Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ski C.U.L.T. információk

ÜZENETEK (1072)Időben csökkenő Időben csökkenő
SíMan
427 élménybeszámolót írt
427
17 éve tag
2011.11.17. 21:41
Pont ma fűztem össze a felvételeket két filmé, az egyik kb 10 perces (cca. 700 MB), amiben vacsora, első esti tájékoztató, Atesz levezető esti gyakorlatai, a szállás, a szuper 8-as lejövetele az oktatóknak, búcsúbeszéded, stb (életképek) vannak. A másik kb 7 perc (466 MB), ami pedig a síelésünket örökítette meg. Elég változó a minősége (benti felvételek sajnos nem túl szépek. Már csak az a kérdés hogy tudom eljuttatni őket?
Előzmény: (ozsi 124249)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2011.11.17. 10:07
Kicsit szégyellem magam: a Research Camp 2011 utóélete eddig elsősorban a facebookon zajlott, pedig bőven vannak, akik itt honosak és nem az arcképcsarnokban... Igyekszem pótolni a mulasztásomat, és gyorsan feltöltök ide is képeket!

Úgy tudom, több kamera is volt kint a táborban. Mi lenne, ha megpróbálnánk összegyűjteni valamilyen módon a jobban sikerült felvételeket, és készítenénk egy 2-3 perces közös tábori videót?
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2011.11.14. 14:06
Lement a tábor, és én sajnos csak két napot voltam ott, és abban az időben is elég hektikus volt a programom a filmezés és a tévéfelvétel miatt. (Na meg a saját hülyeségemnek köszönhetően, miszerint szombat délután három órát autózhattam a Pitztalon felejtett kötésemért...) Így sajnos kimaradtam a lazább esti dumákból, amit nagyon sajnálok.

De amikor ott voltam, csupa olyan dologba csöppenhettem bele, ami nagyon tetszett. A pályán és este is azt láttam, hogy mindenki nagyon érdeklődött, és láthatóan szeretett volna minél több információt és tudást összeszedni. Kémeim szerint az oktatók elég hatékonyak voltak ebben, így nekik is köszönöm a közreműködést (névsorban: Ati, Gabesz, Piri, Tetta, Virág)! A hangulat nagyon jónak tűnt, szívesen élvezném még sokszor a társaságotokat...

Mi sokat tanultunk, mert jóllehet régóta oktatunk együtt, a SKI C.U.L.T. módszer rendszerszerűen ebben az évben kezd kialakulni, és azt szeretnénk, hogy olyan formát ölthessen, hogy más síoktatóknak és síiskoláknak is hatékonyan tovább tudjuk majd adni. Komoly tapasztalatokat gyűjtöttünk most ennek érdekében, így aki eljött velünk ebbe a táborba, és bábáskodott a módszer születése környékén, sokat segített nekünk a módszer fejlesztésében!

Én is sokat tanultam közben a tévéfelvételek során, ami azért is hasznos, mert videofelvételen rögzítettük az oktatást, így utólag újra és újra ki tudjuk majd elemezni a hatásokat.

Nagyon várunk minden visszajelzést, mert a pozitív erőt ad, a hibákból pedig tanulhatunk, és javítani fogunk rajtuk.

Még 1x kösz mindenkinek!

:-)))
SíMan
427 élménybeszámolót írt
427
17 éve tag
2011.11.14. 14:02
Hazajöttünk a Research Camp-ből, sajnos nagyon gyorsan eltelt! Addig összegzem az élményeket, amíg még frissek. Röviden: azt kaptuk, amire számítottunk! Kell ennél több?
Négyen mentünk s már kifelé az úton felkészítettem a társakat, ez nem az a síelés lesz, amit eddig csináltunk, hanem oktatás. Azt gondolom egészen jól sikerült előre felmérnünk, mert várakozásainknak, elképzelésünknek megfelelően alakultak a dolgok.

