Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK

Visegrád síterep leírás szállás cikk fotóalbum videó síiskola értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
elsőelőzőkövetkezőutolsó laponként: összesen 1722, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  MilFérfiHaladó síelő
Dátum: 2008.11.17. 19:28
(Üzenetazonosító: 55101)
Mil Hozzászólások: 764
Regisztrált: 2007.01.14.
19 síterepet értékelt

igen, a funpark jelenthetné a kiugrást ezeknek a terepeknek, ahhoz tényleg nem kell nagy szintkülönbség.

akkor kattantam rá a funparkra, amikor a múlt szezonban Mátraszentistvánon jártam. Néhány suhanc két raklapból meg egy hordóból épített egy ugratót. kerülgettem, nézegettem őket. meg kellett innom egy unicumot a hütte teraszán, hogy magam is rá merjek menni :) nagyon jó volt! elvoltam egész délután, mint a befőtt. persze nyekkentem is pár komolyabbat.

szal a funparkot kellene építeni, ezerrel.
Feladó:  FazzolettoNőHaladó snowboardos
Dátum: 2008.11.17. 18:34
(Üzenetazonosító: 55094)
Fazzoletto Hozzászólások: 537
Regisztrált: 2004.11.19.
16 síterepet értékelt

ígyvan Mil!!!! ámen!!! eplényben épül nagyszabású park, dehh az olyan messze van nekem :( visegrád sincs közel, a legkézenfekvőbb a mátra, de most mindenütt kezdik elhanyagolni a témát. ez lehet betudható a hóhiánynak, de emléxem még a régi szép kékesi-mszi-i parkokra, egyetlen szívfájdalmam, hogy akkor még csak csúszni tanultam :( szval ha lesz park, én is ott leszek :)) sőt, ha van elem, ott leszek beásni is ;)
Feladó:  SzabFérfiProfi síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2008.11.17. 17:11
(Üzenetazonosító: 55062)
Szab Hozzászólások: 2069
Regisztrált: 2005.11.17.
68 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia Rezső!

Láttam az oldalatokon, hogy voltál Franciaországban Snowflex pályán. Érdekelne mit tapasztaltál?
h i r d e t é s

Feladó:  MilFérfiHaladó síelő
Dátum: 2008.11.17. 15:07
(Üzenetazonosító: 55036)
Mil Hozzászólások: 764
Regisztrált: 2007.01.14.
19 síterepet értékelt

Kedves Rezső,

lenne egy kérdésem. Láttuk, hogy egyel több hóágyú van kint. Jelenti-e ez azt, hogy a nagyobbik pályát fogjátok behóágyúzni egy-két fagyos éjszaka alatt? Azért is kérdem, mert ha jól emlékszem egy két ugrató is épült a nagyobbik pálya szélén. Tehát idén a nagyobbik pályára koncentráltok?
Lehet, hogy érdemes lenne ezt megcélozni, ennek a szintkülönbsége annyi, mint Mátraszentistvánon a felső rész.. ami egy jó funpark esetén már egészen élvezhető lenne. Egyébként is érdemes lenne ráállni a funparkra.. ahhoz nem kell hatalmas pálya. Igaz, hó kell hozá, összetolni mindenféle ugratókat stb. Szerintem vonzó lenne. Én is szívesen tanulnék boardozni esténként.
Feladó:  Gutbrod RezsőFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.11.16. 22:57
(Üzenetazonosító: 54995)
Gutbrod Rezső Hozzászólások: 146
Regisztrált: 2006.07.08.
8 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!

Úgy néz ki lassan vége a gyepsí szezonnak és reméljük az előrejelzett hideg is időben megérkezik. A hóágyúk már ébredeznek nyári álmukból, jövő héten próbaüzem lesz és már állítjuk a felvonókat is.
A fű egészen jól bírta a gyepsís megpróbáltatást, alul a középső részen azért már kezd sarasodni. Szombaton a kicsit jobb idő több embert vonzott, vasárnapra már csak Sz.András és a kanyarsí csapat egy embere maradt a majdnem téli időben. Egyébként beüzemeltük a meteorológiai állomásunkat, nemsokára lehet nézni az adatokat, a hóágyúzáshoz nekünk is jól fog jönni a plusz információ.
Csütörtök este 6-8-ig intenzív 2 órás gyepsíedzés, hétvégén pedig 13-17-ig mindkét nap, ha az idő is engedi, lehet jönni a hó előtt még egyet "gördülni". Ha fagyni fog lefújjuk a további gyepsí edzéseket, és pár nap múlva síedzéssel nyitjuk a szezont!!??

