Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

szilvih0106 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (10)Időben csökkenő Időben csökkenő
szilvih0106
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
2017.03.06. 11:13
Sziasztok, március végén mennénk Kreischbergbe. Szerintetek lesznek még jó pályák, vagy az idén nagyon támad a tavasz?
szilvih0106
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
2016.01.28. 17:15
Hidd el, minden infót elolvastam, és észrevettem a változásokat, régebben a gyerekkedvezménynél évszámot adtak meg, mint ahogy Donovalyban a mai napig teszik, idén először adtak meg ilyet, hogy betöltött 12 évtől, ezért kérdeztem rá, hogy ki mit tapasztalt, vajon tényleg így betartatják-e, vagy csak másképp fogalmazták meg. Donovalyban úgy van, hogy a 2004-es születésűek még gyereknek számítanak, tehát mindenki, aki az idén tölti. Az enyém már januárban betöltötte, tehát ott még gyereknek számítana, de itt, ha a születésnapot nézik, már nem.

Köszönöm, hogy gyorsan válaszoltál.

Bodice 10 km-en belül van az északi oldalon, Lipótszentmiklósnál jobbra fordulsz, és már a hegyre vezető út mentén. Viszont oda 50 perccel több a menetidő Budapestről.

A GOPASS-szal kapcsolatban akkor Te is csak ezt a pár eurós kedvezményt tudod? Tudom, van még pontgyűjtős bulija, de ez nem érdekel. A Liptov kártyával lehetett régebben 30%-ot kapni, de csak az egynapos bérlet árából. Ahhoz képest ez semmi.
Nagyon szeretjük a Jasnát, imádtuk, amíg ingyen síeltek a gyerekek, de 4 főre azért már húzós ára van a síbérletnek, ezért nagyon meg kell gondolni. A tavaszi szezon is nagyon poénosan csak március 29-től 30-ig van, hurrá.:)
Előzmény: (Chopoker 186888)
szilvih0106
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
2016.01.28. 13:13
A régebben az 5-6 évet jelent, amikor megépült a grand jet meg a buborékosok, nem 20 évvel ezelőtt.
Bodicében egyébként rengeteg 10 eurós szállás van, de 6,5-ért is lehet bérelni.
A GoPass-szal pedig az 5 napos bérleten tényleg csak 5 eurót lehet spórolni, tehát naponta 1-et, (170 helyett 165, jó, hogy kapni lehet), ez nagyon kevés. Mit kellene még elolvasnom?

KOrábban tök normális hangú hozzászólásokat írtál, most mi van Veled? Kicsit bántott ez a kioktató hangnem.
Előzmény: (Chopoker 186881)
szilvih0106
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
2016.01.28. 12:07
Sziasztok! Régebben volt olyan, hogy ha egy hétre mentél és ottani szálláson voltál, kaptál 30% kedvezményt a síbérlet árából. Szerintetek van még ilyen? Vagy csak a GOPASS 2 eurójával szúrják ki a szemünket?

Másik kérdés, hogy a déli oldalon tudtok jó szállást? sima apartman kicsi konyharésszel, max 10 km a felvonótól, 10 euró/fő körülit. Az északi részen volt egy jól bejáratott helyünk, de mióta úgyis átvisz a felvonó, mindegy, és a déli rész közelebb van...

