Udv Mindenkinek!
Mint sokan tudjatok kedvenc siterepunk hatalmas valtozasokon megy keresztul, sok uj hir van, ugyhogy aki lusta utanaolvasni ill. forditgatni, annak megprobalom osszefoglalni az ujdonsagokat (zarojelben nagyon roviden az eszaki oldal ujdonsagait is):
1. Uj 15 szemelyes kabinos lift Kosodrevina-tol, a szalloda mellol a Chopok csucsaig. En amikor eloszor olvastam ezt a hirt valamikor tavasszal, nem hittem, hogy megvalosul, de ugy tunik decemberre el fog keszulni.
Technikai adatok: 5 perc 44 masodperces menetido, 18 (34) kabin, 90 km/h szelsebessegig mukodtetheto, 516 meter szintkulonbseg, 1433 meter hossz.
(Eszakon 24 szemelyes funitel a csucsig ill Biela Put es Priehyba kozott kotott palyas dupla kabinos felvono)
2. Uj hoagyurendszer a csucstol a Hotel Kosodrevina-ig, magyaran /gondolom/ hellyel-kozzel az uj felvono alatt/mellett kialakitott/"kitisztitott" palyan.
(Ugyanigy uj hoagyuk az eszaki felso szakaszokon.)
3. Ami igazan enegem meglepett es /legalabbis szamomra/ nagyon friss hir: Uj felvono a sipalyarendszer legalacsonyabb pontjatol /Krupova/ ugymond az ulos felvonoig, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy a 2-3 eve kialakitott, az ulos felvonotol balra eso uj "kis" palya jobb oldalara felepitenek egy felvonot, hogy ezzel csokkentsek a /legfobbkeppen/ hetvegente itt kialakulo "dugokat"... megjegyzem abszolult jo otlet, rengeteget vartunk mi is itt a kis poma liftnel, 1-1 erdei lecsuszas utan!
4. Szlovak sorkedvelok figyelem! Uj "Apres Ski Bar" kialakitasa a Srdiecko Hotel-ben /vagy mellett,kozeleben, magyaran az ulus felvono aljaban/ jo zenevel es meg jobb italokkal!!! Kovezzetek meg sporttarsak de en ill. mi biztos vendegek leszunk jo parszor ott!!! :)
("Ugyanez" eszakon Priehyba kozpontban.)
5. Irott informacio nincs rola, de a webkamerakon ill. 1-2 fenykepen ugy latszik, hogy az ulos felvonotol balra, kialakitottak egy utat az erdoben, kikerulve a "nagy" letorest /gondolom a liftepiteshez, a teherautok szamara/ ,szerintem majd itt is jokat lehet "csapatni" lefele!
Mindezek kovetkezteben termeszetesen rovid idon belul varhato az uj sipalyaterkep/ek/ kozzetetele is, amin mar szerepelni fog az osszes ujdonsag, ami rank var a 2012/2013-as idenyben Chopok delen es eszakon!
(Az adatok,informaciok a jasna.sk, tmr.sk ill. a lanovky.sk oldalrol szarmaznak.)
Tudom, jo par ember "nyavalyog" es sok embernek nem tetszenek ezek a fejlesztesek, de en azt gondolom, hogy a valtozas, a fejlesztes igen is jo es szukseges.
Igy fogunk tudni nagyon jokat sielni egy Eszak-Magyarorszaghoz nagyon kozeli sipalya rendszeren amely most mar felveszi a versenyt barmelyik kozepes osztrak/olasz/francia/stb. sitereppel, s biztos vagyok benne, hogy /a siberlet mellett/ a sor /Ahoj Zlaty Bazant/! :) itt mindig olcsobb lesz, mint barmelyik Nyugat-europai sipalyan!!! :)
Sok havat mindenkinek! :)