Remélem már mindenki gőzerővel készül a télre, ahogy mi is tesszük. Jó télvárást mindenkinek!

Üdv! G.Rezső http://www.visegradsipalya.hu
Feladó:  Gutbrod RezsőFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.11.06. 01:25
(Üzenetazonosító: 53992)
Gutbrod Rezső Hozzászólások: 146
Regisztrált: 2006.07.08.
8 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Kedves Sí és Snowboardos Barátaink!

Továbbra is nagy sikerrel, és változatos intenzitással zajlanak a hétvégi gyepsís felkészülések a hamarosan következő téli szezonra.

Elmúlt szombaton csak egy vendégünk volt (az állandó gyepsís csapatból), vasárnap (valószínű a jó időre is tekintettel) viszont szép számmal próbálkoztak elsajátítani a gyepsízés tudományát, sokan mindennemű sítudás nélkül. Olvashatjátok is Szivák András hozzászólását a http://www.visegradsipalya.hu fórumán, aki hősiesen állta a nagy rohamot. Sajnos én külföldön voltam, így nem tudtam neki besegíteni. Aki esetleg szeretne kevesebb ember társaságában próbálkozni, annak bátran ajánlhatom a kissé rosszabb időjárású napokat is, (mint pl. az elmúlt szombat) mert a gyepsízés élménye ilyen körülmények között is csorbítatlan, és ahogy Sz. András is mondja a legnagyobb nyereség ilyenkor kimozdulni.

Most hétvégén a Hó Show-ra tekintettel csak vasárnap leszünk nyitva 14-17 óráig, de következő hétvégén már leszek (akár oktatással is) szombaton és vasárnap (15, 16.) is, 13-17 óráig. Gyepsízéssel kapcsolatos információk, képek, videók a honlapon illetve a sielok.hu-n a fórumban/minden egyéb síelőket érdeklő téma/gyepsí, ill. fórum/magyarország/visegrád topikokban olvashatók.

Aki kilátogat a hétvégi Hó Showra, nézzen be hozzánk a Magyar Síszövetséggel és a Síakadémiával közös standunkra, ahol több magyar pályát is megismerhettek.

Mindenkinek jó télvárást, aki aktívabban szeretne készülni azt várjuk a hétvégi gyepsí edzéseken! Már izzítjuk a hóágyúkat, remélem december elejére itt a hideg is és indulhat az igazi síszezon.

Üdv! Gutbrod Rezső Nagyvillám Sípálya Visegrád,
http://www.visegradsipalya.hu mobil: 20/9590213
Feladó:  Gutbrod RezsőFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.10.30. 00:33
(Üzenetazonosító: 53556)
Gutbrod Rezső Hozzászólások: 146
Regisztrált: 2006.07.08.
8 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia Batus!

Bocs, de nem reagáltam igazán a hozzászólásodra.

Hát igen, nagyon büntet a gyepsí, de ez annak köszönhető, hogy ezzel a szerkezettel igazán csak haladó módon lehet síelni. Persze lassan lehet vele haladni, fordulni, de csak kellő erőfeszítés árán. Az egyensúly megszerzése kulcskérdés, de ez általában bebetonozott rugalmatlan tartással jár, ami a fordulás ellen van. Ha pedig nem fordulsz egy pillanat alatt begyorsulsz, és annak általában esés a vége.
Kicsit olyan ez mintha egy csapásra elfelejtenél sízni és szinte mindent újra kellene kezdened. Ezen a holtponton kell átküzdened magad, és hidd el megéri. Amint a kezdeti stressz elmúlik, a gyakorlással egyre stabilabbá válik a mozgás és a térdmozgás lazulásával a fokozott élezés is lehetővé válik. Erre egyébként az ívlépés kitűnő gyakorlat. Ezzel együtt lesznek egyre dinamikusabbak az ívek és egyben kevésbé fárasztóak. Ez pedig már egyértelműen az élvezeti kategória. Mivel még én is tapasztalatszerzési fázisban vagyok (és maradok is, mert gyepsí versenyző már aligha leszek), magam is meglepődők néha milyen dinamikus és szűk fordulókra képes a gyepsí. Persze ehhez már, mint a carving sízésnél, komoly combizmok is szükségesek.
De senkit nem akarok áltatni gyorsan megtanulni gyepsízni csak biztos sítudás birtokában lehet, már egy középhaladó sízőnek is jelentős erőfeszítéseket kell tenni a haladó gyepsí technikáért, de ez sízésnél nem így van? Persze itt jóval szigorúbb a kontroll és a technika "elcsalása" szóba sem jöhet, a büntetés garantált. Kérdezzétek meg Szivák Andrást, hogyan tanult meg magától gyepsízni. Azt gondolom nem túlzok, ha azt mondom iszonyú szenvedés árán. Persze neki nem segített senki és még sífelvonó sem volt a közelben. De erről ha akar majd beszámol Ő.

