Pisker, Ruska, Areh :
Szépen behóágyúzták. Érdemes a 6-os ülős mellett kezdeni, mert ha sokan vannak azt nap végére lesíelik (jegesedik a letörésnél). Ruska és Areh hóágyúzott pályái még nap végén is szuperek voltak. De itt csákányozni kell.

Partizanka, Videc, Stolp:
Ezek nem hóágyúzottak. De most van elég természetes hó, használhatok. Ha inkább hideg és hó jön mint meleg ez talán így is marad egy darabig ... Partizanka tetején van egy jópofa "adakozós" büfé. Azt érdemes kipróbálni. A helyi síklub üzemelteti. Kiraknak teát, forraltbort, sört, üdítőt, ... Ha iszol valami, akkor "támogatást" dobhatsz be a helyi klubbnak. (Ilyet én máshol még nem láttam.)

Bolfenek oldalon csak az 1-es teteje ment a 2 ülős lift mellett, ami egy kellemes kék pálya. Jövőre nézve bíztató, hogy intenzíven hóágyúzták az alsó részt. 1, 4, 5a páylaákat hamarosan nyitják. ;-)

Megközelíthetőség:
Kabinos alján van fizetős parkoló. 3EU/nap kb. a távolabbi fizető autómatás.
Fent Areh-néál ingyenes a parkolás, de az 15km hegyi út. (Jól takarított, buszok is járnak rajta.)
Bolfenek (kabinos) tetején kevés a parkoló, de aki időben megy ott is meg tud állni ingyen.

Szánkozni lehet (varázsszönyeggel): a kabinos teteje mellett (Bolfenek).

Sífutó nyom volt Areh-nél. Láttunk is sífutókat.

Sítúrázok mindenfele voltak ...
Maribor.png
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Magyarország
Eplény
2021.02.15.
14-én vasárnap voltunk Eplényben.

8:20 körül értünk Eplénybe. Így még a főbejárat alsó parkolójában volt hely. (Bár elméleti oktatást kaptam, hogy mint egy sajtcikk kéne beparkolnom a kanyarodó korlát mellé, nem sikerült teljesítenem a feladatot. Bár merőlegesen álltam a korlátra, de nem azon a ponton, ahol a személyzet elképzelte. Lehet karjelzésekkel és a kocsi állásának mutogatásával jobban ment volna - ahogy Osztrákok csinálják. Miután a parkolást irányító úr figyelme a mellettem lévő BMW-re terelődött, némi konfliktus alakult ki köztük a távolságok miatt, szerintem jól korrigáltam és végül is úgy álltam be, ahogy a parkolós elképzelte.)

Jegyet megvettük elővételben így kb. 5 perc alatt kaptuk meg. Aki nem vette meg, neki 10 perc kellett. SZÉP kártyával csak helyszínen lehet fizetni.

9-re mentünk a 4-es lifthez. Itt volt némi sor, de aztán az első 45 perc intenzíven telt. Sem a 2 ülésesnél sem a 4-esnél nem volt jelentős sor. Utána kezdett gyűlni a nép, de valamikor 10 után a csákányosok is elindultak (a szél miatt lassan járatták őket). Akkor sor már csak a 4ás liftnél volt.

A hóviszonyok tökéletesek. Reggel még a hegytetőn és a 4-es pálya mellett mentek az ágyuk. Ha jól látom ma a meredek 4-est meg is nyitották. Nekünk az A1, A7, Q3 átkötő jutott. A1 helyenként jegesedett kb. 2 óra után. Pályán elég sokan voltak, 9 után már kerülgetni kellett rendesen az embereket. Ugratók még nem mentek hivatalosan, de műhó volt már rajtuk.

