Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Visegrád
síterep infó oldal
ÜZENETEK (2367)Időben csökkenő Időben csökkenő
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2008.11.20. 00:19
Sziasztok!

Bocs az eddigi hallgatásért, de gőzerővel készülünk az elkövetkező hideg időszakra.

Kedves Mil!

A három hóágyúval ténylegesen nőtt a kapacitásunk, de elsősorban ezt a kevésbé hideg időszakokban tudjuk kihasználni. Számításaink szerint a nagyobbik hóágyús pályával kezdeni a behavazást még mindig elég nagy kockázatot takar (a felvonók nyomvonalát külön kell ágyúzni stb., így azt csak hosszabb hideg időszak esetén vállaljuk be. Jelenleg az új tubingpálya nyomvonalát kell élesben tesztelni, ezért most mindenképpen a rövidebb pályával indítunk. A nagyobbik pálya behavazására még ott a teljes december, és mivel idén jobb tél valószínű, így a funparkot is lesz idő behavazni, melynek a területe már ki van jelölve. A nagyobbik pálya bal szélén levő ugratók egy mindenki által használható élménypálya kezdeményei, talán nevezhetjük kis funparknak is.

Szia Szab!

Ez a pálya mintegy 2 éve épült egy korábbi műanyag pálya helyén önkormányzati beruházásban EU támogatással. Sokat vártam a próbától, hiszen már rengeteget olvastam erről, a mondhatjuk legkorszerűbb anyagról. Lehet, hogy ennek is köszönhető, hogy kicsit csalódtam a használhatóságát illetően. A pálya maga gyönyörű, megvan ott minden amit ebből ki lehetett hozni, van kezdő és haladó pálya teljes értékű funparkkal. Síelős használatnál talán a legfurcsább az egyenes sikláskor tapasztalt letapadása volt a lécnek. Ez meglepő volt, hiszen úgy hirdették, hogy majdnem hószerűen csúszik az anyag. Pedig a kenés megvolt hiszen combig vizes lettem a folyamatos párában. A gyorsítást furcsa módon a kanyarodás "hozta meg", gondolom a kisebb tapadási felület miatt, de ettől az egész csúszás valahogy nem akart összeállni. Még a rövidlendületet élveztem a legjobban. Utána mentem párat a félcsőben is, na azt élveztem, egészen jókat lehetett ugratni. Gyakorlatilag mindenki funparkként használta a pályát, és szerintem oktatáson felül szinte csak arra alkalmas.

A funpark hívőknek szeretném írni, hogy ez alatt szerintem mindenki mást ért. Én a nagyobbik pálya terhére csak egy mindenki által könnyen használható, elsősorban ugratókból álló, ratrakolható sort képzeltem el, ami beilleszthető a csúszás folyamatába. A speciális elemekből álló parkot a szivattyúház melletti területen a katlanba érkezve képzeltem el, de ehhez jelenleg nincsen felvonó csak pályavilágítás. Ez magában foglal egy hódepóként is szolgáló nagy ugratót, valamint egyéb elemeket is.

A nagypálya hóágyúzása csak a tetőn lévő tározó megépítésével lehetséges, melyhez a vizet a Dunából ill. a part mellett fúrt kútból nyernénk. Ez együtt járna a nagypálya nyomvonal korrekcióval, valamint egy nyáron is használható ülős felvonó megépítésével, melynek nyomvonalát így nem kell ágyúzni. Addig is a rövid pályán lehet sokszor is csúszni, amivel jelentős kilométereket lehet begyűjteni. Van aki egy este 50-szer is lecsúszott már, ami a kanyarokat nem számítva 12,5 km-nek felel meg! Bemozgatásnak nem is rossz! Egyébként a sorban állás csökkentésére a nagyfelvonónk (A) alját félpályáig be fogjuk műanyagozni és ez már világítást is kapott.