Talán már kicsit túl is bonyolítottam az ügyet, nehogy még a maradék reménykedőket is elijesszem, azért szép sport ez a gyepsí. Ja és hamarosan indulnak a hóágyúk és lehet a sízéssel tovább sumákolni.

Várunk mindenkit szeretettel az edzéseken amíg az időjárás engedi.

Üdv! G. Rezső http://www.visegradsipalya.hu
Feladó:  Gutbrod RezsőFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.10.29. 23:17
(Üzenetazonosító: 53550)
Gutbrod Rezső Hozzászólások: 146
Regisztrált: 2006.07.08.
8 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!

Hát igen, vége a szép őszi időknek és gondolom ezért volt elég gyér(pénteket leszámítva) sajnos az ünnepek alatt a látogatottság. Persze ez nem egy vállalkozó siráma akar lenni (igazából az alapkiadások is alig jönnek vissza), hanem egy nagyszerű sípótló lehetőség fenntartójáé.
Persze már többen leírták, hogy kell elszántság a gyepsíhez, és talán csak a sokadik gyakorlás után lesz igazán élvezetes, de mondjatok egy sportot is, ami első nekifutásra az. Egy kis szenvedést szerintem be kell kalkulálni és így van ez a döntés meghozatalával is, hogy kiszakadjunk pár órára a nagyvárosi nyüzsgésből és a természetben jó levegőn gyakoroljuk kedvenc sportunkat a sízést. És a sízés igazán nem időjárás függő. Gondoljunk bele hányszor síztünk már itéletidőben. Ehhez képest + 10 C és egy kicsit nyálkás idő rossz körülmény? Szivák András mondta, hogy a legnagyobb nyereség ilyenkor kimozdulni, mert a letargia ilyenkor a legnagyobb és a sízés élvezeti értéke pedig nem csorbul igazán. Jó időben könnyű jól érezni magát az embernek!
Tehát emberek gyepsíre fel, mert ez igazi sízős izmokat mozgat meg és a sízési technikádat is egyértelműen javítja. Gondolom ez megér egy kis szenvedést! Nem is beszélve arról, hogy sílécre állva barátaid nem ismernek majd rád, irigykedve állapítják meg mennyit fejlődtél.
Szemem előtt lebeg a kép, amint a következő gyepsí szezonban elöntik a "szenvedő" sízők tömegei a gyepsípályákat csakhogy ők legyenek a legtöbbet fejlődők a síszezon kezdetére.

Remélem egy-két embert elgondolkodtatnak a fent leírtak és így már érdemes lesz egy hétköznap esti gyepsí edzést is beiktatni. Szivák András egyébként már letette az alapokat, nekünk csak követni kell őt kellő elszántsággal és előbb utóbb fogjuk annyira élvezni a gyepsízést, mint ő.

Az már csak hab a tortán, hogy ráadásul mindezt egy igazán "királyi" helyen tehetjük, mint azt olvashattátok is.

Üdv! G.Rezső http://www.visegradsipalya.hu
Feladó:  specialkNőHaladó síelő
Dátum: 2008.10.27. 07:42
(Üzenetazonosító: 53372)
specialk Hozzászólások: 78
Regisztrált: 2005.08.15.
13 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Hát igen, a kilátás az vmi elképesztő. Gyönyörű volt a színes Duna-kanyar. Biztos télen is csodaszép. Februártól leszek csak ismét Magyarországon, de ha lesz hó, mindeneképpen kipróbálom a pályát!
Feladó:  batusFérfiHaladó síelő
Dátum: 2008.10.27. 03:49
(Üzenetazonosító: 53370)
batus Hozzászólások: 1923
Regisztrált: 2007.02.14.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Rezső!
Tényleg nagyszerű dolog ez a gyepsíelés, amit specialk írt lentebb azzal 110 százalékig egyet kell értenem. Az tényleg így van, hogy itt minden apró hibát büntet a rollka, és nincs meg az a kellemes pihentető mozdulat, amivel "elcsalod" a helyes technikát.