FONTOS kezdőknek: Az A7 alján csináltak a lankás rész mellé egy tányéros húzóliftet T2. Így egy nagyon lankás, "világos kék" nagyon kezdő pályán lehet mellette csúszni. Ha már valaki ügyesebb át tud menni a csákányoshoz az A7-es pályára. Ha az is megy, jöhet a 4.es ülős. Végre megvan a fokozatosság lehetősége. :-)

Büfé a 2-es ülős alján és a 4-es ülős alján is nyitva. Nagyon korrektül figyelmeztetnek, hogy ne a büfé előtti térben fogyaszd el tumultusban az ételt.

Melegedési lehetőség nincs, mi gyerekekkel 3 órát vállaltunk, ami nekünk elégnek is bizonyult.
IMG-20210214-112849422.jpg
IMG-20210214-120931991.jpg
IMG-20210214-120927422.jpg
IMG-20210214-112619988.jpg
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Ma voltunk MSZI-n. Nagyon szuper volt, minden várakozásomat felülmúlta. :-)

Robin (sielok.hu) sítársnak hála, már nyitás előtt ott voltunk (hétvégén 8:30). Idén korábban mehet mindenki hétvégén. 3 órás jegyet vettünk.

Odafelé havazott. Pásztótól havas úton mentünk fel. Útközben egy árokba csúszott autót is kitoltunk. (Délutánra már el volt takarítva az út.)

Előreváltott jegyet átvettük 8-kor. (Igazából másik kasszánál sem volt óriási sor ... Elővételes egyedül én voltam nyitáskor. ) Nem akartam kockáztatni, hogy oda megyünk és nincs jegy. De talán felesleges volt az aggodalom és 350Ft/250Ft felnőtt/gyerek forintba került pluszban a netes vásárlás. 1000Ft/kártya kaukció be volt készítve, ezt kp-ban kell adni, aztán ha leadod a kártyát visszaadják ...

Első órában az ülőszékesen és a hosszú kék pályán pörögtünk. Semmi sor. Frissen ratrakolt, púderhavas pálya, jó sielok.hu-s társaság (most rendes fradista, nem újpesti mint múltkor :-) )... Kell ennél több? 9:30-tól elindultak a csákányos liftek is. Szépen eloszlott a tömeg a lifteknél, 5 perc alatti marad végig (11:30) a várakozási idő. A piros pályán nem voltak sokan, a széles kéken azért kerülgetni kellett a népeket 10 után ...

Összességében szuper 3 órát töltöttünk kint. :-) Aki teheti menjen, amíg ilyen jó síidő van ... ;-)

Megj.: Pályán nem fotóztam, ahhoz túl jó volt, hogy csúszás helyett álldogáljunk. :-)000
si4.jpg
si3.jpg
si2.jpg
si1.jpg
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Szombat és vasárnap síeltünk Mariborban. Roglához képest a hó minősége gyengébb volt. Kevesebb és nedvesebb. Bár szombaton az Areh oldalon a "fő pálya" még egész jól tartotta magát.

Két részből áll a terep:
- Bolfenk oldalra visz fel a kabinos (mi a tetején parkoltunk). Itt a kabinos járt, de síelni csak egy kék pályán egy régi kétüléses mellett lehetett. A többi pályán már nem volt hó ... Az esti sízés is itt ment. Este nagy élmény a város felett csúszni, a stadion fényeit is jól lehetett látni szombat este.

- 15-20 perc buszozással (hétvégén 15-30 percenként járnak a buszok) lehet átjutni az Areh oldalra. Második nap már ide mentünk kocsival, parkolás az út mellett lehetséges. Itt van egy modern 6 üléses bubis Leitner lift egy szuper, széles, egész hosszú piros pályával (23-as). Sajna a 16-os pálya nem volt egész hosszában nyitva, de az is egész jónak tűnt. A táj gyönyörű. A busz a húzós liftek tetejére visz. Onnan egy erdei átcsúszón (19) lehet eljutni a 6-os ülőshöz. Vissza a 20-as átcsúszó, majd a csákányos (ahol néha egész hosszú sor alakult ki).

Remélem egyszer eljutok ide úgy is, hogy minden pálya megy. Akkor nagy élmény lehet, bár így is jól elbarangolgattunk a gyerekekkel.

