Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Visegrád
síterep infó oldal
ÜZENETEK (2367)Időben csökkenő Időben csökkenő
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2012.12.27. 08:26
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Ma már az időjárásra sem lehet panasz, végre kisütött a nap és 0 fok körül van a hőmérséklet. Napközben a pálya felülete kásásodhat, de a hóréteg vastagsága jelentős, így alulról hűteni tudja a pályákat. A kamerán látható barna foltok a pályán kívüli részek, ott kénytelen a nagy gépünk fordulni, de ott is van hó csak az kissé elszíneződött.

Nyitva leszünk egész nap, természetesen esti sízéssel 9-óráig. Lehet napozni végre a teraszokon, működik a büfé, kölcsönző és a sí és snowboard iskolánk is.

Az ünnepek között teljes nyitva tartással (minden nap reggel 9-től este 9-ig) várunk mindenkit, péntek éjszaka már tudunk hóágyúzni, de addig is a vastag hóréteg biztosan kitart még a pályákon.

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2012.12.26. 09:01
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Tényleg kisebb csoda, hogy a melegfront alatt nálunk végig fagypont alatt volt a hőmérséklet, így a pályákon és a környezetben levő hó is megmaradt. Így jöjjön be minden negatív jóslat a meteorológusoknak! Ma már egy hidegfront határozza meg időjárásunkat, ami sajnos nem hoz még fagypont alatti hőmérsékletet, és délután egy két csepp eső is lehet, de éjszaka már gyenge fagy várható. Napközben a pályák felülete enyhén kásásodni fog, ami egyáltalán nem zavarja a síelés boardozás körülményeit, a kissé ködös idő pedig nem engedi jelentősen olvadni a hóréteget. Ma működni fog a baby pályánk is, sajnos azon már csak vékony hóréteg maradt.

Tehát ma is igazi téli idővel várjuk a hozzánk látogatókat. Sorállás ma sem várható, szükség esetén 5 felvonót tudunk egyidejűleg üzemeltetni. A természetes havas szánkópálya ma még használható lesz, viszont a snowtubing pályánk még nem üzemel. Nyitva a büfé a melegedővel, ahol beüzemeltük új elektromos fűtésünket, ami páramentes meleget biztosít, és az átláthatóságot a pályák felé, amit az eddigi gázfűtés által termelt páralecsapódás akadályozott.

Azt hiszem a karácsonyi evés ivás után mindenkinek szüksége van egy kis mozgásra a jó levegőn, és ezt megtehetik nálunk csodálatos téli környezetben ma még akár szánkóval is.

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2012.12.25. 08:53
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Az lehetetlen, hogy a sípálya is kapjon karácsonyi ajándékot?! Lehet e szebb ajándék, mint az életben maradás?

Valami csoda folytán még mindig folyamatosan hideg van mini gleccserünkön és környékén. Most van az a kivételes helyzet, amikor az inverz hatás miatt az alacsonyan fekvő pályák járnak jól, és jótékony ködbe burkolózva vészelik át a melegfrontot. Nálunk a faluban is fehér a Karácsony, szerencsére ebben is tévedtek a meteorológusok. A pálya és környezete is fehér, ennek következtében még a szánkópályánk is működik. Persze azt nem lehet tudni, hogy ez a csoda meddig tart, a környező hegytetőkön +6 C van, és több helyen az országban jóval 10 C fölé emelkedik a hőmérő higanyszála.

Nálunk tehát igazi téli idő van, igaz most a ködösebb változata, de fehér az egész táj, aki egy kis tél élményre vágyik ebben a télies tavaszban, higgyen a kamera képeknek és az időjárás állomásunknak, jöjjön egyet csúszkálni ki hozzánk. A pályák felülete ma sem fog kásásodni, igazi kemény versenypálya körülmények vannak nálunk. Az ónos eső jegesítő hatása már a múlté. A rövidebb szerpentin feljáró út jól járható, tegnap alaposan megszórtuk, így biztonságosan meg lehet közelíteni a pályát, a bizonytalanoknak továbbra is nyitva áll a hosszabb út a Fellegvár felé.

