Még annyit tennék hozzá, olvasva a többi hozzászólást, és elkerülendő a csalódást, hogy a Sella Ronda valóban nem ugyanaz, mint egy teljes napos örömsízés a kedvenc pályádon.
Ez egy sítúra, abban viszont talán a leghíresebb a világon és emiatt egyszer szerintem mindenképpen meg kell csinálni. Valóban, nem minden pálya tökéletes útközben, lesznek zsúfolt szakaszok, botozás egy kis séta, stb. De közben olyan fantasztikus helyeken jártok egy nap alatt, ami szerintem bőven megéri a macerát.
Campitellóból könnyen elindulhattok mindkét irányba. A térképen zölddel jelölt a könnyebb, ez szinte végig kék pálya, itt a több a botozás is. Ha gyakorlottabbak vagytok a piros irány élvezetesebb, de ez sok szakaszon piros, és van egy egész rövid fekete rész is. Ebből az irányból érdemes az Arabbai részt még időben leküzdeni, talán ez a legkellemetlenebb szakasz visszafelé.
Itt egy elég jó térkép a körről:
http://www.kronplatz.com/smartedit/documents/download/sella_ronda.pdf
Ami miatt még érdemes körbemenni az, hogy nem minden nap síel az ember négy terepen és így könnyen el tudjátok dönteni, hogy melyik része tetszik a legjobban, mi az ahová még érdemes visszamenni valamikor később.
Az első évben mikor ott jártam én is főleg köröztem, most már megvannak a kis titkos helyek ahová inkább visszamegyünk.
Jó csúszást mindenkinek!