Pozitívum, hogy a többnapos bérlet (már a 1,5 napos is) az esti síre is érvényes. Így szombaton nappal és este is csúsztunk. ;-)

Kezdőknek van varázsszőnyeg a Bolfenk oldal tetején + utána a kétüléses melletti kék pálya is tökéletes tanulni. A síiskolák is itt voltak a legaktívabbak a kezdő tanulókkal.
IMG-20200301-091715884.jpg
received-133400011369868.jpeg
IMG-20200301-090438231.jpg
IMG-20200229-090015807.jpg
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Szlovénia
Rogla
2020.03.01.
Pénteken megnéztük Roglát. Pestről 5:30-kor indulva egy kis letenyi vásárolgatással, tankolással 10:30 körül értünk oda. FONTOS: Szlovén autópálya matricát már a határon, vagy Letenyén a MOL kúton vegyétek meg. Barátaink gondolták majd Szlovén területen megállnak egy kútnál, a határ után volt egy ellenőrzőpont kb. 15-20km-vel, 150EU-juk bánta. (150-300EU a büntetés.) Roglára az autópályáról egy jó minőségű, de nagyon kanyargós hegyi út visz fel. Az utolsó 20-30km elég lassan ment le.

Parkolók végig voltak az út, pályák mellett. Nem a megszokott "nagy parkolós" megoldással, hanem folyamatosan egy kocsi hely merőlegesen az útra végig. Bérletet a helyiek mondták, hogy a faházban tudok venni. Kétszer körbejártam, mire kiderült, hogy az étterem sarkában van egy "kassza" egy asztalnál. (Kártyával is lehetett fizetni a srácnál ...)

A szerdai havazás (~20cm) jót tett a pályáknak, a hóminőség egész jó volt. 1-2-es baby pályák tetejéről indultunk. A pályák többsége nagyon kellemes, lankás. Az összekötők hangulatosak. A táj gyönyörű. Aki szintet akar síelni, ne ide jöjjön szerintem. Bár a 11-es piros/fekete pálya volt sportosabb. Az egész hosszú, jó lejtéssel, egész széles. Egyébként kellemesen eltölteni egy napot a családdal tökéletes.

2 db közepesen modern 4 üléses és rengeteg tárcsás, csákányos van a terepen. Csákányosból van szuper érdekes mindkét irányban húzó is ... :-)

Mi a 11-es pálya tetején ebédeltünk. A szlovén fehérkolbász káposztával
nem volt rossz, de inkább érdekes mint felejthetetlenül finom. :-)
IMG-20200228-120545056.jpg
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Ausztria
Niederalpl
2020.02.23.
Kis kedvencünk megint bizonyít. Nagyon kellemes kis hely, szuper korrekt üzemeltetővel. Reggel türelmet akartak kérni a napijegy vasarlasnal, hogy eldöntsék kedvezmenyesebb , mert nem voltak biztossal benne hogy egész nap megy majd az uloszekes lift az erős szélben ... (A normál ár - 1 felnőtt + 2 gyerek =34EU. Mondtam, ez nekünk pár órára is megéri ... :-) )

A pályák jók, többnyire természetes hoval. Kis muho rasegitessel ... :-)
IMG-20200223-092822332.jpg
IMG-20200223-094800986.jpg
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Ausztria
Niederalpl
2020.01.04.
Mi is itt síeltūnk 2 napja. 34EU volt a jegy - 1 felnőtt + 3 gyerek.

A hoagyurendszerük nem annyira kiépített, de nagyon jó lehet a hely mikró klímája mert karácsonykor itt is esett kb. 60cm hó. (A környéken az alacsonyabb helyek közben szenvedtek - Lackenhof, Mariazell, Semmering.) Mi meg azon a havon síeltūnk kevésbé köves körülmények között. Sajnos ez a hómennyiség olvadgat. Érdemes nagyobb havazás után menni.