És, hogy mennyiért lehet nálunk síelni? Az ünnepek alatt a hétvégi áraink érvényesek, de a válságra tekintettel azok idén sem emelkedtek. Természetesen ez a költségeinkre nem igaz, így az életben maradáshoz minél több támogatót szeretnénk megnyerni, akiknek csak az a feladatuk, hogy síeljenek, boardozzanak nálunk.

Várunk mindenkit teljes nyitva tartással az ünnepek alatt is szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2012.12.24. 18:50
Mindenkinek áldott ünnepeket kívánok. Köszönön a visegrádi stáb odaszánását.
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2012.12.24. 09:33
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Tegnap este sajnos nálunk is átváltott a havazás ónos esőbe, de az éjszakai ratrakolás után szerencsére már nem esett jelentős mennyiség. A pálya legfelső vékony rétege még jeges, de elkezdtük rajta a síelést és egyre jobban használható. A vékony jégréteg alatt puha ratrakolt hó van és hamarosan 0 fok körül lesz a hőmérséklet, ami egyértelműen javítja majd a használhatóságot.

A szerpentin út rövid feljáratának szórása jelenleg folyamatban van, hamarosan használható lesz, addig is körben a városközpontból a Fellegvár felé sózva van az út, majd lefelé tovább óvatosan a havas-jeges szakaszon.

Mindenkit várunk szeretettel ma 17 óráig!

Üdv! Gutbrod Rezső síktató, üzemeltető
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2012.12.24. 08:43
Kedves Visegrádi Síbarátok!
Tegnap délután voltunk kinn Nálatok 4 éves kis unokaöcsikémmel síelni pár órát. Nagyon tetszett, hogy mindenki végtelen kedves, udvarias volt, kaptunk jó szót, sífelszerelést, segítséget a liftkezelőktől. Igazán vendégnek éreztük magunkat. Ide biztos, hogy még visszatérünk, hisz tanulni ideális, de a síoktatás fárasztó munkáját majd egy ottani profira bízzuk...:-)
Üdv, boldog karácsonyt, további sikereket és sok havat kívánva,
Tornyai Tibor
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2012.12.23. 08:51
Mi tegnap este tudtok le az idei szezonban a besízést a "visegrádi mini gleccseren". Nagyon jók voltak a körülmények, zárásig köröztünk. Budapestiek és környékiek. Ki kell használni ezt a lehetőséget. Nekünk Budafokról esti forgalomban éppen 1 óra háztól-házig az út.
Hajrá, Visegrád!
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2012.12.23. 08:01
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Ratrakolt, kifagyott pályákkal, hamarosan kezdődő hóeséssel, tehát igazi téli idővel várunk mindenkit aki a karácsonyi hajrában egy kis mozgásra vágyik.

Érdemes ma kilátogatni hozzánk, mert csak mára tudjuk garantálni az igazi téli időt, sajnos enyheség várható a következő napokban. Ennek ellenére persze folyamatosan nyitva leszünk a Szenteste esti sízést kivéve (24-én 9-17-ig), de a sízési körülmények biztosan romlani fognak a következő napokban. Szerencsére az előrejelzések már nem mondanak katasztrófa meleget, legalább is nálunk, így reméljük egy esetleges kényszerű bezárás után hamar újra tudunk nyitni.

Ameddig lehetséges természetesen folyamatosan üzemelünk, de a természet erőinek nekünk is engedelmeskedni kell, ha úgy döntenek az égiek. Folyamatosan jelentkezünk friss hírekkel. Akikkel nem találkoznánk, azoknak kívánunk békés, boldog karácsonyt.

Várunk mindenkit a gyönyörű Visegrádon továbbra is szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2012.12.21. 06:36
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Ismét dübörögnek a hóágyúk Nagyvillámon!

