Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Visegrád
síterep infó oldal
ÜZENETEK (2367)Időben csökkenő Időben csökkenő
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2013.02.13. 08:44
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Tegnap szép téli napunk volt, a jelzett enyhülésnek nyoma sem volt, végig fagypont alatt volt a hőmérséklet és esett a hó, kb 5 cm friss hóréteg lepte be az amúgy vastagon behavazott pályákat. Működött minden szolgáltatásunk, a sí és snowboard iskolában folyamatosan folytak az oktatások, sokan ismerkedtek meg a sízés és snowboardozás alapjaival, jó volt ismét látni a sok örömteljes arcot.

Ma nálunk 0 fok körüli hőmérséklet valószínű, délelőtt esetleg kisebb hószállingózás lesz, nyugodt csendes idő várható, tehát jelentős olvadás nem lesz, az ország két szélsőséges időjárási térsége között helyezkedünk el. Működik minden szolgáltatásunk, lehet még jelentkezni sí és snowboard iskolánkba, működik a snowtubing pályánk és lehet szánkózni a pályák melletti szánkózó részen felvonó nélkül, ingyenesen. A szerpentin út rövidebb feljárata havas, téli gumival járható, de egy esetleges megállás esetén nehéz újra elindulni (kivéve hólánccal), így odafelé a Fellegvár felé vezető hosszabb szerpentin utat ajánljuk.

Éjszaka már újra fagy várható, így ratrakolás után holnap is kiváló pályákkal várjuk a hozzánk látogatókat, és a hét végéig egyre hidegebb lesz.

Várunk mindenkit Budapesttől alig egy órára hóágyúzott pályáinkkal szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2013.02.11. 21:50
Sajnos még Budafokon az utcánkban sem sokkal jobb a helyzet. Ha csúszásveszély van akkor csak a sofőrök ébersége segít.

Részvétem az ártatlan áldozatnak. Azért megvan a véleményem arról, aki a csúszós út láttam nem bírja kivárni, amíg az előtte levők lemennek és kerülés közben meghúzza a másik sávban szabályosan állót!

Sajnos a télen ugyanígy húzták meg a nejem kocsiját sokkal laposabb helyen. Ott ráadásul el is ment a hibázó.
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2013.02.11. 10:59
Kedves Dread!

Sajnáljuk ami Önnel történt, higgye el, hogy a története Önön kívül nekünk a legnagyobb gond, mert sajnos el sem jutott hozzánk, és még bosszúságot is szenvedett.

A szerpentin úttal kapcsolatban:

Az út nem a mi üzemeltetésünkben van, a Pilisi Parkerdő Zrt. közforgalom számára megnyitott útja. Sajnos, mivel egyedüli érdekeltek vagyunk a téli fenntartásban, kényszerűségből és a hozzánk látogatók pénzéből próbáljuk fenntartani a működő képességet, hókotrással és alkalmi útszórással. A sózást a természetvédők nem engedik, pedig egyedüli megoldás lenne. Reggel a kialakult gyakorlatnak megfelelően a honlapunkon, hírlevélben és a sielok.hu-n is kiírtuk, hogy a Fellegvár felőli megközelítést javasoljuk. A hó a nap folyamán, az előrejelzéseknek megfelelően, folyamatosan esett, a feljáró autók ilyenkor állandóan tapossák a friss havat, hókotrás csak rontana a helyzeten, így több alkalommal megszórtuk az utat apró kaviccsal. Mivel rövid idő után ez a réteg már a hó alá került, így a feljáró út aljában figyelmeztettük az autósokat a síkosságra, és javasoltuk a Fellegvár felé vezető hosszabb utat. Teljes útzárat elrendelni nincs módunkban, úgy gondolom minden tőlünk telhetőt elkövettünk a minél pontosabb tájékoztatásért, de a döntést az autósok hozzák meg az út használattal kapcsolatban. A tűzoltókat egyébként a pálya síszánjával személyesen vittem fel, hogy le tudják fent zárni később az utat.

A kialakult helyzet egyébként nem gyakori, ugyan hóláncot a nap folyamán többen is szereltek az út mentén, sajnos előzetes figyelmeztető táblák nélkül (piros háromszög), de felborult autóról, további koccanásról, személyi sérülésről nem tudunk, és tumultus a kicsúszások miatt egyedül akkor alakult ki, amikor Önök éppen felfelé haladtak hozzánk. Amint értesültünk a problémáról, mindenkit figyelmeztettünk a kialakult helyzetről és így már lefelé nem indult haza senki.