Maga a környezet a fenyőfákkal, környező sziklákkal ... nekem nagyon bejött.

Az út alatti kék pálya a csákanyos mellett a tökéletes kezdőpálya. Kicsi egyenletes lejtéssel, elég széles is. Előnye és hátránya hogy oda nem süt be a nap -> tökéletes a hó rajta, de egész nap árnyékban van ...
IMG-20200102-104031049.jpg
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Ausztria
Kaprun
2019.10.28.
Október 24-25-én síeltünk Kaprunban a hétvégi tömeget kerülendő.

Első nap (csütörtök) rengeteg csapat volt a gleccseren. Tömeg igazából nem volt, de a sok tűzött pálya miatt korlátozott volt a normál síelők részére elérhető rész. Ráadásul az Alpin Centerig vezető pálya leolvadt, aznap építették újra tavalyi hóból. Így csak húzóliftet lehetett használni. (Elvben a kabinossal is fel lehet menni, de lecsatolni - kigyalogolni ... macera ...). Büfé ugye nincs a gleccseres részen (Alpin Centerig aznap lécen nem lehetett lejutni.) így a fenti étterembe mentünk enni + megnéztük a látnivalókat. A kilátás gyönyörű, a mozi jópofa, a 300m-es alagút a kiállítással érdekes a végén a kilátópont szuper- mondjuk síbakancsban nem annyira jó végigcaplatni rajta. Az étteremből a látvány pazar, de elég "sztandard" (mirelit sültkrumpli, hús ...) a kínálat irtó drágán ... Sajna a hosszú meleg időjárás megtette a hatását. Eléggé leolvadtak, jegesek voltak a pályák ... Összességében azért jóra, de a csákányozások miatt fárasztóra sikerült a nap.

Pénteken meglepetésemre kevesebb lett a csapat és aki ott volt délre be is fejezte + megnyitották a pályát az Alpin Centerig, így ott ülős lifttel (a felső kabinos alsó fele tele-mix / kabin-8as szék vegyesen) is lehetett pörögni. Szuper volt az idő, a kevés ember nem síelte le annyira a pályákat, ülős liftet is be lehetett keverni a programba ... Szuper sínap kerekedett. Ráadásul az Alpin Center éttermében még a kaja is jobban tetszett, a fentinél kedvezőbb áron. Pl. itt a tésztát frissen főzték a gyereknek mint a menő olasz helyeken. A pénztáros büszkén mondta, hogy a májgombócot is helyben gyúrják, nem holmi "dobozos" leves ...

Amiket leírtam remélhetőleg nem sokáig releváns infó, mert keddtől jön a hidegfront remélhetőleg rengeteg friss hóval ... Utóbbi nagyon ráfér Kaprunra.
Kaprun1.jpg
Kaprun2.jpg
Kaprun3.jpg
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Szlovénia
Krvavec
2019.03.18.
Március 14-én csütörtökön síeltünk itt egy napot.

Reggel 8-ra mentünk (8-kor nyit a kabinos), de a legközelebbi parkoló már akkor 3/4-ig megtelt. (Volt egy síverseny, lehet amiatt. Számomra meglepően sokan voltak hétköznap.) A később érkezőket már az út melletti, távolabbi parkolókba irányították és busz vitte/hozta őket.

Kasszánál nem volt sor. Ha a környéken lakik valaki és a szállásadótól kér papírt, akkor adnak 10% kedvezményt a TÖBB napos bérletre. (Sajna mi csak 1 napot voltunk, így ezt nem tudtuk igénybe venni.)

Szuper időt sikerült kifogni, éjszaka esett 5cm friss hó. Napközben pedig szinte végig sütött a nap. Az utószezon egyik legjobb napja lehetett.

A liftparkban van 1 modern 6 üléses, egy 4 üléses. Több kicsit retró 2 üléses. Lányom kedvence az 1 üléses francia lift volt. Korábban még nem látott ilyet, menő volt egyedül menni vele. Van pár tárcsás felvonó is.