Harmadik kérdésem, hogy a lányom most januárban töltötte a 12-t, vajon születési év szerint van a síbérlet? (Mikor anno betöltötte a 6-ot januárban, abban az évben még nem kellett neki bérlet.)
szilvih0106
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
2015.02.20. 22:38
Hihetetlenül szép 5 napot töltöttünk Eplényben az után, hogy sok év külföldön síelés után úgy döntöttünk, hazai pályára evezünk. Vagyis csúszunk.
Először azt hittük, csalódás lesz két kisiskolás, jól síelő gyerekkel, de a szélső fekete (nemtom hanyas) pálya jól ellensúlyozta a többi lazaságát.
A legjobb hetet fogtuk ki, nappal gyönyörű napsütés, mégis minden reggel frissen gyártott és ratrakolt hó fogadott.
Vannak persze hiányosságok, amiken azért a külföldi pályák után elcsodálkoztunk, például a meredek pálya közepén védőszivacs nélküli oszlopok, kezdőpálya szélén, meredek fölött a háló hiánya, vagy az ácsorgó tömegen átvágtatni kényszerülő síelők.
A pályákról részletesen: 1-2 barna folt, de abszolút kikerülhető, egyszer kerültünk összetűzésbe egy kődarabbal, de nem vészes. A legjobb a középső pálya, ott a legvastagabb a hóréteg, estig is jól bírja. A szélső fekete változó, ma például ratrak után egyből mentünk, és olyan jeges volt, hogy kis híján bukfencben értünk az aljára, tegnap viszont egyszerűen szuper volt.
A középső fekete letörést nem hívtuk pályának, csak buckahegynek, szerintem még a legjobb síelőknek sem élmény rajta lecsúszni, mivel derékmagasságú buckák között kell megtalálni azt az ívet, amit az előttünk 3 héttel ott járt síelők belerajzoltak a hóba. A ratrak ugyanis nem bír felmenni oda, így nehéz karban tartani. Csodáltam a kezdő és haladó síelők kitartását, ahogy hason és fenéken csúszva próbálták meghódítani, jó műsort szolgáltattak az ebédszünetüket töltő embereknek.
Tipp a fekete pályán még nehezen mozgó, de mégis lendületesebb pályára vágyóknak: A hátsó csákányoson fel lehet menni félútig, ott kiszállni, így nem kell végigküzdenie magát az embernek a fekete nyaktörő részen, mégis nagyon jó lejtésű, alig használt pályán csúszhatunk.
A felvonóknál mindig figyeltek a gyerekekre, volt, hogy félpályán estek ki a csákányból, akkor is leállították a további esése elkerülése érdekében.
Parkolóba érdemes még 10 óra előtt odaérni (hétköznapról beszéltem), különben a lenti parkolóba fér csak be az ember, ahonnan csak a síbusz megy a pályára. Fenti parkoló jegesedése tényleg sokat javult a hét második felére. :)
Nagyon élveztük, hogy a többnapos bérlettel tényleg akár 12 órát is síelhettünk volna egy nap. Volt, hogy hazavittük a szállásra a gyerekeket, és egyikünk visszament este 10-ig síelni. Igaz, a pályák állapota addigra erősen romlott, és hideg is volt a napközbeni napsütés után, tehát nem volt olyan nagy élmény.
A hét mérlege annyi, hogy 60 ezerből megvolt az 5 napos síbérlet négyünknek. Ennyiből egy erősebb terepen szinte csak egy felnőtt bérletet kaptunk volna. Teljes öt napot síelhettünk úgy, hogy csak 4 éj szállást kellett fizetnünk, ezt sem csinálhatnánk meg külföldön, pláne gyerekkel, akik utálnak éjjel utazni.
Ja, és a hab a tortán: Csak itthon hallgathatsz síelés közben EDDa-t és egyéb magyar klasszikusokat.:) (Na jó, a lagzis csuhajos zene azért kimaradhatott volna....)
szilvih0106
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
2015.01.19. 00:06
Először látogattunk el Eplénybe családostul, 2 felnőtt, és 2 kisiskolás gyerek. Egy pályára lehet azt mondani, hogy rendben van, a másikon már nagyon kellett kerülgetni a sárfoltokat. Sajnos a pályán nincs kiírva, hogy hányas számú, így megmondani sem tudom, melyik volt.