A helyzet tarthatatlanságára egyébként jellemző, hogy sajnos a szerpentin út síkosításának gyakori áldozatai is vagyunk azáltal, hogy zárás után hórallysok lepik el a gyakran felszórt szerpentin utat, tönkretéve minden erőfeszítésünket a síkosság mentesítésre. A rendőrségnek persze hiába szólunk, mire kijönnek, már a rádió kapcsolatban lévő "versenyzők" már szabályosan közlekednek az úton.

Engedjen meg még egy észrevételt szigorúan autósként, azt azért nem értem, hogy a becsúszott autók, és akár Ön is aki kanyarban állt meg, miért nem figyelmeztették a felülről lefelé haladókat még időben, féktávon belül, a kialakult helyzetre?

Még egyszer nagyon sajnáljuk ami Önnel történt!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Előzmény: (Dread 154480)
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2013.02.11. 09:10
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Szép téli hétvége volt nálunk, vasárnap késő estig változó intenzitással esett nálunk a hó. Mi nem bízunk a véletlenre semmit, így egész éjszaka működtek hóágyúink, vastagítva az amúgy sem vékony hóréteget.

Ma szép időnk lesz és egész nap gyengén fagyni fog, a várhatóan kis nappali látogatottság után még kiváló pályakörülményekkel, és hangulatos zenével várjuk az esti sízésre hozzánk látogatókat. Ráadásul az új Doppelmayr tányéros liftünk és a 3/A pálya csak este lesz beindítva, ahol a snowpark nagy ugratója mini változatban már működik. Sí és snowboard iskolánk a kölcsönzővel természetesen üzemel, csakúgy mint a büfénk a melegedővel, ahol friss helyben sütött pogácsa és a forralt bor a sláger.

Mindenkit arra bíztatok, hogy még ma látogasson ki hozzánk, mert holnaptól kisebb mértékű enyhülés várható, így a mai ideális feltételek romlani fognak. A szerpentin út szórásáig csak a Fellegvár felőli hosszabb megközelítés van nyitva, a hókotrás után jelenleg még síkos a felület a rövid feljáraton, csak hólánccal járható.

Várunk mindenkit Budapesttől alig egy órára, hóágyúzott pályáinkkal szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Dread
5 élménybeszámolót írt
5
11 éve tag
2013.02.11. 01:08
Kedves Visegrádi sípálya üzemeltetők!
Ma délután elindultunk önökhöz csúszkálni egyet, de nem jutottunk csak a szerpentin út 1/4 részéig.
Ott az árokban találtunk egy autót, amit a szemünk láttára követett még egy majd jött a következő. Én elöttük megálltam a kanyarban mert visszafelé már én sem tudtam menni hólánc nélkül, de sajnos a türelmetlen autósok nem bírták megvárni míg felteszem a hóláncot és elindulok visszafelé ezért akik jöttek lefelé elkezdtek csúszni az én kocsim felé nehányan pár centiméter híján ki tudtak kerülni de sajnos volt aki nem és szépen végighúzták a kocsimat. Ez alatt feljebb egy autó a tetejére fordult és gondolom arra is lehettek koccanások. Személyi sérülésről nem tudok, remélem nem is volt.
Aláírom, hogy nem arra kellett volna mennem, de egyszerűen nem tudom felfogni h ilyen nagy havazásokkor miért nem zárják le a szerpentin utat vagy ha már nem is zárják le akkor miért nem tartják rendben?
Következő soraimat már csak azért írom le mert nagyon elszomorító, hogy sem a 107 sem pedig a 112 segélyhívó számot sem lehetett elérni ugyanis senki sem vette fel.
De ami a legelkeserítőbb, hogy mikor mi leértünk akkor próbáltak a tűzoltók feljutni, hogy kihúzzák az autókat az árokból, de már ott elakadtak, hogy hogyan tegyék fel a hóláncot (nem nagy tudomány). Egyébként a tűzoltóság egy ehhez hasonló autóval érkezett meg https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSNYbMCbl6e6t2V60KsP9zOEbptCNFEYJmi1hWdKgWNEjnvftN31g
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2013.02.10. 09:00
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Tegnap szép téli napunk volt, egyáltalán nem alakultak ki sorok a felvonóknál, népszerű volt az új Doppelmayr tányéros felvonónk, rendkívüli kényelme és új pályája miatt. Az új pályával (3/A) tehermentesül az 1/A pálya és egyúttal változatosabb lett a pályarendszer, mert az új pályán kívül a 2/A pályán is végig lehet csúszni a tetőről.