Ha minden jól megy jövő hét elején indul a hóágyúzás, amit a webkameránkon is figyelemmel lehet majd kísérni (https://www.visegradsipalya.hu)

Mindenkinek jó télvárást! Üdv! G.Rezső
Szali
219 élménybeszámolót írt
219
19 éve tag
2008.11.19. 19:45
Meg azért se ,hóágyúzzák mert annyira meredek ,hogy nem lehet (a mostani ) ratrakkal kezelni .(mert megcsúszik.) Amúgy a visegradsipalya.hu -n van egy fejlesztés című pont.: http://www.visegradsipalya.hu/sifejlesztve.htm
Itt vannak tervek a nagy pálya fejlesztéséről. Csak megjegyzem ,hogy a leírtak kb fele már teljesült!!!
PEDRO
838 élménybeszámolót írt
838
16 éve tag
2008.11.19. 18:29
Valóigaz a felső meredek szakaszt nem ágyuzák ,mivel csapvizet használak és nagyon sokba kerülne,
mert a gyors elhasználódás miatt óriási a hóigénye!
Csak természetes hó esetén megy!
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2008.11.19. 13:20
A nagy pálya alsó szakasza lehet reálitás csupán.. a felső nem. Ahhoz ugyanis az erdőben megy a felvonó, azt nem tudják hóágyúzni.
gyepál
125 élménybeszámolót írt
125
18 éve tag
2008.11.19. 12:51
Az engem is érdekelne hogy a nagy piros pálya hóágyúzható lesz-e valamikor? engem eddig az tartott vissza hogy túl rövidnek érzem az alsó pályákat ennyi pénzért. de ez csak egy vélemény...
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2008.11.17. 19:28
igen, a funpark jelenthetné a kiugrást ezeknek a terepeknek, ahhoz tényleg nem kell nagy szintkülönbség.

akkor kattantam rá a funparkra, amikor a múlt szezonban Mátraszentistvánon jártam. Néhány suhanc két raklapból meg egy hordóból épített egy ugratót. kerülgettem, nézegettem őket. meg kellett innom egy unicumot a hütte teraszán, hogy magam is rá merjek menni :) nagyon jó volt! elvoltam egész délután, mint a befőtt. persze nyekkentem is pár komolyabbat.

szal a funparkot kellene építeni, ezerrel.
Fazzoletto
537 élménybeszámolót írt
537
19 éve tag
2008.11.17. 18:34
ígyvan Mil!!!! ámen!!! eplényben épül nagyszabású park, dehh az olyan messze van nekem :( visegrád sincs közel, a legkézenfekvőbb a mátra, de most mindenütt kezdik elhanyagolni a témát. ez lehet betudható a hóhiánynak, de emléxem még a régi szép kékesi-mszi-i parkokra, egyetlen szívfájdalmam, hogy akkor még csak csúszni tanultam :( szval ha lesz park, én is ott leszek :)) sőt, ha van elem, ott leszek beásni is ;)
Szab
2070 élménybeszámolót írt
2070
18 éve tag
2008.11.17. 17:11
Szia Rezső!

Láttam az oldalatokon, hogy voltál Franciaországban Snowflex pályán. Érdekelne mit tapasztaltál?
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2008.11.17. 15:07
Kedves Rezső,

lenne egy kérdésem. Láttuk, hogy egyel több hóágyú van kint. Jelenti-e ez azt, hogy a nagyobbik pályát fogjátok behóágyúzni egy-két fagyos éjszaka alatt? Azért is kérdem, mert ha jól emlékszem egy két ugrató is épült a nagyobbik pálya szélén. Tehát idén a nagyobbik pályára koncentráltok?
Lehet, hogy érdemes lenne ezt megcélozni, ennek a szintkülönbsége annyi, mint Mátraszentistvánon a felső rész.. ami egy jó funpark esetén már egészen élvezhető lenne. Egyébként is érdemes lenne ráállni a funparkra.. ahhoz nem kell hatalmas pálya. Igaz, hó kell hozá, összetolni mindenféle ugratókat stb. Szerintem vonzó lenne. Én is szívesen tanulnék boardozni esténként.
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2008.11.16. 22:57
Sziasztok!