Végre megérkezett a hideg, és az éjszaka második felétől megkezdtük a pályák felfrissítését. Sajnos előtte ratrakolni még nem tudtunk, így az 1/A pálya felső felében friss hóágyúzott hó, az alsó felében régi kifagyott hó található, kissé egyenetlen felülettel. A 2/A pályát még reggel megpróbálom a géppel megcsinálni (ott még nem tudunk ma ágyúzni), hogy legalább a kezdőknek jobb felület legyen.

És most következik a lényeg, mivel Karácsony környékén enyhe idő várható, ezért előrehozzuk a pályák megnyitását, így pénteken 13 órakor (pontosítva!) újra üzemelnek a felvonók a visegrádi mini gleccseren és lesz természetesen esti sízés is 21 óráig. Nyitva lesz az 1/A és a 2/A pálya, működik a büfé, kölcsönző és a sí és snowboard iskolánk is. Utána hóágyúzás lesz, és szombat reggel már ratrakolt felülettel (lesznek friss hóágyúzott részek is természetesen), jó pályákkal leszünk nyitva 9-től este 10-ig világítással. Vasárnap még hóesés várható nálunk, így akkor még javulhatnak a körülmények, estétől viszont itt az enyheség, ezért érdemes kihasználni ezt a 3 napot.

Tudom, hogy most még mindenki Karácsonyra készül, de hó csak ebben a három napban lesz sízésre alkalmas, aki minket választ garantáltan nem lesz depressziós az ünnepek alatt, érdemes ezt átgondolni!

Kedves barátaink, tehát sílécre deszkára fel és irány a magyar pályákra!

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
clay
77 élménybeszámolót írt
77
12 éve tag
2012.12.18. 12:13
Olcsobb korbemenni, plusz az utolso komp valami 8kor vagy talan 6kor megy....
kolzol
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2012.12.18. 11:15
azért ott a komp is... nem egyszer mentem át vele síelni délutánonként, igaz így a síelés ára jelentősen emelkedik... de ugye ez már egy másik topik kérdése, hogy egy komppal való 6 perces út miért is kerül több ezer forintba...
Előzmény: (clay 146778)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2012.12.18. 10:39
Síbusz helyet síhajót kell indítani :-)
Előzmény: (clay 146778)
clay
77 élménybeszámolót írt
77
12 éve tag
2012.12.18. 10:37
Visegrad szuper, mert kozel van lakhelyemhez. A helyzet viszont paradox. Minden nap latom a palyat, esetenkent a rajta csuszokat is, de meg igy is 1.5 oras kerulovel tudok csak odajutni, lenyegeben pestig kell elmennem.

Kismarosi vagyok a palya pedig max 3 km lehet legvonalban, szerintem ez vicces :)a temat nem vittem elorebb, de gondoltam megosztom ezt, amig all a palya
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2012.12.18. 09:40
Régebben csak a meredek pályával kapcsolatban volt ilyen a helyzet, kb 1 napig volt jól használható, aki gyorsan reagált a hírekre az egy jót síelhetett rajta. Remélem a hóágyús résszel nem ez lesz a helyzet idén?! Azért javaslom a hírlevélre feliratkozást, vagy a honlap folyamatos figyelését, és persze a gyors reagálást jó körülmények esetén, hiszen nem vagyunk a világ végén.

Ha most a jó oldalát nézzük a dolgoknak, akkor ez az enyheség a tél elején még semmi rendkívülit nem takar, sőt jobb is mint pl. a két ünnep között. Azért most mát emberelje meg magát az időjárás, mostantól már semmi lazaság!

Kedves sí és snowboardos barátaink!

A pályákon még összefüggő hótakaró van, de kisebb nagyobb csapadék minden nap hullik. Mivel éjszakánként nincsen fagy, és a pályákon átázott vizes a hó, ezért nem tudunk jelenleg üzemelni. Amint az első hideg éjszaka tudunk hóágyúzni, javítani fogunk a körülményeken és a lehető legkorábban ki fogunk nyitni.