Sajnos az éjszaka nem esett elegendő hó a felső meredek és az erdei pályák megnyitásához, így a nagy tányéros liftünk sorállás esetén segít be félútig az üzemelésbe. Reggel elkezdett havazni, és a nap folyamán további havazásra számítunk, így az igazi téli idő lesz nálunk, ilyenkor síszemüveggel egyébként teljes értékűen lehet csúszkálni. A szerpentin út havas, egy estleges torlódás esetén nehéz újra elindulni, ezért a hosszabb Fellegvár felé vezető, a tetőpontig sózott, megközelítést ajánljuk. Vannak még szabad helyek a sí és snowboard iskolánkba (jelentkezés 20/9430505), működik a kölcsönzőnk, nyitva a snowtubing pálya, használható az ingyenes szánkópálya és friss, helyben sütött pogácsával és forralt borral várjuk az új elektromos fűtésű melegedőnkben a megfáradt hóimádókat.

Sorállás mentes, igazi téli idővel várjuk a hozzánk látogatókat ma, Budapesttől alig egy órányira.

Várunk mindenkit továbbra is szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2013.02.09. 09:00
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Ismét sikeres hóágyúzáson vagyunk túl, egész éjszaka ontották magukból a havat hóágyúink. Az alsó pályák állapota kiváló, snowtubing és szánkópálya működik és hómentes a szerpentin út. Az összes felvonónk (8 db) működni fog, a nagy tányéros egyelőre csak félútig, így sorállás nem várható. Vannak még szabad helyek a sí és snowboard iskolánkban, 6 órás oktatási csomagunk 20% kedvezményt tartalmaz és árainkban a felvonó és pályahasználat benne van. Lesi Feri oktató kollégámat kell hívni időpontokért a 20/9430505 telefonon.

Estétől itt az újabb havazás, amennyiben holnap reggelig legalább 10 cm esik, úgy üzemelni fog a felső meredek rész és az erdei pálya is. Reggel jelentkezünk friss hírekkel!

Gyönyörű havas környezettel, szép idővel vár a méltán híres Visegrád. Várunk mindenkit szeretettel a fővárostól alig egy órára.

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2013.02.08. 04:38
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Ismét dübörögnek a hóágyúk Nagyvillámon!

A tegnapi áram gondokat okozó természetes hó után ma éjszakától folyamatosan tudunk ismét hóágyúzni, így már a hét végére kiváló hóviszonyok lesznek nálunk. Amennyiben szombaton még fog esni természetes hó, úgy talán vasárnap meg tudjuk nyitni a felső meredek és az erdei pályákat is. Ezt most még nem tudjuk megígérni, de a hét végén félútig mindenképpen menni fog a régi, nagy tányéros liftünk és az új Doppelmayr tányéros is, így sorállás egyáltalán nem várható.
A snowtubing pályánkat is beüzemeljük, valamint lehet szánkózni a 3/B pálya mellett, illetve a pályákkal szembeni Kis Villámon is.
Sí és snowboard iskolánk várja a jelentkezőket, a 3/B pályán kiváló új lehetőség lesz a nyugodt oktatásra, ahol ettől az évtől 2 felvonó is rendelkezésre áll, tehát vége a bébi pályán tapasztalt zsúfoltságnak.
A rövidebb feljáró utunk tiszta és a parkolókban is megtörtén a hókotrás.

A hét végén tehát minden felvonónk üzemelni fog (8 db), így zsúfoltság biztosan nem lesz nálunk, bátran el lehet indulni hozzánk.

Emberek visszatért a tél a Nagy Villám-hegyre, mindenkit vár szeretettel Visegrád!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2013.02.07. 15:35
Hű de jól néz ki megint...
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
2013.02.07. 15:18
Köszönjük, már szervezzük is az esti különítményt!
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2013.02.07. 14:16
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Az ELMÜ szakemberei elhárították a hibát, ismét van áram a sípályán.

Nyitás a tervezett időpontban 17 órakor az esti sízéssel 21 óráig. Éjszaka egyszer már hószánas taposás volt, nyitás előtt megtapossuk még egyszer a friss havat. Éjszaka már reméljük bejön az ígért hideg és ratrakolás után indulhatnak a hóágyúk.