Csak ajánlani tudom mindenkinek, a pályával együtt, kilátásaal a Dunára, a vár alatt, gyönyörű környezetben.
Feladó:  Gutbrod RezsőFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.10.26. 22:04
(Üzenetazonosító: 53362)
Gutbrod Rezső Hozzászólások: 146
Regisztrált: 2006.07.08.
8 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia Judit!

A http://www.visegradsipalya.hu/kepek/rollka2008/ linken találsz képeket arról a napról, amin természetesen Te is rajta vagy. A saját fórumunkon is várjuk élménybeszámolódat.
Egyébként a gyepsízés, a jó sízőknek is, először a stabilitás megtalálása (természetesen esésekkel tarkítva), majd utána jöhet csak a technika csiszolása. Ennek időigénye még az síoktatók között sem egyforma. A gyepsízés igazi élvezete csak ezután jön, de annak a tempó fokozása és a fokozott élezés a feltétele. Tehát gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás..., mint a sízésnél.

Várunk benneteket máskor is!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató
Feladó:  specialkNőHaladó síelő
Dátum: 2008.10.26. 18:52
(Üzenetazonosító: 53349)
specialk Hozzászólások: 78
Regisztrált: 2005.08.15.
13 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Én is voltam pénteken gyepsízni. Hát a véleményem az, hogy nagyon félelmetes, sokkal nehezebb, mint a sima síelés. És minden hibát megbosszul, amit a normál síelés közben az ember elkövet.
Ha hátul van a testsúlyod, akkor fenékre esel nagyot, ha nem elég párhuzamos a léc és nem zárod eléggé, akkor nem tudsz irányítani és ezért esel nagyot, ha nem tudsz élen fordul, akkor meg azért. Szóval sítudáscsiszolásra elég tuti. végül is minden hibáért eséssel fizetsz.
Nekem is sikerült mindenfélét produkálni ( arcra, fenékre, oldalra, spárga :) )
De azért mindezek ellenére nagyon élveztem :)
Másnap iszonyat izomlázam volt, gyakorlatilag minden izmomat éreztem.
Sajna képeket nem készítettünk, mert az elemeket elfelejtettem feltölteni :(
Majd legközelebb.
Egyébként ha éppen nem arra figyel az ember, hogy ne essen el, akkor egész síelésélményszerű :)
Feladó:  WAndreaNőHaladó síelő
Dátum: 2008.10.25. 18:32
(Üzenetazonosító: 53296)
WAndrea Hozzászólások: 971
Regisztrált: 2001.12.13.
91 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A szerkesztőség ezt a hozzászólást kiemelte, és megjeleníti a síterepről írt élménybeszámolók között.
Ma egy kirándulással összekötve kipróbáltuk a gyepsít Visegrádon. Még soha nem csúsztam ilyen szerkezeten, de elég hamar bele lehet jönni. Persze még kellene egy kis gyakorlás, hogy nagyobb sebességgel is el merjük engedni. Már így első próbálkozásra is élvezetes volt, de be kell vallani, elég fárasztó, már most érzek némi izomlázat... Végülis mozogni mentünk, jól esett.
Köszönjük a lehetőséget Rezsőnek!
Néhány fotót töltök fel, igazán szép őszi nap volt!
gyepsi-visegrad-2008okt25-08.JPG gyepsi-visegrad-2008okt25-10.JPG gyepsi-visegrad-2008okt25-09.JPG a-sipalya-alsoresz.JPG a-hoagyuk.JPG a-fellegvar.JPG a-duna.JPG a-felvono1.JPG a-felvono2.JPG
Feladó:  takisiFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.10.25. 13:39
(Üzenetazonosító: 53282)
takisi Hozzászólások: 76
Regisztrált: 2006.09.05.
40 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Bocs nem akartalak bántani csak azt tapasztalom magam körül,hogy mindenki a másiktól várja a segítséget és magától szinte senki sem tesz a dolgok jobbátételéért.
Feladó:  SzaliFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.10.25. 00:35
(Üzenetazonosító: 53269)
Szali Hozzászólások: 209
Regisztrált: 2005.01.15.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Végülis így is mondhatjuk:S
Feladó:  takisiFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.10.24. 21:07
(Üzenetazonosító: 53257)
takisi Hozzászólások: 76
Regisztrált: 2006.09.05.
40 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia Szali!