Szerda éjszaka már lehet, hogy fagyni fog, így még a hét vége előtt reményeink szerint üzemelni fogunk. Addig is még egy kis türelmet kérünk mindenkitől, találkozunk hamarosan a pályákon.

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
rsebi
80 élménybeszámolót írt
80
16 éve tag
2012.12.16. 22:18
Jó a nagy lelkesedés, de azért abba a hibába azért nem szabad beleesni amibe én.

Délután mindent bevágtam a kocsiba, aztán irány a sípálya megvettem a jegyet felmegyek a snowboardommal a felvonóval aztán látom, hogy hiányzik az egyik pánt. Még jó hogy Rezsőék meg tudták csinálni, bár a csat miatt már így is le kell majd cserélnem a kötést.

Mindenesetre azért csúsztam egy párat a pálya tényleg jó volt.
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2012.12.16. 21:07
Ez nem az a fórum, ahol sok helye lenne megbántódásnak :)))
Inkább csak elsírtam bánatomat, hogy pénteken nem tudtam megejteni a szezon első csúszását, pedig nagyon vártam már... Aztán ahogy készültem a vasárnapra, úgy mosta el az eső, így még jobban fájt a péntek kihagyása... De talán jövő hétvégén vagy a két ünnep között!!
Addig is marad a "fejben síelés"...

Jó munkát kívánok a visegrádi csapatnak, és várom a híreket a jövő hétvégére vonatkozóan :)
Előzmény: (klaci 146382)
jozsifia
53 élménybeszámolót írt
53
11 éve tag
2012.12.16. 09:10
Bízunk a legjobbakban!

Hajrá!
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2012.12.16. 07:57
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Sajnos ma, vasárnap sem tudunk üzemelni még, nagyon sok eső áztatta a pályákat az elmúlt nap. A szerencse a viszonylag alacsony hőmérséklet volt, így összefüggő hótakaró maradt a pályákon. Amint a víz a hó alatt lefolyik a pályáról, megpróbáljuk rendbe rakni a felületet. Amennyiben nem sikerül, úgy a hét közepéig várni kell, akkor tudunk újra hóágyúzni. Nézzük a dolgok jó oldalát, eddig jól alakul a tél, és ebbe ez a kis enyheség is belefér a szezon elején. Talán Karácsony környékén egy ilyen csapadék már hó formájában fog hullani, és akkor mindenki csodálatos körülmények között síelhet, boardozhat vagy tubingolhat nálunk.

A holnapi nyitással kapcsolatban reggel jelentkezek friss hírekkel, mindent megteszünk a mielőbbi újra nyitás érdekében.

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
2012.12.15. 22:52
Szia!
Nem akartam senkit megbántani, de úgy érzem, hogy sokszor nagyobb a hangoztatott síelési vágy, mint a tényleges megjelenés a pályákon.
Amúgy én is hétköznap dolgozom, igaz nem este 8-ig, ezért nálam csak az esti síelés játszik. Hétvégén se megyek ki nappal, mert akkor tényleg van tömeg, ami viszont este ismeretlen fogalom, legyen szó szerdáról, vagy szombatról. Én legalábbis így tapasztaltam.
Az esti síelésnek egyébként különleges hangulata van: gyönyörű a fényárban úszó pálya, újra kezd kifagyni a napközben esetleg kicsit felpuhult hó, sokszor a szél is eláll, az egész olyan varázslatosan mesebeli. Csak az tudhatja, aki már próbálta.
Nagyon remélem, hogy a mai eső tényleg csak egyszeri alkalom, és sok-sok hónak az előfutára.

Jó szezont kívánok mindannyiunknak!
Előzmény: (GYT 146305)
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
2012.12.15. 22:31
Bocsánat, nem gondoltam, hogy nem vagy képben.
Jövőre majd szólok... :-)
Előzmény: (AAron 146303)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.