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2013.02.07. 09:40
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Hajnal óta nincsen áram a sípálya körzetében a Nagy Villám-hegyen. Sajnos leszakadtak a légvezetékek a leesett hó súlya alatt. Azért azt nem gondoltam volna, hogy éppen a régen várt hó okoz gondot a sípálya működésében, bár a Sípark és a Síaréna példája ott van!! Egyébként 17 éve, mióta üzemeltetem a sípályát a hegyen, ilyen probléma még nem fordult elő! A belső vezeték hálózatunk föld alatt van, így azok szerencsére nem sérültek.

Jó hír, hogy az ELMÜ szakemberei délutánra ígérik az áramellátás visszaállítását, így esti sízésre már ki tudunk nyitni és éjszaka is van esély a hóágyúzásra. Elindulás előtt kérek mindenkit, hogy nézze a honlap fórumában található friss híreket, biztos ami biztos.

A szerpentin út hókotrása megtörtént, téli gumival járható, bizonytalanoknak a Fellegvár felőli hosszabb utat ajánljuk.

Estére újra vár a frissen behavazott vár, és mellette természetesen a fényárban úszó sípálya is, várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2013.02.07. 07:33
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Van egy jó és egy rossz hírem! Melyiket írjam először?

Rossz hír: nincsen áram a sípálya körzetében 5 óra 26 perc óta

Jó hír: Éjszaka leesett a sípályán kb 15 cm friss hó

Sajnos viszont ennek következtében ment el az áram, mivel nehéz hó esett és talán leszakadtak a vezetékek, pontosan még nem tudjuk mi történt. A Sípark és a Síaréna után lám minket is utolért a legrosszabb ami lehet egy sípálya életében.
Reméljük az áramszolgáltató hamar kijavítja a hibát és akkor tudunk ma működni!

Addig is csak az éjszakai képek elérhetők! Hamarosan jelentkezek friss hírekkel! Kérek mindenkit, hogy indulás előtt tájékozódjon a honlapról, annak is a fórumából, hogy érdemes e elindulni, mennek e a felvonók.

Hát most örüljek, vagy sírjak?!?!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2013.02.06. 23:59
Sziasztok!

Gratulálok a kitartó síelőknek és boardosoknak, akik a nem túl kedvező időjárás ellenére az utóbbi napokban minket választottak! Ennek a hónak igazi sport értéke van, ebben dolgozni kell. Még én is felcsatoltam az igazi firn élményért, mert már gyúrok a március 20. utáni Saalbachra. Persze csak akkor ha már Visegrádon vége a télnek addigra. Ki tudja????..., mert

talán a szezon legszebb hóesése kezdődött nemrég el a sípályán. Szó szerint szakad a hó, és csodálatos nagy pelyhekben. Hát... most eléggé megváratott, két napja jelezte már a Snow-forecast.com, hogy át fog az eső váltani hóesésbe és lám-lám ez az idő is elérkezett. Mivel hideg várható ezért reméljük meg is marad a hóréteg.

Minden visegrádi mini gleccser hívőt arra kérek, hogy most drukkoljon velem akár tudat alatt is, hogy reggelig el se álljon. Aki ébren van az egy darabig még nézheti a kamerákon, amíg taposom síszánnal a pályákat.

Hajrá égi ágyúk!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
p20130206-220029-3000.jpg
PEDRO
838 élménybeszámolót írt
838
16 éve tag
2013.02.06. 21:37
Mintha több kép készült volna!
Előzmény: (Robin 153977)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2013.02.06. 19:49
Tegnap este egy kis talponsíelő-na meg egy még kisebb élen síelő- csapattal voltunk nálatok. Ahogy tapasztaltam rátok férne már egy kis hideg de talán majd most.
SDC13737.JPG
SDC13743.JPG
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2013.02.06. 09:11
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Tegnap este végül is nem esett semmi, viszont hajnalban megérkezett a csapadék hozzánk is. Egyelőre eső esett, de mint már sokszor tapasztaltuk, a hideg eső meglepő módon nem tudja megolvasztani mini gleccserünket, a meglévő hórétegen átszivárog és alatta szépen elfolyik. Ezt ellenőrizhetitek népszerű kamera képeinken, vagy most már élő kameránkon is, eltérő színt csak a pályákon kívüli részeken láthattok.