Pályák változatosak, szépen kezeltek voltak reggel. Délutánra már vizes, firnes lett a hó. Kék, piros, fekete, minden van. Kicsit Hochkar feelingem volt, mert lent a völgyben már tavasz volt itt meg egész jól tartotta magát a tél.

Zárt éttermet keveset láttunk. Inkább büfék voltak, fedett terasszal. Az árak az osztrák ár alatt kicsivel. Jót lehetett napozni, a kirakott nyugágyakban.

Közelben van Bled (40km), oda érdemes átmenni és evezni egyet a szigetre a gyönyörű alpesi tavon. (Parkolás macerás a tó körül. Érdemes még érkezés előtt tájékozódni.) A Bled*i tó felé van az Ice Peak (útbe esik) és Elan outlet. Én elsőt néztem meg, jó áron voltak cuccok, csak sajna nem az én méretemben ...
Krvavec1.jpg
Krvavec2.jpg
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2019.01.18.
Szombaton voltunk Chopokon. Délen a kabinos alján lévő parkolóban 9 előtt fogytán voltak már a helyek. A csúcson köd, szél rossz látási viszonyok. Északon az alsó pályákat használtuk, azok jó állapotban voltak bár nap közepére jégfoltok jelentek meg a meredekebb részeken. 11-ig volt némi sor a lifteknél, de elviselhető. Délutánra eltűnt a tömeg. 2 után mentünk át a déli oldalra, a meredekebb részeken ott is megjelentek a jeges foltok. Összességében azért jót síeltünk.

Nekem ez a változó ár nem jött be, egyelőre inkább idegesítő. Pedig 35EU volt a nepijegy Chpokra, 29EU Lomnicra. Ez egész jó ár. De annyira változékony az időjárás, hogy nem szívesen veszi meg az ember hosszú távra a bérletet. (Egy héttel előtte 55EU volt a szombati napijegy. :-o Ki az az elvakult aki megvesz? ...) Mondjuk lehet méregeti is a tulaj, hogy mi az optimális jegyár melyik időszakban ...

Barátok mutattak egy klassz szlovák éttermet. Biela Pút 13-as pálya mellett lefelé menet jobbra van egy faház, benne kis önkiszolgáló étterem igazi jó szlovák konyhával, elviselhető árakkal.
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Szlovákia
Tátralomnic
2019.01.16.
Szia! Mi vasárnap voltunk, az összes pálya (nyereg is) ment. A középső rész nap végére jegesedett helyenként. A nyeregben tökéletes volt a természetes hó. Az alsó részen jól kezelt, műhavas pályákon csúsztunk. Nekünk 80%-ban napos, szélcsendes időt sikerült kifogni, pedig a meteorológia szeles, borongós, hószitálos időt jelzett vasárnapra. A pálya melletti pakolók 10 óra körülre már megteltek. Sokan voltak, de a pályán, lifteknél eloszlott a tömeg. Sorállás nem nagyon volt, talán csak a fenti 2 ülésesnél.
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Ausztria
Venet - Landeck
2018.12.20.
2 napot síeltünk Venet síterepén. Választásunk azért esett erre a kis, távoli síterepre, mert az éjszakai vonat Landeck-Zams állomáson állt meg. 2 óra késéssel 1/2 6 helyett 1/2 8-ra értünk oda reggel. Egy klassz reggeli után az állomás pékségében lesétáltunk a szállásunkra (800m). (Voltak taxik az állomás előtt siboxszal, ha valaki kevésbé sportos.) A házinéni rendes volt átöltözködhettünk, efoglalhattuk reggel a szobát. 10 óra előtt már a liftnél voltunk (100m-re volt a háztól). A havazás kezdett elállni, jött a napocska.