Úgy néz ki lassan vége a gyepsí szezonnak és reméljük az előrejelzett hideg is időben megérkezik. A hóágyúk már ébredeznek nyári álmukból, jövő héten próbaüzem lesz és már állítjuk a felvonókat is.
A fű egészen jól bírta a gyepsís megpróbáltatást, alul a középső részen azért már kezd sarasodni. Szombaton a kicsit jobb idő több embert vonzott, vasárnapra már csak Sz.András és a kanyarsí csapat egy embere maradt a majdnem téli időben. Egyébként beüzemeltük a meteorológiai állomásunkat, nemsokára lehet nézni az adatokat, a hóágyúzáshoz nekünk is jól fog jönni a plusz információ.
Csütörtök este 6-8-ig intenzív 2 órás gyepsíedzés, hétvégén pedig 13-17-ig mindkét nap, ha az idő is engedi, lehet jönni a hó előtt még egyet "gördülni". Ha fagyni fog lefújjuk a további gyepsí edzéseket, és pár nap múlva síedzéssel nyitjuk a szezont!!??

Remélem már mindenki gőzerővel készül a télre, ahogy mi is tesszük. Jó télvárást mindenkinek!

Üdv! G.Rezső https://www.visegradsipalya.hu
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2008.11.06. 01:25
Kedves Sí és Snowboardos Barátaink!

Továbbra is nagy sikerrel, és változatos intenzitással zajlanak a hétvégi gyepsís felkészülések a hamarosan következő téli szezonra.

Elmúlt szombaton csak egy vendégünk volt (az állandó gyepsís csapatból), vasárnap (valószínű a jó időre is tekintettel) viszont szép számmal próbálkoztak elsajátítani a gyepsízés tudományát, sokan mindennemű sítudás nélkül. Olvashatjátok is Szivák András hozzászólását a https://www.visegradsipalya.hu fórumán, aki hősiesen állta a nagy rohamot. Sajnos én külföldön voltam, így nem tudtam neki besegíteni. Aki esetleg szeretne kevesebb ember társaságában próbálkozni, annak bátran ajánlhatom a kissé rosszabb időjárású napokat is, (mint pl. az elmúlt szombat) mert a gyepsízés élménye ilyen körülmények között is csorbítatlan, és ahogy Sz. András is mondja a legnagyobb nyereség ilyenkor kimozdulni.

Most hétvégén a Hó Show-ra tekintettel csak vasárnap leszünk nyitva 14-17 óráig, de következő hétvégén már leszek (akár oktatással is) szombaton és vasárnap (15, 16.) is, 13-17 óráig. Gyepsízéssel kapcsolatos információk, képek, videók a honlapon illetve a sielok.hu-n a fórumban/minden egyéb síelőket érdeklő téma/gyepsí, ill. fórum/magyarország/visegrád topikokban olvashatók.

Aki kilátogat a hétvégi Hó Showra, nézzen be hozzánk a Magyar Síszövetséggel és a Síakadémiával közös standunkra, ahol több magyar pályát is megismerhettek.

Mindenkinek jó télvárást, aki aktívabban szeretne készülni azt várjuk a hétvégi gyepsí edzéseken! Már izzítjuk a hóágyúkat, remélem december elejére itt a hideg is és indulhat az igazi síszezon.

Üdv! Gutbrod Rezső Nagyvillám Sípálya Visegrád,
https://www.visegradsipalya.hu mobil: 20/9590213
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2008.10.30. 00:33
Szia Batus!

Bocs, de nem reagáltam igazán a hozzászólásodra.