De a lényeg a folytatás, bármilyen hihetetlen az esőt a Bakonyban már havazás váltotta fel, már Tatabányán is hó esik, így jó eséllyel nálunk is át fog váltani az eső hóra, mert ÉNY felől hideg levegő keveredik a mediterrán ciklonhoz és ez már a mi magasságunkban is havazást jelent. Aki nem hiszi járjon (nézzen) utána, és döntsön kedvére, mi ma is este 9-ig nyitva leszünk.

Mindenkit várunk továbbra is szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2013.02.05. 08:56
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Reggelre 0 fok köré hűlt a levegő, így a síszánas taposás után kicsit ki tudott fagyni a hóréteg. Napközben 0 fok felett nem sokkal alakul a hőmérséklet, délután csapadék várható, a havazás és eső határán leszünk, azért reméljük hó fog esni. A pálya felülete kásásodni fog, az Alpok márciusi idejére emlékeztető firnes hóviszonyok lesznek (kicsit a durva szemű sóra emlékezetet a hó), ami egyébként igen jól csúszik. Reggel 9-től ,szokásos nyitva tartással, este 9-ig leszünk nyitva a következő napokon is, bátran el lehet indulni hozzánk akár munka után a ködös nagyvárosból is, a csúszás élmény és a jó közérzet most is garantált.

A pályákon még elegendő vastagságú a hóréteg, csak az előbukkanó természetes magas pontokon kell kisebb hó utánpótlás egy-két helyen, amit helyi szállítással meg tudunk oldani. Még egy enyhe napot kell kibírnunk, utána már éjszakánként fagyni fog és akkor újra indulhat a ratrak és a hóágyúzás, így minden nap egyre jobb körülményekkel várjuk a hozzánk látogatókat.

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2013.02.04. 08:24
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Mini gleccserünk ismét jól vizsgázott, meleg szél és eső tépázta az elmúlt héten, de a jelentős hóvastagság és a felvonó nyomok speciális takarása ellenállt a támadásnak, így újra nyitva vagyunk.

Tegnap a hótartalékokból megfeszített kézi és gépi munkával kijavítottuk a sérült részeket, kicsi hó is esett, így már este kinyitottunk. Zárás után alaposan átdaráltuk ismét a pályákat, sajnos hóágyúzni kellő hideg hiányában ugyan nem tudtunk, de napközben további havazás várható, így jó pályákkal és kedvező hétköznapi árakkal várunk minden hozzánk látogatót. Nyitva lesz az 1/A és 2/A pályánk teljes felülettel, és talán estére már a bébi pályánkon is lesz friss hó, ami a megnyitáshoz szükséges. A snowtubing pályánk még nem üzemel és a szánkópálya sem használható egyelőre, de itt is javulás várható. A büfénk, és melegedőnk friss, helyben sütött pogácsával, forralt borral várják a pihenni vágyókat, nyitva a kölcsönzőnk, és újra indulnak az edzések a sí és snowboard iskolánkban is.

Emberek ébresztő, újra téli idő van Visegrádon, kicsomagoltuk mini gleccserünket és alapos felújítás után újra lehet rajta száguldozni kicsiknek és nagyoknak.

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
DSC05189.JPG
DSC05191.JPG
DSC05192.JPG
DSC05194.JPG
p20130204-055423-1000.jpg
p20130204-055900-4000.jpg
p20130204-055029-3000.jpg
p20130204-073933-2000.jpg
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2013.02.03. 14:06
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Végre elmúltak a meleg napok, átkerültünk mi is a hideg oldalra! Ma már volt egy hózápor is, további hóesésekre számítunk a hét első felében.

Ma este kinyitjuk az 1/a pályát, a 2/a-t részlegesen. A pályák még nem volt ratrakolva, a foltokat kézzel kijavítottuk a kiszállókra toltunk havat a ratrakkal, a felvonók nyomvonala rendben van (hála a takarásos trükknek, ami nagyon bevált). A pályák felülete kemény, de fokozatosan javulni fog. Éjjel átraktrakoljuk a pályákat és próbálunk hóágyúzni is. A bébi pálya egyelőre csak részlegesen használható.

Holnap 9-től már normál nyitva tartással üzemelünk. A hóhelyzet fokozatosan javulni fog!!

Akinek kedve van, várjuk ma 17 órától 21 óráig egy kis esti sízésre!

"Még nem ette meg a kutya a telet!"

Üdv! Gutbrod András
p20130203-130423-1000.jpg
p20130203-133029-3000.jpg
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.