A sípályát a környékbeli falvak üzemeltetik. 20 percenként visz fel a nagykabinos lift. Vasárnap lévén, és talán a nyitási akciónak (35EU volt egy felnőtt + egy gyerek jegy) hála "többen" voltak. A liftkezelő a társaság felének név szerint köszönt, elmondta mi merre. Jó a hó, ez-az lezárva ... Nagyon családias volt a hangulat. Fent van egy 2-es ülős, egy bubis modern 4-es és egy régebbi 4-es lift + húzóliftek.

A pályák minősége tökéletes volt. A kb. 50-100 ember úgy eloszlott, hogy alig lehetett néha látni valakit. Volt ahol az este ratrakolt kifagyott pályán mi húztuk az első íveket az éjszaka lehullott 10-15cm-s porhóban ... 2200-1500m között síeltünk. Egész jó hosszúakat lehetett csúszni. Egyszer lementünk 900m-es állomásra is véletlenül. (Le volt zárva a pálya, készítették elő. Óriási hóhegyek között csúsztunk, néhol szűzhóban, erdőben ... Megizzadtunk.) Szuper sínap volt.

Másodjára szerdán mentünk fel hazautazás előtt. 13.30-kor indult a vonat. Így délelőtt 9-12-ig csúszhattunk a "privát" pályánkon. Kb. 5-10 vendég volt a hegyen. Itt láthattam végig a ratraknyomot, ami St Antonban hiányzott. Eljövetelkor a kasszás barátságosan megkérdezte milyen volt, jól éreztük-e magunkat ... Majd visszaadott az 50EU-ból, 15-öt. (Megveszed a napijegyet és a 12:30-ig visszaviszed, kapsz vissza pénzt.) Így a Tirol-West vendégkártyánkkal (15% kedvezmény) ismét 35EU-ért síeltünk ketten, igaz csak 1/2 napot.

A környéken (St Anton, Venet, ...) sok magyar dolgozik viszont kevés magyar síel (egyszer hallottunk vendégtől magyar szót). Így a magyar pincérek örültek nekünk, kicsit mindig elbeszélgettünk.
Venet1.jpg
Venet2.jpg
Venet3.jpg
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Ausztria
Ski Arlberg
2018.12.20.
2 napot síeltünk itt kislányommal. St Anton és Zürs pályáit próbáltuk. Sajnos "hátrébb" már nem jutottunk el, pedig ott a sítársak elmondása szerint kevesebben voltak.

A St Anton-i részen elég sok ember volt, ahhoz képest, hogy ünnepek előtt, hétköznap voltunk. A pályákat gyorsan lesíelték. Jegesedni nem jegesedtek, de ratraknyomot már 10 órakor sem lehetett látni.

Stubenből Zürsbe az átkötés odafelé ok (2 kabin 1 átszállással mindkettő felfelé majd hosszú csúszás). Visszafelé már kabin fel, kabin le, ülős lift fel. Inkább liftezés, mint síelés. Volt pár, elsősorban összekötő pálya, ahol azért botozni is jócskán kellett.

A hó minősége nagyon jó volt. Sok a nagyon hosszú pálya. Volt pl. egy 9km-s csúszási lehetőség. Ennek ellenére én inkább freeride-osoknak ajánlanám. Rengeteg a jelölt, kezeletlen út. A pályák mellett "ellenőrzötten" használható hómező.
Zurs1.jpg
Zurs2.jpg
Zurs3.jpg
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Ausztria
Brunnalm
2018.02.18.
Szombaton tömeget kerülendő mentünk ide Semmering helyett. A mostani hóviszonyok mellett mindenkinek ajánlom. Nagyon klassz kis terep, főleg gyerekekkel. "Egyközpontú", az összes pálya a 4-es ülős aljába visz. Az erdőben vannak kis zeg-zugok, amiket imádtak bejárni a srácok és a liftből még láttuk is őket hébe-hóba. A pályák többsége piros (sötét kék). Sorállás semmi még szombaton sem. Az út alatti étteremben (le kell sétálni hozzá kb. 30m-t) óriási a Bécsi és nagyon finom. :-) Árak is normálisak ...
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Ausztria
Niederalpl
2018.02.18.
Tömegkerülés (Stuchleck) alternatívájaként mentünk fel vasárnap gyerekekkel Mürzuschlagból. Az út nagy rész a Mürz folyó völgyében megy, nagyon szép tájon, egy elég jó főút. Csak az utolsó pár km volt a hágón átvivő hegyi út.