Pozitívum a hétvégében: Nem voltak sokan, felvonónál egyszer sem vártunk. Liftkezelők figyeltek ránk (pozitívum két gyerekkel) A pálya még este sem volt túlzottan összedobálva, síelhető volt. Jó dolog az esti nyitvatartás, mert többnapos bérlettel az ember kiszállhat délben egy jó nagyot pihenni. Szuper még a beülős lift (lusták vagyunk húzatni magunkat).
Negatívum: 1.Elindul az ember a pályán, és fogalma sincs, milyen nehézségű, ez elég nagy problémát okozhat pl. kezdők vagy kisgyerekesek számára. 2.Szomorúan nézegeti az ember a teljes pályatérképet, amikor csak egyetlen pálya síelhető. Arra gondol, hogy ugyanannyit fizet akkor is, mint most.
Kérdésem: Miért nem mérséklik a jegyek árát ilyenkor, szerintem többen ki is mennének? A kevesebb pályával kevesebb a költség, így talán a jegyek ára is elbírná a csökkentést, sőt növekedhetnének is a bevételek sok kicsi sokra megy alapon. Ezen kívül nagyon örülnénk a családi kedvezménynek, ahogy Mátraszentistván is csinálja.
Egyébként összességében jó éreztük magunkat, csak mint mondtam, sokalltam a 35 ezer forintot a két napért/ egy pályáért.
szilvih0106
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
2014.03.17. 23:02
12-én jöttünk haza Mariborból családi síelésből, 2 felnőtt, 2 kisiskolás gyerek. Nagyon a végét járják a pályák, volt, ami megérkezésünk napján még működött, másnap már le volt zárva. Az Areh-i pályáknak még adok 1-2 hetet, bár már ott is volt pár kikopott folt, a kabinos felső állomásánál levő kék pályát, amit a kétüléses szolgál ki, már ottlétünkkor rendszeresen hamarabb zárták, nem tudom pontosan mikor, de 3-kor már álltak a székek.
Életemben először féltem felvonón Mariborban. A kétülésest kezelő néni ugyanis lusta volt kiszállni a konténerjéből, és amikor kezdő vagy kisgyerekes akart lent beülni, nem alátette a széket, hanem rendszeresen leállította a felvonót. Ez azt eredményezte, hogy a már dróton lévő emberek úgy belengtek, hogy legalább másfél métert mentek fel-le a nagyobb oszloptávoknál. Volt olyan barom, aki még rá is játszott, és direkt himbálta magát. Mindezt az éjszakai síelésnél. Rettegtem, és alig vártam, hogy leszálljunk.
Fent Arehnél a csákányos alatt már olyan hepe-hupák voltak bejegesedve, hogy az emberek rendszeresen potyogtak ki belőle, ez sem volt kellemes, de kezelhető.
Rengeteg magyar volt kint, a síelők 70%-a magyarul beszélt, ez fura volt.
Mindent összevetve nem volt vészes, de kicsit hamarabb kellett volna menni, látszott, hogy vannak jó pályák, amiket csak lezárva láttunk. Kezdőknek biztos, hogy tökéletes, a felvonókezelők sokat segítenek (néhány kivételtől eltekintve.)
Mindent összevetve
szilvih0106
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
2011.03.08. 00:22
Sziasztok, Salgótarjánon át inkább 4 óra, mert akkor kisebb utakon kell menned. Kint mindig csontra tartsd be a sebességhatárt, kicsi túllépésre is ugranak a rendőrök, és sok helyen mérnek.
Jasnán különban vannak bérletvisszaváltó automaták, pl. a Grand Jet pénztáránál tuti. Ha nem tudod itt visszaválatni a bérletedet, Donovalyn vagy Lomnicon is beváltják, talán Csorba tónál is, személyes tapasztalat.
Nekünk ez a pálya nagyon bejött. Igaz, a felsőbb fekete részeken nem nagyon voltunk, de a többi pályából kitűnő a választék, a pályák átjárhatóak, és nincs sor. Kedvencünk a Grand Jet, ami tényleg NYeu- i színvonalú, mínusz 10-ben is megmelegszik az ember benne és kipiheni magát, mire felér.
Kisgyerekeseknek tudom ajánlani a Grand Jet felső állomásánál lévő éttermet, ahol hatalmas vadiúj játszórész van a fáradt kicsiknek. Aki kezdő, annak elég egy 10 eurós egymenetet venni ide a kabinosba, annak a tetején ugyanis van egy kezdő tányéros felvonó, amire nem kérnek bérletet, mi is ott csúszkáltunk a kisebbik lányommal amíg bizonytalan volt.