Te is félsz tőle??
Miért nem vitted el?,
Feladó:  SzaliFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.10.24. 19:15
(Üzenetazonosító: 53249)
Szali Hozzászólások: 209
Regisztrált: 2005.01.15.
1 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!

Ma jártunk fent Visegrádon ,bár gyepsízés előtt de nagy örömmel láttam ,hogy van +1 hóágyú! Azaz mostmár 3 hóágyúból áll a hóágyú park.:)
Viszont a Büfétől a tubing pálya felé ,le van kaszálva a fű és egy döglött sikló hevert a fűben. Szerintem azt valahogy el kéne onnan tüntetni ,mert valaki írtózik az ilyen állatoktól.
Kep039.jpg
Feladó:  MilFérfiHaladó síelő
Dátum: 2008.10.24. 18:55
(Üzenetazonosító: 53243)
Mil Hozzászólások: 764
Regisztrált: 2007.01.14.
19 síterepet értékelt

gyepsí rulez :)
Feladó:  Gutbrod RezsőFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.10.19. 23:49
(Üzenetazonosító: 53027)
Gutbrod Rezső Hozzászólások: 146
Regisztrált: 2006.07.08.
8 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!

Ismét nagyszerű hétvégét zártunk, ami természetesen a kiváló időjárásnak is köszönhető. Talán egyre többen érzik, hogy közeleg az évszázad legnagyobb tele és erre bizony fel kell készülni valahogy?

Szombaton eddig egyáltalán nem volt jellemző, hogy alig maradt szabad Rollka és szinte tele volt a felvonó. Persze köszönhető ez a síoktató "válogatottnak", akik itt tartották edzésüket a jövő heti gleccser sízés előtt. Sajnos erről a sízésről nekem le kellett mondanom, de pont ennek köszönhető, hogy így az ünnepek alatt folyamatosan nyitva leszünk (23., 24., 25., 26.) délután 2-től este 6 óráig. Remélem a kiváló időre is tekintettel, új próbálkozókkal is találkozhatunk majd, hiszen nekik szól 50%-os kedvezményünk, amit szerintem nem szabad kihagyni.

Vasárnap szintén szép időben, az egyre bővülő törzsgárda részvétele mellett, jelentős számú első próbálkozó ismerkedett a "zöld" sízéssel. A pálya melletti szerpentin útról jó páran rácsodálkoztak a sípályán látható mozgásra és érdeklődve szemlélték a furcsa görgős szerkezeten némi zajjal lesikló különleges öltözetű lényeket. Többen is esküdöztek, hogy ezt ki fogják próbálni. Hát majd meglátjuk!

Érezhetően közeleg a tél, ami a naplemente után volt igazán érezhető. Egy csapásra csípős lett az idő és már a hóágyúk felé kacsingattam, hogy lassan készenlétbe kell helyezzük őket. Addig is bizton állíthatom, hogy a sikeres téli szezon alapja a jó felkészülés, és nemcsak a pálya üzemeltetőknek, hanem a sízőknek is.

Emberek ébresztő, nyakunkon a tél! Gyepsíre fel és télen már játék lesz a síelés!

Üdv! Gutbrod Rezső Nagyvillám Sípálya Gyepsí Team! 20/9590213 http://www.visegradsipalya.hu
Feladó:  Gutbrod RezsőFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2008.10.18. 09:40
(Üzenetazonosító: 52940)
Gutbrod Rezső Hozzászólások: 146
Regisztrált: 2006.07.08.
8 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Kedves sí és gyepsí barátaink!

Visegrád Nagyvillám Sípályán egyre népszerűbbek a gyepsí edzések. A stabil maghoz szombat délután csatlakozott immáron a magyar síoktató demo csapat is, akik a január végén Mátraszentistvánon megrendezésre kerülő IVSI nemzetközi kongresszuson fogják formációs sízésükkel elkápráztatni a nagy síző nemzetek oktatóit. Persze céljuk nem az esetlegesen elmaradó tél helyett a gyepsís demó formáció bemutatása (idén kivételesen nagy tél lesz), hanem a haladó sízők számára e nagyszerű edzőeszközön gyakorlás, hazai viszonyok között.