1/2 10-kor még találtunk gond nélkül a lifthez közeli parkolót. Sajnos az idő nem volt tökéletes (némi köd), de a pályák szuperek voltak a 10cm friss hóval. Kellemes kis terep, gyerekekkel tökéletes. Nagyon szép a táj. Kedvencem a hosszú 5-ös erdei pálya volt, alagúton át az út alatt, fenyőerdőben a sziklabérc alatt ... Nagyon szuper.

Igazából minden tudásszintnek jó:
7-es bébilift
2-es és 8-as egy kellemes kék pálya kezdőknek (csákányos van mellette)
1-es egy jó széles pálya
5-ös pedig egy hosszú erdei pálya

Hütte hangulatos, normális árakkal. (Főételek 10EU alatt.)

2 gyerekkel a napijegy 32EU volt, ez igazán baráti. (Gyerek 15 éves korig ingyen síel.)
20180218-120422.jpg
20180218-130522.jpg
20180218-131556.jpg
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Magyarország
Eplény
2018.02.12.
Vasárnap síeltünk Eplénybe. Összességében pozitívak a tapasztalatok. (Bár egy nagyobb Veszprém megyei áramszünet miatt csak kb. délután 2 óráig mentek a liftek. Utána generátoros "vészüzemben" kellett leszedni a fennmaradt sítársakat.)

- Mi már 1/2 9-re ott voltunk. Így a régi parkolóban P1 jutott hely. Láttam embereket jönni az erdőből a kettes lift aljánál. Ott lehet valami új parkoló. A külső - buszos parkolókban is sokan álltak, amikor eljöttünk. Volt 4-5 kisbusz. Eléggé pörögtek ...

- Fentiek szerint nagyon sokan voltunk, de ez nem érződött a liftek alján. Ha valami miatt (pl. nyitás, ...) állt a lift hosszabb ideig, akkor torlódott fel a tömeg, de a gyorsan le is fogyott.

- Meglepő módon az étteremben sem volt tömeg. Ülőhelyet is könnyű volt találni csúcsidőben is. Sor is max 5 perc. Szép idő volt. Jól eloszlott a nép az étterem - kinti büfé - körbár között ...

- A 7-es pálya azt hittem hosszabb lesz. Kb felével nőtt a korábbi 7-es, az alsó rész elég lankás. A felső részen viszont ment a régi csákány is. Az új kétüléses tényleg lassú, de szembe süt a nap + alatta megy a pálya. Szóval jól lehetett napozni/nézelődni. Kiszállója tényleg szűk, de a 6 éves gyerekünknek se okozott problémát. (mondjuk jól síel.)

Ami most nyitva van (1-es 7-es pálya) kezdőknek, kisgyerekeseknek, síelgetést élvezőknek szerintem tökéletes még hétvégén is. Ha egyszer lenne egy rendes tél, hóval, hideggel és mindent ki tudnának nyitni, az álom lenne. :-)

Kis programkiegészítő:
- Veszprém kézilabda meccs / szuper a csarnok, a csapat, ... Azoknak is ajánlom, akik nem kézilabda fanok egyébként. :-)
- Balatonnál laktunk egy szállodában. Kenese, Almádi, Alsóörs, Füred csak fél óra kocsival. A Balaton pedig télen is szép. ;-)
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Szlovákia
Sachticky
2017.12.17.
A különösen jó szlovák hóhelyzet miatt a szombati Donovaly után kipróbáltuk Sachticky-t vasárnap.