Hóban jól el vannak látva, a pálya mellett 50 méterenként vannak a hóágyúk, ha jól fagy, reggelre hatalmas buckákat nyomnak, amin másnak jól lehet ugratni, no meg kis hótartalék a nehezebb napokra. Az idéntől csináltak egy kis ingyenes korcsolyapályát is a síovi mellett, itt lehet korcsolyázni, ha du. 4-ig nem fáradtatok ki. Ez ugyanis egy hibája a terepnek, hogy ilyen korán bezár. Van esti sízés, persze extra zsozsóért.
Másik hiba, hogy előfordulnak síléc lopások, légyszi legyetek óvatosak.
Ennek ellenére ajánlani tudom, mert közel van, jó a pálya, viszonylag alacsonyak a szállásárak.
szilvih0106
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
2011.03.08. 00:05
Nem rossz a pálya, (kezdő-középhaladó síelőnek), de ekkora sorokat még sehol sem láttam. Teljesen el voltam képedve a birkatürelemmel ácsorgó embereken, akik minimum 10 percet vártak síléceiket össze-vissza karcolgatva (Mi pont vadiúj síkkel mentünk, pech). Aki itt van, az vajon nem tudja, hogy nem messze oda Szlovákiában Tátralomnicon és Jasnán sorállás nélkül lehet síelni? Ráadásul ugyanolyan napijegyárért. Igaz, nem este 10-ig, csak 4-ig, de addig legalább ugyanannyit csúszol, mint itt este 10-ig sorbanállással. Ezt onnan tudjuk, hogy odafelé Donovalyban és Jasnán is megálltunk csúszni, és Donovaly semmi nem volt (hétvégén) ahhoz képest, ami itt hét közben van. Szombat délelőtt 10-kor itt már parkolóhely sincs, a félórás sorállás a jegypénztárnál kezdődik.
Egy jó dolgot azért el kell mondanom: rettentő figyelmesek a kisgyerekesekkel, meg gondolom, a kezdőkkel. Tárcsásnál mindig áll ott valaki, hogy adja a tárcsát, sőt még futottak is pár lépést a 3 évesemmel, hogy biztosan fennakadt-e rajta.:)
Ha mégis erre tévedtek, azt ajánlom, ne a napijegyet vegyétek, (hacsak nincsenek extra kevesen), hanem a pontos rendszert használjátok, mert a sok sorállás miatt kevesebbre jön ki, ráadásul, ha felmegy bennetek a pumpa, és otthagyjátok az egészet még vissza is térítik róla a fel nem használt pénzt.
családos (pici gyerekes) csúszásra inkább ajánlom a környékbeli kis pályák egyikét, mi végül (első nap után) Murzasischle pályáján voltunk, tömeg semmi,gyerekeknek tanulni tökéletes pálya.
A lengyelek egyébként kedvesek vendégszeretők, és az árak is teljesen jók, de egy komolyabb síelésre nem tartom jónak ezt a részt.
szilvih0106
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
Topik: Donovaly
2011.03.07. 23:51
Egy jótanács minden Donovalyba utazónak: A Hotel Veselt messze kerüljétek, hacsak nem egy "úgyis leisszuk magunkat" társasággal mennél. Bejelentkezve mentünk, mégis az alagsorban kaptunk helyet, 2 pici gyerekkel. A szoba berendezéséből már kevés maradt meg a 60-as évek óta, fürdőszobából hiányoztak csempék a falról, 2 csipesz tartotta a redvás zuhanyfüggönyt, a ruhásszekrénynek már ajtaja sem volt, stb. stb. Kaptunk kaját, de egyik nap én hánytam tőle, másnap a kislányom, máris 2 nap ugrott a síelésből... A kaja egyébként tisztára Aushwitz-hoz hasonlít: beállni egy rohadt hosszú sorba, majd valami ehetetlen moslékot kapsz a tányérodra, pl. valami zsíros vacakkal összekent tésztát, vagy száraz kiflidarabokat vaníliás tejjel leöntve (mint főétel), hús az túl drága ugyebár... Tényleg pályaszállás, de legközelebb inkább utazom egy kicsit, még most is a hányinger kerülget a szétmállott takaróikra és a matracok alatti szemétre gondolva!!!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.