A mi csoportunk (amatőrök, hobby síelők) eredetileg 8 főből állt, de az egyik "nebuló" az első csúszás alkalmával feladta (ha jól értettem azt mondat: "ő nem beszélgetni jött ide"), így 7-en maradtunk. Szerencsére elég homogén volt a társaság, így jó hangulatban teltek a foglalkozások. Természetesen az alapokkal kezdtük: hóeke! Szerintem egyikünk sem gondolta, hogy ez ennyire próblémás lehet, nekünk "jól" síelőknek. De említhetném a stop lendületet is. Azok voltak! Pedig tudtam, hogy itt szét kell szednem a rossz beidegződéseket és ki kell akalítani a jó mozgást, de más ezt tudni és más megélni. Másnapra teljesen letörtem mondván ez nekem nem fog menni. Szerencsére azért nem így történt és szépen lassan valamennyien elindultunk egy nagyon biztató úton. Még a végén megtanulunk síelni?

A SKI C.U.L.T társaságról röviden: borzasztó szimpatikus, hiteles emberek. Nagyon tudom értékelni azokat az embereket, akik magas szakmai felkészültséggel, a szakmájuk iránti alázattal, elhivatottsággal viseltetnek, ugyanakkor nagyon szerényen tudnak viselkednek. Őket ilyeneknek ismertem meg.

Minket Szénási Virág okított. Már első ránézésre megállapítottuk, hogy a mi csoportunk járt a legjobban mert a tudáshoz esztétikai élmény is társul :)! Nagyon jól kezelte a csoportot, a kellő mélységű magyarázatot fűzve a feladatokhoz, amiből megértettük mit, miért csinálunk. Az aki az első csúszáson elment tőlünk, valószínűleg mást várt az oktatástól, de ez nem a szervezők, Virág hibája volt!

Maga a tábor igazán profi módon volt megszerveze. Ez alatt azt értem, hogy a srácok pontosan tudták mit akarnak velünk csináltatni. A tábor alatt azt éreztem foglalkoznak velünk - nem csak az oktatás alatt -, ugyanakkor nem akarnak ránktelepedni. Semmit nem eröltettek, de lehetőségeket biztosítottak (pl. videó elemzés, sílécek kipróbálása, stb.).

Korábban eddig 1 x voltam 1 órát síoktatáson, ezért nincs nagy összehasonlítási alapom, de ez a pár nap nekem és a velem utazóknak teljesen bejött. Új motivációkat kaptunk és alig várjuk a következő síelést, illetve oktatást. Mi biztosan megyünk velük máskor is. Még rengeteget lehetne írni, de talán már így is hosszúra sikerült a beszámoló. Akit egyéb részletek érdekelnek kérdezzen nyugodtan.

Ui.: Nagy örömömre szolgált, hogy a fórumról Lackóval megismerkedhettem, mégis csak más a hozzászólásokat valós személyhez kötni!
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2011.10.23. 14:13
1. Veletek... ;-)

2. Hatékonyság szempontjából 3 feles = 2 liter sör. De ha mindig én vezetek, mindig hátrányban leszek!

1 (még 1x, de most komolyan). A felfedezés elsősorban valóban arra vonatkozik, hogy abban tervezünk segíteni, hogy felfedezzétek azokat az alapokat, amikre építeni lehet, illetve a hiányosságokat, amiken dolgozni kell. Nem közvetlenül az éppen felmerülő hibákat akarjuk kijavítani, hanem arra alapozunk, hogy minden egymásra épül, és a hibákat többnyire valamelyik alapfeltétel hiánya vagy hibája okozza. Úgy érdemes javítani, ha tudjuk, honnét ered a hiba, különben az egyik hibát egy másikkal igazítunk ki. Ez valószínűleg nem is azonnal derül ki, hanem sok síelés és feladat közben az oktató fejében kezd összeállni, merre kell majd terelni a tanulásotokat.