Banska Bystricától navival könnyen megtaláltuk a felvezető utat. Volt egy hólánc használata javasolt tábla, de nem vettem komolyan, hiszen éjszaka nem esett. Az út felső része havas, murvával beszórt, helyenként jeges is volt. Lendületből gond nélkül felmentünk, de lefelé már dolgozott helyenként az ABS és láttunk felfelé haladó első kerekes autót hóláncot szerelni. Egyébként rendes széles út ...

A parkolóban volt hely, ami egyébként nem túl nagy. Délután már az út mellett is álltak. Mosdót keresve egy helyi sítárs útbaigazított, hogy vagy a hotel (kb. 100m) vagy hütte a parkoló mögött, de az csak 11 után nyit. Még cipőben elsétáltunk a hotelba. Kellemes helynek tűnt (biliárd, csócsó, medence, szánkok kikészítve ...).

2 sípálya és 2 lift ment. A baby liftet élvezte a 6 éves lányom. Ez a parkoló alatt van közvetlenül. A nagyokkal a 4-es, 7-es pályákon csúsztunk amiket egy irtó hosszú, egy jó darabon meredek gyors Poma tárcsás lift szolgált ki. A táj gyönyörű. Fenyők között futottak a jó vonalvezetésű pályák. Elég sportos terep. A tárcsásozás azért átmozgat ... Gyereket lábon nem lehet vinni, így a kicsi amikor lejött eléggé megszenvedett a hosszú, meredek felvonóval. Délután kb. 20 percre elromlott a lift. (Más lehetőség nincs feljutni, így várni kellett, amíg megjavították.) Ekkor a gyerekek már szánkóztak, csak én szívtam meg.

A hütte tip-top. Ausztriában is megállná a helyét. Árai ennek megfelelően nem a legolcsóbb szlovák büféárak.

Összességében mi jól érzetük magunkat. De azért inkább sportos sítársaknak ajánlanám csak. :-)
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Szlovákia
Opalisko
2017.03.14.
Délután Tatralandiát terveztük be, így délelőtt itt csúsztunk. 9-12-ig tökéletes volt. Szép a panoráma, a Magas Tátra van szemben. A pályák hatalmas fenyőfák között mennek lefelé. Pénztálca kímélő (nekünk némi kedvezménnyel 11EU volt a felnőtt napijegy, junior 9EU, gyerek 7EU). Reggel kifagyott ratrakolt pálya fogadott minket. Lent van egy kezdő tárcsás, ezt 5 éves lányom is önnálóan használta, nagy lelkesedéssel. Van egy "haladóbb" tárcsás is, ami most már nem ment. Az ülős lift tetejéről egy nagyon széles sötétpiros, vagy egy kanyargósabb kicsit keskenyebb, de jó piro pályán lehet lejönni. A helyiek is kedvelik, tömeg abszolút nem volt, de azért voltak még hétköznap is. 12 után már kásásodott a hó.

Fél napra, bemelegítésra, levezetésre nagyon ajánlom mindenkinek. Kellemes hely. :-)
20170314-105544.jpg
20170314-095911.jpg
20170314-092010.jpg
20170314-091550.jpg
20170314-090305.jpg
RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2017.03.14.
13-án hétfőn síeltünk itt. Fantasztikus volt. Már a parkoló őr jelezte magyarul, hogy tökéletes napunk lesz, a gyerekek még 1-1 cukorkát is kaptak tőle. (Szlovák vendégszeretet! :-o )

Napsütés (csak néha egy egy felhő), szélcsend, jó hó ... Aki teheti még menjen a héten, ha ilyen marad az idő. :-)

Északon hóágyúztak is éjszaka szerintem. Olyan kellemesen "púderes" volt a hó reggel pl. az 5-ös pályán. Ha nem jön be nagy meleg, esetleg esős meleg, akkor szerintem az északi oldal kitart húsvétig ...
20170313-121426.jpg
20170313-112747.jpg
20170313-090559.jpg
20 élménybeszámoló van a fenti listában.
Kattints ide, ha mind a 134 beszámolót látni akarod.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.