Hát igen, nagyon büntet a gyepsí, de ez annak köszönhető, hogy ezzel a szerkezettel igazán csak haladó módon lehet síelni. Persze lassan lehet vele haladni, fordulni, de csak kellő erőfeszítés árán. Az egyensúly megszerzése kulcskérdés, de ez általában bebetonozott rugalmatlan tartással jár, ami a fordulás ellen van. Ha pedig nem fordulsz egy pillanat alatt begyorsulsz, és annak általában esés a vége.
Kicsit olyan ez mintha egy csapásra elfelejtenél sízni és szinte mindent újra kellene kezdened. Ezen a holtponton kell átküzdened magad, és hidd el megéri. Amint a kezdeti stressz elmúlik, a gyakorlással egyre stabilabbá válik a mozgás és a térdmozgás lazulásával a fokozott élezés is lehetővé válik. Erre egyébként az ívlépés kitűnő gyakorlat. Ezzel együtt lesznek egyre dinamikusabbak az ívek és egyben kevésbé fárasztóak. Ez pedig már egyértelműen az élvezeti kategória. Mivel még én is tapasztalatszerzési fázisban vagyok (és maradok is, mert gyepsí versenyző már aligha leszek), magam is meglepődők néha milyen dinamikus és szűk fordulókra képes a gyepsí. Persze ehhez már, mint a carving sízésnél, komoly combizmok is szükségesek.
De senkit nem akarok áltatni gyorsan megtanulni gyepsízni csak biztos sítudás birtokában lehet, már egy középhaladó sízőnek is jelentős erőfeszítéseket kell tenni a haladó gyepsí technikáért, de ez sízésnél nem így van? Persze itt jóval szigorúbb a kontroll és a technika "elcsalása" szóba sem jöhet, a büntetés garantált. Kérdezzétek meg Szivák Andrást, hogyan tanult meg magától gyepsízni. Azt gondolom nem túlzok, ha azt mondom iszonyú szenvedés árán. Persze neki nem segített senki és még sífelvonó sem volt a közelben. De erről ha akar majd beszámol Ő.

Talán már kicsit túl is bonyolítottam az ügyet, nehogy még a maradék reménykedőket is elijesszem, azért szép sport ez a gyepsí. Ja és hamarosan indulnak a hóágyúk és lehet a sízéssel tovább sumákolni.

Várunk mindenkit szeretettel az edzéseken amíg az időjárás engedi.

Üdv! G. Rezső https://www.visegradsipalya.hu
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2008.10.29. 23:17
Sziasztok!

Hát igen, vége a szép őszi időknek és gondolom ezért volt elég gyér(pénteket leszámítva) sajnos az ünnepek alatt a látogatottság. Persze ez nem egy vállalkozó siráma akar lenni (igazából az alapkiadások is alig jönnek vissza), hanem egy nagyszerű sípótló lehetőség fenntartójáé.
Persze már többen leírták, hogy kell elszántság a gyepsíhez, és talán csak a sokadik gyakorlás után lesz igazán élvezetes, de mondjatok egy sportot is, ami első nekifutásra az. Egy kis szenvedést szerintem be kell kalkulálni és így van ez a döntés meghozatalával is, hogy kiszakadjunk pár órára a nagyvárosi nyüzsgésből és a természetben jó levegőn gyakoroljuk kedvenc sportunkat a sízést. És a sízés igazán nem időjárás függő. Gondoljunk bele hányszor síztünk már itéletidőben. Ehhez képest + 10 C és egy kicsit nyálkás idő rossz körülmény? Szivák András mondta, hogy a legnagyobb nyereség ilyenkor kimozdulni, mert a letargia ilyenkor a legnagyobb és a sízés élvezeti értéke pedig nem csorbul igazán. Jó időben könnyű jól érezni magát az embernek!
Tehát emberek gyepsíre fel, mert ez igazi sízős izmokat mozgat meg és a sízési technikádat is egyértelműen javítja. Gondolom ez megér egy kis szenvedést! Nem is beszélve arról, hogy sílécre állva barátaid nem ismernek majd rád, irigykedve állapítják meg mennyit fejlődtél.
Szemem előtt lebeg a kép, amint a következő gyepsí szezonban elöntik a "szenvedő" sízők tömegei a gyepsípályákat csakhogy ők legyenek a legtöbbet fejlődők a síszezon kezdetére.

Remélem egy-két embert elgondolkodtatnak a fent leírtak és így már érdemes lesz egy hétköznap esti gyepsí edzést is beiktatni. Szivák András egyébként már letette az alapokat, nekünk csak követni kell őt kellő elszántsággal és előbb utóbb fogjuk annyira élvezni a gyepsízést, mint ő.

Az már csak hab a tortán, hogy ráadásul mindezt egy igazán "királyi" helyen tehetjük, mint azt olvashattátok is.

Üdv! G.Rezső https://www.visegradsipalya.hu
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2008.10.27. 07:42
Hát igen, a kilátás az vmi elképesztő. Gyönyörű volt a színes Duna-kanyar. Biztos télen is csodaszép. Februártól leszek csak ismét Magyarországon, de ha lesz hó, mindeneképpen kipróbálom a pályát!
Bata Attila
2086 élménybeszámolót írt
2086
17 éve tag
2008.10.27. 03:49
Rezső!
Tényleg nagyszerű dolog ez a gyepsíelés, amit specialk írt lentebb azzal 110 százalékig egyet kell értenem. Az tényleg így van, hogy itt minden apró hibát büntet a rollka, és nincs meg az a kellemes pihentető mozdulat, amivel "elcsalod" a helyes technikát.

Csak ajánlani tudom mindenkinek, a pályával együtt, kilátásaal a Dunára, a vár alatt, gyönyörű környezetben.
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2008.10.26. 22:04
Szia Judit!

A http://www.visegradsipalya.hu/kepek/rollka2008/ linken találsz képeket arról a napról, amin természetesen Te is rajta vagy. A saját fórumunkon is várjuk élménybeszámolódat.
Egyébként a gyepsízés, a jó sízőknek is, először a stabilitás megtalálása (természetesen esésekkel tarkítva), majd utána jöhet csak a technika csiszolása. Ennek időigénye még az síoktatók között sem egyforma. A gyepsízés igazi élvezete csak ezután jön, de annak a tempó fokozása és a fokozott élezés a feltétele. Tehát gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás..., mint a sízésnél.

Várunk benneteket máskor is!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2008.10.26. 18:52
Én is voltam pénteken gyepsízni. Hát a véleményem az, hogy nagyon félelmetes, sokkal nehezebb, mint a sima síelés. És minden hibát megbosszul, amit a normál síelés közben az ember elkövet.
Ha hátul van a testsúlyod, akkor fenékre esel nagyot, ha nem elég párhuzamos a léc és nem zárod eléggé, akkor nem tudsz irányítani és ezért esel nagyot, ha nem tudsz élen fordul, akkor meg azért. Szóval sítudáscsiszolásra elég tuti. végül is minden hibáért eséssel fizetsz.
Nekem is sikerült mindenfélét produkálni ( arcra, fenékre, oldalra, spárga :) )
De azért mindezek ellenére nagyon élveztem :)
Másnap iszonyat izomlázam volt, gyakorlatilag minden izmomat éreztem.
Sajna képeket nem készítettünk, mert az elemeket elfelejtettem feltölteni :(
Majd legközelebb.
Egyébként ha éppen nem arra figyel az ember, hogy ne essen el, akkor egész síelésélményszerű :)
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2008.10.25. 18:32
Ma egy kirándulással összekötve kipróbáltuk a gyepsít Visegrádon. Még soha nem csúsztam ilyen szerkezeten, de elég hamar bele lehet jönni. Persze még kellene egy kis gyakorlás, hogy nagyobb sebességgel is el merjük engedni. Már így első próbálkozásra is élvezetes volt, de be kell vallani, elég fárasztó, már most érzek némi izomlázat... Végülis mozogni mentünk, jól esett.
Köszönjük a lehetőséget Rezsőnek!
Néhány fotót töltök fel, igazán szép őszi nap volt!
gyepsi-visegrad-2008okt25-08.JPG
gyepsi-visegrad-2008okt25-10.JPG
gyepsi-visegrad-2008okt25-09.JPG
a-sipalya-alsoresz.JPG
a-hoagyuk.JPG
a-duna.JPG
a-felvono1.JPG
a-felvono2.JPG
visegrad-fellegvar.jpg
takisi
75 élménybeszámolót írt
75
17 éve tag
2008.10.25. 13:39
Bocs nem akartalak bántani csak azt tapasztalom magam körül,hogy mindenki a másiktól várja a segítséget és magától szinte senki sem tesz a dolgok jobbátételéért.
Szali
219 élménybeszámolót írt
219
19 éve tag
2008.10.25. 00:35
Végülis így is mondhatjuk:S
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.