Másrészt magunknak is van felfedezni való feladat a táborban. A csapat már nagyon hosszú ideje szorosan együtt dolgozik (egy tucatnyi kiképző oktatóból álló körben), majdnem biztos, hogy ha valaki beáll egy magyar oktatóhoz, sok olyan dolgot tanulhatott, ami ebből a körből származik. Idén tavaszig az oktatóképzés folyamatában voltunk benne, azt alakítottuk, így a gondolatmenetünket is az a lendület hajtotta. Idén tavasztól ez már nem tartozik a napi feladataink közé, így lehetőség adódott, hogy újragondoljuk, amit több mint tíz éve egyfolytában csinálunk. Nyáron rengeteget szakmáztunk, telefonoztuk írtunk stb. és az eddigi tematikát és módszereket rendszereztük, egybevetettük a társtudományokkal, így kialakulóban van egy még logikusabb oktatási szisztéma.
Ezt ez a pár szakember "érzésből" is elég jól tudja, de a múltunk miatt azt szeretnénk, hogy más oktatók is fel tudják használni, eszünk ágában sincs csak magunknak megtartani a módszereket. Ehhez viszont elég pontosan és kézzel foghatóan, részletesebben is körül kell írni. Ez lesz az oktatók másodlagos feladata ebben a táborban (ilyesmit egyébként minden oktatónak minden oktatás közben kellene csinálni az önkontroll és a fejlődés miatt).
Előzmény: (SíMan 122447)
SíMan
427 élménybeszámolót írt
427
17 éve tag
2011.10.22. 20:00
Tényleg, mivel szeretnétek kísérletezni a táborban?
Azon gondolkodta, hoyg az esti videó elemzéshez a sör, vagy a pálinka élesíti-e jobban a szemet? mert azt látom, városi környezetben a sör, de hideg, hegyi körülények között is?
Előzmény: (ozsi 122246)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2011.10.20. 21:20
Vagy kisebb, mert sokat fogysz!
Előzmény: (SíMan 122314)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2011.10.20. 21:20
6-8 fő körül fognak alakulni a csoportok, de még nem végleges a létszám. Tudásszint és cél szerint állnak össze (pl. van néhány oktató, aki kétcsillagos vizsgára megy majd valamikor, ők nyilván együtt lesznek, de lesz komfortosabb csoport is).

Ha így megy tovább az időjárással, akár némi szűzhó is becsúszhat, de novemberben még se erre, sem a buckára nincsen garancia.

Az első háromnapos sízés célja főleg az, hogy belerázódjatok a síelésbe. Az első órákban az a feladatotok (nektek és az oktatóknak is), hogy felmérjétek, milyen mozgások megtanulására van lehetőség az akkori állapotok szerint. Lehetne most előre meghatározni konkrét célokat, de nem jutnánk előbbre ha rátok erőltetnék valami olyasmit, ami nem illik az aktuális helyzethez. Ez az ismerkedés fogja eldönteni a további menetet, alapvetően hozzátok igazodva.
Előzmény: (SíMan 122313)
SíMan
427 élménybeszámolót írt
427
17 éve tag
2011.10.20. 20:48
Megadtuk a póló méreteket, de az az igazság van olyan pólóm, ami M-es, de van amelyikből az XL-es is rövid. Gondolom a tábor végére egy számmal nagyobb póló kell majd, a sok izom miatt! :)
Előzmény: (ozsi 122247)
SíMan
427 élménybeszámolót írt
427
17 éve tag
2011.10.20. 20:46
Csak nem mélyhó sízést és bucka technikát fogtok tanítani a Camp-on? Annak nagyon örülnék, mert egyik sem megy! Milyen elvek szerint fogjátok beosztani a nebulókat, tudás alapján? Kb. hány ember fog jutni egy oktatóhoz?
Előzmény: (ozsi 122246)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2011.10.19. 22:41
És rögtön az első információ (és még csak keresgélni kell az ocsú között):

Mindenki megadta a pólóméretét, aki a fórumról jelentkezett a Research Campbe? (Nyilván csak statisztikai célból kell, de fontos lenne!)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2011.10.19. 22:38
Ahogy a topik címe mutatja, itt szeretnénk nagyobb tömegeket félrevezetni saját ügyeinkkel kapcsolatban. És persze más témákba kotnyeleskedve szívesen terjesztünk megalapozatlan információkat. És mindezek közé néha azért hasznos dolgokat is elrejtünk, de rettenetesen résen kell lenni, hogy ha valaki ki szeretné szűrni az értékeket a sok ocsú közül! ;-)

Ja és kérdezni is lehet... Pl. olyasmiket pl. hogy mivel akarunk kísérletezni a Research Campben?
Vagy mit lehet kérdezni vagy tanulni majd a télen a hazai pályákon az kétórás gyakorlati konzultációkon?
Vagy lesz-e többnapos kurzusunk Magyarországon?
Vagy ... most nem jut eszembe más.
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.