Szerencsére az utánpótlás is meglesz, hiszen örvendetesen sokan próbálkoznak először a gyepsízéssel. Sokan mindennemű sítudás nélkül teszik ezt és meglepően jó fejlődést mutatva. A gyepsí tanulásnál ugyanis kimarad az osztrák síiskolában előszeretettel alkalmazott hóeke, ezzel egyből a párhuzamos íveket tanulják meg a bátor próbálkozók. Persze az egyensúly megszerzése nehezebb ennél az útnál, de a merev hóeke tartás túlzott beidegződése (ami sok tanulónál éppen a további fejlődés gátja) nem akadályozza a dinamikus sítechnika elsajátítását. Persze egy alkalom erre itt is kevés, és a rendszeresség, a gyakorlás az igazi út a technika fejlesztéséhez, amire most hazai körülmények között, kedvező áron van lehetőség Visegrádon.

Őszi felkészülési akciónk keretén belül az első próbálkozók minden árból 50%-os kedvezményt kapnak!!!
A téli szezon áraihoz hasonlítva, a felvonó és a gyepsí bérlet együttes összege annyi a 4 órás időtartamra, mint télen egyedül a felvonó díja (2500 Ft). Spórolni a további felszerelések elhozásával tudsz (sícipő, bot, görkoris védőfelszerelés, biciklis sisak, kesztyű és strapabíró ruházat), és az oktatás is olcsóbb mint télen (1500 Ft/óra).

Várunk minden érdeklődőt, fontolva haladó sízőt akár csak nézőként is szombatonként 16-20 óráig már pályavilágítással és vasárnap 14-18 óráig még napsütéssel. A szép hétvégi idő és a csodálatos őszi panoráma garantált!!!!

Üdv! Gutbrod Rezső a Nagyvillám Síiskola oktatója, ahol mint a villám megtanulsz jelenleg gyepsízni. 20/9590213

És, hogy a honlapot (http://www.visegradsipalya.hu) és a fórumot is reklámozzam, idézem Szivák András gyepsí fun egyik hozzászólását a hétvégével kapcsolatban:

"Úgy látszik tévedtem, mert a szuperjót is lehetett fokozni, ui. Rezső pályát tűzött ki a haladók számára. Egy csapásra megváltozott minden, ui. az addig tetszés szerint kényelmesen huzogatott ívekről, a főúri szalonsíelésről, át kellett térni egy kitűzött nyomvonalra, aminek sikeres teljesítése - még ha könnyű pálya volt is - igen csak fokozta az élvezetet és kellemes "Herrmann Maier vagyok" érzést kölcsönzött az embernek. Ismét bebizonyosodott, amit télen is mondogattam, hogy még egy ilyen, viszonylag rövid pályán élvezetesen lehet síelni és - a kitűzött pályát nehezítve - akár versenyre is fel lehet készülni. Köszönjük Rezső, Isten tartsa meg eme jó szokásodat!

Egyébként mind szombaton, mind pedig vasárnap ismét a nagyszüleim által mutatott huszas években készült fényképeket idéző majális-hangulat volt a pályán, olyan örvendetesen nagy részvétellel, hogy amikor a pályához érkeztem, először azt hittem, hogy véletlen időutazás következtében éppen január közepébe csöppentem, csak csodálkoztam, hogy miért nincs hó?

Büszke vagyok arra, hogy szombaton megjelent a második síelő is, aki úgy figyelt fel a gyepsíre, hogy látott engem a Normafánál. Hét év alatt ez elég jó eredmény, bár egy verbuváló cégtől biztos kirugnának.

Ja, a lényeget majdnem elfelejtettem: megfordult a trend. Eddig ugyanis a magyar síversenyzők jártak Szlovákiába edzeni, most viszont megjelent Nagyvillámon az első szlovák vendég egy fiatal síversenyző hölgy személyében, aki ámulattal nyilatkozott a pályáról. Meglátjátok, megérjük még, amikor osztrák csoportok jönnek majd hozzánk síelni és az osztrák síedzők a magyar síakadémián fognak tanulni."

elsőelőzőkövetkezőutolsó laponként: összesen 1722, rendezés:
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a síelők.hu friss híreit és síelőknek szóló aktuális ajánlatait.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 404 vendég és 35 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet